Şimdi Ara

Ticarilerin vergisi neden bu kadar acımasız oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.9 hacim ve üstü şeklinde

Dikkatinizi çekerim 2.0 hacim değil, 1.9

Vergi sistemi yaş oranı 1-6 sene ve daha yaşlılar.

1.9 a kadar olan vergi 1400₺, 1.9 üstü 2100₺.

Ve 4x4 çekiş sistemi binek araç vergisine tabi.

Ticari alınmasın diye yaptılar bu sistemi herhalde.

Şuan caddy hiç mantıklı değil çünkü 2.0 hacim 1.9 aştığı için 2100₺ vergiye tabi tutuluyor.

Bu şartlar altında şahsen en mantıklı araç, Isuzu d max 4x2.

Araç arkadan itiş olduğu için ticari vergisinde, motor hacmi 1.9 olduğu için üst vergiye girmiyor.

1.3 fiorino 1.5 courier araca 1400₺ vergi vereceğine 1.9 d max alda verdiğin 1400₺ değsin bari.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi bu konuyu nasıl tartışalım
    İşin ucu akp'ye gidiyor
    biz burada akp eleştirsek siyasete giricek ki , hayatımızın her noktası siyaset
    eleştirsek konu kapanıcak siyaset konusundan dolayı
    hadi açık kaldı
    bir tane reis-i cumhurcu gelicek konuyu siyasete bağlayıp ''yağ ne alahası var ya'' diye bir giriş yapacaktır.
    O sebeple ben çıkıyorum
  • Eşek olana semer vuran çok olur diyor konudan ayrılıyorum .

• Birtek ticarilerinmi vergisi bu kadar fazla ahaha verginin vergisini almak diye bir durum var bu memlekette

• Şimdi bu konuyu nasıl tartışalım
    İşin ucu akp'ye gidiyor
    biz burada akp eleştirsek siyasete giricek ki , hayatımızın her noktası siyaset
    eleştirsek konu kapanıcak siyaset konusundan dolayı
    hadi açık kaldı
    bir tane reis-i cumhurcu gelicek konuyu siyasete bağlayıp ''yağ ne alahası var ya'' diye bir giriş yapacaktır.
    O sebeple ben çıkıyorum
  • Milletine düşman maliyeciler.
  • Devletin ticaret yapmaya calisandan kestigi bir baska haraç şekli. 2 3 sene önce isyerine elden düsme bir 1.3 multijet fiorino almistim. Az yaksin, saga sola musteriye gidildiginde kolay park edilsin vs diye.. o zaman kullandigim Forester 2.0 dan fazlaydi verdigim senelik MTV vergisi.

• Az bile ipini koparanda doblo kango var.
    Sokaklarda araç parketmeye yer yok. Hafif ticari, ticari olan araçlar bu araçlar ile para kazanmak için alınmış araçlardır. Bu araçların cadde ve sokaklara park yasağı olmasa bile park yasağı uygulanmasını istiyorum ben.

Ticari araçlar istanbulda otopark harici hiç bir yere park edemesin. Cezasıda 5000 tl den başlasın.
    Servisçilerin, doblocuların, kangocuların estirdiği trafik ve park terörü bitisn artık.

Ayrıca devlet bu araçları sıfır satışından ötv az aldığı için alırken ucuz, araç ticaret yaptığı için para kazandırdığı için işletirken vergisi mtv si yüksek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Keşke bineklerin de aynı olsaydı diyorum. Mis gibi düşük ötvsi de cabası

• quote:

Orijinalden alıntı: greatturk

Az bile ipini koparanda doblo kango var.
    Sokaklarda araç parketmeye yer yok. Hafif ticari, ticari olan araçlar bu araçlar ile para kazanmak için alınmış araçlardır. Bu araçların cadde ve sokaklara park yasağı olmasa bile park yasağı uygulanmasını istiyorum ben.

Ticari araçlar istanbulda otopark harici hiç bir yere park edemesin. Cezasıda 5000 tl den başlasın.
    Servisçilerin, doblocuların, kangocuların estirdiği trafik ve park terörü bitisn artık.

Ayrıca devlet bu araçları sıfır satışından ötv az aldığı için alırken ucuz, araç ticaret yaptığı için para kazandırdığı için işletirken vergisi mtv si yüksek
    75 beygirlik arabayla ne terör estirilebilir 0-100 15 sn zaten, bassanda gitmiyor piyasadakiler. Hele de yük varsa

• Vergi sistemi yanlış yazmışsın.
    1.9 ayrımı panelvan olarak hesaplananlarda var.
    Isuzu d-max'de 1.9 ayrımı yok. Kamyonet olarak 1500-3500 vergisine göre öder, Ford transit açık kasayla aynı. 4x4'leri otomobil.
    Ayrıca 4x4'lerin otomobil olması kasa boyuyla alakalı, ssanyong korando 4x4 kamyonet(miş) yine galiba. Ford transit açık kasa 4x4ler, dodgelar kamyonet öder yine. Panelvanların 4x4ü de otomobil değil yine panelvan olarak öder.
    İsuzu dmax 1400 değil 1800 öder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_61 -- 23 Şubat 2019; 20:44:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • köprüler
    hız limiti
    açılmayan arka cam
    konfor sorunu

bunları çözdüler de biz mi almadık?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-12B15DEEB

köprüler
    hız limiti
    açılmayan arka cam
    konfor sorunu

Zaten bu kadar vergiyle tüv 2 senede bir olmalı, hız sınırı binek olmalı köprüler binek yerden olmalı, tabi pikap doblo ve caravelle için

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin_61

Vergi sistemi yanlış yazmışsın.
    Isuzu d-max'de 1.9 ayrımı yok. Kamyonet olarak 1500-3500 vergisine göre öder, Ford transit açık kasayla aynı. 4x4'leri otomobil.
    Ayrıca 4x4'lerin otomobil olması kasa boyuyla alakalı, ssanyong korando 4x4 kamyonet(miş) yine galiba. Ford transit açık kasa 4x4ler, dodgelar kamyonet öder yine. Panelvanların 4x4ü de otomobil değil yine panelvan olarak öder.
    Hocam doblo kango caravelle bırakalım pikapları konuşalım olayı anlamadım.

