Şimdi Ara

Dünyanın Gözünde Türkler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
4.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Babam Turizm şirketinde çalıştığı için beni ; italya,almanyaya götürdü,ayrıca kendiside yaklaşık 12 tane ülke gezmiştir.Bu soruyu babama sorduğumda baya bi yanıt aldım sadeleştirmesini istedim ve söyledi dediki ;

-Almanların koyu alman olanları türklere karşı çok büyük kin güdüyormuş,nedeni onların ülkesinde yaşamamız ve baya hızlı çoğalmamız.Ama bu kin son yıllarda azalıyormuş.Çünkü yeni nesiller türklerin arasında büyüdüğü için.

-Diğer avrupai ülkeler (italya,fransa v.b) özellikle fransızların %70'i türkleri seviyorlarmış.Onlara göre çok çılgın bi o kadar daha misafirpervermişiz.Fakat diğer koyu hristiyan olan ülkeler (amerika,ingiltere)'de biz kendimizi gizlediğimiz için tanıtmadığımız için bizi ; kro,kaba,barbar olarak nitelendiriyorlarmış.Fakat babamla tanışan,ülkemizle tanışan (abaza,hırsız olanlarla değil tabikide) türkleri hiç böyle tanımadığımızı,çok misafirperver olduğumuzu,çok iyi ilgilendiğimizi söyleyip çok güzel şekilde etrafı bilgilendiriyorlarmış.

Ayrıca ben italyada gezerken bir italyanla tanıştım türk olduğumu söylediğimde çok şaşırdı.(ingilizce konuşuyoruz)
    benden telefonumu istedi bende kağıda ismimi yazarak verdim.
    tabii bizim dilimiz latin alfabesi olduğu için düzgün bir şekilde yazdım verdim.
    Kızda dediki:
    -siz arap alfabesi kullanmıyor muydunuz?(arapça).
    yani bizi tanıyanların çoğu arap alfabesi kullandığımızı sanıyorlar koyu şeriat yönetimi sanıyorlar.Ayrıca amerikada derslerde (muslim=terror) gibi aşağılayıcı formül kullanıyorlar.

Zaten afkanistan,afrika gibi ülkelerde çok seviliyoruz sagolsun bazı türk girişimciler okullar açmışlar türkçe bile öğretiyorlar

• **** bannak basmak istiyorlar

edit: bannanmak gorgusuyla resmi edidledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barbariansss -- 1 Şubat 2009; 15:28:01 >
  • Gitmek isteyenlere tek bir sözüm var.

Defolup gidin.

Bu ülke sizin gibi pes edenlere, ülkesi için çalışmayanlara, yok benzin pahalı yok doğalgaz pahalı deyipte kaçanlara muhtaç değil.

DEFOLUN !!!
  • Bizim kaybettiğimiz nokta artık kimse Türkiyeye güvenmiyor inanmıyor herkes başka ülkelere kaçıp kendini kurtarmak istiyor.Mesela ufak bir icat yaptık diyelim herkes kötüler iki güne kalmaz bozulur derler.Günümüzde Türk insanı ülkesine güvenmiyor,inanmıyor biz kendi ülkemize güvenip inanmadıktan sonra kötüledikten sonra elin Avrupalısı gelip Türkiyeyi Türkleri mi övecek
  • Avrupa Birliği'ne girmek için dilenen ezik bi ülke olduğunu söylemişti Amerikalı biri nette tam hatırlamıyorum. Yine netteki bazı oyunlarda bencil , mal , cahil insan sürüsü olarak bahsediyorlardı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

ben şahsen türkiyeden şikayetciyim 18 bitsin pardon üniversite gidicem ingiltere yada amerika yada fransaya.herşey pahalı,benzin pahalı,her yer kirli,susuzluk almış başını götürüyor(nedeni:bilinçsiz kullanım),can güvenliğiniz yok daha ne diyim:

