Şimdi Ara

DÜŞÜK ENERJİ TÜKETİMLİ WİNDOWS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, 12v 2 amper adaptörle çalışabilecek, toplama veya hazır bir pcye ihtiyacım var.

İstediğim tek özellik 2 usb çıkışı ve windows 7 çalışabilir olması.

Ekran mouse ve klavyeye gerek yok. Ekran kartı da onboard olabilir. Ram ve işlemcinin de çok yüksek olması gerekmiyor.

Böyle bir şey mümkün mü? Mümkünse aranızda bunu toplayabilecek bir arkadaş var mı?

• kullanım amacı nedir bu cihazı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasirga_

kullanım amacı nedir bu cihazı ?
    acelen yoksa sene sonuna doğru raspberry pi 2 için bir windows sürümü gelecek
  • Tablet kullanın
  • cipses C kullanıcısına yanıt
    intel atom işlemcili anakartlar ile bu mümkün. Tabii süper bir performans beklemeyin, ama iş görür. Sadece kasa ve anakartın üzerinde gelen ekran kartını ses kartını falan kullanırsanız bu güç yeterli gelecektir. Sabit diski ssd ya da 2,5 inç modellerden kullanırsanız güç tüketimini düşürürsünüz, daha iyi olur.
    windows tablet kullanin.
  • Mini itx üzerine 10.1" veya 11" ekran yeter bence size
  • quote:

Fotoğraf makinasına bağlayacağım, makinanın çektiklerini ftp servera atacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

intel atom işlemcili anakartlar ile bu mümkün. Tabii süper bir performans beklemeyin, ama iş görür. Sadece kasa ve anakartın üzerinde gelen ekran kartını ses kartını falan kullanırsanız bu güç yeterli gelecektir. Sabit diski ssd ya da 2,5 inç modellerden kullanırsanız güç tüketimini düşürürsünüz, daha iyi olur.

Dediğiniz özelliklere sahip hazır bir marka var mı acaba? ya da nerede toplatabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tornadoplus

bende var 15 watt güç tüketimi windows 7 8 10 xp ubuntu linux backtrack ne yüklersen çalışıyor

Sendeki nedir acaba? Markalı bir ürün mü?
    http://www.noyabilgisayar.com/urunler/aimb-210-intel-atom-mini-itx-ana-kart/
    Atom işlemci önceden anakarta takılı gelir bunlarda. Ekran kartı ses kartı vs. anakarta gömülü. Hatta bazılarında tümleşik lvcds portu da var. Ekranı kasaya gömebilirsiniz demek oluyor. Bunu aldığınızda yapacağınız, kasaya koyup gücünü vermek, diskini ve ramini takıp işletim sistemini kurmak olacak. Mini itx diye araştırırsanız piyasada bulabilirsiniz.
    Beceriniz varsa kendiniz de toplayabilirsiniz. Ya da bu işlerden anlayan bir yakınınıza toplatırsınız. İstanbul da olduğunuza göre bunları temin etmenizin zor olacağını sanmıyorum. Alacaklarınız, Anakart, uygun bir kasa, uygun boyut ve türde ram, ve de depolama(hdd veya ssd), gerisi de çevre birimleri işte...

Güç kaynağı olarak bu şekilde devreler var. Ebay, Aliexpress gibi sitelerde bulunabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 29 Nisan 2015; 13:13:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

http://www.noyabilgisayar.com/urunler/aimb-210-intel-atom-mini-itx-ana-kart/
    Atom işlemci önceden anakarta takılı gelir bunlarda. Ekran kartı ses kartı vs. anakarta gömülü. Hatta bazılarında tümleşik lvcds portu da var. Ekranı kasaya gömebilirsiniz demek oluyor. Bunu aldığınızda yapacağınız, kasaya koyup gücünü vermek, diskini ve ramini takıp işletim sistemini kurmak olacak. Mini itx diye araştırırsanız piyasada bulabilirsiniz.
    Beceriniz varsa kendiniz de toplayabilirsiniz. Ya da bu işlerden anlayan bir yakınınıza toplatırsınız. İstanbul da olduğunuza göre bunları temin etmenizin zor olacağını sanmıyorum. Alacaklarınız, Anakart, uygun bir kasa, uygun boyut ve türde ram, ve de depolama(hdd veya ssd), gerisi de çevre birimleri işte...

Güç kaynağı olarak bu şekilde devreler var. Ebay, Aliexpress gibi sitelerde bulunabiliyor.

Bu karta işlemci ve ssd takarsam 12 v ile çalışacağına emin misiniz?

