Şimdi Ara

DÜŞÜK TYT YÜKSEK AYT NETLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
4.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aga benim gibi olan var mj bunu nasil astiniz yardim edermisiniz

• Yapay Zekanın Yanıtı

Düşük TYT, Yüksek AYT Netleri: Ne Anlama Gelir ve Ne Yapılmalıdır

TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi), üniversiteye giriş sınavları için kullanılan iki önemli sınavdır. Bu sınavlarda elde edilen netler, öğrencilerin üniversite tercihlerini büyük ölçüde etkiler.

Bazı öğrenciler, TYT'de düşük netler alırken AYT'de yüksek netler alabilirler. Bu durum, öğrencilerin temel konularda yetersiz kaldığını ancak alanlarına özgü konuları iyi kavradığını gösterebilir.

TYT Düşük ve AYT İyi Olursa Ne Olur?

TYT'de düşük netler almak, öğrencilerin üniversite tercihlerini sınırlayabilir. Ancak AYT'de yüksek netler almak, öğrencilerin daha avantajlı bir konuma geçmelerine yardımcı olabilir.

Üniversite tercihlerinde TYT puanı baraj olarak kabul edilir. Eğer öğrencilerin TYT puanı barajın altındaysa, AYT puanları ne kadar yüksek olursa olsun istedikleri çoğu üniversite bölümünü tercih edemezler.

Bu nedenle, TYT düşük ve AYT iyi olan öğrencilerin, üniversite tercihlerini yaparken TYT puan barajlarını dikkate almaları önemlidir.

TYT'de Kötü Yapıp AYT'de İyi Yapmak Mümkün müdür?

Evet, TYT'de kötü yapıp AYT'de iyi yapmak mümkündür. Bu durum, öğrencilerin temel konularda eksikliklerinin olduğunu, ancak alanlarına özgü konulara daha fazla odaklandıklarını ve bu konularda başarılı olduklarını gösterir.

TYT'de düşük netler almış ancak AYT'de yüksek netler almayı hedefleyen öğrencilerin, TYT'de eksik oldukları konuları tespit ederek bunlara yönelik çalışmalar yapmaları önerilir.

Düşük TYT ve Yüksek AYT ile Üniversite Tercihi

Düşük TYT ve yüksek AYT netlerine sahip öğrenciler, üniversite tercihlerini yaparken şu hususları göz önünde bulundurmalıdırlar:

• TYT puan barajlarını dikkate alma
    • AYT'de yüksek netler aldıkları alanlarda üniversite bölümlerini tercih etme
    • AYT puanları barajın altındaysa, TYT puan barajını aşmak için TYT ek puan sınavına girme
    • İlgilerine ve yeteneklerine uygun bölümleri araştırma
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ayt yuksekse tyt yi salla derim.Eger derece dusunuyorsan sallama derim.
  • Ben de tytde sınıfta 5-6. oluyorum, ayt puanı eklenince 1e çekiyorum Aşamadım henüz bu durumu
  • Hocam benım de ayt daha iyi Tyt yine 90-100 arasında seyrederken tg sınavlarda 80-85 e inebiliyor deneme yuklemistim ardından msu ye girmistim iyi geçmişti 99 net vardı ama son limit ve Apotemi sınavlarında çok çok kötü geçti yani aşamadım galiba ama bir şey fark ettim tg sınavlarda stres yapıyorum istemeden de olsa halbuki msu sorularını çözerken aşırı rahattım cidden bir de sosyal kötü benim onu duzeltsem zaten 90 altina kolay kolay dusmem
  • Hocam sizin tyt yine iyi benim 80 90 arasi
  • Matematiğe aban 30 un altına düşmemeye çalış fen için tekrar yap yavaş yavaş yükselecek. matematiği yukarda tutmak psikolojik olarak rahatlatır.
  • Ben ozdebirden 95 tyt 78 ayt yapmıştım 1. Den orana gel :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi denemeler TYT/AYT
    6 yıl önce açıldı
    Tyt ayt önceliği
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tyt mat için bölüm denemesi çözdüm
    Sosyal icin cografya kitabi bitirdim ve deneme çözdüm
    Tr icin deneme çözdüm ve dil bilgisi çalıştım 105 e kadar geldim 93 94 ten
  • Yuruyenmuhendis Y kullanıcısına yanıt
    Sagol hocam destegin icin deneyecegim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.