Şimdi Ara

DÜNYA NEREYE GİDİYOR ŞUURSUZ İNSANLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben hali vakti yerinde bir insanım...
    Kendi açımdan dertlerimi bir kenarda tutarak küçüklüğümden beri düşünüyorum Dünyanın düzemini doğrularını sorgulamaktan kendimi alıkoyamıyorum.
    Küçüklüğümden beri bilime meraklıyım ama o kadar geliştiremedim kendimi ama konu ben değil geneli baz alıyorum

İnsanlık nereye gidiyor belli değil
    Son 100 yılda nüfus 4 kat arttı ve halen artmakta buna bir çözüm bir politika geliştirilmedi
    1900 yılının başında 1 milyar civarındayken şimdi 7 milyara gidiyoruz
    Bir yanda savaşlar...
    Bir yanda yok yere ölenler...
    Bir yanda acımasız insanlar arasında doğup kötülüğün içinde büyüyenler
    Hala açlıktan ölen insanlar varsa bu dünyada nerede medeniyet nerede devletler nerede gelişmişlik

Birleşmiş milletler diye bir kuruluş kurulmuş ne yaptığı belli değil fonksiyonunu yitirmiş

İnsanlık nereye gidiyor çözemedim
    Devletler desen ne yaptıkları belli değil paso kanun çıkar değiştirde değiştir
    İnsan odaklı çalışmalar ekonomi odaklı çalışmalar içinde kaybolmuş herşey para olmuş.
    Her yer para olsa ne olur zaten 80 yıl yaşayacan şu dünyada ne kadarına sahip olabilirsinki bu paranın

Herkesin parası olsa kimse çalışmaz diyenler çıkacaktır.
    Peki düşünsel olarak kendimizi geliştirmenin erdem olduğunu insana öğretsek eğitim düzenini böyle düzenlesek para için çalışmak değil insanlığa yeni adımlar attırmak için bireysel gelişime öncelik verilse nasıl olurdu
    Zaten insanlığa büyük adımlar attıran bu işleri para adına yapmış insanlar değildir... idealleri adınadır en azından büyük kısmı böyledir
    İnsanlar kendini geliştirse bilim adamlarının bile yüzde 0.1i dünyaya büyük iz bırakıyor. Çünkü insanlar zekilik bakımından ayrılıyor bence buda yanlış tabii ki daha zeki insanlar var daha çabuk kavrayanlar var ama her insan zekidir (hastalığı olanları saymıyorum) benim gözümde çalışsa herkes yapar diye düşünüyorum ama fırsatlar eğitim politikaları karmaşa içinde..zeki çaba emek verebilecek nice insan yanlış politikaların kurbanı oluyor dünyanın kötülüğü içinde kayboluyor böyle olmasa bilim daha ileri bir seviyede olacaktı belkide
    İnsanlık geri gidiyor şu dönemde abuk subuk işlerle uğraşan dünya gelişimi hızını yavaşlatıyor ama farkında değiller
    Hammaddeleriin eşit paylaşıldığı tüketim adına değil insanlığın gelişimi için herkesin mutlu olması için kullanıldığı dünya ne kadar uzak düşünüyorum.
    Dinlere karışılmadığı dünya ne kadar uzak
    Ne zaman akıllanacak bu dünya
    3.dünya savaşı çıkınca mı uyanacak
    Sözde adamlar dünyayı yönetiyorlar ne yaptıkları belli teknoloji olarak geliştiğimizi düşünsekte ilkel mahluklar olarak görüyorum insanları

Benim gibi düşünen varmı merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kovboylara Fisildayan At -- 22 Şubat 2014; 21:23:28 >

• Senin ağzını yerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne diyorsunuz acaba ben mi yanlış düşünüyorum..
    İşin bide doğa dengesi kısmı var dünyamızı mahvettik
    Şimdi ben çocuğuma ev alsam ona bıraksam ne olacağı bellimi nerede gelecek nesillere bırakılacak miras dünya batmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kovboylara Fisildayan At -- 22 Şubat 2014; 21:18:34 >
  • Kız konusu açsam dakka başı yorum gelirdi
  •  DÜNYA NEREYE GİDİYOR ŞUURSUZ İNSANLIK
  • Haklısın valla. Sonra hayvanları daha çok seviyorum diyince de garipsiyorlar. Bence de insan kadar kendine bu kadar zarar veren başka bir canlı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pink jedi

Haklısın valla. Sonra hayvanları daha çok seviyorum diyince de garipsiyorlar. Bence de insan kadar kendine bu kadar zarar veren başka bir canlı yok.

