Şimdi Ara

DÜRBÜN ALACAĞIM YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evin balkonundan çevremizde görünmeyen yer yok. bende dürbünle arada bakıp vakit öldürmek istiyorum.
    Alacağım dürbün çok amatör işi oyuncak denilecek cinsten olsun istemediğim gibi çok pro birşeyde olsun istemiyorum.

Ben Nikonun bir dürbününü beğendim. Sizlerde bu dürbün hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum.
    herhangi bir sorun çıkarmı? uzağı göstermesi tatminkar olurmu ? dediğim şartlara uygun özelliklerdemi?

Nikon Binocular Action 12X50 CF El Dürbünü
     DÜRBÜN ALACAĞIM YARDIM

özellikleri;
    Büyütme Oranı 12X
    Objektif Çapı 50mm
    Görüş Açısı (derece) 5,5derece
    Görüş Alanı(1000m için) 96m
    Çıkış Açıklığı mm 4,2mm
    En Yakın Netlik Mesafesi 7,0m
    Ağırlık 960g
    Ebad 193x179mm
    Prizma Tipi Porro

• 50mm capı yeterli gibi ama gece yıldızlarada bakarım diyorsanız capı daha büyük olan modelleri düşünün birde 12x size yetecekmi o var ayrıca sanırım bunların zoomlu olanıda var misal 12x-20x arası gib.

birde bütce belirtirseniz forumda bu işlerden anlayan arkadaşlar var size yardımcı olabilirler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: herschell

50mm capı yeterli gibi ama gece yıldızlarada bakarım diyorsanız capı daha büyük olan modelleri düşünün birde 12x size yetecekmi o var ayrıca sanırım bunların zoomlu olanıda var misal 12x-20x arası gib.

birde bütce belirtirseniz forumda bu işlerden anlayan arkadaşlar var size yardımcı olabilirler...

İlginiz için teşekkürler.
    Bütçem max 300tl. bu dürbün 270tl civarı.
    Tabiki gökyüzünede bakabileceğim türden bir dürbün olsa daha güzel olur ancak zoomlu olanlar çabuk bozulur düşüncesindeyim. Daha önce dürbün kullanmadım sayılır. arapların arada sattıklarından 15tlye almıştım onuda bir arkadaşa vermiştim :) bu yüzden 12x yeterli olurmu olmazmı bunu bilemiyorum kullanan arkadaşlar yardımcı olurlar umarım. ancak 12x üzeri titreme çok oluyor falan diye okumuştum.

• hibo40 H kullanıcısına yanıt
    titreme konusunda haklısın titreme çok olur ama bunuda çapı büyük bir dürbün secerek azaltabilirsin

bu verdiğin link hakkında hiçbir bilgim yok ama bana fake gibi geldi nasıl bir dürbün 100x yaparki kesin vardır bunda birşey

ayrıca alttaki topic e bir bak derim faydalı bilgiler var içerisinde Türkiyede genelde Konus diye bir markadan bahsediliyor nikon celestrone gibi firmalar pahalı olabiliyor vergile vs yüzünden.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46431578/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: herschell

titreme konusunda haklısın titreme çok olur ama bunuda çapı büyük bir dürbün secerek azaltabilirsin

bu verdiğin link hakkında hiçbir bilgim yok ama bana fake gibi geldi nasıl bir dürbün 100x yaparki kesin vardır bunda birşey

ayrıca alttaki topic e bir bak derim faydalı bilgiler var içerisinde Türkiyede genelde Konus diye bir markadan bahsediliyor nikon celestrone gibi firmalar pahalı olabiliyor vergile vs yüzünden.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46431578/tm.htm

Konusun 20x60 olan modeli ucuz ve güzel gibi duruyor sanırım uzayada bakılabilir 20x büyütmesi ile. ancak çevreye bakarken görüntüde bozukluk olur çekincem var. 20x60 kullanan veya konu hakkında yorum yapan olursa daha emin olacağım. dürbün ile alakalı fazla bilgi paylaşımı yok :S

• Arkadaşlar almak istediğim ürün 10x-12x büyütme 50mm çapında olması gerektiğini düşünüyorum artık. marka konusunda yardım almak isterim. fiyat performans açısından ne önerirsiniz?

dürbün alacaklara araştırdığım kadarıyla bilgi vereyim. evinizden etrafı seyretmek istiyorsanız veya dürbünle doğada gözlem yapmak istiyorsanız max 16x büyütme oranlı dürbün almak gerekiyormuş. daha fazla büyütme oranında sabit tutulamadığı için görüntüde bozukluk oluyormuş. 20x ve daha yüksek büyüme oranları küçük teleskop deniliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KONUS 2125 GIANT 20X60 DÜRBÜN nasıl teknik bilgisi olan vaemı bir de bk-4 veya bk-7 pirizma kullananlar var bk-4 daha kalitheli deniyor bu ürün hangi pirizma kullanıyor nikon 16 50 alacaktım ama bu ürün fiyat olarak büyütme olarak da iyi gözüküyor nikonun yerine alsam pişman olurmuyum DÜRBÜN ALACAĞIM YARDIM
  • Hocam aldınız mı dürbün?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.