Şimdi Ara

Dünya neden bu kadar adaletsiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biri 1000 tl yi bir günde gözünü kırpmadan harcayabiliyorken diğer insan ise günde 50 kuruş 1 tl bile harcayamıyor veya aç çünkü parası yok

Biri bilmem kaç bin tl ye araba alıp geziyor , bazı insanlar ise cebinde dolmuş parası olmadaığı için dolmuşa binemiyor

niye böyle be abi

Manitayı gezdirecek para olmadığı için bir yere bile gidilmiyor

Üniversite 2. sınıftayım bu kapitalist hayat niye böyle ?

ne güzel şimdi bende de olsaydı bir bmw (apaçi modifiyeli değil)

Aslında bir yandan da şükür ediyorum çünkü ailem kardeşlerim sağ ve sağlıklılar mutluyuz

Üniversiteyi başka bir ilde okuyorum karnım doyuyor Allah a şükür

Edit:biraz önce kot pantolon alayım diye dışarıya çıktım lcw ye gidiyorum kotlar 40 tl ve güzel değil , çıkıyorum maviye gidiyorum kot 110 tl ve fıstık gibi

İyi giyinmeyincede insan psikolojik olarak özgüvenini yitiriyor 110 tl ye kot alıcak param da yok

ama niye böyle abi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pvp_headshot -- 9 Kasım 2013; 17:15:26 >

• Haydar abi arkadaşa bi rakı getir

• parçanın sözleri demek istediklerini anlatıyor aslında.
  • Kardeşim kapitalizmi eleştiriyorsun,kurduğun hayallere bak.İşte bu yüzden hiç bir zaman eşitlik olmayacak.İnsanoğlu sürekli fazlasını isteyecek.Öyle olmasaydı sevgilinle parkta çekirdek çitlemeyi, bmw yerine dolmuşa binmeyi yeterli görürdün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

Kardeşim kapitalizmi eleştiriyorsun,kurduğun hayallere bak.İşte bu yüzden hiç bir zaman eşitlik olmayacak.İnsanoğlu sürekli fazlasını isteyecek.Öyle olmasaydı sevgilinle parkta çekirdek çitlemeyi, bmw yerine dolmuşa binmeyi yeterli görürdün.

ona razıyım hocam para olmadığı için aktivite yapamıyorsun ve iyi giyinemiyorsun bu sefer de olmuyor

hep ucuz ürün alıyorsun bu sefer de kötü duruyor

Mesela şimdi bir tane kız var aramız iyiydi param olmadığı için olmadı kızın gözü yükseklerde

edit:sadece o kız için bahsetmiyorum bütün kızlar iyi tipim iyi Allaha şükür apaçi fn değiliz 190 bor 80 kiloyum ama 1 2 kuruşu hesap etmekten sıkıldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pvp_headshot -- 9 Kasım 2013; 17:22:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

quote:

Kardeşim kapitalizmi eleştiriyorsun,kurduğun hayallere bak.İşte bu yüzden hiç bir zaman eşitlik olmayacak.İnsanoğlu sürekli fazlasını isteyecek.Öyle olmasaydı sevgilinle parkta çekirdek çitlemeyi, bmw yerine dolmuşa binmeyi yeterli görürdün.

ona razıyım hocam para olmadığı için aktivite yapamıyorsun ve iyi giyinemiyorsun bu sefer de olmuyor

Mesela şimdi bir tane kız var aramız iyiydi param olmadığı için olmadı kızın gözü yükseklerde

Sen de bu duruma razı olacak birini bulursun.Aktivite her türlü yapılır.Bir kafeye gitmek zorunda değilsin veya iyi giyinmek.Bazen anlamakta güçlük çekiyorum.300 liralık kıyafet ile 50 liralık kıyafet arasında görüntü dışında pek fark yok.İstersen şalvarla dolaş.İnsanlar bunlara neden bu kadar takılıyor.

