İlk okuldan beridir gozluk kullaniyordum, sene 2008 oldu 21 yasima geldim hala gozler duzelmedi devamli yukseliyordu derecem 6,50 ye 7,25 oldu astigmat ve miyoptu sise dibiydi bildiginiz gozluk camlarim.Bu durumdan cok huzurdum cunku gozlugu cikardigimda heryer bulanikti... Neyse isik goze gittim orda doktor sagolsun bana yardimci oldu laser uyguladi ameliyattan 7 dakka sonra ciktim gozlerde lens vardi 1 hafta durdu... Lensler ciktiginda hersey normaldi ama gece oldu isiklar dagiliyor araba surerken kisa farlar uzun gibi geliyordu doktora sordum o duzelcek dedi ama 5 sene gecmedi hala gozlerde aksamlari sorun var ama gorme konusunda bir problemim yok arkadaslar... Tavsiyem laser yada ameliyat olayina benim gibi cok zor durumdaysaniz girin. 1 2 derece icin cizdirmeyin derim
quote:
Orijinalden alıntı: balkan82
quote:
Orijinalden alıntı: @KlavYE@
Merdiven altı lazer yaptıracağım ucuz olsun bari
Katılıyorum sana. Seni bizim Necdet abiyle tanıştırayım. Ucuza yapar. Kendisi göz doktoru olmak için çok uğraştı ama olmadı. Fakat göz ameliyatı konusunda kendini yetiştirdi. Alaylıdır kendisi. Bu Dünya Göz'ün ameliyat için kullandığı makineler çok pahalı o yüzden kendi imkanlarıyla dealextreme.com 'dan aldığı yeşil lazer ile ameliyatı yapıyor.
Son olarak 149 EUR gibi bir fiyatı vardı. Senin için konuşur daha da indirim yaptırırım. Üstelik Altınokta üyeliğin de bedava.
sünnetçi abi var. işi büyüttü onla görüşecem. tükkanının bir köşesinde lazik bir köşesinde pilav yapıyor.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: balkan82
quote:
Merdiven altı lazer yaptıracağım ucuz olsun bari
Katılıyorum sana. Seni bizim Necdet abiyle tanıştırayım. Ucuza yapar. Kendisi göz doktoru olmak için çok uğraştı ama olmadı. Fakat göz ameliyatı konusunda kendini yetiştirdi. Alaylıdır kendisi. Bu Dünya Göz'ün ameliyat için kullandığı makineler çok pahalı o yüzden kendi imkanlarıyla dealextreme.com 'dan aldığı yeşil lazer ile ameliyatı yapıyor.
Son olarak 149 EUR gibi bir fiyatı vardı. Senin için konuşur daha da indirim yaptırırım. Üstelik Altınokta üyeliğin de bedava.
sünnetçi abi var. işi büyüttü onla görüşecem. tükkanının bir köşesinde lazik bir köşesinde pilav yapıyor.
Alıntıları Göster
kör olma fırsatı, kalsın almayım.
quote:
Orijinalden alıntı: power-pc
kör olma fırsatı, kalsın almayım.
Alıntıları Göster
arkadaslar, yurtdisindan gittigim icin benden Lasik (Intralase + Wavefront) 1400€ istiyorlar. ucak biletim otelim dahil 4 gunlugunede 500€. Amsterdamdaki subede gozlerime on arastirma yaptiklari icin ve ben oraya 100€ odedigim icin o fiyati tekrar oderttirmeyecekler.
Simdi size sorum; siz Turkiye'den hasta olarak gittiginizde ne kadar oduyorsunuz ayni teknik icin (yani Lasik (Intralase + Wavefront))?? Eger arada buyuk bir fark var ise, TR'den bir hasta gibi gidecegim hastaneye. Buradan telefonla onlari aradigimda net numaram dusuyor ve yurtdisindan aradigimi goruyorlar maalesef.
Bilgi icin tesekkurler.
quote:
Orijinalden alıntı: boxor
quote:
Orijinalden alıntı: Exelente
quote:
Orijinalden alıntı: boxor
ya klasik bir pazarlama taktiği bu.... aynı şekilde şu malum tuzla termal otellerde alışveriş merkezlerinde çekilişle 2 haftalık tatil veriyoruz ayağnz her çekiliş formunu doldurupta sonra kazandınız diyerek keklemeye çalışan firmların taktiği bu..
formu doldur bilgilerini kapsınlar sonra fiyata kökleyip siz ilk 1000 şanslı kişiden birisiniz ayağına gazı verip sonra %50 indirimle fiyatı normale çekmekten başka bir şey değildir. belkide normal fiyat 1000tl iken kampanyalı fiyatı 2500tl gösteri %50 indirimle 1250tl iyerke ekstra olarak 250tl geçirme taktiğidir :)
kanmayınız :)
ayrıca bende düşünüyorum gözler 0.75 ve 1.00.... iett geçip gidiyor göremiyorum hat numaralarını.
ameliyat olunca belli bir süre sonra yine tekrarlıyormuş diyolla doğrumu ?
