Şimdi Ara

Dünyagöz'de lazer fırsatı... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
9
Favori
52.983
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim muayene randevusu yarindi. Ancak vazgectigimi bugun arayarak belirttim. Vazgecmemdeki ana neden gece araba kullanmayi sevmem. Intralase lasik ile ameliyat olursam 500 euro, ancak gece gozde kamasma yapma olasiligi var; ilasik ise 900 euro, nispeten gece gorusu daha iyi. Ancak kudretgozde en iyi teknikle ameliyat 650 euro. Arti 3-4 kez muayeneye de gideceksiniz, dunyagozde muayene de pahali. Biraz daha bekleyip kudretgozde ameliyat yaptirmayi dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dünya göz den bir tek ben mi memnunum.

Benden muayene ücreti olarak 50TL aldılar. O da 8 taksit mi ne oldu.

Valla tam 1 saat ilgilendiler. Uğraştılar ettiler. Numaramı alıp çıktım. Aşağıdaki gözlükçüden aldım hemen. Biraz kazık yedik ama olacak o kadar. Sonuçta acele edip hemen hastanenin ortak gözlükçüsünden alıp bile bile bayıldım fazladan 100TL yi. Ama dediğim gibi sırf iki üç tane gözlükçü dolaşacak vaktim olmadığından.

Yeminle dünya varmış dedim. Devlet hastanelerinde çektiğim çile boşaymış. Git randevu bul al. Randevu saatinden yarım saat önce gel derler. Gelirsin ama randevu saatini 2 saat geçer ortada doktor yoktur. Doktor gelir oturtur sandalyeye 1 dakikada iki tane lens takar numarayı yazar yollar. Gözlüğü alırsın ama gözünde durmaz baş ağrısı yapar.

Dünya gözden önce bende sorun var diyordum. Gözlük tik yapıyor diyordum. Adam gibi göz numaram alındı.

Hatta daha önce SSK da sormuştum. Ya dedim ben böyle gözümün önünde çizgiler görüyorum falan. Bu normal mi dedim. Normal normal dedi geçti SSK da.

Dünya göz de ise aynı soruyu sorduğumda tarif etmemi istedi. Sonra o normaldir dedi. Bazı kişilerde olur bende de var dedi ve neden olduğunu anlatıp içimi rahatlattı.

Yanlış anlama olmasın. Kimseye bir ithamda bulunmuyorum. Belki de benim gittiğim şubesi ile alakalıdır. Belki de son 1 senede bozmuşlardır. Ama ben çok memnun kaldım.

Tek üzüldüğüm nokta dediğim gibi aceleye getirip fazla para ödememdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cmulkut

Benim muayene randevusu yarindi. Ancak vazgectigimi bugun arayarak belirttim. Vazgecmemdeki ana neden gece araba kullanmayi sevmem. Intralase lasik ile ameliyat olursam 500 euro, ancak gece gozde kamasma yapma olasiligi var; ilasik ise 900 euro, nispeten gece gorusu daha iyi. Ancak kudretgozde en iyi teknikle ameliyat 650 euro. Arti 3-4 kez muayeneye de gideceksiniz, dunyagozde muayene de pahali. Biraz daha bekleyip kudretgozde ameliyat yaptirmayi dusunuyorum.

gözler kaç numara hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qedo

quote:

Orijinalden alıntı: secret_spy

quote:

yazmıyım dedim ama goz cok onemlı lutfen kıymet ını bilin
    arkadaslar AMAN diyim uzak durun bu kurumdan den
    bizim isimiz mucevher ile pırlanta ıle üstüne ustuluk mıkroskop ile calısıyoruz
    calısma arkadaslarımdan 2 si bu hastaneye gitti goz numaralarının cok ustunde recete yazıp verıyorlar
    normal goz 0.75 1.00 ise 1.75 2.00 gozluk verıyorlar ve lazer yaptırın omur boyu kurtulun dıye telkın ediyorlar
    tamamen tıcaret amaclı bır kurum
    suna dikkat edin goz doktorlarının hepsi gozlukludur hic biri lazer yaptırmaz
    ve gozunuz 6 ile 8 numara olmadan lazer yaptırmayın

