Şimdi Ara

Dünyagöz'de lazer fırsatı... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
9
Favori
52.990
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: silver_storm

Bir de istanbul göz hastanesini aradım. 400 euroya bıçaklı lazer yaparız dediler. Bir de 650 euroya kartal göz lazeri (bu da bıçaklı) yapabiliriz dediler. Tabi kartal göz nedir tam bilmiyorum. Gece ışık yansıması ve ışık sorunları mı azalıyor yoksa kartal gibi gözün mü oluyor maşallah bilmiyorum . Bir bilgisi olan var mı? Artı olarak dünyagözde de kartal göz ameliyatı var mı ki ?

ben bırkac ay once olurken farkını arastırmıstım doktorda anlatıyor zaten bırı lazıng dıgerı ıntralazıng mı ne ole bırsey adları amelıyat sırasında bıcaklı dedıgı olay gozun onundekı tabakayı bıcak gıbı bır cısımle kaldırıyor ve lazerı oyle uyguluyor eger doktor cok tecrubelı ıse benım oldugum gıbı sarkı soleyerek cok rahat yapıyor cunku sadece sıra bana gelene kadar oglene kadar 6 7 kısıyı amelıyat ettı yıllardır da bu ısı yapıyor dıger amelıyat ıse lazer ıle kaldırılıyormus bu tabaka sacma geldı ama doktor ole soledı valla ha bırde soyle soledı bu lazer amelıyatlarında gecelerı ısıklara hassasıyet artar mesela sokak lambalarını sacak sacak gorursun dedı ama kartal goz uygulamasında bu oranı dahada dusuruyoruz daha dusuk olasılıkla bu durum yasanıyor dedı bence tamamen pazarlama saglık dıye 200euro daha fazla verım bırsey olmaz dıye dusunulur adamlarda bunu kullanıyor zaten kartalgozde bunu garantı etse tamam haklılar 2 amelıyattada bu durum yasanabılır kartal gozun olasılıgı daha dusuk dıyor ben normalını oldum 1100 euro verdım gayet memnunum bır kere gece bır araba uzunları yakmıs karsımdan yakın mesafeden gelıyordu o benı cok kotu etkıledı onun harıcınde cok sukur hıc bır sorun yok kartal gozde 1300 euroydu birde artı 175 tl muayene ucretı var

• quote:

Orijinalden alıntı: QRX

lazer olan arkadaşlar var mı?Memnun musunuz?Ben de lazer olmayı düşünüyorum.

ben 2002 de olmuştum. o zaman yeni çıkmıştı. şuan ki teknoloji daha iyi. herhangi bi sorunum yok Allaha şükür. yalnız geceleri parlak ışıklar yansıma yapıyor. şuan kullanılan teknikte o sorun çözülmüş. bi arkadaşım geçen sene olmuştu. onda öyle bi sorun yokmuş.
  • Bu operasyonda hastanın görme kaybına uğrama olasılığı yüzde kaç ? Sanırım ameliyattan önce sorumluluk almayacaklarına dair birşey imzalatıyorlardır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Time

quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yeehee.

sağ gözümde göz tembelliği var. 3 dü sanırım numarası solda 1.00 önerir misiniz

Maalesef bende de var ve tedavisi yok. Geçen sene gittim Dünyagöz e. Olmaz senin göz diyorlar. Gözlük ya da sert lens. İleri seviyede ise kornea nakli. Kaderimiz bu cekecez.

Bende de göz tembelliği vardı yıllar önce 21 yaşımda falan oldum ameliyat çokta memnunum..

Şu göz doktorları neden olmaz geyiğide sürekli çıkar nereden biliyosunuz olmadıklarını benim tanıştıgım bi çok doktor oldu olmayanlar da zaten ya 50 yaş üstü ya da daha önce başka göz operasyonları geçirdikleri için buna giremiyorlar.. Mesela ben olurken de gözünü çizdirirsen ileride katarakt ameliyatı olunmuyor diyorlardı galiba buda traş..

hocam üç yere gittim. dünya göz - maya göz - gazi hastanesi.. üçü de kornea yapımın sivri olmasından dolayı olmaz dedi

ha bak bu farklı bişey korneanın uyması gerekiyor örneğin inceyse zaten yapılamıyor bu operasyon zaten iyice inceltileceği için ama sen sanki göz tembelliği olana yapılamıyor gibi konuşmussun yada ben öyle anladım :)

bendeki de buna benziyor. keratakonus diyen çıktı tembellik diye de oldu. ama olmuyor sonuçta.