Üstad zaten senin 0,75-1,00 numara göz bozukluğu bile sayılmaz,zaten ameliyat demez hiçbir doktor sana.İett otobüsü geçiyor hat numaralarını göremiyorum demişsin,biz otobüsün kendisini göremiyoruz gözlüğü çıkarınca :).
ya haklısın ama hocam çok gözleri kısıyorum ve uyuz oluyorum çok iett kaçırdım böyle :)
lens taktım bir süre pek adapte olamadım. sonra sadece sağ göze lens taktım bir süre oyle kullandım yok ya lens bana göre değil. gözlük hiç kullanamıyorum ...
napıcam bilkmiyorum ya
Alıntıları Göster
Kampanya-fırsat diye gaza gelmeyip iyice düşünüp araştırıp karar vermek gerek.
ben adanada bildiğim bir hastanenin fiyatlarını yazayım. yöntemine göre değişmekle beraber 500/600 ve 800 euro...
ben adanada bildiğim bir hastanenin fiyatlarını yazayım. yöntemine göre değişmekle beraber 500/600 ve 800 euro...
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
Dünya Göz' ü kesinlikle tavsiye etmiyorum. Sigortalı olduğumuz halde muayene ücreti 172 lira aldılar. Yazılan gözlük numarasını eczacılar görünce "Kör müsün bu kadar büyük numara yazmışlar?" diye şaşırdılar.
albendende o kadar 2008 de olumu ameliyat ettirdim ameliyatin tam ortasinda gelip benden para istediler doktorlarinin özel notlari tutdugu medikal malzemeleri kullanmiş ameliyatta bazen böyle seyler olabilirmis ALLAH BELANIZI VERSİN dedim 2700 tl ameliyat bedeli +750 TL ameliyat arasi ödeme yaptim hem olumun gözlerindeki sorun devam ediyor hemde hala kendime kiziyorum ben nasil böyle bir yere gittim die ve tabi hakkimi aramamam da cabasi aman uzak durun bedeva deseler yine gitmem dünyagöz denilen vampirlere
Gaziantepteki vizyon göz merkezinde 2007da ggöz operasyonu oldum. Gözlük derecem 2.5du. Benim korneam ince olduğu için lazerden sonra 3 gün lens takılı kaldı. 3. Gün lensi çıkardışar ve şimdiye kadar sıkıntı yok ama şunu bilin geceleri ışıklı herşey biraz bulanık gelebilir. Ben memnunum açıkçası.
quote:
Orijinalden alıntı: amonRa
Gaziantepteki vizyon göz merkezinde 2007da ggöz operasyonu oldum. Gözlük derecem 2.5du. Benim korneam ince olduğu için lazerden sonra 3 gün lens takılı kaldı. 3. Gün lensi çıkardışar ve şimdiye kadar sıkıntı yok ama şunu bilin geceleri ışıklı herşey biraz bulanık gelebilir. Ben memnunum açıkçası.
yazılanların bi kısmını okudum yaptırmaktan vazgeçtim (şimdilik )
quote:
Orijinalden alıntı: goodfalles
yazılanların bi kısmını okudum yaptırmaktan vazgeçtim (şimdilik )
Alıntıları Göster
Konu Dünya göz olunca yaşadıklarımızı yazmak istiyorum. Bizde kampanya var diye gittik hemen 100 TL muayene aldılar sonra da sizin gözünüze bu yöntem uygun değil dediler .Sonra şu yöntemle 2 bin TL ye lazer yapalım dediler sözde o da kampanyaymış.Dünya göz resmen birçok insanı tuzağa düşürüyor.Bir kere başladık lanet olsun paraya bitirelim dedik bu işi.Neyse anlaştık. Detayları anlamadım ama ne yaptıklarını açık açık söyledim. Gelelim sonuca arkadaşlar ameliyat başarısız oldu,utanmadan saçma sapan nedenlerle bizden kaynaklanmaya getirdiler.Sabırlı bir insanım ama sabrımın bu kadar tükendiğini görmedim hele o doktorun tafraları.Bir de utanmadan bir kaç konrtolden sonra muayene parası istemeye kalktılar. Halbuki onların rezaleti yüzünden gitmek zorunda kaldık. Şimdi 1 ay sonra tekrar gideceğiz, 5 ay dolacak.Bu sürede söz konusu göz olunca iyi ilaçlar aldık yani ayreten 350 TL de oraya gitti. İşin açıkçası kesinlikle onlara güvenmeyin.Size söyledikleri başka bir yöntemle de ameliyat olsanız haberiniz ve bilginiz olmaz.