yukarıda ki mesajımda yazmıştım 2005 yılında ameliyat olduğumu ve 7.sene biterken Allah'a şükür herhangi bir sorun yaşamadığımı..ben memnunum,gidin gözü kapalı ameliyat olun diyemem,tecrübelerimi paylaşır,öneride bulunurum.
    Her insan kendi hür iradesi ile +/- hesabını yapıp karar verir.

Bunların yanında sizin gibi ; belirtilen hastanenin belki kapısından bile girmeden,herhangi bir tercrübeniz olmadan ve tam ''cem yılmaz'' söylemi ile ''kaynımda var'' şeklinde tespitleriniz ile insanlara yardımcı olmuyor sadece kafa karıştırıyorsunuz!

neden kafa karıstırıyım arkadasım yan yana oturdugum calısma arkadaslarımın basına geldı bizzat gozumle sahit ım

benım ısım mıkroskopla oldugu ıcın 5-6 ayda bir muayne olurum

yasım 35 dusun artık 9 yasından beri hem okurum hem calısırım..... sen dusun artık kac defa muayne olup kac tane farklı hastaneye gıttıgımı

emın ol cok fazla muayne ye gittim damlalı damlasız goz tembellıgı goz tansıyornu her teste gırmısımdır

yanı kısacası bilip bılmeden konusmamak lazım.....ayrıca neden hastane övüyorsun....

50tane mesaj okuduysam 30yada 35 i olumsuz bide benım cektıklerım buna eklenınce emın ol hangı hastane ıyı ....hangi hastane kotu.....

hangi hastane orta karar esnaf hastanesi anlıyorsun...tanıdıkların oluyor bir zaman sonra abı musaıtmısın ne zaman geliyim muhabbetleri oluyor

sırf senın gozun un duzelmesı o hastanenın ıyı oldugu anlamına gelmıyor............

yazdığım mesajı tekrar okuyup sonra yorum yap bence,zira benim mesajımla senin cevabın hanya-konya ilişkisinden öteye gitmiyor..

özellikle altta ki yorumu bold yapıyorum,idrak etmede yardımcı olduğu söyleir..
    quote:

ben memnunum,gidin gözü kapalı ameliyat olun diyemem,tecrübelerimi paylaşır,öneride bulunurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: realistspary

quote:

Orijinalden alıntı: Cmulkut

Benim muayene randevusu yarindi. Ancak vazgectigimi bugun arayarak belirttim. Vazgecmemdeki ana neden gece araba kullanmayi sevmem. Intralase lasik ile ameliyat olursam 500 euro, ancak gece gozde kamasma yapma olasiligi var; ilasik ise 900 euro, nispeten gece gorusu daha iyi. Ancak kudretgozde en iyi teknikle ameliyat 650 euro. Arti 3-4 kez muayeneye de gideceksiniz, dunyagozde muayene de pahali. Biraz daha bekleyip kudretgozde ameliyat yaptirmayi dusunuyorum.

gözler kaç numara hocam?

3.5 miyop ayrica astigmat var. Emin degilim ama 1.25 civari olmasi lazim. 2 goz de hemen hemen ayni.

• Su an para yoktu, ama 500 euroyu bi sekilde denklestiririz dedik. Ama 500 euroya yaptiklari en iyi teknik olmadigini ogrendim. En iyi teknige 1300 euro diyip 400 euro indirim yapip 900 euro diyorlarmis. Goz baska biseye benzemez, param olunca 650 euroya en iyi teknikle kudretgoz de yaptiririm diye dusundum. Ayrica ben doktorun bu ameliyatta fazla onemli olmadigini, asil onemli olanin cihaz ve yazilimi oldugunu dusunuyorum.

