Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim sorunumu tam tespit edemediğim için bilemedim :( Soruma gelince:Bundan 1 ay önce Monster marka bilgisayar aldım gözüm gibi bakıyorum 3.parti bi yazılım yüklemedim hatta steam dışında oyun bile yüklemedim,tamamen güvenli yani,internette dolaşırken birşey indirmem bilmediğim sitelere girmem ,boş beleş linklere tıklamam.Neyse güvenlik açısından da antivirüs yok orjinal windows 10'un defenderini kullanıyorum. Sorun şu ki bir hafta öncesine kadar akıcı şekilde ultra ayarlarda 60fps üzeri aldığm oyunlardan 10FPS civarı düşüş yaşıyorum şu aralar, yani bildiğin durduk yere -10 FPS ,Dauntless diye bir oyun var ona da girdim aynı sorun onda da , oyunlara güncelleme gelse dicem optimizasyonla alakalı fakat o da yok, ayarları ile de oynamadım bilmiyorum ne oldu ama canımı çok sıktı the witcher'i deniyim dedim o da aynı. Bir yardımcı olursanız çok mutlu olurum.İyi forumlar:) NOT:Sistem özellikleri: 7.Nesil Kaby Lake Intel® Core™ i7-7700HQ, 8GB (1x8GB) DDR4L 1.2V 2400MHz, Intel 600P 256GB SSD, 15.6" Full HD 1920x1080 IPS Mat LED Ekran, 4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1050 Ti 128-Bit DX12