Bunlara güvenmediğim için şimdi başka bir doktordan muayene edip ne olup bittiğini öğrendikten sonra gideceğiz. Bize tekrar yapacağız dediler ama belki kornea inceliğinden ameliyat olamaz,bize bir şey söylemediler. İnsna yaşamayınca bilmiyor.şimdi içimde onlara karşı nefretim var. Paramızla ve sağlığımızla rezil bizi ettiler resmen.
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
Dünya Göz' ü kesinlikle tavsiye etmiyorum. Sigortalı olduğumuz halde muayene ücreti 172 lira aldılar. Yazılan gözlük numarasını eczacılar görünce "Kör müsün bu kadar büyük numara yazmışlar?" diye şaşırdılar.
Gecen ay bende goz muayenesi icin bir fiyat arastirmasi yapiyordum, dunya goz Kocaeli'nde ki doktor tercihiniz 100tl, prof tercih ederseniz 200tl demisti..
quote:
Orijinalden alıntı: ^Teacher^
Konu Dünya göz olunca yaşadıklarımızı yazmak istiyorum. Bizde kampanya var diye gittik hemen 100 TL muayene aldılar sonra da sizin gözünüze bu yöntem uygun değil dediler .Sonra şu yöntemle 2 bin TL ye lazer yapalım dediler sözde o da kampanyaymış.Dünya göz resmen birçok insanı tuzağa düşürüyor.Bir kere başladık lanet olsun paraya bitirelim dedik bu işi.Neyse anlaştık. Detayları anlamadım ama ne yaptıklarını açık açık söyledim. Gelelim sonuca arkadaşlar ameliyat başarısız oldu,utanmadan saçma sapan nedenlerle bizden kaynaklanmaya getirdiler.Sabırlı bir insanım ama sabrımın bu kadar tükendiğini görmedim hele o doktorun tafraları.Bir de utanmadan bir kaç konrtolden sonra muayene parası istemeye kalktılar. Halbuki onların rezaleti yüzünden gitmek zorunda kaldık. Şimdi 1 ay sonra tekrar gideceğiz, 5 ay dolacak.Bu sürede söz konusu göz olunca iyi ilaçlar aldık yani ayreten 350 TL de oraya gitti. İşin açıkçası kesinlikle onlara güvenmeyin.Size söyledikleri başka bir yöntemle de ameliyat olsanız haberiniz ve bilginiz olmaz.
Bunlara güvenmediğim için şimdi başka bir doktordan muayene edip ne olup bittiğini öğrendikten sonra gideceğiz. Bize tekrar yapacağız dediler ama belki kornea inceliğinden ameliyat olamaz,bize bir şey söylemediler. İnsna yaşamayınca bilmiyor.şimdi içimde onlara karşı nefretim var. Paramızla ve sağlığımızla rezil bizi ettiler resmen.
Alıntıları Göster
Konunun sadece son sayfasını okudum ama bildiklerimi yazayım dedim. Ben de daha önce ankaradaki bilinen bir göz hastesinde 2009 yılında iki göz 900tl ye yaptırmıştım baya bi araştırmıştım kullanılan ekipmanın marka modeline kadar.. hayatımda aldığım en doğru karar diyebilirim 3-4 miyop ve 1-2 civarı astimatım vardı toplam (10 numara) hepsi sıfırlandı ki hala o şekilde.
Göz kuruluğum önceden de vardı hala var artmadı azalmadı, bazen dinlendirici gözlük takıyorum işe yaradığını düşünüyorum.
Gece harelenme bende de oluyor çok rahatsız edici değil zaten beklenen bişeydi bilerek yaptırdım. Bilimsel olarak açıklaması da var zaten niye olduğuna dair, gece gözbebeği büyüyor ve de gelen ışık süzmesinin bir kısmı kesik atılan tabakada dağılarak kırılıyor ve gözbebeğine giriyor. Gündüz gözbebeği küçük olduğundan bu dağınık ışınlar gözbebeğinin içine girmiyor.
