Şimdi Ara

Dünya dizelden vazgeçerken Türkiye'de satışlar hızla artıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
0
Favori
9.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizde dizel kullanıyoruz.LPG ile ilgili problemler yok. Çekiş gücü daha yüksek olduğundan rampalarda daha iyi.Avrupa gibi yollarımız yok.Sürekli dalgalı yada rampa.

LPG den daha az yakıyor.Düzgün ve bakımlı kullanıldığında motorlar benzin-lpg göre daha dayanıklı.Ülkemiz şartlarında dizel daha kullanışlı.

Elektrikli araçlara MTV getiren devletten yasaklama değil ancak ekstra vergi gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herzaman olduğu gibi, Millet gider Mersin'e biz gideriz tersine

• Mahsur görün bende dizel var yıllardır ama artık artan dizel fiyatları bazen araç değiştirip lpg ye düşünmüyor değilim neden lt 3.15 iken 5.2 olan dizeli tercih ediyorum. Lpg nin avantaj ve dezavantajları sizce nelerdir

• Benzinli 100km de 10 litre yakiyor dizel 5litre yakiyor.

Benzinli rampada boğuluyor dizel boğulmuyor.

Dizel motorlar daha güçlü.

Benzinli yumuşak kullanirsan daha az sert kullanirsan daha cok yakiyor. Dizel yumusakta kullansan sertte kullansan ayni yakiyor.

Benzinli kisin daha cok yazin daha az yakıyor. Dizel yaz kış ayni yakıyor.

Benzine ateş ile yaklaş yaniyor can tehkikesi yuksek. Yazin güneş altina koymaya 10 kere düşünürsün. Dizele roketatar ile gir yanmiyor güvenli.

Sonuç: tabiiii ki dizel. Bende dizel kullanıyorum. I love mazot.

• Aynen, 1.4-1.6 benzinlileri tokatlayalım diye yokuşta dizel kullanalım. Şahane mantık.

Konunun özeti emisyon değerleri, bir konuyu okuyalım öyle yorum yapalım.

• Türk aklı: az yakar çok kaçar ;)

• Ortalama taşıt yaşı: 13,1 yıl

Yurtdışında 13 yaşını göremeden çoğu araba hurdaya ayrılıyor.Kısacası çoğu kişi vergiler ve akaryakıt fiyatları yüzünden hurda ve dizel motorlu araçlara biniyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenan_0

Benzinli 100km de 10 litre yakiyor dizel 5litre yakiyor.

Benzinli yumuşak kullanirsan daha az sert kullanirsan daha cok yakiyor. Dizel yumusakta kullansan sertte kullansan ayni yakiyor.

Benzine ateş ile yaklaş yaniyor can tehkikesi yuksek. Yazin güneş altina koymaya 10 kere düşünürsün. Dizele roketatar ile gir yanmiyor güvenli.

Dikkat et atmosferik turbolu araçlara denk gelme :) üzerler. :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yorumsuz.. Bu ülkede nasıl yaşayamadığımızı insanlara antatmak tek başına olacak iş değil, kim kendini kurtarabiliyorsa risk alsın ve şansını başka bir ülkede denesin.

• elektrikli otomobil falan burda hikaye, benzin pahalı, lpg sorunlu, istediğiniz kadar hesap kitap yapın dizel herzaman trde daha avantajlıdır
    benzinlikte km krş hesabı yapıp sinir olmak istiyorsan benzinli,
    benzinliğe girince hesap kitap yapmadan mutlu bir şekilde ayrılmak istiyorsan dizel, sen hiçbirşey yapmasan da bütün benzinlilerden az yakıyorsun sonuçta
  • Yakıt pahalı yakıt, napsın millet.

• Bizimkilerde gidip elektrikli arabaya MTV getirdi

• quote:

Hehehehehehe cok komiksin ya hangi sirkte cikiyorsun kardess geleyim bilet ile izleyeyim seni :)))) atmosferik turbolu derken? :D

Benzinli turbolardan bahsediyorum kardesim :) belli ki haberin yok :) sirkte çıktığım yok ama senin hala mağrada olduğun belli. Çık bi göz at etrafa. Su motoru gibi küçük hacim dizellerle benzinli turbolara kafa tutacağını sanıyorsun sanırım. Üzüldüm adına :) Ayrıca burada hakarete gerek yok medenice konuşamayacaksın sanırım ya da para verdiğin için malının aşığısın. Malının aşığı olan adama birşey anlatmak pek mümkün değil çünkü. :)

• Türkiye ne yazıkki her konuda geri kalıyor

• AlicanNalbat kullanıcısına yanıt
    Benzinlide aldım dizelde kardeşim, günün sonunda benzinli arabam sokakta yatıyordu (benzin parası yüzünden), dizel arabam ile işlerimi halledebiliyorum ailemi eşe dosta götürebiliyorum. Benzinli araç yatıyodu dizeli kullanabiliyorum yani yarı yarıya daha ekonomik.
  • quote:

Benzinlide aldım dizelde kardeşim, günün sonunda benzinli arabam sokakta yatıyordu (benzin parası yüzünden), dizel arabam ile işlerimi halledebiliyorum ailemi eşe dosta götürebiliyorum. Benzinli araç yatıyodu dizeli kullanabiliyorum yani yarı yarıya daha ekonomik.

Ben dizelin olumlu yanlarını biliyorum hocam kendimde kulladım. Ekonomik olduğunu da biliyorum. Zaten yazdığın yazıda sadece performansa değinmek istedim. Yani benzinli turbo araçlar dizellerden daha üstün performans veriyor denen istedim. Şuan 1.6t insignia kullanıyorum bir de dizel astra var insignia 9.5/10lt yakarken dizel astra 6/8 arası yakıyor. Yarı yarıya bir fark yok mesela. Ve dizelle benzinin aynı rakamlarda olduğunu hesaplarsak şuan 1.2 dizel motor seçeneklerinden üstü fuzili masraf gibi geliyor bana. Dizelin ağır bakımındaki masrafı da cabası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr xXx

Yakında bize de ülkede yaşadığımız için ceza keserler

Zaten kesiliyor. Bu vergiler cezadan daha beter değil mi ?
  • Türkiye'de dizele olan talebin azalması için benzin fiyatlarının düşmesi gerek öyle bir şey de mümkün görünmüyor.
  • quote:

Benzinli 100km de 10 litre yakiyor dizel 5litre yakiyor.

Daha az yaktığı doğru... Ama sadece o kadar

Turbo benzinli diye bir şey var. Bugün 1.0 turbo benzinli, 1.6 dizeli rahatça tokatlıyor. Veriler ortada.

Dizel nereye daha güçlü ? Süper spor araçlar neden hep benzinli ? Madem dizel o kadar güçlü Ferrari, Lamborghini, Koenigsegg, Pagani, McLaren, Bmw m, Mercedes amg daha sayamayağım kadar çok araç çıkartsa ya dizel ? Çok über, süper güçlüymüş ya hani.

Ona bakarsan kışın dizel yakıt donuyor. Dolayısıyla bu bir ölçü değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky -- 1 Nisan 2018; 9:12:45 >

• eulogy kullanıcısına yanıt
    Maalesef daha tehlikeli

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.