• Acaba vazgectim diye yanlis mi yaptim diye dusunmuyo da degilim. Siz ne dersiniz arkadaslar?

• quote:

quote:

quote:

quote:

yazmıyım dedim ama goz cok onemlı lutfen kıymet ını bilin
    arkadaslar AMAN diyim uzak durun bu kurumdan den
    bizim isimiz mucevher ile pırlanta ıle üstüne ustuluk mıkroskop ile calısıyoruz
    calısma arkadaslarımdan 2 si bu hastaneye gitti goz numaralarının cok ustunde recete yazıp verıyorlar
    normal goz 0.75 1.00 ise 1.75 2.00 gozluk verıyorlar ve lazer yaptırın omur boyu kurtulun dıye telkın ediyorlar
    tamamen tıcaret amaclı bır kurum
    suna dikkat edin goz doktorlarının hepsi gozlukludur hic biri lazer yaptırmaz
    ve gozunuz 6 ile 8 numara olmadan lazer yaptırmayın

yukarıda ki mesajımda yazmıştım 2005 yılında ameliyat olduğumu ve 7.sene biterken Allah'a şükür herhangi bir sorun yaşamadığımı..ben memnunum,gidin gözü kapalı ameliyat olun diyemem,tecrübelerimi paylaşır,öneride bulunurum.

Bunların yanında sizin gibi ; belirtilen hastanenin belki kapısından bile girmeden,herhangi bir tercrübeniz olmadan ve tam ''cem yılmaz'' söylemi ile ''kaynımda var'' şeklinde tespitleriniz ile insanlara yardımcı olmuyor sadece kafa karıştırıyorsunuz!

neden kafa karıstırıyım arkadasım yan yana oturdugum calısma arkadaslarımın basına geldı bizzat gozumle sahit ım

benım ısım mıkroskopla oldugu ıcın 5-6 ayda bir muayne olurum

yasım 35 dusun artık 9 yasından beri hem okurum hem calısırım..... sen dusun artık kac defa muayne olup kac tane farklı hastaneye gıttıgımı

emın ol cok fazla muayne ye gittim damlalı damlasız goz tembellıgı goz tansıyornu her teste gırmısımdır

yanı kısacası bilip bılmeden konusmamak lazım.....ayrıca neden hastane övüyorsun....

50tane mesaj okuduysam 30yada 35 i olumsuz bide benım cektıklerım buna eklenınce emın ol hangı hastane ıyı ....hangi hastane kotu.....

hangi hastane orta karar esnaf hastanesi anlıyorsun...tanıdıkların oluyor bir zaman sonra abı musaıtmısın ne zaman geliyim muhabbetleri oluyor

sırf senın gozun un duzelmesı o hastanenın ıyı oldugu anlamına gelmıyor............

yazdığım mesajı tekrar okuyup sonra yorum yap bence,zira benim mesajımla senin cevabın hanya-konya ilişkisinden öteye gitmiyor..

özellikle altta ki yorumu bold yapıyorum,idrak etmede yardımcı olduğu söyleir..
    quote:

ben memnunum,gidin gözü kapalı ameliyat olun diyemem,tecrübelerimi paylaşır,öneride bulunurum.

sen lazer olmussundur işin ince bir iş degildir lazerın bozulmaz

benım ısım cok ınce bir is 45 yada 50 yasına gelınce sise dibi gozluk kullanıyoruz ustalarımız oyle bilmem anlata bildimmi