Hastanenizi şubenizi ve doktorunuzu iyi araştırın derim, içinize sinmezse kaçın oradan:)
Göz ilerlemeniz tam durmadıysa yaptırmayın.
Bu ameliyatı olup da gece araba kullanmakta sorun yaşamayan var mı ?
Kime sorsam gece araç sürerken zorlanıyorum diyor.
quote:
Orijinalden alıntı: realistspary
Bu ameliyatı olup da gece araba kullanmakta sorun yaşamayan var mı ?
Kime sorsam gece araç sürerken zorlanıyorum diyor.
ben 8 sene önce laser oldum, teknik ilerlemiş olabilir ama bende bariz gece görme sıkıntısı var
quote:
Orijinalden alıntı: acemi07
ben 8 sene önce laser oldum, teknik ilerlemiş olabilir ama bende bariz gece görme sıkıntısı var
Alıntıları Göster
Sağlıkla ilgili bir konuda fırsat olması baştan sona garip olsa da özellikle paket program vb. durumlarla ilgili olarak sıkıntı yaşayanlar için kabaca genel olarak anlatmak istedim : 1 ) Bazı kişilerin yazdığı "göz doktorları neden yaptırmıyorlar ?" şeklindeki sorular için; öncelikle bu operasyonlar ince işlerle uğraşan kişiler için değil, yani siz milimetrik oynamaların olduğu bir sektörde çalışıyorsanız zaten yaptırmayın, bir göz doktoru da yaptığı ameliyatlarda bu tür milimetrik oynamaların telafi edilemez hatalara yol açabilmesi nedeniyle bu tür bir operasyon yaptırmıyordur. Sonuçta mesleği itibarı ile uygun değil, ancak öğretmen, savcı, hakim, herhangi bir memurluk vb. gibi işlerde çalışan kişiler böylesi ince işlerle uğraşmadığı için yaptırmasında da sakınca yok. Zaten farkındaysanız herkesin ortak şikayeti daha çok parlak ışıkta görme problemi, cerrahların da direkt ışık altında çalışması itibarı ile bu tür bir operasyon yaptırma ihtimali zayıf. 2 ) Ameliyatımın haricinde para istediler şikayeti, genel olarak özel hastanelerin paket program uygulamasında en altta küçük ibarelerle yazmış olduğu "komplikasyon gelişmesi durumunda" ibaresinin iyi okunmaması sonucu oluyor. Hiçbir özel kurum zararına çalışmaz, özellikle de komplikasyon gibi olası bir ters gitme durumunda (her ameliyatta belli olasılıkta komplikasyon gelişir, ameliyat varsa komplikasyon vardır) bu komplikasyonun tedavi ücreti sizin paket programınıza dahil olmayacaktır. Bunu şöyle düşünün, özel bir hastanede doğum yaptınız, herşey yolunda gitti, size sezeryan için 2 günlük yatış ücreti dahil verdikleri fiyatı ödediniz ama o da ne, çocukta bir problem oldu ve yenidoğan yoğun bakım ünitesine girdi, bu durumda yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki ücreti de siz karşılarsınız, hatta ve hatta çocuğu her muayeneye getirişte para da ödersiniz. Bu paket program uygulamalarının sağlıkta neden uygulanamayacağının da göstergesidir. Paket program denilen uygulamalar herşeyin yolunda gitmesi durumunda oluşan fiyatı belirler, sağlıkta da herşeyin yolunda gitmesi ihtimali komplikasyon oranıyla ters orantılıdır. 3 ) Görmeye gittim, görmem temelli bozuldu şikayeti ile ilgili genel olarak ; ameliyat yapılan yerde komplikasyon da olur, bu yüzden böyle birşey geliştiği zaman şaşırmayın, bu durumu karşılamak zor olabilir, ancak ameliyat öncesinde genel olarak bilgilendirilmenin iyi yapılmış olması gerekir, ameliyata girmeden önce imzalamış olduğunuz evrakları lütfen iyi inceleyin ve sizi tatmin etmiyorsa ameliyat da olmayın, sonuçta bu acil bir operasyon değil, olmazsa olmaz bir operasyon da değil, tamamen tercihen yapılan bir operasyon ve o kağıtları imzalıyor olmanız bu komplikasyonların olasılıklar dahilinde olduğunu da bildiğinizi gösterir, bu yüzden lütfen iyice bilgilendirilmediğinizi düşünüyorsanız bu operasyondan direkt vazgeçin.
