Şimdi Ara

Dünyanın en saçma toplumuyuz (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
1
Favori
44.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
212 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • HB aracılığıyla x firmadan (eğer olumlu olmazsa durum her türlü afişe ederim)dün i9 9900 aldım 3.6 bin TL...Bugün geldi heyecanla açtım direk banta baktım daha önce açılmış bariz hemen işlemciye baktım pencereden resmen üstünde soğutucu takılmış şekilde kare çizgiler...hemen iade talebi paket yarın kargo...şimdi ben ne bileyim bi elemanın bu işlemciyi kanırtmadığını hız aşırtmanın dibine vurmadığını veya teşhirdeki bi pc den veya birine toplanmış sonra iade gelmiş bir pc den sökülmediğini ne bileyim...bariz ellenmiş...ben sabah 8 akşam 8 sadece yemek yerken 8-10 dk oturarak çalışıyorum...o ter bilmemnereme kadar akıyor para kazanacağım derken...Diğer pc bileşenleri kargoda gelmedi henüz ama işlemci başka firmadan seçmiştim 100 tl daha ucuz diye...hata...şimdi kime küfredeyim ne yapayım bilmiyorum...bu başlıkta ne işim var onu da bilmiyorum ama 1 liralık şeyi hakkı olmayan 8 liraya aldığım bu ülkede herrrrr zaman haklıyız arkadaş....hizmet 0 bedeli anasının nikahı...azıcık bilinçsiz ol azıcık anlama argo tabirle amıca ol binbir türlü dolandırıldın...sistem tüketim sistemi insanları tüketiyor...Bu en bilindik teknomarkette de öyle çakal yuvası sanal alemde de öyle...burda özürlü diye bahsedilen adam da haklı her türlü...üslubu,yaklaşımı yanlıştır o ayrı...haklıyken haksız duruma düştüğün paranla rezil olduğun yerdir bizim memleket...

• cancanax C kullanıcısına yanıt
    Ben sana termal macunlu CPU gelmesin diye uğraşıyorum ama haksız oluyorum. Bilmem anlatabildim mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SıradanÇinkoKarbonPil kullanıcısına yanıt
    mağazadan alınan ürünlerde bakarak almazsan sen sorumlu olursun ,alıp eve gelip açtın ve problem olduğunu görüp hemen götürsen dahi para iadesi yada değişim yaptıramazsın ,garantiye göndereceğiz derler

internetten alımdan farkı budur ,o nedenle mağazada açıp kontrol edilip almak şarttır ,ben şansıma razıyım dersen sen öyle yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıradanÇinkoKarbonPil

Eğer ürünü mağazada açtıysam ki fişimde ürünü alma saatim gözükeceği için elimde kanıt olacak, mağazanın müdürü ile görüşürüm. Ondan da bir şey çıkmazsa garantiye yollarım yapacak bir şey yok. Aslında tüketici mahkemeleri ile direkt iadesini sağlayabilirsin biraz uğraştırıcı bir yol olur sadece ama kesinlikle iade edebileceğini düşünüyorum bu yolla. Parasını vermediğin ürünü A Ç A M A Z S I N bu kadar basit. Öyle bir hak tanınsa yasal olarak ( ki yok) anasını ağlatırlar adam açar açar bakar, bir aya kalmaz mağaza batar

He parasını ödemeden açabileceğini savunuyorsan sıfır ürün aldığında açılmış paketli ürüne de burun kıvırmayacaksın.

Alıntıları Göster
    bilmeden iddialarda bulunman da vahim ötesi ,tüketici yasasına göre mağazada açıp kontrol etmezsen hakkın kalmıyor
    misal 1 tv. aldın mağazada kontrol etmedin ,eve geldin ekranın çatlak olduğunu gördün
    bundan sonra istediğin kadar isyan et bir hak alamazsın

öyle büyük harflerle falan yazarak haklı olunmuyor

• Ben teknosadan note 8 almistim, kasaya gittim, odemeyi yaptim, posete koydular, magazadan çıkacaktım kivsu kutuya bir bakayım dedim. Kenraindaki etiketin yirtik oldugunu gordum ve geri dondum, mirin kirin etmeden telefonu yenisiyle degistirdiler.

Bu olay da teknosa da yasanmisti...

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

bilmeden iddialarda bulunman da vahim ötesi ,tüketici yasasına göre mağazada açıp kontrol etmezsen hakkın kalmıyor
    misal 1 tv. aldın mağazada kontrol etmedin ,eve geldin ekranın çatlak olduğunu gördün
    bundan sonra istediğin kadar isyan et bir hak alamazsın

öyle büyük harflerle falan yazarak haklı olunmuyor

Alıntıları Göster
    Gerçekten nasıl düşünugorsunuz hayret ediyorum. Parasını ödedikten sonra da mağazada açabilirsin, yine mağazada aç yani, ödemeden açamazsın alacağının garantisi yok çünkü . Açılan kutu direkt ikinci el olucak ya da yeniden paketlenmesi gerekecek her türkü yine bıdı bıdı yapılacak açık kutuyu sattılar diye.

Ben değil fakat abim yıllarca bu işi yaptı Satürn vardı zamanında orda başladı daha sonra media markt - asus şeklinde devam etti şuan başka işle meşgul. Böyle bir hak bulunmadığını söyledi. Mağazadan mağazaya üründen ürüne değişebilir. Örneğin bir ayakkabıyı tabikide demeyeceksin. Fakat telefon vb elektronik aletlerin zaten teshırı okuyor kutudaki sadece bozuk çıkarsa hakkı olarak iade etmek isteyebilirsin onun içinde mağaza içinde açınca koşulsuz iade almaları gerekiyor.