Belki de son cümlen yüzünden hayvanları daha çok seviyoruzdur? Hayvanları sevmeyen insanları nasıl sever?
  • Kötülüğün defedildiği dünya çok mu uzak merak ediyorum ne zaman akıllanacağız ne zaman yanlış devlet düzenine oturtulmuş bü dünysnın gerçek değerini anlayacsğız merak ediyorum...
    Bundan yüzyıllar sonra dünyada eğer yaşam halen devam ederse ve gelişmişlik seviyemiz yüksek olursa biz nasıl şuan 1500 yıl öncesine kölelik sistemine bakip acıyorsak o dönemin sistemine ve yapısına... şimdiki zamandan yüzyıllar sonrada o dönemin insanları bize acıyacaklar ne kadsr ilkel olduğumuzdan bahsedeceklerdir diye düşünüyorum...

Bu iğrençliklere dolu şuursuz dünyayı gördükçe inandığım doğa gücünün parçası olan iklimlerin jeolojik hareketlerin bizi yoketmesini haklı bulduğumu farkediyorum adalet diyorum. Eğer bir doğaüstü güç varsa onunda bir adalet sistrmi varsa içimde bir umutla ufak bir ışık belirebiliyor ama belkide böyle bir güç yok kendimizi de kandırıyor olabiliriz. Sadece var olabileceğini umuyoruz...kimimizde gerçekten inanıyor kimimiz daha az inanıyor ona sığınıyor.
    Ama doğa gücü heryerde o birgün insanlığın cezasını verecek

Ne olduğu belli değil heryer karmaşa içinde insanları gözlemliyorum günlük yaşıyorlar sadece o gün geçsin yetrrli gerisi önemli değil dolu olduklarını sanıyorlar tatmin edilmenin doluluk olduğunu sanıyorlar ama bomboş olduklarının farkında değiller
    Şuursuz dünya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kovboylara Fisildayan At -- 22 Şubat 2014; 22:34:16 >

• Çok haklısın katılıyorum. Tutsun lütfen, yorumlarınızı esirgemeyin
  • Ne kadar gelişmiş görünsekte halen kavgalar üzerinden yeni kavgalar üretiyor
    Karmaşadan karmaşaları besliyor
    Basitçe mutlu olunabileceğinin farkında olmadan karmaşa içinde kendimizi yoruyoruz insanlık olarak...

Düşüncelere doğru olsa yada olmasa şartsız bağlanıyor bizim gibi düşünmeyenleri kendimize düşman belliiyoruz.
    Sadece düşünce için bile birbirimizi öldürüyoruz
    Nerede medeniyet nerede insaniyet

Her nereye adım atsak her nereyi gözlemlesek bir kötülük beliriyor nerde iyilik...

Deprem belgeseli vardı Can Dündarın izlemenizi tavsiye ederim
    Ne ksdar aciz olduğumuzu birkez daha gözler önüne seriyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kovboylara Fisildayan At -- 22 Şubat 2014; 22:57:34 >
  • düşüncülerin çok doğru.
    kafası çalışan hemen herkes senin gibi düşünecektir
    ama dünya insanları o kadar içine almış, o kadar meşgul ediyor ki insanlar bi durup düşünmeye fırsat bulamıyorlar
  • imzamı oku
  • quote:

Orijinalden alıntı: abars

düşüncülerin çok doğru.
    kafası çalışan hemen herkes senin gibi düşünecektir
    ama dünya insanları o kadar içine almış, o kadar meşgul ediyor ki insanlar bi durup düşünmeye fırsat bulamıyorlar

Benim yazdıklarım zaman zaman herkesin aklına geliyorfur ama elinden birşey gelmiyor insanların...

Biri dur demeli artık zamanı gelince de diyecektir
    Zaman zaman insanlığımdan utanıyorum haberleri izlerken veya aç savaş kurbanı insanları görünce...

