Şimdi Ara

Dünyanın en saçma toplumuyuz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
1
Favori
44.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
212 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Niye yuklendiniz ki adama ,adam hakli toplumun yarisi ozurlu.Yabancilarla mukayese edebildigim icin cok rahat aradaki farki gorebiliyorum .

Misal vereyim, gece cikis yapan japon gruba kopuk pakette atistirmaliklar veriyorum , paketin icinden alip cantalarina koyanlar bos olan kopuk paketleri ic ice koyup gayet duzgun ve nizami sekilde birakip gidiyorlar.

Turkler ? Paketi alip,otobuslerini beklerken ayakta yiyip coplerini masanin ustune,saga sola birakip gidiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

L: Kutuyu açayım sağlamsa satın alırım
    S: Ödedikten sonra kutuyu açıp kontrol edebilirsiniz
    L: Kasa ne tarafta ?
    S: Şu girişte ->>>
    (L ürünü satın aldıktan sonra kutuyu açar)
    L: Kırık çıktı !?
    S: Yetkili servise göndermemiz gerek. Bir aya kadar gelir.
    L: Kırık çıktı işte ne servisi ne garantisi 1?
    S: Prosedür hede hödö...

Buradaki Lavuk benim, mağaza teknosa, yıl 2006, ürün mp3 player. Yaşanmış hikaye.

Edit : Sonrasında garantiye gitti, geldi, bir daha gitti, bir daha geldi bozuk çıktı aldığım günden 6 ay sonra iadesini alabilmiştim.
    Edit : Bak burada herkes müşteri. İstatistiksel olarak 3-5 satış danışmanı 80 milyona özürlü dedi diye özürlü olacak değiliz. 80 milyon kişinin bir avuç satış danışmanı hakkında ne düşündüğüne, memnuniyetine bakmak gerek. Bugün müşteriye lavuk diyorsun, öğretmen olsan öğrenciye/veliye diyeceksin, memur olsan vatandaşa diyeceksin...
    Edit : Satın alındıktan sonra kutusu açılıpta bozuk çıkan ürünü için "sen kutusunu deforme etmişin ben bunu kime satayım" diyen zihniyet, bozuk malı başkasına itelemenin peşinde olan zihniyettir. Üretici tarafından yazayım, bütün ürünler tek tek veya rastgele bazıları kontrol edilse bile her ürünün bozuk çıkma ihtimali vardır, diyelim bu oran mp3 player için 10% dur. Üretici distribütörün satın aldığı 100 ürün için 110 ürün gönderir, bu zaten ürün maliyetine dahil edilmiştir. Birebir değişim yapılabilmesi için. Mağazalardan geri dönen ayıplı mallar distribütöre gider. Distribütör bunları ya üreticiye iade eder ve üretici onları bir serviste tamir ettirip tekrar kutulattırır (Refurbish) yada bunu distribütör yapar. Çok kısa önceki bir Refurbished rezaleti için aşağıdaki linke bakabilirsiniz
    https://forum.donanimhaber.com/ssli-detayli-edit-geldi-hepsiburada-2-el-urunu-sifir-diye-satan-firmayi-platformdan-cikaracak--140045360
    Burada belki distribütör büyük mağazalara yedek ürünleri peşin yolluyordur ve mağaza aç gözlülüğünden onları da satmak istiyordur. Belki distribütörle farklı anlaşması vardır. O kısım hakkında net bilgim yok. Satış danışmanlarına yapılan baskı ve müşteriye uygulanan yıldırma politikası yanlış. Satış danışmanı kendine dikte edilen prosedürü uyguluyor. Onun ekmek parasına garezim yok, benim garezim yanlış olan sisteme.
    Yüzbinlerce lira verilip alınan otomobillerin 300-500km gitmeden çekiciye vurulduğunuda gördük:
    https://forum.donanimhaber.com/sifir-aracta-dsg-arizasi--123258816-2
    Türkiye'de ki satış politikası yanlış. Müşteri değil, satıcıyı koruyan bir politika.
    Böyle olacağı için insanlar akmadan kontrol etmek istiyor...