12 voltun yanında 5 volt ve 3,3 volt sağlamanız gerekir. Onu da step down dönüştürücüler kullanarak ya da bu iş için yapılmış hazır güç devreleri ile sağlayabilirsiniz. Sadece beslemesini vermek, ssd(ya da hdd) ve ramini takmak çalışması için yeterli.
    İşlemci, ekran kartı, ses kartı, ethernet kartı falan anakarta gömülü. Siz sadece diğer bileşenleri tamamlayacaksınız,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 30 Nisan 2015; 11:06:14 >
  • Arm islemcili kartlar işini görürler ama 7 kuramazsin bu yuzden atom islemcili bir sistem alabilirsin pc olarak satmazlar development board kart olarak satarlar raspberry pi cok iyi ama arm olduğu için 7 calismayacaktir ce kurabilirsin,ttemmuz ayinsa 10 çıkacak vaktin varsa bekleyedebilirsin.Bahsettiğim kartlar bu tarzhttps://www.google.com.tr/search?q=windows+embedded+development+board&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=KM9BVZa_JPCf7ga784GQAQ&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=360&bih=511

• Temel olarak 3 şeye ihtiyacınız var 12V adaptör 12V 5V ve 3.3V dönüştürücü kart. Ve mini ITX işlemcisi gömülü bir anakart. Ama böyle ufak hali hazırda pcler var. İntel nuc serisi falan zotac var onlara bir göz atabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: symbolcu

quote:

senin istediğin şekilde bir pc icat edilmedi bu istiyorki sırf 12v olsun başkda milivolt olmasın yok ağa öyle bu konu silinsin

bu adam ciddi değil bir arkadaşda geçen açmıştı otomobilim olsun ama sıfır kuruş masrafı olsun yakıt kullanmasın yedi sülalem gezsin diye mantıksız adamları yahu foruma üye olurken kpss öss ve öys hatta 12 kademeli sınav yapılsın

bu ne saçmalık ya

geçende elktronik bölümüne 72 ekranı 51 ekrana küçültebilirmiyiz diye herif konu açmış yaaa

admin bu konu silinsin

Ben atom işlemcili anakart alıp win 7 kurdum
    2 tane ışıldak aküsüyle 12 v olarak kullanıyorum.

Satar mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: sepkov

Temel olarak 3 şeye ihtiyacınız var 12V adaptör 12V 5V ve 3.3V dönüştürücü kart. Ve mini ITX işlemcisi gömülü bir anakart. Ama böyle ufak hali hazırda pcler var. İntel nuc serisi falan zotac var onlara bir göz atabilirsiniz.

Onlara baktım ama çok fazla enerji gereksinimleri var çünkü üzerlerinde benim hiç kullanmayacağım özellikler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: cipses

quote:

sizin yapacağınız iş için raspberry pi yeter artar bile. 3, 5, 8 voltlarla da uğraşmazsınız. tek adaptörden işinizi halledersiniz. illa windows olsun ben windows olmayan bilgisayara dokunamam diyosanız baya uğraşırsınız. istanbul içindeyseniz birebir yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarnageTR

quote:

quote:

sizin yapacağınız iş için raspberry pi yeter artar bile. 3, 5, 8 voltlarla da uğraşmazsınız. tek adaptörden işinizi halledersiniz. illa windows olsun ben windows olmayan bilgisayara dokunamam diyosanız baya uğraşırsınız. istanbul içindeyseniz birebir yardımcı olabilirim.

İçindeyim. Onu da denedik. Pi2 ile. Ama tabi çok Anladığımız bir şey değil

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: symbolcu

quote:

senin istediğin şekilde bir pc icat edilmedi bu istiyorki sırf 12v olsun başkda milivolt olmasın yok ağa öyle bu konu silinsin

bu adam ciddi değil bir arkadaşda geçen açmıştı otomobilim olsun ama sıfır kuruş masrafı olsun yakıt kullanmasın yedi sülalem gezsin diye mantıksız adamları yahu foruma üye olurken kpss öss ve öys hatta 12 kademeli sınav yapılsın

bu ne saçmalık ya

geçende elktronik bölümüne 72 ekranı 51 ekrana küçültebilirmiyiz diye herif konu açmış yaaa

admin bu konu silinsin

Ben atom işlemcili anakart alıp win 7 kurdum
    2 tane ışıldak aküsüyle 12 v olarak kullanıyorum.

Satar mısın?

Maalesef onu yapmak içim bayağı uğraştım.Satmayı düşünmüyorum. Kartın linki bu http://www.mini-box.com/Intel-DN2800MT-Mini-ITX-Motherboard

Bir tanıdık amerikadan getirdi.Bir adet laptop ekranı kullandım.
    Pleksiden kasa yaptım.12 v ta 1.5-2 amper toplam tüketimi var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.