Şimdi Ara

Dürbün titreşim konusunda bilenler yardım edebilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hayatımda hiç dürbün kullanmadım aslında kullandım ama biri çocukluğumda oyuncakçıdan aldığım dürbündü diğeri ise 10 liraya profesyonel görünümlü ama hiç yakınlaştırma yapmayan çin malı dürbündü. bu sebeple dürbün kullanmamış kabul ediyorum kendimi.

bir kaç sorularım var.

araştırmalar yaptım en iyi markanın nikon olduğunu gözlemledim. ve nikon markasında karar kıldım.

50 mm veya üstü dürbün planlıyorum. çünkü amacım düşük ışıkta bile iyi sonuç vermesi. tripod vs ile uğraşmadan elime alıp baktığım yeri sorunsuz görmek istiyorum. bu sebeple titreşim olaylarında beni bilgilendirirmisiniz.

bazıları 10x50 bazıları 12x50 bazıları ise 16x50 gibi farklı rakamlar vermiş. ben ağırlıkla kuş börtü böcek izleyecem yada gittiğim yerlerde dağları izleyecem agaçları felan. ama ara arada gök yüzüne bakmayı planlıyorum. bu sebeple elimde titreşim sorunları yaşatmayan fazla ağır olmayacak dürbün arıyorum. sizce hangi ölçüyü tercih etmeliyim. bu sebeple.

• 12x büyütmeden fazlasını tripod olmadan kullanamazsın, titrer.12*50 senin için ideal.Nikon action alabileceğin en iyi dürbünlerden biridir.Pişman olmazsın.Gece gökyüzü gözlemi yapacaksan konus 20*80 alabilirsin ama tripodsuz kullanamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Singme2sleep -- 15 Ağustos 2016; 1:09:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Emirhan-

12x büyütmeden fazlasını tripod olmadan kullanamazsın, titrer.12*50 senin için ideal.Nikon action alabileceğin en iyi dürbünlerden biridir.Pişman olmazsın.Gece gökyüzü gözlemi yapacaksan konus 20*80 alabilirsin ama tripodsuz kullanamazsın.

asla tripod kullanamam. bisikletim ile gezerken yada yürüyüşlerde sırt çantamdan çıkarıp bakmak gibi düşüncelerim var. bu sebeple sorun çıkarmayacak model olmalı. peki 10x50 mi yoksa 12x50 mi hangisini almalıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farazicosmos

quote:

Orijinalden alıntı: -Emirhan-

12x büyütmeden fazlasını tripod olmadan kullanamazsın, titrer.12*50 senin için ideal.Nikon action alabileceğin en iyi dürbünlerden biridir.Pişman olmazsın.Gece gökyüzü gözlemi yapacaksan konus 20*80 alabilirsin ama tripodsuz kullanamazsın.

asla tripod kullanamam. bisikletim ile gezerken yada yürüyüşlerde sırt çantamdan çıkarıp bakmak gibi düşüncelerim var. bu sebeple sorun çıkarmayacak model olmalı. peki 10x50 mi yoksa 12x50 mi hangisini almalıyım.

10 ile 12 arasında pek bir fark yok.12 biraz daha fazla büyütüyor sadece.İkisini de alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende de Nikon var galiba 12. 300tl ye almıştım Teknosa'dan. Gayet güzel tek göz ayarı da var istersen titreme 250 metreden sonra biraz.
  • Titreşime çözüm bulamazsın çünkü görüntü yakınlaştıkça doğal olarak titreşim artar. Kameralarda da böyledir. Sıfır zoom'la elde çekim yaparken bir şey olmaz ama 12x zoom yapıp çekersen Parkinson'lu gibi çıkar görüntü.

O yüzden dürbünü ya bir yere dayayarak bakacaksın ya da en uçlarından tutup mümkün olduğunca hareketsiz kalmaya çalışacaksın. Başka yolu yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.