Lanet olsun dedirttiriyor insana harcadığım para yediğğm yemeğin anlamı kalmıuor oraları düşündükçe ama insanız itiraf edeyimki bir yerden sonra duyarsızlaşıyoruz
  • söylediklerinde çok haklısın. kesinlikle katılıyorum.
    farkındayız evet ama dediğin gibi bir şeyler yapılmalı. sadece farkında olmakla olmuyor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsmrc -- 23 Şubat 2014; 0:09:56 >
  • deginilmesi gereken bir konu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugünlerde ülkelerin ülkeleri dinlediği kimsenin kimseye güveninin olmadığı görülüyor yine bir yanlış daha ortaya çıkmış oldu
    Bazen devletimiz içinde yapılan yanlışları dünyadaki iyi örneklerle eşleştirenleri görüyorum tabii ki yanlışlar yapılıyor
    Ama dünyanın neresi doğru ki hep yanlış politikalar yıkım hüküm sürüyor zaten geniş açıdan bakmalı yüzde yüz bırakın yüzde yüzü yüzde 60ı mutlu olan toplum varmı dünyada

Bürokras, işlemiyor derler ya aynen öyle dünyanın hali bir yerden patlak vericez ama hayırlı mı olur büyük bir savaş çıksa akıllanır mıyız akıllanmaz mıyız kestirmekbzor nede olsa duyarsızlaştıkça duyarsızlaşıyor unutuyoruz yaşadıklarıkızı
  • Kovboylara Fisildayan At kullanıcısına yanıt
    Zaman herşeyi değiştirdi.İlk önce insanların kendini tanımasını sonra çevresini tanımasını zorlaştırdı.Din kitapları insanlara bütün varlıklardan üstün deger biçiyordu.Ancak insan sayısı artımı ve azalımı o dönemlerde normaldi.Ardından insan ömrü yükseldi yaşam süresi ilerledikçe dünyadaki besin sayısı azaldı.Besin üretimi tüketimle dengelenemedi ve şu anki durum açıga çıktı.Tek sorun buda degil teknolojinin getirdiklerini yapması gereken insanlar olmak zorunda,fabrikalarda çalışıcak işçi gerekiyor bu yüzden insan sayısını çogaltmalılar.Çocukken farkedemediğim şey aslında bana gerçekleri söyleyen insanların olmadıgı.İnsanlara gerçekleri değil duymak istediklerini söylediğinde mutlu oluyorlar.
    3. dünya savaşı hakkında söylediğin şey başlı başına saçmalık.Sebebine gelicek olursak virüs üretmek varken veya gelişmemiş ülkelerde isyan çıkarmak varken neden savaş yapsınlar.Ancak insanlara bunları anlattığında genelde düşünme bunları sen derler.Ha şu anki gençler diyor geçmişte insanlar nasıl yaşıyormuş aslında bizim tatmadığımız zevkleri tattıkları için mutluydular.Son olarak insan zeki bir ancak zekadan daha önemli bir içgüdüsüde bencillik.Her insan birazda olsun bencildir zaten şu anki durumu dogamıza borçluyuz.Ham madde yeterli ancak diğer devletlerin daha fazla almak gibi bi seçenegi varken neden eşit paylaştırsınlar.Bazen düşünüyorum bir insanın hiç dogmamasınımı yoksa acı çekerek yaşamasımı iyi.Bu soruya hala cevap veremedim ölene kadarda vericem gibi durmuyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kovboylara Fisildayan At

Bugünlerde ülkelerin ülkeleri dinlediği kimsenin kimseye güveninin olmadığı görülüyor yine bir yanlış daha ortaya çıkmış oldu
    Bazen devletimiz içinde yapılan yanlışları dünyadaki iyi örneklerle eşleştirenleri görüyorum tabii ki yanlışlar yapılıyor
    Ama dünyanın neresi doğru ki hep yanlış politikalar yıkım hüküm sürüyor zaten geniş açıdan bakmalı yüzde yüz bırakın yüzde yüzü yüzde 60ı mutlu olan toplum varmı dünyada

Bürokras, işlemiyor derler ya aynen öyle dünyanın hali bir yerden patlak vericez ama hayırlı mı olur büyük bir savaş çıksa akıllanır mıyız akıllanmaz mıyız kestirmekbzor nede olsa duyarsızlaştıkça duyarsızlaşıyor unutuyoruz yaşadıklarıkızı

Yazdıklarınıza felsefede ÜTOPYA deniyor.
    Dünya öyle ya da böyle sona gidiyor.
    Kıyametten önce insanların kendi nesillerini bitirecek olmaları ne acı.
    Ya da bu olur kıyamet,her hangi bi III.Dünya savaşında nükleerler konusur ve dünyadaki tüm insanlar yaşamını yitirir kim bilir..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.