Şimdi Ara

DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
254
Cevap
6
Favori
43.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Orijinalden alıntı: 10u®

http://imageshack.us/photo/my-images/830/adszutx.png/

Senin problemin CODEC problemi olarak gözüküyor.Bende hiç ünlem yok mesela.

evet bende de ünlem yok. hepsi yeşil.
  • Denedim şu an eskisi gibi abartı bir takılma yok 2 - 3 saniyede bir kare kare oluyor görüntü baya bir düzelme oldu ama dediğim gibi takılma sıfıra inmedi
  • quote:

Denedim şu an eskisi gibi abartı bir takılma yok 2 - 3 saniyede bir kare kare oluyor görüntü baya bir düzelme oldu ama dediğim gibi takılma sıfıra inmedi

GPU-Z programı ve Windows task managerdan işlemci ve GPU kullanımını bir süre izler misin?
    Birdehttp://imageshack.us/photo/my-images/715/profdvbviewerinstallati.png/
    linkteki resimde görülen ''is DVB-S2 device'' ayarını kontrol eder misin?

• quote:

Denedim şu an eskisi gibi abartı bir takılma yok 2 - 3 saniyede bir kare kare oluyor görüntü baya bir düzelme oldu ama dediğim gibi takılma sıfıra inmedi

Ekran kartı sürücülerin güncel mi?Direct-X sürücüleri vs..
  • quote:

quote:

Ekran kartı sürücülerin güncel mi?Direct-X sürücüleri vs..

Hepsi Güncel
  • quote:

Hepsi Güncel

http://imageshack.us/photo/my-images/715/profdvbviewerinstallati.png/
    linkteki resimde görülen ''is DVB-S2 device'' ayarını kontrol eder misin?
  • Herkese merhabalar, ben yokken ne kadar da post almış konu. Maşallah diyelim :)

Hala sorun yaşayan arkadaşlar varsa bana P.M. ile dönebilirler. Her zaman konuya bakabildiğim söylenemez.

10ur nickli arkadaşın sorununa gelirsek. Bu konuda bazı deneyimlerim oldu. Aşağıdaki anlatımları okursan belki bir nebze fayda sağlayabilirsin.

1: Uydu kartları hiçbir zaman uydu cihazlarının sahip olduğu beslemeye sahip değillerdir. Sizin güç kaynağınız kaç watt olursa olsun kartı taşıaybileceği kablo uzunluğu sabittir. Arkadaşınızla tüm donanımınız aynı olsa dahi kullanıdığınız çanağa olan mesafeniz ikiniz arasında fark orataya çıkarır. Bu fark bazen kanal izlemeyi bırakın kanal bulmada bile sorun yaşatır. Bu sebeple PC ile kullanılan uydu kartlarının kullanılan çanağa uzaklığı kalite ve kullanım için çok büyük önem arz eder.

2: Windows'un HİÇBİR 64 versiyonu Codec ler konusunda %100 başarılı değildir. Bunun birkaç nedeni vardır. En önemli sebep ise Codec'lerin 64 bit sistemler için yazılmamış olmalarıdır. 64 bit sistemlerde windows iki ayrı program files klasörü barındırır ve bunu ayrı sistem kayıt defteri kaydı ile kontrol etmeye çabalar. Fakat her yazılım programlasındaki sabitler nedeniyle uygulama için kullanacağı patika için windowsa danışmaz. Windows'a danışsa bile her zaman gerekli doğru cevabı alamayabilir. Yani 64bit sistemler tek program files klasörü kullanana kadar sadece codeclerde değil tüm sistemde kuracağınız tüm programlarda bu sorunları yaşama ihtimaliniz çok fazla.

3: Çanak ayarı uydu antenler için çok önemlidir. Farklı uydu cihazları sistemleri gereği aynı antenle aynı kanalları yakalayamayabilir. Örneğin Goldmaster uydu antenleri sinyal seviyesi belirli bir sınırın altına düşerse Hemen Kral TV , Kanal A ve NTV gibi kanalları bulamamaya başlar. Başka bir cihazla aynı çanakta çok rahat yakalanan bu kanallar bu markada her zaman nedense sorun yaşar, çanağın spesifik hatası çanağa ulaşan kablosu daha uzun olan kişide problem yaşanmasınada bazı durumlarda sebebiyet verebilir.