1.9 dmax ve 2.4 l200 vergileri nasıl oluyor? 4x4 ve arkadan itiş olarak söylersen sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-12B15DEEB

köprüler
    hız limiti
    açılmayan arka cam
    konfor sorunu

%bilmem kaç ÖTV verirseniz Panorama'lar otomobil. 132 limit, 1. Köprü serbest, 2 yılda bir muayene.

Yeşil olduğu sürece 2002'den beri sorun yok zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin_61

Vergi sistemi yanlış yazmışsın.
    4x4'ler kasa boyuyla alakalı değil. 4x4 olduğu zaman Arazi Taşıtı sınıfına giriyor. MTV sorgularken de Otomobil ve Arazi Taşıtı yazar. Aynı sınıf aslında 2 ismi var.

Otomobil ve Arazi Taşıtlarında vergi dilimleri de 2000-2500 cc arasında kol gibi olunca 4x4 pick-up 8000 TL civarı ödüyor olmalı bu sene. 4x2 pick up'lar ise arazi taşıtı olmadığından kamyonet vergisi ödüyor.

Ruhsatta ise hepsi kamyonet. Fiorino da kamyonet, transitte kamyonet, Hilux 4x2 de kamyonet, Hilux 4x4 de kamyonet. Ama vergileri farklı

• Kasa boyuyla alakalı, 4x4 ford transit, dodgelar, 4x4 pikaplar gibi otomobil sayılmıyor.
    4x4 pikaplarda ötvde otomobil gibi alınıyor. Mtvyle ilgili bulamadım ama ötvyle ilgili buldum. Kasası uzun olanlar 87.04

3. Çift Sıra Koltuklu ve Çift Kabinli Pick-up Türü Taşıtlar
    2 Seri No.lu Gümrük Genel Tebliği (Gümrük Tarife Cetveli Açıklama Notları)’na19 göre, birden fazla koltuk sırasına sahip, biri insan taşımasına mahsus kapalı bir kabin ve eşya taşınmasına mahsus açık veya kapalı bir alan olmak üzere iki ayrı alandan meydana gelen (çift kabin) araçlardan, ikiden fazla aksı olanlar ile eşya taşımaya mahsus alandaki azami taban uzunluğu aracın dingiller arası mesafesinin %50’sinden fazla olanlar 87.04; eşya taşımaya mahsus alandaki azami taban uzunluğu aracın dingiller arası mesafesinin %50’sinden az olanlar ise 87.03 tarife pozisyonunda sınıflandırılmaktadır.
    Buna göre, (II) sayılı liste uyarınca, çift kabinli, iki sıra koltuklu, açık kasalı taşıtlardan, ikiden fazla aksı olmayan ve eşya taşımaya mahsus alanın taban uzunluğu taşıtın dingiller arası mesafesinin %50’sinden az olup,
    • Bütün tekerlekleri motordan güç alan veya alabilenler (4x4), 87.03 tarife pozisyonu sırasının “- Diğerleri” kategorisi kapsamında,
    • Bütün tekerlekleri motordan güç alan veya alabilenler dışındakiler (4x2) ise yük taşımasında kullanılan taşıtlara ilişkin diğer kriterleri de taşımak koşuluyla %15 oranında, aksi halde 87.03 tarife pozisyonu sırasının “- Diğerleri” kategorisi kapsamında
    ÖTV’ye tabidir. Ancak, söz konusu taşıtlardan, ikiden fazla aksı olanlar ile eşya taşımaya mahsus alandaki azami taban uzunluğu taşıtın dingiller arası mesafesinin %50’sinden fazla olanlar, 87.04 tarife pozisyonu sırası kapsamında değerlendirilerek vergilendirilir. 87.04 tarife pozisyonu sırası kapsamında vergilendirilecek taşıtlarda, taşıtın (4x4) veya (4x2) olmasının vergilendirmeye etkisi bulunmamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_61 -- 24 Şubat 2019; 0:18:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• o zaman ne mantığı kaldı?
    o kadar para verince zaten daha iyisini alırsın.
    arada müthiş fark yok zaten, egea ile doblo kombi aynı fiyata satılıyor.
  • Kırbaçlandıkça daha çok vur diyen bir adama sizde vurmaz mısınız?

• Mazota, gübreye zamları katmerli giydirip, samanı ve birçok tarım ürününü ithal edip çiftçiyi işini bırakıp şehire göçe zorlayan, sonrada ziraat yapan azaldığı için fiyatı artan gıda ürünlerini tanzim satışlarla ucuza satıp örev zararını vergilerle yine millete yükleyen abuk subuk bir devlet yönetimi var. Bu durumda her şey olabilir bu ülkede. Mehteri verelim, dış güçlere, fetöcülere ve vatan hainlerine lanet olsun, dayanın vergilere beka sorunumuz var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.