4yada 5 sene once ust katımdakı komsularım aynı sektordeyız ıkısı birden gozluk takmak ıstemedıler bi hava ile lazer yaptırdılar bunların havası kımsede

yoktu :) (parayı verdık yaptırdık kardesım kurtulduk gozlukten kıy paranada sende kurtul dıye nası makara yaparlardı) bu kurumda 800 euro

vermıslerdı yanlıs hatırlamıyorsam

su an ıkısıde gozluk kullanıyor (tabiki eskısı gibi gozlerı numara 5 degilde 2 numaradır)

yanı goz cok hassas bir organ doktora gore makınaya gore ve goz un yapısına gore degisiyor

hatta sabah muayne ve aksam muayne de bile degisiyor (sabah gozun dinlenmıs olarak muayne edılmesı taraftarıyız) bunu butun goz doktorları soyler

benım gozum su an s.g1.25- s.l1.50 180 dece astigmat

senin gozün bozulmaya cok musaıt zaten ınce ıs yapıyorsun senın gozun hayatın dır lazer yapalım bidaha problem cekmezsın diye telkınde bulunmuslardı

bu telkın ı sadece bu kurum yaptı bilmem anlata bildimmi...

size tavsiyem arastırıp ince eleyip sık dokuyup bu isin doktorunu bulmanızdır isinin erbabı derlerya aynısı

dedigin gibi +/- tecrubelerim i paylastım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qedo -- 27 Aralık 2012; 22:00:38 >

• Arkadaşlar ben de kendi çapımda oftalmologum. Kardeşime yaptırdım. Şu an rahat. Ama aklınızda olsun öyle 0.50-1.00 D için yaptırılmaz bence... çünkü her ameliyat risk taşır.... o küçücük risk başınıza gelince %100

• 900 euro veremicem,muayene raporunu adanaya yollatcam şubatta belki orda olurum ama yorumlardan sonra kafamda karıştı iice.Ama şu varki dünya gözde baya ilgi alaka hoşuma gitti gerçekten içtenlikle ilgileniyorlar biraz şaşkınlık geçirdim doğrusu.Ama ben gözü kesin olarak "0" layan bi teknik çıkana kadar yaptırmasam diyorum?
  • dün akşam ameliyata girdim. Öncelikle aksaklıklardan ötürü saat 15.00 olan ameliyatıma saat 17.00 gibi girdim. Önlüklerle ameliyathane önünde beklemek epey gerdi. Verdikleri diazem bile gerginlşiğimi almadı hemşirelere epey veryansın ettikten sonra girdim operasyone.

3 kişi 3 kişi alıyorlar ve ameliyat 2 aşama. 1. aşama zorladı epey. Gözs kapağını kaldıran alete ne kadar az direnirsenişz o kadar az acıyır dedi dr ancak ne kadar zorlasamda kendimi kastım dolayısıyla zorladı beni. Daha sonra bir odada bekledim biraz ve yandaki makinaya yatırıp gözü lazerle kestiler. Her ne kadar acı yok falan deselerde insanı gıcık ediyor bu ameliyat. Yani öle anlatılan kadar basit kolay bir iş değil.

Yarım saat kadar bekledikten sonra dr kontrol etti ve yürüyerek hastaneden çıktım. Beni beklemekten ağaç olan arkadaşımla dışarıda yemek yedik ve yola koyulduk. O gün saat başı damlatmam için 3 ilaç verdiler ve ne olduysa yolda ilk damlayı damlattıktan sonra oldu. Bilmem belki tesadüf ama eve kadar mümkün değil gözümü açamadım. Daha sonra evde vampir gibiydim. Bırakın ışıklı odada kalmayı karanlık odada bile gözümü açamadım. Saat başı damla damlatarak saat 21.00 gibi uykuya dalabildim. YAni ilk gece epey ızdıraplı oldu benim için.

Ammaaa. Sabah kalktığımda o ızdıraptan eser kalmadı. Aracımla Gebze'den İzmit'e gözlüksüz gittim. Dr bir sıkıntı olmadığını söyledi. %5 ve % 15 olan görüşüm %80'e çıktı. Vücut adepte oldukça daha da iyileşeceğini söyledi dr. Şu anda tek sıkıntım sanırım ışık hassasiyet. Zaten çok hassastı gözlerim alışma evresinde zorlanabilirim diye düşünüyorum şansıma hava kapalı umarım böyle devamk eder.

