|
Dünyada sadece Türkiye’de olan şaşırtıcı kamusal uygulamalar (2. sayfa)
-
-
Kısacası Adaletin yetersiz olduğu bir Ülkeyiz.Bir Ülkede Adalet sağlam değilse böyle olur.Herşeyin düzelmesinin yolu adalette disiplin.Cahil insanın gözünün yaşına bakmıyacan Türkiyede bu var malesef.Beyinsel ve duygusal olarak mantıklı kararlar veremiyoruz.Bir kişi suç işledimi sen suç işledim cezan neyse çekmek zorundasın denmediği sürece bu bahsettiğiniz kalemlerdende kurtulmak mümkün değil. Türkiye suçlu insanların affedildiği bir Ülke.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 1 Ocak 2025; 2:16:15 > -
Şu pırlanta ve altından kimbilir kimler ne paralar kaldırdılar, kimbilir nasıl kirli ilişkiler var son 25 yılda, roman olur cinsten.
Giren, çıkan uyuşturucu trafiğini saymıyorum bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attalosrome -- 1 Ocak 2025; 2:19:47 > -
AKP'lilerin en iyi yaptıkları şey, kendi yaptıkları ya da yapacaklarını başkalarına itham etmeleridir. Örnek: Apo'nun salınması
AKP'den asla göremeyeceğin bir özellik de tutarlılıktır. Onlar, gün gelir kendileriyle çelişirler ama buna bir beis görmezler. -
Güzel konu olmuş. Eline sağlık -
Dünyanın en yüksek ekran kartı fiyatları bizde.
-
Sadece poşet te bir mantık var gibi geliyor bana -
Aslında o madde iyi birşey . Parayı hep devlet karşılıksız basıp sonra bankada zorunlu karşılık ile 10kata kadar çoğaltıyor ama vadeli çek ile özel sektör de parayı çoğaltmış oluyor bir de senet var. Döviz kullanımı da yasal hale geldi sanırım. Bu iyi birşey devletin bastığı paraya ihtiyaç duymadan para yaratılıp çoğaltılmış oluyor altına da uyarlansa daha da iyi olurdu
-
ben yıllarca 2023 Lozan safsatasının aslında yanlış anlaşıldığını ve asıl mevzunun "Hedef 2023" isimli 86 maddeden oluşan bir yapılacaklar listesi olduğunu millete kabul ettiremedim... 2023 sanıldığı gibi bir Lozan bitiyor mevzusu değildi, 2023 aslen "Hedef 2023" adı altında akp'nin 2015 yılında Türkiye'de yapmayı hedeflediği 86 maddelik bir projenin adıydı... yani 2015 yılında kıçından uydurduğu maddelerin toplamının adıydı "Hedef 2023"
86 maddeden aklımda kalanlar "hızlı internet", "avrupa birliği tam üyelik", "yerli araba", "yerli uçak" ıvır zıvır maddelerdi ve tüm bu 86 madde 2023 yılına kadar gerçekleştirilecek deyip adına da "Hedef 2023" dediler.
86 maddeyi tam hatırlamıyorum ama önemi yok çünkü hepimiz biliyoruz ki tayip yıllardır yaptığı gibi o zamanlarda halkı uyutmak için bu maddeleri bir taraflarından uyduruyordu ve zaten çoğunu da yapmadığı için "Hedef 2023" unutuldu ve hiç dile getirilmedi.
bunların hayatı yalan, Türkiye'yi yok etmekten başka bir amaçları var mı ben onu merak ediyorum. unutmayalım topun ucunda tayyip ve kadrosu yok, onu destekleyen millet var, Türkiye'nin bu şekilde yerle bir olmasına onlar sebep oldu, tayyip ve kadrosunu destekleyenler sorumludur çünkü Türkiye bu hale gelene kadar çeyrek asırlık bir süreçten geçti ve halen buna rağmen tayip destekçileri mevcut.
o destekçiler bedel ödeyecekler, bundan kaçamazsınız!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 1 Ocak 2025; 21:50:59 >
-
Devlet bir canlı değildir arkadaşlar, Devlet aha sen ben gibi insanların idare ettiği bir düzenin adıdır. bu toplum genelde nasıl bir toplum ise devlet de o şekilde şekil alır. yani maalesef sorunlu, karakteri sıkıntılı bir toplumuz. bu da onun yansıması. asla düzelmez düzelmesini beklemeyin.