• bu foruma gelip, başına gelen sıradan bir olay için konu açıp sonucu siyasete bağlayan özürlüleri gördükçe moralim bozuluyor ama dışarı çıkıp dh forum kanserini üzerimden atınca rahatlıyorum. tavsiye ederim.
  • satis uzmaniymis bildigim sd’sin moruk. yani satis danismani. kapidan geceni aliyorlar o is yerlerine 1.5 sene aktif olarak optik magazasinda calistim mudur yardimcisiydim. yapilicak son islerden biridir. o tarz musterilerle bende cok ugrastim en son dayanamayip isi biraktim. pazar gunu millet sevgilisiyle el ele geziyor sen 10-12 saat ayakta musteri bekliyorsun. kurtar kendini.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke sadece bu konularda özürlü olsalar. Kaldırımda yürümeyi bilmeyen, otobüs duraklarında sigara içen, yayalara kırmızı yanarken arabanın önüne atlayanlar, sol şeridi kapatanlar, 90 km hız sınırı olan yerde 150 km hız ile gidenler, toplu taşımada ineni beklemeden binmeye çalışanlar, 5. kattan çöp atanlar, kız arkadaşınla el ele parkta oturanlara mal mal bakanlar, markette alkol alırken kasada gözleri ile dövenler. Say say bitmez. Adam olmaz bu ülkeden kaçıp gidin az medeniyet görün. Ben şuan kaçamıyorum bu cehenneme devam en az 2-3 sene daha ama imkanı olan durmasın.

• Ne kadar güzel ve doğru değil mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoloji şirketinde satış uzmanı dediği vatan bilgisayarda sıradan bir tezgahtar.

• Takayashi kullanıcısına yanıt
    Var kardeşim aynı şey türkiye’de.

• Antor kullanıcısına yanıt
    La satan adam mı üretti arızalı çıkıyorsa ürün firmayla goruseceksin demek ki firmada öyle kutulanmış ama satan mağazadakj kişiler tolerans gösterip başka bir ürün verebiliyorlar. İyi o zaman git iç çamaşıri al dene yırtık çıksın napacaksin mağaza mı uretmis oldu ürünü yapan firma hatalı yapmış işte kim suçlu olacak mağaza açıp bakamiyor sonuç olarak ürüne güvenip alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: anteplee35

La satan adam mı üretti arızalı çıkıyorsa ürün firmayla goruseceksin demek ki firmada öyle kutulanmış ama satan mağazadakj kişiler tolerans gösterip başka bir ürün verebiliyorlar. İyi o zaman git iç çamaşıri al dene yırtık çıksın napacaksin mağaza mı uretmis oldu ürünü yapan firma hatalı yapmış işte kim suçlu olacak mağaza açıp bakamiyor sonuç olarak ürüne güvenip alıyor.
    Hayırdır ? Elektronik şans işi diyerek tombala mı oynuyoruz ? Kapısından çıkmadan bozuk olduğu gözle görülen malın neresini savunuyorsun ? Bana don ile örnek veriyor.

Ayıplı mal ile sonradan çıkan arızanın arasındaki farkı bilmediğin gibi insanlara hitap etmeyi de bilmiyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drahmizm

Ne kadar güzel ve doğru değil mi
    call center lar hep böyle dostum.. adam yüzüne diyemiyor ama telefonda saydırıyor..
    Yapacak başka bir şey var mı şans olmasının dışında ? Satan firmalar bandrollü satıyor sen alır mısın bandrolsuz urun almazsin bende almam ne bilelim ne yaptıklarını. Yapılabilecek tek şey güvenilir firmalardan alışveriş yapacaksın bu kadar apple lenovo gibi bunlarda da birçok sorun oluyor ama firmalar musteriyi savunuyor. Kutusundan çıkmadan bozuk olduğu nasıl görülüyor bandrollü urun bu yetenek varsa sen çalış o işte de ben kutunun içini görebiliyorum de. Urun açılmışsa arizaliysa almazsin olur biter. Ayıplı mal dediğin ne alaka kusurlu urun işte kusurlu urun arızalı ürün demek.
    Konu bu bile değil konu adamın işi gereği onu yapmaya hakkı yok kendi dükkanı değil adamın aldığı maaş zaten bir telefon parası napsin gelsin bir müşteri actirsin ürünü begenmedim desin gitsin nolacak nasil emin olacaksın o müşterinin yuzde yiz o ürünü alacağından ? maaşından kesecekler bitti sorsalar niye açtın diye firma da sorsa satan haksız çıkacak açmaya hakkı yok çünkü. Çok meraklıysanız kutuyu açıp almaya git bir felefoncuya açtır ürünü almak zorunda kal yine.