Neyi şikayet ediyorsunuz anlamıyorum ki. Pahalılıkmış!!! git ABD'ye Almanya'ya vs. bak bakayım temel tüketim ürünlerinin fiyatlarına, git bakalım oralara bizim ülkemizdeki kadar özgür, serbest olabiliyormusun! Sanıyorsunuz ki oralarda herkes bir anda zengin oluyor ve 4 4lük yaşıyor...
  • Farkettiğim, gördüğüm, yaşadığım kadarıyla Japonlar ve Polonyalılar bizi en çok seven milletler. Şimdi bide Filistin oldu sanırım
  • Bence bizi şuan diğer ülkelerin sevmemesi tamamen Osmanlı'dan kaynaklanıyor. Osmanlı'nın ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Avrupa'nın ve Orta Asya'nın hatta Afrika'nın büyük bir bölümüne sahipti. Tabii bunları elde edebilmek için ne yaptı? gitti diğer ülkeleri işgal etti. İşgal edilen ülkelerde Osmanlı'ya nefret besledi ve bir bakıma haklılarda. Yani biri gelip kendi ülkemi büyüteceğim diye benim ülkemide işgal etse bende nefret ederim. Ama tabii sevenlerde vardır Osmanlı'yı.
  • Hala 15. yüzyılda yaşadıgımızdan sevilmiyor olabilr miyiz? Benim anlamadıgım şey kimse Tarih dersi görmedi mi ya. Osmanlı 15. ve 16. yüzyıllarda gerçekten dünyanın en güçlü devletlerinden biri Evet bu zamanlarda bizi önemsemiş ve gerçekten örnek almış olabilirler ama daha sonra hep gerileyen çağa ayak uyduramayan güçsüz ve İçişleri hep karışık Avrupa'nın deyimiyle ''Hasta Adam'' olarak bilinen bir Osmanlı var

Bizim gibi herkes 15. yüzyılda yaşamadıgı için pek tabi insanlar Türkiye hakkında pek birşey bilmezler.Biz hala yok ''Avrupalılar çocuklarını Türkler veririm seni'' falan gibi klişelerle avutmaya çalışalım.

Dünyada çok tanınan bir ülke değiliz tanıyanlarda kötü tanıyor ki bu bizim elimizde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Braincaster

Hala 15. yüzyılda yaşadıgımızdan sevilmiyor olabilr miyiz? Benim anlamadıgım şey kimse Tarih dersi görmedi mi ya. Osmanlı 15. ve 16. yüzyıllarda gerçekten dünyanın en güçlü devletlerinden biri Evet bu zamanlarda bizi önemsemiş ve gerçekten örnek almış olabilirler ama daha sonra hep gerileyen çağa ayak uyduramayan güçsüz ve İçişleri hep karışık Avrupa'nın deyimiyle ''Hasta Adam'' olarak bilinen bir Osmanlı var

Bizim gibi herkes 15. yüzyılda yaşamadıgı için pek tabi insanlar Türkiye hakkında pek birşey bilmezler.Biz hala yok ''Avrupalılar çocuklarını Türkler veririm seni'' falan gibi klişelerle avutmaya çalışalım.

Dünyada çok tanınan bir ülke değiliz tanıyanlarda kötü tanıyor ki bu bizim elimizde.

Tamamen katılıyorum,zaten onların yahudilere,hristiyanlara kin gütmesi ve onları yok etmeye çalışması sonucu oldu bunlar.Biz Osmanlı'nın devamı olduğumuz içinde,bizi barbar olarak tanımlıyorlar,malesef.Bu durum hiçde iç açıcı değil.