4: Güvenlik duvarı sorunu: Bugün birçok codec kullanım alanlarını maddi kaygılar ile kısıtlamaya gitmektedir. Buna verilebilecek en çarpıcı örnek Divx'tir. Divx firması codec'in ücret harici kullanımını önlemek amacıyla programa Divx Update yazılımını eklemiştir. Bu yazılım codec her çalıştırıldığında divx sunucuları ile bağlantıya geçer. Amaç kişisel verileri almak, programı korumak v.s. Güvenlik duvarları istenmeyen uygulamaların internete erişimini koşulsuz kesebilir. Bu durum divx codec'i için ortaya çıktığı zaman ise divxupdate programı devreye girer ve codec'in internete bağlanması sağlanana kadar codecin kullanımını keser. Böyle bir durumda kullanıcının karşısına sürekli kilitlenen bir Uydu programı çıkar. Birçok kişi bu hatanın nedeninin farkına varamaz ve kullandığı programın aptallığından dem vurarak yeni arayışlara yönelir. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~SeBi~ -- 29 Ekim 2011; 0:48:39 >

• @10u®

Bu arada sana hiç sinyal kalitesini hiç sormadm ama TRT HD sorunsuzsa, ATV ve A HABER HD sinyal sıkıntısı yoktur diye düşündüm...
    Son olarak şunu deneyin.

Options -> Hardware -> Open Whole Transponder kutucuğunda çentik varsa kaldırın.
    Bu skystar kartlarda yüksek sr takılmasının çözümüdür, belki sizin kartta işe yarayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malcolm58 -- 29 Ekim 2011; 16:33:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarbirinci

Herkese merhabalar, ben yokken ne kadar da post almış konu. Maşallah diyelim :)

Hala sorun yaşayan arkadaşlar varsa bana P.M. ile dönebilirler. Her zaman konuya bakabildiğim söylenemez.

10ur nickli arkadaşın sorununa gelirsek. Bu konuda bazı deneyimlerim oldu. Aşağıdaki anlatımları okursan belki bir nebze fayda sağlayabilirsin.

1: Uydu kartları hiçbir zaman uydu cihazlarının sahip olduğu beslemeye sahip değillerdir. Sizin güç kaynağınız kaç watt olursa olsun kartı taşıaybileceği kablo uzunluğu sabittir. Arkadaşınızla tüm donanımınız aynı olsa dahi kullanıdığınız çanağa olan mesafeniz ikiniz arasında fark orataya çıkarır. Bu fark bazen kanal izlemeyi bırakın kanal bulmada bile sorun yaşatır. Bu sebeple PC ile kullanılan uydu kartlarının kullanılan çanağa uzaklığı kalite ve kullanım için çok büyük önem arz eder.

2: Windows'un HİÇBİR 64 versiyonu Codec ler konusunda %100 başarılı değildir. Bunun birkaç nedeni vardır. En önemli sebep ise Codec'lerin 64 bit sistemler için yazılmamış olmalarıdır. 64 bit sistemlerde windows iki ayrı program files klasörü barındırır ve bunu ayrı sistem kayıt defteri kaydı ile kontrol etmeye çabalar. Fakat her yazılım programlasındaki sabitler nedeniyle uygulama için kullanacağı patika için windowsa danışmaz. Windows'a danışsa bile her zaman gerekli doğru cevabı alamayabilir. Yani 64bit sistemler tek program files klasörü kullanana kadar sadece codeclerde değil tüm sistemde kuracağınız tüm programlarda bu sorunları yaşama ihtimaliniz çok fazla.

3: Çanak ayarı uydu antenler için çok önemlidir. Farklı uydu cihazları sistemleri gereği aynı antenle aynı kanalları yakalayamayabilir. Örneğin Goldmaster uydu antenleri sinyal seviyesi belirli bir sınırın altına düşerse Hemen Kral TV , Kanal A ve NTV gibi kanalları bulamamaya başlar. Başka bir cihazla aynı çanakta çok rahat yakalanan bu kanallar bu markada her zaman nedense sorun yaşar, çanağın spesifik hatası çanağa ulaşan kablosu daha uzun olan kişide problem yaşanmasınada bazı durumlarda sebebiyet verebilir.

4: Güvenlik duvarı sorunu: Bugün birçok codec kullanım alanlarını maddi kaygılar ile kısıtlamaya gitmektedir. Buna verilebilecek en çarpıcı örnek Divx'tir. Divx firması codec'in ücret harici kullanımını önlemek amacıyla programa Divx Update yazılımını eklemiştir. Bu yazılım codec her çalıştırıldığında divx sunucuları ile bağlantıya geçer. Amaç kişisel verileri almak, programı korumak v.s. Güvenlik duvarları istenmeyen uygulamaların internete erişimini koşulsuz kesebilir. Bu durum divx codec'i için ortaya çıktığı zaman ise divxupdate programı devreye girer ve codec'in internete bağlanması sağlanana kadar codecin kullanımını keser. Böyle bir durumda kullanıcının karşısına sürekli kilitlenen bir Uydu programı çıkar. Birçok kişi bu hatanın nedeninin farkına varamaz ve kullandığı programın aptallığından dem vurarak yeni arayışlara yönelir. :)

Açıklamaların için çok teşekkürler sorunum hala devam etmekte sanırım en son çare olarak seninde bahsettiğin gibi çanak ayarını tekrar gözden geçirmek gerekiyor. Denemediğim yol kalmadı çünkü. Hatta RAMlerin tamamını kullanabilsem xp ye bile dönmeyi düşündüm o derece.