• quote:

Orijinalden alıntı: anteplee35

Yapacak başka bir şey var mı şans olmasının dışında ? Satan firmalar bandrollü satıyor sen alır mısın bandrolsuz urun almazsin bende almam ne bilelim ne yaptıklarını. Yapılabilecek tek şey güvenilir firmalardan alışveriş yapacaksın bu kadar apple lenovo gibi bunlarda da birçok sorun oluyor ama firmalar musteriyi savunuyor. Kutusundan çıkmadan bozuk olduğu nasıl görülüyor bandrollü urun bu yetenek varsa sen çalış o işte de ben kutunun içini görebiliyorum de. Urun açılmışsa arizaliysa almazsin olur biter. Ayıplı mal dediğin ne alaka kusurlu urun işte kusurlu urun arızalı ürün demek.
    Konu bu bile değil konu adamın işi gereği onu yapmaya hakkı yok kendi dükkanı değil adamın aldığı maaş zaten bir telefon parası napsin gelsin bir müşteri actirsin ürünü begenmedim desin gitsin nolacak nasil emin olacaksın o müşterinin yuzde yiz o ürünü alacağından ? maaşından kesecekler bitti sorsalar niye açtın diye firma da sorsa satan haksız çıkacak açmaya hakkı yok çünkü. Çok meraklıysanız kutuyu açıp almaya git bir felefoncuya açtır ürünü almak zorunda kal yine.
    Kendini ifade etmek için bu kadar çok yazmış olman çok enteresan. Ben sana ne ifade etmek istediği daha da az ve basit kelimelerle anlatayım:
    Özürlü olan müşteriler değil, satış danışmanları değil, satış politikası ve müşteriyi mağdur etmeleri.

Konuyu açan arkadaşa yorumum:
    Kimsenin kimseye Lavuk demeye hakkı yoktur. Genelleyerek hiç yoktur.

• Bende mağazacılık yapıyorum.Üstelik yöneticiyim mecbur bu dallamalarla ben uğraşıyorum.O kadar saçma şikayetlerle gelen insanlar var ki anlatamam.
    sonunda aynı noktaya vardık evet sorun müşterinin mağdur olması bunu yapanlarda firmalar urun bozuk çıktığı zaman yenisi gönderen firma da var yok sen bozmussun diyen firmada.

• Lavuk dediğin adam gayet haklı. Türkiye'de mesele bu zaten. Ürünü göstermeyip, kapalı kutu aldırıp, eve gelince bir sorun çıkarsa aylarca süründürmek.

Millet Türkiye'de işlerin nasıl yürüdüğünü bildiği için, açıp kontrol etmek istiyor. Sonrasında bir sıkıntı çıkarsa sürünecek çünkü, biliyor. Bu DH'de de herkes sosyolog olmuş tespit peşinde. Tespit istiyorsanız alın size tespit.
  • Ülkenin zeka seviyesini görmek istiyorsanız banka önlerindeki ATMlere gidin...

• Dedi, çukur dizisine özenip ismini vartolu sadettin yapan genç.
  • bu ülkede sıfır araç alıp pert çıkma ihtimali bile mevcut problemli olan vatandaş değil firmalar ve vatandaşının hakkını koruyamayan devlet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Time Lord

Böyle olacağı için insanlar akmadan kontrol etmek istiyor...

Alıntıları Göster
    Çok haklısın burada sistemin köklerşnde arıza baktığın zaman her iki tarafta kendince haklı ve baktığımız zaman hep böyle ülkenizde.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.