• hiç kimse ülkesinden utanç duyamaz...eğer Türk Vatandaşlığınızdan utanıyorsanız s.ktirin gidin...bi daha bu dili konuşmayın,bu ülkenin adını ağzınıza almayın...bu ülkenin sizin gibilere ihtiyacı yok sizin bu ülkeye ihtiyacınız var...
  • onlar bizi üşengeç hiç bir şey bilmeyen geri kalmış cahil pis ve bilgisayar ortamında hileci küfürbaz lamer olarak görüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wristcutter

quote:

Orjinalden alıntı: angel2910

Dünyanın gözünde korkulan bir devletiz burası kesin İslam Ülkelerinin başı söz dinleteni durumundayız şu anda aslında zaten Avrupa da kendimizi sevdireceğimize İslam devleetleri ile bir olsak kimseye ihtiyacımız kalmayacak

Komik yaş kaç?

İslam ülkelerinin sevmediği ülkelerin başında türkiye gelir.Başları felan da değiliz.

Dünyada korkulan bir devlet felanda değiliz buna emin olun.

Seni arkadandan vuran islam devletlerine bağlılığını sürdürmeye devam et.Bu kafayla bu insanlara bu ülke bile fazla.

O kadar emin olma.

• saçmalamayın yok araplarla bir lik olacakmışızda yok bilmemneymiş daha 100 yıl oncesine kadar sırtından bıçaklayan pis araplarla birlikmi olacaksın ayrıca müslümanların başı falan değiliz
    dediğim gibi diğer ülkeler bizi lamer hilebaz görüyor.yabancı serverlara girince I'm from turkey de bakalım ahhahaa lamer deyip banned yemiyormusun bunların hepsi bizi yanlış tantan kah kah kah gülüp hileyle girenler yüzünden.gerçek hayata dönersek gerçek hayattada bizi hindi görüyorlar (bkz : turkey) hahaha hindi deveye biniyor falan diye ilerde bende new york falan gitmek istiyorum bu ülkenin düzeleceği yok ona zam buna zam

• bizim eve belçika ve roamnyadan gelmişlerdi..hiç de arap fln sanmıyolarmış...normal bi ülke..sadece istanbulu biliyolar o kadar..umurlarında değil bence..
  • quote:

Avrupa Birliği'ne girmek için dilenen ezik bi ülke olduğunu söylemişti Amerikalı biri

+1212 Avrupalıda aynen böyle düşünüyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: G.Eroğlu

quote:

Orjinalden alıntı: BLoodRunsCoLD

bilip bilmeden konuşmayın ben yurt dışında bulundum (Hollanda) adamlar Türkiyenin nerde oldunu bilmiyolar kebab iskenderi hiç bilmiyorlar tek bildikleri Türklerin arap tarzı sapıklar olduklarını

Hani şu erkek ile erkeğin, bayan ile bayanın evlenebileceği ile ilgili yasası varolan ülke mi? Sapıklık görmek istiyorlarsa kendilerine baksınlar. Dünyanın sonunu getirebilecek işler yapıyorlar. Gay veya lez evlilik. Düşünsenize 2 gelinlik giymiş bayan ve birbirleriyle evleniyorlar. Yada 2 damatlık giymiş erkek...
    Sapıklar...

hele ki uyuşturucu olayı çok acayip bişey sapıklıkda katılıyorum zaten Amerikan Jigolo orda çekilmiş tam yeri
    he ama türkiyeye geldigimizde vasat turistler sadece sultanahmet ayasofya gelsinler istanbulun istanbul oldugu yerlere..
    tabi askeriyeye para yatırmaktan hizmet gelişmemiş az da olsa hizmete önem verilse ne olur ki ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Desthal1903

quote:

Orjinalden alıntı: Braincaster

Hala 15. yüzyılda yaşadıgımızdan sevilmiyor olabilr miyiz? Benim anlamadıgım şey kimse Tarih dersi görmedi mi ya. Osmanlı 15. ve 16. yüzyıllarda gerçekten dünyanın en güçlü devletlerinden biri Evet bu zamanlarda bizi önemsemiş ve gerçekten örnek almış olabilirler ama daha sonra hep gerileyen çağa ayak uyduramayan güçsüz ve İçişleri hep karışık Avrupa'nın deyimiyle ''Hasta Adam'' olarak bilinen bir Osmanlı var

Tamamen katılıyorum,zaten onların yahudilere,hristiyanlara kin gütmesi ve onları yok etmeye çalışması sonucu oldu bunlar.Biz Osmanlı'nın devamı olduğumuz içinde,bizi barbar olarak tanımlıyorlar,malesef.Bu durum hiçde iç açıcı değil.