http://www.dunyagoz.com/hakkimizda/haberler/bizden-haberler/gozu-sik-ovusturmak-keratokonus-hastaligini-siddetlendiriyor.html

bu arada göz tembelliği genelde ameliyatla düzeltilebilen bir vaka deği. çok araştırmıştım

http://www.uzmantv.com/goz-tembelligi-nasil-tedavi-edilir

Evet göz tembelliği aslında gözden çok bildiğim kadarıyla beyinle alakalı bir durum bu yüzden tedavisi yok bi yaştan sonra 6-7 yaşından sonra yani.. Çocukken tek göze mendil koyup gezdirirler bilirsin yada duymuşsundur sürahi hanım modunda bunun sebebi bu işte diğer gözü çalıştırmak amaç :)

• arkadaşlar çok yazdınız burada o yüzden kısaca açıklayayım. göz tembelliği veya tıp literatüründeki adıyla ambliyopi göz her şekilde normal iken görmemesidir. bir anormallik yani patoloji olursa bu durum amblşyopi değildir. mesela glokom varsa kişi ambliyop değildir. glokom yani göz tansiynuna bağlı görmüyordur. genellikle iki göz arasında derece farkı olan özellikle de hipermetrop hastalarda görülür. genelde tek gözdedir. görme hiçbir zaman sıfır değildir ama çok azdır. tedavisi yıllardır tam manasıyla bulunamamıştır. küçük çocuklarda (özellikle de 7 yaş altında ve en ideali de 4 yaş altında göz gelişimi devam ederken) göz kapama tedavisi uygulanarak tedavi edilir. ileri yaşlarda tedavisi çok zordur... ilaç, ameliyat vs ile olmaz yaniii.
  • Beni form doldurduktan sonra aradilar hersey yolunda giderse fiyat ne olucak diye sordum 495 euro dedi arti 130 tl muayene ucreti normalde 980 euro arti muayene ucreti bilginize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRustNo_one

quote:

Orijinalden alıntı: S0NADAM

quote:

Orijinalden alıntı: TRustNo_one

Merhaba arkadaşlar bende lazer ile ameliyat olmayı düşünüyorum fakat daha önce amliyat olmuşlara bi kaç sorum olacak.

1) ameliyat olurken bilinciniz açık mı oluyor yani görüyomusunuz gözünüze yaptıkları işlemleri (beni asıl tırstıran konu bu çünkü görürsem refleks olarak sakınırım gibi geliyo)
    2) herhangi bir acı yada ağrı hissediliyormu ?

1) Gözün açıkken, gözünün üzerine ortası saydam olan çerçeve gibi bir şey yerleştiliyorlar. Göz bu cama yapışmış oluyor. Sanırım vakumla aradaki havayı çekiyorlar (Kesin bilmiyorum tahmin. O anda ne yaptıklarını heyecandan pek farkedemiyorsunuz) Ameliyat anında gözünüzü oynatmanız imkansız. Göz açık olduğu için yukarıda cihazın ışıklarını görebiliyorsunuz.
    2) Lazer çalışırken dayanılmaz ağrı/acı hissediyorsun. Ama 5 dakikacık dişini sıkacacaksın.

teşekkürler

ben bu oglen lazer oldum hic bisey hissetmedim kardes aci maci yok bisey.

• Muayeneden ve ameliyattan önce lens takanlar lenslerini çıkarmak zorundalar. Ben de lens takıyorum ve gözlüğüm olmadığı için bu kampanyaya katılamıyorum. Lenssiz de birşey yapamam. Göz numaram iki göz için de 6 derece miyop
  • bide doktorun dedigine gore benim kornea'm normalden kalinmis.
    lazer olunca normale donucek dediydi doktor

• kornea'nızın kalınlığı kaç mikron. Yada kaç mikrondan sonrası kalın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: QRX

lazer olan arkadaşlar var mı?Memnun musunuz?Ben de lazer olmayı düşünüyorum.

Lazer için aklıma hep şu soru gelir.