• hergün öleceğine 1 gün yaşa. bankadan çek krediği kıza unutamayacağı bir gün yaşat. sonu yatakta bitsin. sonrada 2 3 yıl yatar çıkarsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne Olacak Bu Ülkenin Hali
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

hergün öleceğine 1 gün yaşa. bankadan çek krediği kıza unutamayacağı bir gün yaşat. sonu yatakta bitsin. sonrada 2 3 yıl yatar çıkarsın.

Benim amacım zina yapmak değil ki kardeşim yanımda sırtımı dayayabileceğim , mutlu olabileceğim biri lazım ,onada para lazım
  • quote:

quote:

quote:

Sen de bu duruma razı olacak birini bulursun.Aktivite her türlü yapılır.Bir kafeye gitmek zorunda değilsin veya iyi giyinmek.Bazen anlamakta güçlük çekiyorum.300 liralık kıyafet ile 50 liralık kıyafet arasında görüntü dışında pek fark yok.İstersen şalvarla dolaş.İnsanlar bunlara neden bu kadar takılıyor.

Takılıyorlar , birde ben anlasam

• adaletsiz olmasının nedeni insanların açgözlü olması,malı çok olanların mallarını fakirlerle paylaşmaması.Kısaca insanlara yardım edilmemesi
  • Hocam herkes eşit olsa hiç kimse zengin olamazdı.Kimse çalışmazdı çünkü.Mesela düşün.Herkes zengin kimsenin paraya ihtiyacı yok.Yemek bile yiyemezdin.Çünkü market açan olmazdı.Tarlalarda o sebzeleri meyveleri yetiştirenler olmazdı.Çünkü kimsenin paraya ihtiyacı yok.Kimler dışarları temizleyecekti ? Kendi evini bile kendin yapardın.Kimse inşaat işiyle uğraşmazdı çünkü paraya ihtiyaçları yok.Düşün kendi kıyafetini yemeğini evini yada ne bileyim herşeyini sen kendin yapacaktın.Ne hazır yemek olurdu ne kıyafet olurdu ne teknolojik aletler olurdu hiç bişe olmazdı.Kimse çalışmazdı.Böyle olmaması için birilerinin bişeylere ihtiyacı olması lazım.Ama tabii bazıları doğuştan şanslı ona bişe diyemeyiz zaten ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlangoç Cevahir -- 9 Kasım 2013; 17:44:37 >
  • Kronik turbolinea sendromu derhal karantina bölgesine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuzhan_1907

adaletsiz olmasının nedeni insanların açgözlü olması,malı çok olanların mallarını fakirlerle paylaşmaması.Kısaca insanlara yardım edilmemesi

Ztn onları hiç anlamıyorum adamın trilyonları var suya vereceği 50 kuruşu hesaplıyor. Bırak o suyu satan çocuk da sevinsin

bu arada 2 sene otogarda ışıklarda su sattım
  • seni bizim gruba alalım
  • quote:

+1
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oğuzhan_1907

adaletsiz olmasının nedeni insanların açgözlü olması,malı çok olanların mallarını fakirlerle paylaşmaması.Kısaca insanlara yardım edilmemesi

Ztn onları hiç anlamıyorum adamın trilyonları var suya vereceği 50 kuruşu hesaplıyor. Bırak o suyu satan çocuk da sevinsin

bu arada 2 sene otogarda ışıklarda su sattım

İnsanoğlu işte dünyaları olsa 5 kuruş vermek ağırına gider.Ama gerçek insan malını paylaşabilen insandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atlangoç Cevahir

Hocam herkes eşit olsa hiç kimse zengin olamazdı.Kimse çalışmazdı çünkü.Mesela düşün.Herkes zengin kimsenin paraya ihtiyacı yok.Yemek bile yiyemezdin.Çünkü market açan olmazdı.Tarlalarda o sebzeleri meyveleri yetiştirenler olmazdı.Çünkü kimsenin paraya ihtiyacı yok.Kimler dışarları temizleyecekti ? Kendi evini bile kendin yapardın.Kimse inşaat işiyle uğraşmazdı çünkü paraya ihtiyaçları yok.Düşün kendi kıyafetini yemeğini evini yada ne bileyim herşeyini sen kendin yapacaktın.Ne hazır yemek olurdu ne kıyafet olurdu ne teknolojik aletler olurdu hiç bişe olmazdı.Kimse çalışmazdı.Böyle olmaması için birilerinin bişeylere ihtiyacı olması lazım.Ama tabii bazıları doğuştan şanslı ona bişe diyemeyiz zaten ...

