Şimdi Ara

Dünya'yı gezmenin saçmalık olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birçok insan, dünyayı gezmenin hayatın en büyük zenginliklerinden biri olduğuna inanır. Fakat ben farklı düşünüyorum. Gezmek, görmediğin yerleri görmek elbette ilginç olabilir, ancak günün sonunda bunun gerçekten bir anlamı var mı? Özellikle dijital çağda, dünyanın herhangi bir yerini internet üzerinden kolayca keşfedebiliyorken bu kadar büyük harcamalar yapıp, zaman ayırmak mantıklı mı? Ayrıca, seyahat etmek çevreye zarar veriyor, bireysel olarak karbon ayak izimizi artırıyor. Üstelik gezmenin maddi yükü de cabası. Sadece bir yerlere gitmiş olmak için gitmek, bir ‘deneyim’ mi, yoksa sadece bir moda mı? Gezmenin gerçek faydalarını sorgulamak gerek.

Gezmeye harcanacak o büyük bütçeyi başka şekilde değerlendirmek daha mantıklı olmaz mıydı? Örneğin, bir Avrupa turu ya da uzak bir ülkeye yapılacak bir seyahat için harcanacak parayla hayatınızda daha kalıcı yatırımlar yapabilirsiniz. Ev alabilir evinizin konforunu artırabilir, bir eğitim programına katılabilir ya da geleceğinize katkı sağlamak için yatırım yapabilirsiniz.

Bunun yanında, birikimlerinizi gezmek yerine daha toplumsal faydalar için kullanmak mümkün. İhtiyaç sahiplerine yardım edebilir, eğitim bursları sağlayabilir ya da yerel bir hayır kurumuna bağış yaparak başkalarının yaşamına dokunabilirsiniz. Bu şekilde, hem kendiniz hem de başkaları için daha sürdürülebilir bir etki yaratmak mümkün olabilir.

Elbette, herkesin öncelikleri farklıdır. Ancak dünyayı gezmenin artık bir statü sembolüne dönüştüğünü ve çoğu insanın sosyal medyada gösteriş yapmak uğruna gezilere çıktığını da kabul etmeliyiz. Günün sonunda, gezmek gerçekten hayatınızı değiştirecek mi, yoksa bu deneyim gelip geçici mi olacak? Bu deneyimin gelip geçici olacağını düşünenlerdenim. Parayı gezmek yerine hayat standartlarınızı yükseltmeye harcamak çok daha mantıklı ve akılcı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 sene önce Sn. Cumhurbaşkanımızın “Gençler ! Fırsatınız varken aromalı kahve için ve Dünya’ yı gezin !” sözünü vazife bilip Dünya’ yı gezdim.

Hala doyamadım…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden gereksiz? bence çok gerekli. Allah neler yaratıyor dedirtecek yerler var.

• Bu bir zihniyet meselesi, vizyon meselesi. Sen mesela Kuzey Norveç Kutup dairesindeki doğal güzellikleri, o şirin mi şirin küçük kasabaları, yerel insanları falan youtube videosundan izleyerek görmekle yetinebilirsin. Veya zaten oralara gidecek paran yoktur, vize alamazsın vs. Ama ben şahsen kendim gittim, bütün milli parklarını da dolaştım, yol kenarında kendi hallerinde yürüyen ren geyiklerini de fotoğrafladım. Benim için inanılmaz bir tecrübe idi.

Ama dediğim gibi başkası için farklı olabilir. ‘’ Oraya gidip o kadar para harcayacağıma şunu alırım ‘’ da diyebilirsin. Bu sana kalmış. Senin vizyonsuzluğun, fakirliğin, dar görüşlülüğün veya alt sınıftan geliyor olman başkasının zevkinin saçma olduğu anlamına gelmez

• Yaş kaç?

• Kişisel zevkleri saçmalık olarak nitelemekten daha saçma olan çok az şey vardır, belki de hiç yoktur bu dünyada.

Statüsünü göstermek amacıyla gezenler var elbette ama insanların çoğu bu sebeple gezmiyor. Yurtdışı seyahatin ekonomik olarak en ulaşabilir olan ülkelerin vatandaşları yine dünyanın en çok seyahat edenler oluyor.