• quote:

Orijinalden alıntı: malcolm58

@10u®

Bu arada sana hiç sinyal kalitesini hiç sormadm ama TRT HD sorunsuzsa, ATV ve A HABER HD sinyal sıkıntısı yoktur diye düşündüm...
    Son olarak şunu deneyin.

Options -> Hardware -> Open Whole Transponder kutucuğunda çentik varsa kaldırın.
    Bu skystar kartlarda yüksek sr takılmasının çözümüdür, belki sizin kartta işe yarayabilir.

Denedim ama bir iyileşme olmadı hala, sinyal seviyelerine gelince AtvHD %89, A HaberHD ise %90 da
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: malcolm58

@10u®

Son olarak şunu deneyin.

Denedim ama bir iyileşme olmadı hala, sinyal seviyelerine gelince AtvHD %89, A HaberHD ise %90 da

Boşuna sinyal seviyeleri ile uğraşma senin problemin o değil.

Win7 64bit işletim sistemi ve BDA tarzı driver kullanınca problem oluyor.Büyük ihtimal ondan.Çünkü anlattığın belirtilerin aynısını bende yaşamıştım.Büyük ihtimalle probleminin çözümü basittir.Ama daha keşfedemedik.Bana da dert oldu, eski sabit diskime win7 64 bit kurdum BDA driverları ile tekrar deneyeceğim bakalım problem yapacak mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serdarbirinci

Herkese merhabalar, ben yokken ne kadar da post almış konu. Maşallah diyelim :)

Açıklamaların için çok teşekkürler sorunum hala devam etmekte sanırım en son çare olarak seninde bahsettiğin gibi çanak ayarını tekrar gözden geçirmek gerekiyor. Denemediğim yol kalmadı çünkü. Hatta RAMlerin tamamını kullanabilsem xp ye bile dönmeyi düşündüm o derece.

Hocam sana tavsiyem şu dur. Bilgisayarına iki tane işletim sistemi kur, Atıyorum C'ye XP D'ye Win7, Ama dikkat etmen gereken şey önce XP kurman gerektiği. Çünkü XP Win7 sistemi görmüyor. Boot.ini dosyanda olmaz yoksa sistem. Tekrar kurman gerekir.

RAM konusuna gelirsek bana hiçbir zaman bir bilgisayarın RAM'in şu kadarını kullanabiliyor söylemi doğru gelmedi. Elinde boş bir şişe var, görevi içine su almak ama sen sadece musluğun yarısını doldurabileceğini düşünüyorsun, ki musluk öyle sağlam bi contayada sahip değil,

Yani demek istediğim XP her ne kadar 3.2 gb ram tanısa da RAM olayının asıl işlevi geçici dosyaları, işlemleri depolamak olduğundan sistemin bu durumu RAM'i ilgilendirmez. RAM akıllı bir parça değildir, verilen işi yapar. Zaten eğer XP 3.2 gb'a göre hareket edip depo alanını ona göre ayarlayabilseydi sistemler hiçbir zaman kilitlenmezlerdi. Sana XP kullanınca bilgisayarının Win7'den çok daha stabil çalışacağını garanti ederim. Yeter ki doğru Antivirüs vs yazılımları kullanabil.

• arkadaslar dunden berı kanallar cıkmıyor ..yıne bır guncellememı cıktı ..genel bır durummudur ..bılgınız varmı .. tp guncellemesı dıye bısıden bahsedıyorlar ındırıp kurdum fakat hata verıyor ve dunden berı kanal ızleyemıyorum ..aver a706 kullanıyorum ..
  • HOCAM DÜNDEN BERİ HİÇBİR DEĞİŞİKLİK YOK. YAYIN VAR VE KESİNTİ YOK. YENİ ARAMA GEREKTİRECEK KANAL LİSTESİ DEĞİŞİMİNEDE RASTLAMADIM.
  • eyvallah hocam ...yıne wın 7 64 bıt .. sorunlarından bırısını yasıyorum sanırım ..dune kadar ızledıgım kanallar sımdı gıttı yok ..