Gerçi kampanya sanırım bitmek üzere ama en güzel yanı gözlük takanlar bilirler, gözlük takmadığınız zaman ister istemez gözlerinizi kısıp yorulduğunu hissedersiniz ya o histen tamamen kurtulmak gerçekten güzel bir duygu... Bu arada bir gözüm 2,5 miyop 1 astigmat diğer gözüm 1 miyop miyop 0,75 civarı astigmattı sanırım buna rağmen ameliyat oldum...

• quote:

Orijinalden alıntı: sioux

beyler bakın wavefront veya son çıkan allegretto diye bir alet var. Her göze özel topografya çıkartarak kesim yapılır. Eski tip ameliyat olmayın. Flap oluşturulurken Gözünüzdeki corneayı lazer ile makina kessin doktor mikrokeratom denen o vakumlu bıçak ile elle kesmesin. Tamam biraz daha pahalıdır ama olmanız gereken budur.

Bu işleri iyi araştırın hepiniz koyun sürüsü gibi bu tüccarlara kesilmeye gitmeyin çok ciddi bir iştir geri dönüşü yoktur

ben de bugun samsundakı dünya göz e gittim ve inanılmaz memnun kaldım işleyişten cok sakin ve igi doluydular defalarca ölçümlerim alındı ve sonuç şu

bundan 2 sene önce doktora gittiğimde bana 1.25 gozluk vermıstı uzağı net göremıyordum 2 sene sora gııtımde 0.75 e düştüğümü söyledi

ama ben 2 sene önceye göre lcd tv ye iyi görebılilmek icin daha yakından baktıgımı farkettım bence numaram dusmemıstı hatta cıkmıs bıle olabılırdı

bugun dunya goz e ölcüm yaptrdıgımda birisi 1.25 diğeri 1.50 cıktı

lazer icin se doktor herseyimin gayet güzel oldgunu söyledi ideal kornea kalınlığı 530 civarı oluyormuş benımkı 550 civarıymıs

ayrıca lazer olduktan sonra 0.00 olma ıhtımalıne tam bısey dıyemedı ama % 95 başarılı olur dedi ayrıca 0.2 ile 0.5 arası bir değer kalabılır dedi tam sonuc amleyttan 3 ay sonra orataya cıkar dedi ( sapmalar olmaması ıcın garantı bır tarıh )

ayrıca ilka meliyattan sonra 1 ameliyat hakkımız daha varmıs sonra kalmıyor göz izin vermiyor anladıgım kadarıyal ama o günün teknolojisi ne olr bilinmez !!!

ayrıca bana 400 euro ya standant intralase yerine ilasik yöntemını 600 euroya yapmayı tavsıye ettı wave front olayı ile gece daha iiy performans alırsın dedi

ben de taktıgım gözluge göre gece görüş farkı ne olur dedgımde gozluk kadar olmasada gayet iyi olur dedi yanı gözlugun verdıgı performans gece tam oalrak veremez dedi

evet arkadaslar sizce olmalı mıyım bu teknolojıden cok daha öte bır teknolojı göz ıcın cıkması yakınmıdır yoksa bu ideali midir ?

au

• Normalde wavefront daha iyi ve pahalı bir yöntem ancak ben bu parayı vermeye razı iken benim doktor interlase öneriyor seninki wavefront. Wavefront olmak için bende doktorumla görüştüm ancak kendisi numaralarım seninki gibi düşük olduğu için interlase ile wavefront arasında çok fark olmayacağını söylediği için intarlase önerdi ve bende oldum. Senin doktorda anladığım wavefront önermiş. İlginç 2 doktor kararı.
  • evde yatarken bebekle oynarken gözlükmü takıyorsunuz?Gözlerim 3.5 ve evde gözlük sadece TV sırasında takarım..Bu ameliyatı araştırdım..En iyi göz doktorlarından arkadaşlarım var.Olma dediler daha bu laser 20-30 seneye ancak olgunlaşır sonuçları bilmiyoruz dediler..Dunning-Kruger_etkisi-sendromundan bahsedenlere güvenmeyin araştırın..
  • 6 ay once atakoy subesinde ameliyatimi oldum. Suanlik hersey yolunde gozukuyor. 4 farkli yerde goz kontrolu yaptirdim numaram 0 cikti. Hatta 3 hastahane %140 daha iyi gordugumu soyledi.