Haklısın hocam da insna gençliğini bir defa yaşıyor şuan yaşadığım üniversite yılları bir daha geri gelmeyecek

10 20 sene sonra parayı bulsam ne olucak işe yaramayacak o zaman

Gençlik geçicek bir kere

Devlet babamız da sağolsun adama burs veriyor durumu kötü diye adam gidiyor bütün paraya yakıt alıp boş boş geziyor

ne burs var ne de para

• quote:

Hocam herkes eşit olsa hiç kimse zengin olamazdı.Kimse çalışmazdı çünkü.Mesela düşün.Herkes zengin kimsenin paraya ihtiyacı yok.Yemek bile yiyemezdin.Çünkü market açan olmazdı.Tarlalarda o sebzeleri meyveleri yetiştirenler olmazdı.Çünkü kimsenin paraya ihtiyacı yok.Kimler dışarları temizleyecekti ? Kendi evini bile kendin yapardın.Kimse inşaat işiyle uğraşmazdı çünkü paraya ihtiyaçları yok.Düşün kendi kıyafetini yemeğini evini yada ne bileyim herşeyini sen kendin yapacaktın.Ne hazır yemek olurdu ne kıyafet olurdu ne teknolojik aletler olurdu hiç bişe olmazdı.Kimse çalışmazdı.Böyle olmaması için birilerinin bişeylere ihtiyacı olması lazım.Ama tabii bazıları doğuştan şanslı ona bişe diyemeyiz zaten ...

Cevap budur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Haklısın hocam da insna gençliğini bir defa yaşıyor şuan yaşadığım üniversite yılları bir daha geri gelmeyecek

10 20 sene sonra parayı bulsam ne olucak işe yaramayacak o zaman

Gençlik geçicek bir kere

Devlet babamız da sağolsun adama burs veriyor durumu kötü diye adam gidiyor bütün paraya yakıt alıp boş boş geziyor

ne burs var ne de para

Dediğim gibi hocam şans.Eğer kimsenin paraya ihtiyacı olmasa bunları yazamazdınız.İnternet olmazdı çünkü.Bu forumda olmazdı.Bilgisayarınız da olmazdı çünkü kimse bilgisayar üretmeye çalışmazdı.Yemek yerdiniz ama gider ormandan kendiniz toplardınız pişirirdiniz.Kıyafetinizi kendiniz dikerdiniz.Hasta olsanız ölümü beklerdiniz çünkü doktor yok adamın paraya ihtiyacı yok okumuyor.Aynı taş devri gibi işte.Birilerinin çalışması lazım ki herkes bu hale gelmesin.Aslında dünya adaletli ama adeletsiz gözükmesinin nedeni en uç noktadakiler.Çok çok zenginler ve çok çok yoksullar.Bu yüzden böyle adaletsiz gözüküyor.Ama doğuştan da çok çok zengin doğsak fena olmazdı Gene şükür durumumuz çok çok iyi.Ama çok deli zengin olmak hergün partiden partiye koşmak,yada altımda Ferrariler falan olmasını da isterdim açıkçacı.Ama o zaman da hiçbişeyin anlamı olmazdı herşeye sahip olurdum.Mal , mülk , para , kadın vs herşeye.Şuan ki durumumdan çok memnunum peder bey sağolsun

• Haklısın hocam halimize şükür

kızı unutmak istiyorum ama hergün sınıfta özümün içine bakıyor olmuyor yav
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.