Şimdi Ara

DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
6
Favori
43.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uydu ile ilgilenen arkadaşı çağırdım. Yukarıda toplayıcının bulunduğu yerde, kablonun farklı bir yere girildiği için sinyaller tam anlamıyla gelmiyormuş. Buna rağmen ek olarak farklı bir çanak bağlattırdım kendime özel. Şimdi sorun çözüldü. Gayet iyi bir şekilde sorun çözüldü. tşk ederim arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vc2011 -- 20 Ekim 2012; 8:24:06 >
  • Arkadaşlar;

Dvb viewer da şöyle bir sorunla karşılaştım. OSD arayüzünü değiştiriyorum. Sonra uygula deyip tamam diyorum.
    Sonra programı kapatıp tekrar açtığımda kurulum ayarlarına geri dönüyor. OSD ayarını tekrar yapmak zorunda kalıyorum.
    Bunun bir çözümü var mıdır?

Tşkler.
  • ilk olarak programı yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.. c' üzerine ayarlarını saklayabilmesi için yönetici izni vermeniz gerekiyor, programın kısayoluna sağ tıklayıp özellikler-uyumluluk sekmesinde, altta bu programı yönetici olarak çalştırda çentik atın, uygula'ya tıklayın.

bunu uygulamadan
    alternatif yol uacı kapatmak.
    Windows 7'de UAC açık olduğu zaman C üzerinde dosyalamayı kapatıyor UAC'ı kapatmak için Windows + R tuşunu basıncaçıkan çalıştır penceresine UserAccountControlSettings yazıp enterlayın.. karşınıza çıkan penceredeki barı en alta sürükleyin.
  • dediklerinizi yaptım malcolm hocam. olmuyor. programı kapatıp açtığımda, ayarlar kısmında ayarladığım sekmeler görünmesine rağmen, tv izlediğim kısımda default ayarları çıkıyor.
  • SkyStar2D digital kart var bunlar HD yayınları çekiyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BBlackman

SkyStar2D digital kart var bunlar HD yayınları çekiyormu?

Skystar2 2.6d ise SD desteklidir.DVB-S2 destekli HD yayınları izleyemezsiniz.
  • Evet hocam Skystar2 2d olacak yanlış yazmışım. Ayrıca bilgilindirme için teşekkür ederim.
  • bana cvp verebilecek bi babayiğit yok mu arkadaşlar?
  • Windows un 64 bit modellerini kullanıyorsan birçok programın ayarını yaptığın halde her açılışta başa döndüğünü görürsün. Bunun sebebi 64 bit windowsun 32 bit programlar için ayrı 64 bit programlar için ayrı kayıt defteri tutmasıdır.

Birçok program da kayıt defteri ayarı 64 bitte yöneleceği deftere uygun olarak konumlandırılamadığı yada hatalı konumlandırıldığı için yaptığın ayarları windows 32 bit kayıt defterine kaydederken program kendisi açılışta standart yani 64 bit kayıt defterini okur.
    Böylece yaptığın her ayar programı yeniden açınca yokmuş gibi olur. Çözüm ise sorunsuz 32 bit windows :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~SeBi~

Windows un 64 bit modellerini kullanıyorsan birçok programın ayarını yaptığın halde her açılışta başa döndüğünü görürsün. Bunun sebebi 64 bit windowsun 32 bit programlar için ayrı 64 bit programlar için ayrı kayıt defteri tutmasıdır.

Birçok program da kayıt defteri ayarı 64 bitte yöneleceği deftere uygun olarak konumlandırılamadığı yada hatalı konumlandırıldığı için yaptığın ayarları windows 32 bit kayıt defterine kaydederken program kendisi açılışta standart yani 64 bit kayıt defterini okur.
    Böylece yaptığın her ayar programı yeniden açınca yokmuş gibi olur. Çözüm ise sorunsuz 32 bit windows :)

Bunun sebebinin ayrı kayıt defteriyle ilgisi yok, Windows 7 ilk kurulumda, C: sürücüsüne kayda izin vermez. buyüzden DVBViewer Configuration Folder'da Setup.xml'e değişiklikleri yansıtamaz.. ve değişiklikler DVBviewer kapatıp açılana kadar geçerli olur, ve kapatıp açılınca eski ayarlara döner.

UAC'ı kapatırsanız sorun çıkmaz. Windows + R 'ye basınca çıkan pencereye

UserAccountControlSettings
    yazıp enterlayın, karşınıza çıan barı, en alta sürükleyin, tamamdır. Ek olarak DVBviewer.exe'ye sağ tıklayın özellikler-> Uyumluluk Sekmesinden "Bunu Her zaman Yönetici olarak çalıştır" işaretleyin...

Win7 64 bit kullanıyorum hiçbir ayarım sıfırlanmıyor..

quote:

Orijinalden alıntı: noble1881

dediklerinizi yaptım malcolm hocam. olmuyor. programı kapatıp açtığımda, ayarlar kısmında ayarladığım sekmeler görünmesine rağmen, tv izlediğim kısımda default ayarları çıkıyor.