Ulan varya resmen at gözlüklüsünüz

Hristiyanların gittikleri yerlere bir bak bakalım Mayalardan, İncalar dan bugün geriye kalan birşey var mı? Tunusda hangi dil konuşuluyor? Hindistan ne durumda? Fatihin Hristiyanlara verdiği ayrıcalıklardan haberin var mı? Yahudilere ne zulüm yapılmış acaba çok merak ediyorum? Osmanlının onları sınırdışı etmemesi yüzünden Kudüse sülük gibi yapıştılar ve bugünkü İsrail devletini kurdular.

Birde Osmanlının fethetiiği yerlere bak. Zorla türkçe öğrettirilen ve türkçe konuşan tek bir millet var mı bugün??? Bugün ülkemizde onlarca kilise varken, Osmanlının yaptırdığı yüzlerce camiye, inşa edilen muhteşem yapılara ne olduğunu söylesene?

• quote:

Orjinalden alıntı: Erdem2602

quote:

Orjinalden alıntı: amone

quote:

Orjinalden alıntı: m.kvncymn

quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

ben şahsen türkiyeden şikayetciyim 18 bitsin pardon üniversite gidicem ingiltere yada amerika yada fransaya.herşey pahalı,benzin pahalı,her yer kirli,susuzluk almış başını götürüyor(nedeni:bilinçsiz kullanım),can güvenliğiniz yok daha ne diyim:

dedelerimiz atalarımızda 100 yıl önce savaşırken can güvenlikleri yoktu o zamanda kaçıp gitselerdi halimiz ne olurdu ne kadar kolay basit düşünüyorsunuz herşeyin kolayına kaçıyorsunuz

biz kaçalım siz düzeltin ülkeyi
    eğer becerebilirseniz bize vatan haini bile diyebilirsiniz sorun yok

Türk insanı sorumsuz,Yunanistan da bir orman yandı millet ayaklandı,burada yağmur yağar gibi orman yanıyor kimsenin umrunda değil
    Türkiye üstünde dönen bir çok dolaptan haberimiz kimsenin umrunda değil
    Afedersiniz ama bir karış açıktayız,Avrupa Kupası zamanında hiç bir şey umrumuzda olmadı,ülkeyi resmen bu milletten çıkar sağlayanlara terk edip gittik (iktidarı falan kastedmiyorum sadece çıkar sağlayanları kastediyor -siyasi tartışma yapmayalım şimdi-)

Katılıyorum...

Senin gibilerin zaten vatanımızı terketmesi en iyisi bence,kendiniz zaten ayrı zarar veriyorsunuz bir de etrafı tedirgin ediyor akılları çeliyorsunuz.İnanmadan bir şey yapılmaz bunu öğrenememişsiniz,her şey elinizin altında hazır olsun istiyorsunuz,aman biz çok uğraşmayalım mantığıyla hareket ediyorsunuz.İstediğiniz kadar itiraz edin, bir öz eleştiri yaparsanız zaten kendiniz de farkedeceksiniz.Bizler inşallah bu vatanı düzeltebilirsek düzelttiğimiz vakit biz TÜRK'üz diyerek geri dönmeyin, çünkü o vakit vatansız kalacaksınız.Bir de bize o zaman vatan haini bile diyebilirsiniz demiş arkadaş, kucak açmamızı bekleyemezsin heralde?

• Kendemizi kandirmayalim Avrupalilar bizi sevmez bizi 2 sinif insan gibi gorurler aci ama gercek !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 1 Şubat 2009; 18:34:17 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.