Göz uzmanı değilim, ancak genel olarak paket program ve gözde laser uygulamalarıyla ilgili o kadar çok soru ve sorun var ki yazmadan duramadım. Operasyon geçirmiş ve geçirmeyi düşünen herkese şimdiden büyük geçmiş olsun, umarım ameliyatları güzel geçmiştir/geçecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: acemi07
Alıntıları Göster
Arkadaşlar sizde gece görme sıkıntısı var bende, genel olarak görüş sıkıntısı var. 5'er numara miyop 1'er astigmatım var.
Gözlükle zaten ufak da olsa ışık dağılması oluyor geceleri. Özellikle Çağlar arkadaşımızın gözleri bana yakınmış. Bayağı araştırdım demişsin. Yaptırmadan önce neleri araştırmak lazım?
Göz bu kolayda kıyamıyor insan...
quote:
Orijinalden alıntı: Y-ZiyA
Arkadaşlar sizde gece görme sıkıntısı var bende, genel olarak görüş sıkıntısı var. 5'er numara miyop 1'er astigmatım var.
Gözlükle zaten ufak da olsa ışık dağılması oluyor geceleri. Özellikle Çağlar arkadaşımızın gözleri bana yakınmış. Bayağı araştırdım demişsin. Yaptırmadan önce neleri araştırmak lazım?
Arkadaşlar Merhaba, Ben 1998 yılında (15 sene önce yani) 20 yaşında iken Türkiye Gazetesi Hastanesinde lasik yöntemiyle (o zaman yeni çıkmıştı) tedavi oldum. Oraya giderken - 3,5 olan miyop derecem orada 4 çıkmıştı. Velhasıl 15 senedir gözlük kullanmadan dolaşmama sebep olan doktorlara ve bu tedayi bulanlara Allah razı olsun diyorum. Şuan heriki gözümde de 0,50 miyop 0,50 astiğmat var ama günlük hayatımı çok etkilemiyor. Sadece gece araba kullanırken ve alışveriş merkezleri gibi bol tabelalı yerlerde gözlüğe ihtyiaç duyuyorum, çok şükür. Tavsiyemle annem, kardeşim ve 2 arkadaşım daha tedavi oldular. Sadece kardeşim şuan gözlük kullanıyor diğerlerinde problem yok. Bu arada gözde güneşe karşı hassasiyet var biraz.
enistem ankarada dunyagoz hastanesinde olacagi goz ameliyatina 2500 tl fark isteyen firma ayni ameliyati kudret goz hst 50 tl farkla oldu.....
anliyaginiz fiyat arastirmasi yapmak lazim....
quote:
Orijinalden alıntı: Y-ZiyA
Aslında araştırma sebebim şundan kaynaklanıyor: 2007 yılında İstanbul Leventteki Dünya Göz, lasik (intralase) olamayacağımı çünkü korneamın ince ve yapılabilir sınırların altında olduğunu söylemişti. 2 Sene sonra, Ankara Kudret'e de bir göstermek istedim. Orada muayeneden sonra intralase olabileceğim söylendi. Aslında ilk başta para tuzağı gibi düşündüm ama sonradan tatmin olduöm. 2 sene içerisinde 3. nesil cihazların yerine 4. nesil cihalar çıkmıştı ve bunlar daha hasssas gözlerde başarı sağlıyordu. kudret Göz'ün internet sitesinde, kullanılan cihazların isimleri mevcuttu ben bunları baya bir araştırdıktan sonra, tatmin olup o şekilde gittim.
Ben biraz pimpirikli davrandığım için başhekim, korneası daha ince olan sol gözüm için "için rahat etmiyorsa PRK yapalım" dedi, o tabakaya kesik atmadan ama belli yöntemlerle incelterek ışın verilmesi yöntemi idi ve de ağrısı çok daha fazla oluyordu. Ama kesme işlemi olmadığından riski daha azdı. ama ben iki gözüm aynı işem ile yapılsın dedim ve de tıraşlatmaktansa kesin ikisini de dedim :)
Şu anda muhtemelen teknoloji daha da ilerlemiştir, bence yakın zamanda yaptıranların tavsiyelerine ve de dr. ile kurduğunuz iletişimin sizi tatmin edip etmemesine göre hareket edin.
Lasik olursanız gece karşıdan gelen ışıklar hareli olacaktır, bu sizi az ya da çok rahatsız edecektir. Ben bu şekilde araba kullanabiliyorum çok da rahatsız etmiyor, ama daha fazla mola veriyorum. Herkeste etkisi aynı derecede olmayabilir, ama kesik atıldığı sürece mutlaka olacaktır diye düşünüyorum (bu konuda uzmanlara danışınız)