Şimdi Ara

[DÜZELTİLDİ]TurkNet YAPA İçin Upload Hızı Yanıltması/Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 20-25 gündür AKNsiz pakete geçirmediler 2.2-2.5mbit akn hızı verdiler. Sonunda AKNsiz pakete geçirebildiler benide baya uğraştırarak. Ayrıca ay başına attılar ay başına kadar bekledim en sonunda otomatik geçmeyince paket kendileri tam 9 gün uğraşıp sonunda geçirdiler. YAPA için Cem bey 4mbit upload verildiği söylendi. Konu üzerinde 32mbit 150GB akn de bunu istedim çünkü YAPA kullanıyordum ama verilmedi 100mbite geçince vereceğiz dediler şimdi ise vermiyorlar. Cevap : Hattınız sağlıklı durumdadır.

Kelimesi kelimesine aynen aktardığım canlı destek konuşması :http://freetexthost.com/feyp1s0b6f
    Direk linki :http://www.speedtest.net/result/6286425943
    Paketimin ekran görüntüsü : [DÜZELTİLDİ]TurkNet YAPA İçin Upload Hızı Yanıltması/Problemi

Hat 8db ile 7mbit uploadı destekliyor :https://i.hizliresim.com/aL7Gg7.png

Destek kaydında ise donanımsal problem nedeni ile 2 mbiti geçmediklerini söylemişler. Karşılarında internete girsin yeter diyen dayı olduğunu falan zannediyorlar. Daha önce 3 defa 5 verdiler akşama 2'e düştü. 1-2 gün önce 1.66 mbit upload veriyorlardı bilenler bilir.

Edit çözüldü, son değerler :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -M-K- -- 17 Mayıs 2017; 22:6:50 >

• 6 ay öncede aynı şeyi söylüyorlardı. genel müdür farklı şeyler söylüyor mh farklı telden çalıyor.

hattınıza 5Mbps upload tanımlı yani hattınızda kabloda şunda bunda bir şey yok olsaydı modeme o hız ulaşmazdı.
    hız profilinizdeki upload hızının 4mbps yapılması gerekiyor. şu an sizin upload hız profiliniz 2Mbps açıkça görünüyor testlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 12 Mayıs 2017; 1:12:7 >
  • İşin garibi buraya YAPA'yı benim talebim üzerine getirdiler. Başvurduk santrale sonuç bekliyoruz dediler ve 2 hafta gibi sürede sonuçlanacağını söylediler 7-8 gün sonra net gitti YAPA geçildi. TurkTelekom'da 2mbit üstüne geçemiyorsunuz diyelim TT yüzünden, YAPA da 4 stabil veriyoruz diyip 2 mbit verip hat değeri normal deyip konuyu direk kitliyor. Telefonda ilgililer ama canlı destekle nasıl savsak diye uğraşıyor 6-7 kişi var hepside aynı. Bayanlar biraz daha ilgili oluyor 1-2 tanesi falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -M-K- -- 10 Mayıs 2017; 17:38:59 >
  • -M-K- - kullanıcısına yanıt
    Bu gün işinin sonuçlancağını zannetmiyorum :D zira arka plandaki sistem üzerinde değişiklik yaparken biraz ortalığı dağıtmışlar .
    Umarım yakında çözülür. hatta 5 vermişler yani yazılımsal bir kısıtlama var. bu aralar %20 problemi ile uğraşıyorlar gibi duruyor.
  • -M-K- - kullanıcısına yanıt
    yapa olsun olmasın kime neye göre 4Mbps verdikleri belli değil ama genelde şikayet edip işin üstüne gidenlerde düzeltilen olmuş.

daha önce yazmıştım akksiz paketlerin hepsinin hız profillerinde upload 2mbps yapılmış diye 26 nisanda tarihinde. şu kısıtlama olayı yüzünden 1.66Mbps çıkıyordu şimdi 1.90 - 2Mbps alınabiliyor.
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=125835676

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 10 Mayıs 2017; 17:48:44 >
  • YAPA da Fast moda alamıyorlar sanırım. Gerçi santral mesafesi var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    Doğrudur dün geceden beri 2mbit alınabiliyor. 5 mbit 1 aydır tanımlı ama 1.66 dı şuan gelen 1.9 yani tam olarak 2 denilebilir. Yazılımsal hız kısıtlaması var ve AKN siz pakete 20 gün oyaladıkları gibi upload problemi ile alakalı kendim son kez destek kaydı bırakacağım. Sonrasında TurkNet ile iletişim kurmayacağım. Numaraları direk meşgule atıcam.
  • plusnettr P kullanıcısına yanıt
    Yurtiçine 10-20 yurt dışına 35-40 ping ekledi. Ama FastPath da 24 mbit alabiliyorum max. 4-5 db de bağlantı kurmuyor.
  • 32 mbit akk siz hizmet alıyorsun tam sınırsız 59.90 a, tek derdin 2 mbit upload olsun gardaş
    Belki hat değerlerin yeterince iyi değildir, zırt pırt MH yi aramayasın diye bu senin portu ayarlayan teknik görevli upload hızını bilerek yükseltmiyordur.
  • muratai kullanıcısına yanıt
    mantığı kes, fikri olmadan zikri var. adam 5Mbps upload aldım diyor hat değerlerinden bahsedip, için yorum yapıyorsun.
    bloklayın bunları gitsin kime ne faydası var bu saçmalıkların.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamachine

mantığı kes, fikri olmadan zikri var. adam 5Mbps upload aldım diyor hat değerlerinden bahsedip, için yorum yapıyorsun.
    bloklayın bunları gitsin kime ne faydası var bu saçmalıkların.

Katılım zamanı: 10 Mayıs 2017

Tır-ollsün herhalde?

Diğer mesajında
    Türknet %20 hız kesintisi kalktı hayırlı olsun :) başlıklı konuya yorum yazdı (21 dk. önce)
    sende inandın mı?... Mesaja git »

Ne teknik bilirsin ne birşey, şimdi sakince kaybol ortalıktan.
  • 5 mbit hatta 13db ile tanımlı yani hatta şuan 5mbit hız var ama başka bir hız limiti daha uyguluyorlar. 5 mbite yükselttiler o hızı bir ara akşama tekrar 2'e düşürdüler. İnsan yüzü görmemiş gelip tartışma çıkartmaya çalışan kişileri muhatap almayınız.
  • Defalarca ve yoğun bir şekilde sıkıştırmak sonuç verdi. Hız düzeltildi.

• Hat değerlerinde Snr margin 4.6 dbi.Kopma sorunu yaşamıyormusun ?
  • Snr margin değerin 4.6 dbi.Kopma sorunu yaşamıyormusun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FUNKYMAGIC

Snr margin değerin 4.6 dbi.Kopma sorunu yaşamıyormusun ?

Bir çok modem SNR değerini hatalı gösteriyor. Fazla takılmamak lazım. 4.6 dB sağlıklı bağlantı kurması imkansıza yakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnterlaved modda bağlantı sağlar. Sizin dediğiniz kopma FastPath da gerçekleşir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.