-
Sorun daha çok halkta.
Olacak O KadaryoutubeOlacak O Kadar YouTube kanalına abone olmak için şu bağlantıya tıklayabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCJh9qWsZFjdO-Qn0LnZSXhA?sub_confirmation=1 Levent Kırca ve ekibinin hazırlayıp sunduğu Olacak O Kadar, Levent Kırca'nın yarattığı ve oyuncu kadrosunun başında bulunduğu, 22 yıldır çeşitli Türk televizyon kanallarında yayınlanan ve halkın sorunlarını anlatan bir eleştirel güldürü programıdır. Yönetmenliğini Oğulcan Kırca yapmıştır. Program TRT'de başladığı yayın hayatına 1986 yılından 2005 yılına dek aralıksız devam etmiştir. Programda 10-15 dakikalık skeçlerle Türkiye'de yaşanan güncel komik ve trajikomik olaylar anlatılır. Olacak O Kadar 2009 yılının Mayıs ayından itibaren FOX'ta yayınlanmıştır. Verdiği kış arasını bitiren program yeni bölümleriyle FOX'ta 6 Mart 2010'da tekrar yayınlanmaya başladı; fakat bir süre sonra sona erdi. #OlacakOkadar #LeventKırcahttps://www.youtube.com/watch?v=3vAv1oKGWPU
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 2 Ocak 2025; 4:35:48 > -
Fakat bir şey var. Bir şekilde iktidara gelen yasaları,vergi kanunu ve uygulamasını , ihale uygulama ve yönetimini,göçmen kabulü değişikliği , sosyal yardımların uygulama şekli ile toplumu istediği bir şekilde dönüştürme gücüne ulaşıyor. 20-25 sene öncekiyle sonrakini aynı toplum diyemeyiz artık. Bazı şehirler Tahran'a Bağdat'a delhi'ye benzemeye başlıyor
-
Anayasada önemli. İyi, güçlü, topluma yararlı bir anayasa varsa siyasiler rüşvetle halkı kandırmak istese bile bunda başarılı olamayacaktır... Yoksa hayat pahalılığı enflasyon 3. Plana düşer daha önemli başka sorunlarla başbaşayız demektir... 1960da darbe olmuş 1961'de anayasa ile ülke kaosa teslim edilmiş . Böyle bir ülkede enflasyon vs ancak 3.derecede önemlidir
-
Hamdolsun kredi kartımızdan 750 tl alamadılar. Ben araba alamıyorsam kimse alamasın zaten banane ne diye ses çıkarayım. Yurt dışına ben çıkmıyorum başkası çıkarken vergi versin banane....
Toplum artık bu hale geldi. Florasan veya yarım ay ile ilgisi yok durumun.
Adam gibi muhalefet kişiler çıkmadığı için bu halde toplum.
Tepki verirsen ya yandaş, ya terörist ya troll oluyorsun ülkede. Muhalefete laf ettiysek yandaş, hükümete söz dediysek vatan haini oluyoruz. -
Eğer toplum doğuya döndürlünce kötü batıya döndürülünce ses çıkartılmıyorsa burada demokrasi değil toplum mühendisleri nin vesayetinden kurtulamıyoruz demektir -
Özgün kalarak dünya toplumları sana örnek almaya çalışıyorsa başarı ordadır
-
Taklitçilikten öteye geçerek özgün olmayı henüz başaramadık -
Türkiye'de vergi ödenmesi gereken bir yan bedel değil, 80 milyon sadece vergi ödemek için çalışıyoruz. Aldığımız şeylerin büyük oranını vergi oluşturuyor malesef.
ÖTV'nin kaldırılıp KDV'nin tekrar %18'e düşürülmesi gerekiyor. Yurtdışı alışverişlere de %18 gümrük vergisi uygulanıp bedel sınırının kaldırılması gerekiyor.
İşte o zaman alım gücümüz dünya standartlarına gelir. Türkiye'de ABD'li birisinin alım gücüne ulaşmak için o kişinin 2-3 katı fazla para kazanmamız gerekiyor,
o da bu vergilerin yükü yüzünden.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X