.. ve arama yaptıgımda da bulmuyor ..en son wın 7 guncellemesınde boyle olmusdu ..sımdı ne oldu anlamadım ..
  • quote:

Valla ya aslında sırf HD yayınlar için almıştım ama şaka gibi sorunu çözemedik. Başkası dese bende kesin codec falan derdim ama olmuyor işte

bende windows 7 64 bit laptoumda prof 7500 usb kullanıyorum ve dvbwiewer de hiçbir sorunum yok.HD kanallarda takılma yok.öncelikle windows 7 orjinal kodekleri harici bütün kodekleri kaldırın.profun sitesinden Prof 7500_Driver_2.0.05_W7_64_sing sürücüsünü kurun.ac3 filter ve cyberlink combo decoder v.10.2806 kodeği kurun.sorunsuz izlersiniz.bende bazı kanallarda takılmalar oluyordu,uzun süre çözüm bulamadım.ne alaka diyeceksiniz ama wirelles driverini güncelledim ve sorun çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancantürk -- 9 Kasım 2011; 23:15:11 >
  • Sanırım server kullanıyorsun. Yoksa etkilemez Wi-Fi uydu kanallarını.

Win7'nin multimedya başarısızlığını ben birçok kere yaşadım. Daha önce de bahsettiğim üzere malesef ki kayıt defteri uyumsuzluğu bu sorunlarda başlıca sebep. Sorun yaşamayan hiçkimse olmuyormu derseniz elbette ki oluyor. Ama bilgisayarınızı uydu yazılımı harici ne için kullandığınız bu durumda çok önemli. Hatta hangi antivirüs yazılımını kullandığınız bile önemli. Size sormadan DVBVIEWER'in sistem kaynaklarına erişimini engelleyen bir yazılım size uydu izlemeyi zehir edebilir. Benim XP'yi tavsiye etmemin en önemli sebebi XP'nin artık tüm programcılar tarafından neredeyse %100 çözülmüş olması. Bu, işleri microsoft'un insafına bırakmaktan bizleri koruyor. Program ya da codec üreticisi programı test ederken ya da yayınlarken XP üzerindeki yılların deneyimi ile hareket ediyor. Ya hiçbir hata ile karşılaşılmıyor ya da hata oluşursa bile hemen aynı hafta çözümlüyor. Sadece görüntü parlaklığı ve janjan için böyle bir nimetten mahrum kalanları malesef anlamıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~SeBi~ -- 10 Kasım 2011; 19:09:54 >

• Evet server kullanıyorum.server yokkende aynı sorun vardı.ethernetten bağlandığıma problem yok,wifi ile bağlandığımda takılmalar oluyordu ta ki driveri güncelleyene kadar.Forumlara bakarsanız prof kartlarda bu sorundan şikayetçi çok kişi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancantürk -- 10 Kasım 2011; 22:32:58 >
  • Güncel kanal listesi linki verebilecek olan var mı? Türksat, Hotbird ve Eutelsat için...
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar benim sorunum hd yayınların takılması sadece TRT HD de hiçbir sıkıntı yok sadece Türksat bağlı ve imzamdaki sistemi kullanmaktayım. DVB Tuner olarak Prof Revolution 7500 USB DVB-S2 yazılım ise DVBViewer Pro kullanmaktayım. Ayrıca denemediğim ayar, format ve codec kalmamıştır ve bir türlü işin içinden çıkamadım mutlaka biryerlerde hata yapmaktayım. Ayrıca aynı tuneri arkadaşımda kullanmakta ve onun böyle bir sorunu yok ayarları da aynı yapmamıza rağmen ben çözemedim. bu konu hattında bilgi sahibi olan arkadaşlar sorunuma yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Bilgi paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Arkadaşınızın tuner'ini ödünç alma şansınız var mı? Veya sizin tuner'ınızı başka bir yerde deneme şansınız var mı?.TRT HD oynatılırken hangi CODEC çalışıyor, takılan görüntüler oynatılırken hangi CODEC işliyor.?

Arkadaşın tunerini almadım fakat kendi tunerimi onda denediğimde sorun yok bütün HD kanallar takılmadan akıcı bir şekilde izlenebiliyor. TRT HD ve takılan diğer HD kanallarda aynı codec yani Microsoft DTV-DVD Video Decoder kullanmaktayım. Sebebine gelince denediğim bütün codecler arasında en az takılanın o olması ve diğer bütün codecleri kaldırdım.

arkadaşım aynı sorun bende de vardı, usb sürücülerini güncelledim ve düzeldi. usb ile ilgili driver falan varsa kur, düzelecektir.saygılar

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.