Şu an memnun olabilir insanlar lazerden ama 10 yıl sonra nasıl bir sonuç verileceğini kimse bilmiyor.

göz doktoru bunu yapan olmasına rağmen gözlük takmasıda düşündürücü
  • Su an cevremizde 10 yıl önce laser olanlar var. Hatta 10 yıl öncesinin teknolojisi ile.
    Su an gözlüklü doktor olmasının sebebi de çeşitli olabilir. Örnek mi adamın göz bozukluğu 1 numara ve altıdır. Yada yaşlılığa bağlı yakın görme kusuru vardır zaten yakın gözlüğü takacağı için lazeri düşünmemiştir. Bir başka örnek ise gözlükçü dükkanı ve dükkanlar zinciri vardır, lens satıyordur bunun solüsyonunu satıyordur veya tanığı bu meslekle iştigaldir. Müşteri potansiyelini azaltmamak için yani elde edilecek toplam cirodan kalacak net karı düşürmemek ve yıldan yıla firmasının büyümesini sağlamak içindir. Göz yapısı doktor olsada lazere uygun olmayabilir.Yaradan öyle uygun görmüştür. Göz doktoru ise lazerle hastasını kalıcı tedavi ederek müşterisiz kalmak istemiyor olabilir. ((Mütayitlerin) sağlam bina yapmaması gibi. Yaparsa gelecekte sadece nufus artışına göre müşteri bulabilir.) Canı olmak istemiyor da olabilir. Yani tüm lazer olmama sebebi lazerin kötü bir tedavi seçeneği olduğu için değildir diye düşünüyorum. Acaba çok mu düşünüyorum. :))

• Lazer ameliyatı yapan doktorlar genelde gözlüksüz,gözlük takanlarda ya ihtiyaç duymuyor yada göz yapısı uygun değil.Ama gözün uygunsa ve ünide öğrenciysen hala gözlük takmanın anlamı sadece Korkudur.
  • Beni de aradılar. Sanırım yarın gidip muayene olacağım. 2007 yılında bu ameliyatı olan bir arkadaşım bayağı gaz verdi bana. Açıkçası korkuyorum bir yandan ama sıkıldım artık gözlük kullanmaktan. Yarın muayeneden sonra son kararımı vereceğim sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhatdh

arkadaşlar çok yazdınız burada o yüzden kısaca açıklayayım. göz tembelliği veya tıp literatüründeki adıyla ambliyopi göz her şekilde normal iken görmemesidir. bir anormallik yani patoloji olursa bu durum amblşyopi değildir. mesela glokom varsa kişi ambliyop değildir. glokom yani göz tansiynuna bağlı görmüyordur. genellikle iki göz arasında derece farkı olan özellikle de hipermetrop hastalarda görülür. genelde tek gözdedir. görme hiçbir zaman sıfır değildir ama çok azdır. tedavisi yıllardır tam manasıyla bulunamamıştır. küçük çocuklarda (özellikle de 7 yaş altında ve en ideali de 4 yaş altında göz gelişimi devam ederken) göz kapama tedavisi uygulanarak tedavi edilir. ileri yaşlarda tedavisi çok zordur... ilaç, ameliyat vs ile olmaz yaniii.

lazerin göz tembelliğine bir faydası yok mu yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

quote:

Orijinalden alıntı: ferhatdh

arkadaşlar çok yazdınız burada o yüzden kısaca açıklayayım. göz tembelliği veya tıp literatüründeki adıyla ambliyopi göz her şekilde normal iken görmemesidir. bir anormallik yani patoloji olursa bu durum amblşyopi değildir. mesela glokom varsa kişi ambliyop değildir. glokom yani göz tansiynuna bağlı görmüyordur. genellikle iki göz arasında derece farkı olan özellikle de hipermetrop hastalarda görülür. genelde tek gözdedir. görme hiçbir zaman sıfır değildir ama çok azdır. tedavisi yıllardır tam manasıyla bulunamamıştır. küçük çocuklarda (özellikle de 7 yaş altında ve en ideali de 4 yaş altında göz gelişimi devam ederken) göz kapama tedavisi uygulanarak tedavi edilir. ileri yaşlarda tedavisi çok zordur... ilaç, ameliyat vs ile olmaz yaniii.

lazerin göz tembelliğine bir faydası yok mu yani?

Eğer tanı göz tembelliği yani ambliyopi ise ileriki yaşlarda tedavisi çok zordur. Problem bilinen bir sebebe bağlı olmadığından... ama googlede neurovision kelimesini ararsanız yeni yöntemden haberdar olabilirsiniz... bu konuda tecrübem yok... lazer olupta görmesinin arttığını yazan arkadaşlar zaten ambliyop değilmiş;) biraz iletişim problemi olmuş...