Gozluk kullanan arkadaslar icin bulunmaz bir firsat, ne yapip ne edip bu ameliyati olun arkadaslar. Sorusu veya problemi olan varsa bana pm atabilir.

• 10 sene önce uygun bulmadılar ve ameliyat olamadım.Sorun kornea kalınlığı değil dediler.Sanırım iç kesimde lazerle traşladıkları bir bölüm varmış onun yapısı uygun değilmiş.Arada geçen zamanda teknikler gelişipte ameliyat olma imkanı var mı bilmiyorum.Bilenler varsa bilgilendirsin lütfen..Telefonla görüştüğümde bilgi vermediler ısrarla muayeneye çağırdılarDünyagöz olaya tamamen ticari bakıyor.Aldıkları cihazlarla yılda bilmem kaç bin tane operasyon yapmaları gerekiyormuş.Tamamen ticari bakıyorlar,yakaladıklarını yatırıp lazerliyorlar.Yıl sonu indirimi de hedefleri tutturamadıklarından dolayıdırAma 15 sene önce ameliyat olan arkadaşım hiç bir sorun yaşamıyor gayet memnun kendisi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuffguy

evde yatarken bebekle oynarken gözlükmü takıyorsunuz?Gözlerim 3.5 ve evde gözlük sadece TV sırasında takarım..Bu ameliyatı araştırdım..En iyi göz doktorlarından arkadaşlarım var.Olma dediler daha bu laser 20-30 seneye ancak olgunlaşır sonuçları bilmiyoruz dediler..Dunning-Kruger_etkisi-sendromundan bahsedenlere güvenmeyin araştırın..

Dunning-Kruger_etkisi-sendromundan bahsedenlere güvenmeyin araştırın.. biraz arastırdım bu sendromu ama sunu söyliyim benim gözlerim 1.25 civarı doktor a ameliiyattan sonar tam onuc ne cıkar dediğimde ortalaam 0.00 ile 0.0 arası bri değer dedi ama 0.50 gözlük taktıgımda ile gayet yeterli bir fark vardı ve bugun sn gun gıdip wavefront yontemi ile ilasik olmayı düşünüyorum gibi ama hala kararsızım bekle bekle ne kadsar daha gelişmesini bekelyeceğiz çok kişi memnun az kişi değil kampanyada bugun bitiyor samsundayım diğer hastaneler buradayok kudret göz filan ve burdakı muayeneden de memnun kaldım ama doktor benı çok kesmedi açıkcası

bugun ödeme yapıp subata kadar ameliyat olma hakkım da var oyle yapıcam sankı

son olarak suan lazerde gelinen nokta tam olarak nedir ve yeni bir teknoloji cıkma arefesinde mi ? çünkü ilasik yöntei cıkalı 2 seneye yakın bir süre geçmiş galiba yani oturmuş bir teknoloji diyebilir miyiz ?

• Ben doktor değilim ama yakın arkadaşım önemli bir göz doktoru..Konuyu detaylı bilmiyorum amaliyat olmak isityorum 10 senedir yazdığım sebeblerden engelledi..Bence aile dostlarınıza sorun ve yakın bir göz doktoruyla konuşun...
  • Benim de tanıdığım veya muayene olmaya gittiğim göz doktorlarının önemli bölümü GÖZLÜKLÜ!
  • binde bir gözünüzden olma riski vardır benim üniversitedeki hiçbir hocam bunu önermez hasta sorar talep ederse gerekli tetkikleri yapar hastanın gözü uygunsa ondan sonra ameliyatı yapar hiçbir hocam bu ameliyatı olmamıştır gözlük kullanır...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.