|
Esmere Dayandım Pirelli Lastik Gibi
"Esmere Dayandım Pirelli Lastik Gibi" sözleri, Türk halk müziğinin sevilen şarkılarından biri olan "Esmere Dayandım"ın nakaratından alıntıdır. Şarkı, esmer kadınlara olan hayranlığı ve onlarla geçirilen keyifli zamanları konu alır.
Sözleri:
"Esmerim fıstık gibi Kalçası yastık gibi Öyle bir gülüşü var ki Aklımı başımdan alır"
Şarkının sözlerinde, esmer kadınların fiziksel güzelliği ve çekiciliği vurgulanır. "Esmerim fıstık gibi" ifadesi, esmer kadınların tatlı ve hoş görünümünü anlatırken, "kalçası yastık gibi" sözü, onların yumuşak ve rahatlatıcı dokunuşunu ifade eder.
"Pirelli lastik gibi" benzetmesi ise şarkının nakaratında yer alır. Burada, esmer kadınların uyumu ve dayanıklılığına dikkat çekilir. Pirelli, yüksek performanslı lastikleriyle tanınan bir markadır ve şarkıda, esmer kadınlar da bu lastiğin özellikleriyle karşılaştırılır.
"Esmere Dayandım Pirelli Lastik Gibi" sözleri, esmer kadınlara olan hayranlığı ve onlarla geçirilen keyifli zamanları dile getiren, Türk halk müziğinde önemli bir yere sahiptir.