Senle mağaza açalım ortak adanın vırı gelsin iphone 11 açsın sonra vazgeçtim deyip gitsin öbürü gelsin 20 bin tl lik televizyon açsın vazgeçtim deyip gitsin ne yapacaksın kafayı yersin döve döve mi satıcan.

Bem olmaıs gereken prosedürü söylüyorum ödedikten sonra mağazada açılır sıkıntı varsa mağaza koşulsuz iade alır. bazıları iade almakta sıkıntı çıkarıyor sistemdeki problem burda parayı ödemeden açmakta değil.

Bu konu bir yere varmaz, kanıt niteliğinde bir yasal madde falan bulursam yazarım.

• Tüketicinin seçimlik hakları
    MADDE 11- (1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
    a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
    b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
    c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını
    isteme,
    ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
    seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
    (2) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir.
    Bu fıkradaki hakların yerine getirilmesi konusunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Üretici veya ithalatçı,
    malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesinden sonra ayıbın doğduğunu ispat ettiği takdirde sorumlu tutulmaz.

Şeklinde mevzuat daha uzuyor. Fakat bütün maddelerden açıkça belliki satın alındıktan sonrasını kapsıyor. Hiç bir mevzuatta satın almadan açma hakkı şeklinde bir şey okumadım. Varsa atın diyorum. Öyle bilmeden konuşman vahim falan sallamayın . Alın size linkhttps://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6502.pdf

Eğer ücret ödemeden açma hakkımız yasal olarak varsa atın mevzuatın linkini okuyalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SıradanÇinkoKarbonPil

Gerçekten nasıl düşünugorsunuz hayret ediyorum. Parasını ödedikten sonra da mağazada açabilirsin, yine mağazada aç yani, ödemeden açamazsın alacağının garantisi yok çünkü . Açılan kutu direkt ikinci el olucak ya da yeniden paketlenmesi gerekecek her türkü yine bıdı bıdı yapılacak açık kutuyu sattılar diye.

Ben değil fakat abim yıllarca bu işi yaptı Satürn vardı zamanında orda başladı daha sonra media markt - asus şeklinde devam etti şuan başka işle meşgul. Böyle bir hak bulunmadığını söyledi. Mağazadan mağazaya üründen ürüne değişebilir. Örneğin bir ayakkabıyı tabikide demeyeceksin. Fakat telefon vb elektronik aletlerin zaten teshırı okuyor kutudaki sadece bozuk çıkarsa hakkı olarak iade etmek isteyebilirsin onun içinde mağaza içinde açınca koşulsuz iade almaları gerekiyor.

Senle mağaza açalım ortak adanın vırı gelsin iphone 11 açsın sonra vazgeçtim deyip gitsin öbürü gelsin 20 bin tl lik televizyon açsın vazgeçtim deyip gitsin ne yapacaksın kafayı yersin döve döve mi satıcan.

Bem olmaıs gereken prosedürü söylüyorum ödedikten sonra mağazada açılır sıkıntı varsa mağaza koşulsuz iade alır. bazıları iade almakta sıkıntı çıkarıyor sistemdeki problem burda parayı ödemeden açmakta değil.

Bu konu bir yere varmaz, kanıt niteliğinde bir yasal madde falan bulursam yazarım.

Alıntıları Göster
    ya kardeşim biz yıllardır hem mağazalardan hemde internetten sayısız alım yaptık ,yasaları yaladık yuttuk
    şu şöyle söylüyor ,bu şöyle yapmış diyerek olmaz bu işler

internetten alımlarda 14 gün şartsız iade hakkı vardır (bazı hijyenik vs. ürünler hariç) ,internetten alıp iade ettiğiniz her şey zaten açılıp iade edilmiyor mu ?

mağazadan alımlarda ise kontrol edilip alınmış kabul ediliyor ve o nedenle iade hakkın olmuyor
    mağazadan alımlarda ürünün parasını ödersin ve her mağazada o ürünün kontrol edilip garanti belgesinin onaylandığı yer vardır

ayrıca o ürünün teşhirinin olması gerekir ,alacak adam görmeden falcılık usulü mü alacak ?

zaten internetten alımlarda 14 gün verilme sebebi ,görmeden aldığın (bilmediğin) bir ürün olduğu için bu hak veriliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

ya kardeşim biz yıllardır hem mağazalardan hemde internetten sayısız alım yaptık ,yasaları yaladık yuttuk
    şu şöyle söylüyor ,bu şöyle yapmış diyerek olmaz bu işler

internetten alımlarda 14 gün şartsız iade hakkı vardır (bazı hijyenik vs. ürünler hariç) ,internetten alıp iade ettiğiniz her şey zaten açılıp iade edilmiyor mu ?

mağazadan alımlarda ise kontrol edilip alınmış kabul ediliyor ve o nedenle iade hakkın olmuyor
    mağazadan alımlarda ürünün parasını ödersin ve her mağazada o ürünün kontrol edilip garanti belgesinin onaylandığı yer vardır

ayrıca o ürünün teşhirinin olması gerekir ,alacak adam görmeden falcılık usulü mü alacak ?

zaten internetten alımlarda 14 gün verilme sebebi ,görmeden aldığın (bilmediğin) bir ürün olduğu için bu hak veriliyor

Alıntıları Göster
    Ya ben iade hakkın yok demiyorumki. İade hakkımız var zaten açtıktan sonra da iade edebilirsin, almak zorundalar.
    Konu para vermeden açıp açmamakta.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.