Gerçekten faydası var mı diyorsun, bu bakış açınızla her türlü hobinin gereksiz olduğu sonucuna ulaşılabilir. Faydalarını soruyorsan, bu biraz da insanın gezerken ne yaptığına bağlı. Gittiğin yerlerin yerel yemeklerinden yiyorsan, yerel halkı ile iletişime geçiyorsan, yerel etkinliklere katılıyorsan, gezdiğin yerleri iş olsun diye gezmiyorsan kendine kültürel anlamda çok şey katabiliyorsun. Bunların hiçbirini yapmıyor, sadece bir kaç bina görüp fotoğraf çekiyor olsan bile hatırlanacak ve anlatmaya değecek anıların oluyor. Her türlü ultra dahil otelde yatmaktan daha çok şey katıyor insana.

Senin turist olarak çevreye vereceğin zarar milyonda bir mertebesindedir.

Çok büyük paralar gerektirmiyor, hele ki yakın ülkelere gidiyorsan. Bir mutfak dolabı değiştirmenin bedeli 100 bin ₺ olmuş, bu para ile çok güzel bir gezi düzenlersin. Zaten yurtdışı gezisi yapmak Türkiye'de tatil yapmaktan daha ucuza geliyor. AirBNB, hostel gibi seçenekler de var. Restoranlar zaten Türkiye'den ya daha ucuz ya da aynı para. Bu parayla ne kadar yatırım yapabilirsin? Hayat standardını ne kadar yükseltebilirsin?

• Köyünde oturup dijtal ekrandan izlemekle, başka diyarları gezerek, tanıyarak görmek arasındaki farkı anlamak için bir yerlere gidip canlı görmeniz lazım...

Öyle aman aman paralar da etmiyor, Türkiye'de ege akdeniz kıyılarında 4-5 gecelik bir tatil bedeli ile, avrupanın çeşitli ülkelerine bir hafta turla katılıp farklı kültürlerle yerinde tanışabilirsiniz... Yeter ki vize sorununu aşın.

Aradaki farkı o zaman anlarsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çoğu kişi hava atmak için geziyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orada nefes almak bile nimetken böuye konuşmak zaten ekrandan izlrmekten fazlasını yapamayacağını gösteriyor gibi hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

senin Cumhurbaşkanının lafına uymayıp o parayı biriktirseydin, şincik şan firanşişko seyahatine gitmişkten taaa urlardan yepisyeni bir ayfon 16 promax alarak ülkene döner ve 20 şenedir dewam ettirdiğin "her şeneye yepişyeni bir model tilifonla girmek" geleneğini sürdürmüş olurdun. senin Cumhurbaşkanının lafına uydun ve şincik sürün dur bakam...

• Dünyada 200 ülke var desen en fazla 30 tanesi gezmeye değer zaten

Kız arnavutluga gidiyo 50 tane story atiyo

Aslinda attigi sey gormemisligi omg

• Yaşamış olduğumuz dünyayı gezip görmek . Nerelerde ne hayatlar var bilmek . Dünyanın farklı yerlerinde bulunmak . Ölmeden önce yaşadığımız gezegeni dolaşarak tanımak . Yani düşünceler farklı olabilir onu diyorum .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    ben sosyal medya kullanmıyorum diye "boşuna geziyosun hiç paylaşım yapmıyosun" diyolar çünkü günümüzde %90 insanlar paylaşım yapıp hava atmak için geziyolar. ne kadar paylaşım yaparsan o kadar saygı görüyosun.

bu yüzden gezmek yalandır. gezmeyi zerre kadar sevmeyen kişiler de geziyor.

aynen kahve gibi. günümüzde kahveden tiksinsen bile "çok seviyorum kahve kültürüm çok iyidir" demek zorundasın yoksa plaza'daki primatlar sana saygı duymazlar.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Gezmek kendini pazarlamak ve ispatlamak unsuru oldu hocam

Kız aç karnına kim bilir neler yapıp hollandaya arap emirliklerine falan gidiyo sonra bununla hava atıyo

Kadın zengin koca buluyo cocuk calismiyo babasinin isini yapiyo veya tacir vs babadan gelen parayla karisini gezdiriyo karisi da bunu paylasiyo