• bugün gittim,gözüm ameliyata uygun çıktı hatta olurda gerekirse 2.yi olabilirmişim.muayene ücreti 50 tl aldılar 4a sigortalıyım.Ama doktor astigmattan dolayı ilasik yöntemini önerdi ve doktordan memnun kaldım baş hekimmiş zaten,ödeme randevu yerine gitiğimde acı gerçek çıktı ...bilmiyordum ilasik megerse intralesing midir nedir onla aynı değilmiş.Bu yüzden %50 indirim ilasikte sadece intralesinde bana verecekleri indirim kadar indirim uygulicaklarmış.yani intralesingde 400 ero indirimi ilasike verdi 1300-400 dedi 900ero toplam masraf çıktı.2150 tl 31 aralığa kadar yatırmam gerekecek.baya sıkıştım doğrusu.ben bunlar aynı şey diye biliyordum intranın i si :)

• ocak 2012 yılında dünya göz hastesi gaziantep şubesinde lazer ameliyatı oldum.yaklaşık 1 yıl olacak ameliyat olalım.şu ana kadar bir sıokıntı yaşamadım.göz derecelerim 3.00 uzaktı.ameliyat 5 dk sürüyor veya sürmüyor.siz hiç bişey yapmıyorsunuz yani acı hissi yok denecek kadar az ameliyat masasında ama.ameliyat akşamı ağrı sızı oluyor ama ağrı kesici alırsanız gider demişlerdi ben almamıştım o yüzden sabaha kadar gözüme uyku girmedi.bide ilk 3-4 gün duşa giremiyorsunuz sırt üstü uyuyorsunuz ondan sonra sıkıntı yok.ilk aylar görüşte bulanıklıklar oluyor ama doktorun dediği gibi bana 1 yıla kadar o görüş maximuma çıkıyor vede öyle oldu şuan sıkıntı yok allaha çok şükür.bu arada 2000 tl para gitmişti toplamda heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebyndr

ocak 2012 yılında dünya göz hastesi gaziantep şubesinde lazer ameliyatı oldum.yaklaşık 1 yıl olacak ameliyat olalım.şu ana kadar bir sıokıntı yaşamadım.göz derecelerim 3.00 uzaktı.ameliyat 5 dk sürüyor veya sürmüyor.siz hiç bişey yapmıyorsunuz yani acı hissi yok denecek kadar az ameliyat masasında ama.ameliyat akşamı ağrı sızı oluyor ama ağrı kesici alırsanız gider demişlerdi ben almamıştım o yüzden sabaha kadar gözüme uyku girmedi.bide ilk 3-4 gün duşa giremiyorsunuz sırt üstü uyuyorsunuz ondan sonra sıkıntı yok.ilk aylar görüşte bulanıklıklar oluyor ama doktorun dediği gibi bana 1 yıla kadar o görüş maximuma çıkıyor vede öyle oldu şuan sıkıntı yok allaha çok şükür.bu arada 2000 tl para gitmişti toplamda heralde.

Sorun çıkmasında giden para olsun. Hangi yöntemdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Revenge®

quote:

Orijinalden alıntı: ebyndr

ocak 2012 yılında dünya göz hastesi gaziantep şubesinde lazer ameliyatı oldum.yaklaşık 1 yıl olacak ameliyat olalım.şu ana kadar bir sıokıntı yaşamadım.göz derecelerim 3.00 uzaktı.ameliyat 5 dk sürüyor veya sürmüyor.siz hiç bişey yapmıyorsunuz yani acı hissi yok denecek kadar az ameliyat masasında ama.ameliyat akşamı ağrı sızı oluyor ama ağrı kesici alırsanız gider demişlerdi ben almamıştım o yüzden sabaha kadar gözüme uyku girmedi.bide ilk 3-4 gün duşa giremiyorsunuz sırt üstü uyuyorsunuz ondan sonra sıkıntı yok.ilk aylar görüşte bulanıklıklar oluyor ama doktorun dediği gibi bana 1 yıla kadar o görüş maximuma çıkıyor vede öyle oldu şuan sıkıntı yok allaha çok şükür.bu arada 2000 tl para gitmişti toplamda heralde.

Sorun çıkmasında giden para olsun. Hangi yöntemdi?

ıntralase LASIK di galiba.yani dünya göz gaziantep şubesinde yapılan en ileri laser ameliyat yöntemiydi.çünkü her şube donanımsal olarak ileri teknolojiye uygun olmayabiliyormuş.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.