Türkiye'de yurt dışı gezisi yapanların 10da 9u kendi parasıyla gezmiyor sponsorla başkasının parasiyla koca parasiyla avrupa fonuyla devlet destegiyle falan geziyor

E ulan bunu da herkes yapar delikanli gibi helal para kazanip helal gezen cok cok cok daha nadir o 10da 1lik kitlenin de cogu haramzade yani

Neyse dünya böyle işte boşver. Benim param olursa spor bir araba alip Türkiye'yi gezmeyi tercih ederim bu arada. Amerika Avustralya yeni zelanda ve Avrupa'nın birkac ulkesi haric dunya gezmeye değmez japonyaya Kore'ye bile gitmem ben boş yerler

quote:

bir araba alip Türkiye'yi gezmeyi tercih ederim bu arada

ben Türkiye'de çok fazla yeri bisikletle ya da yayan gezdim. bisikleti arabaya atıp gidiyoruz, gittiğimiz yerde dağ-taş sürüyoruz. yol olmayan yerlere giriyoruz ve yol olmayan yerler cennet.

İstanbul'da ormanın içinde yol olmayan bi göl bulduk. bildiğin cennet. ama sonra toprak yol yapıldı ve tek-tük otomobille gelenler olmaya başladı artık. bi asfalt yol yapılırsa orası tamamen biter.

Marmaris'te yol olmayan bi koy bulduk maps üzerinden, ama sadece teknelere hizmet veren işletme var orda. ormandan bisikletle gittik ama bi noktada bisikletleri de ele aldık çünkü yol yok. abi koy cennet abi. orman full, tertemiz deniz. çünkü kimse gidemiyo oraya. Gökova körfezinin en iç kısmında güneyde kalan L şeklindeki koy.

İzmir'de gene ormanın içinde yol olmayan şelale vardı, ne yazık ki yol yapıldı ve instagram'cı primat tayfa doldu hemen içine ettiler. önceden biz yürüyerek giderdik ama gitmek çok zordu. saatlerce yürüyodun ve yol yok yani çalıların arasında bile yürümen gerekiyodu, gene saatlerce yürüyerek geri dönüyodun. o zamanlar orası bomboştu ve tertemizdi. hani başına bişey gelse yardım çağıramazdın çünkü dağın arkasında kalan bi yerdi, telefon çekmiyodu.

Bisikletin nasıl bir şey hocam

dağ bisikleti. aslında 2 bisiklet var. bi yol bisikletim var (yarış bisikleti denen ince tekerli olanlardan) ama onu pek şehir dışına çıkarmıyom, günübirlik kullanıyom onu. böyle gezmeyelere hep alüminyum dağ bisikelti götürüyom.

bide böyle bi gezmeye götüreceğin bisiklet pahalı olmamalı. çünkü gittiğin yerde bisikleti direğe bağlayıp gidip restoranda yemek yemen gerekiyo. karbon bisikleti bağlayıp yemek yiyemezsin gözün arkada kalır.

Sıfırı ne kadar senin bisikletin resmi var mi

bisiklet fiyatlarından zerre haberim yok. ben alalı yıllar geçti. bende salcano insomnia 27,5 inch teker olan var. bundan önceki dağ bisikletim de gene aynı salcano serisi idi.

normalde salcano sevilmez, ucuz yollu görülür. otomobilde reno neyse, fiat linea leyse, salcano da öyle görülür. ama ben çok memnunum. gayet güzel çalışıyo zerre sıkıntısı yok. fiyatları makul.

önceki dağ bisikletim boğazdan karşıya geçerken vapurda deniz suyu yediği için paslanmaya başlamıştı, zerre umrumda olmadı gittim aynı seri yenisini aldım geçtim. aynı şey yol bisikletimin başına gelseydi ağlardım çünkü yol bisikletimi Almanya'dan getirdim karbon bisiklet. şuanda ona bişey olsa yenisini alamam.

O pası durdurmak senin elindeydi, ufak bir el becerisi ile eski haline gelirdi.. Parayı kolay kazandığın için hiç düşünmeden gidip yenisini aldın, zaten yenisni almaya sanki dünden razıymışsın gibi...

Mercan yokuşunda hamallık yaparak o parayı kazansaydın, bisikletin pasını temizler ve yenisini satın almazdın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 27 Ocak 2025; 10:0:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.