Sendeki sorun farklı o zaman eğer DVBviewer'ın ilaçlı versiyonlarından birini kullanıyorsan (Portable olarak tasarlanmış olanlardan) her programı çalıştırdığında, konfigurasyonları sıfırlayacaktır.. ve var olanların üzerine yazacaktır. bu yüzden senin yaptığın değişiklikleri program algılamaz..

Lisanslı kullanıyorum + Win7 64 bit kullanıyorum, böyle bir sorun yok, diğer Lisanslı kullanan arkadaşlarımda da yaşanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malcolm58 -- 5 Ocak 2013; 2:50:57 >

• usb tv kartlarında calışırmı
  • evet çalışıyor dark dream hd dvb s2 ile sorunsuz kullanıyorum araştırırsanız ilaçlı ve türkçe yamalı versiyonlar mevcut 4.5 sürümünü tavsiye ederim
  • Arkadaşlar benimde kumanda sorunum var, şöyleki; Bugün SkyStar USB HD tv kartı aldım, progDVB, DVBViewer Pro ve DVB Dream programlarında kumandayı çalıştıramadım ancak cihazla birlikte gelen CD'nin içindeki DVBViewer TE2 programını yükleyince kumanda çalışıyor yanlız bu programın sürümü çok eski ve kullanışlı değil, kumandayı DVBViewer Pro'da çalıştırmak istiyorum sabahtan beri uğraşıyorum delirtti sonunda, yardımlarınızı bekliyorum.

İşletim sistemi: Win8 x64 Pro
  • DVBViewer programının 5.1 versiyonu çıkmış!
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcromance

Arkadaşlar benimde kumanda sorunum var, şöyleki; Bugün SkyStar USB HD tv kartı aldım, progDVB, DVBViewer Pro ve DVB Dream programlarında kumandayı çalıştıramadım ancak cihazla birlikte gelen CD'nin içindeki DVBViewer TE2 programını yükleyince kumanda çalışıyor yanlız bu programın sürümü çok eski ve kullanışlı değil, kumandayı DVBViewer Pro'da çalıştırmak istiyorum sabahtan beri uğraşıyorum delirtti sonunda, yardımlarınızı bekliyorum.

İşletim sistemi: Win8 x64 Pro

Sorunumu hallettim, önce DVBViewer TE2 nin plugin klasöründeki skystar.dll dosyasını aldım yeni güncel olan DVBViewer pro'nun içine koydum ve olduğunu düşünürken bi baktım optionsa girerken program donuyor, google'da yaptığım ufak bi araştırma sonucu bu skystar.dll başka bi arkadaş tarafından upload edildiğni gördüm ( ücretli DVBViewer pro kullanıcılarının sitesinde dolaştığını söylüyordu bunun :) ) plugin klasörüne koydum ve kumandayı sorunsuz bi şekilde gördü, darısı başka sorunlarımın başına.

• Yeni başlayanlar için uydu Tv kartı kullanma işi, ilk zamanlarda kabusa dönüşebilir. Kendim anten teknisyeni olduğum halde bundan 5 yıl kadar önce aldığım Skystar2 DVB-S kartını, ancak 1-2 ay sonra muhafak olabildim. Bu işlerde hevesiniz kursağınızda kalmaması için benim, herkese tavsiyem, kurulumu ve kullanılması kolay olan DVBDream ile işe başlamaları olacaktır. Daha sonra deneyim kazandıkça DVBViewer PRO' sürümüne illa ki geçsinler. Ha bu arada son hazırladığım resimli anlatıma da bir göz atmanızı tavsiye ediyorum, zira buradaki konuyla çok alaklı.

Logitech F710 gamepad'i uzaktan kumanda olarak kullanılması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinolmetin -- 9 Haziran 2013; 14:18:58 >
  • Yanlış yere açtım sanırım konumu.

Arkadaşlar;

Yeni taşındığım evde merkezi sistem var. Tek çanak. Diğer evimde tüm kanallar kayıtlı idi. Çekiyordu da.
    Şimdiki evde bilgisayara uyduyu bağladım. Powerturk, kral fm viva gibi kanallar çekiyor.
    Genel bir tarama yaptırdım. Kanal bulamadı.

Programın ayarlarında mı sorun var anlayamadım. ya da nasıl ayarlayıp aratmam gerekiyor.
    Yardımsı olursanız sevinirim.

Saygılarımla.
  • vc2011 V kullanıcısına yanıt
    Transedir programı ile tekrardan taratmayı deneyin.Eğer kanal bulunamıyorsa merkezi sistemden dolayı sinyal yetmiyor olabilir.DiseQc ayarlarınıda gözden geçirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 20 Haziran 2013; 3:34:55 >
  • yok hocam kanal bulunuyor. Lakin kanal d, atv, star, cnbce, e2 gibi kanallar çıkmıyor. toplamda radyolarla beraber 167 kanal buluyor.
    Yukarıda belirttiğim kanallar neen çıkmıyor onu anlayamadım.

DVBviewer programındaki ayarlarım şöyle.
    Sistem tek çanak tek lnb üzerinden dağıtıcıya geliyor ve 12 darieye dağılıyor.

Hedef: Türksat 2A/3A
    Transporterlist:Türksat 2A/3A 42 E

Lof1: 9750
    Lof2: 10600
    Lofsw: 11700
    Disec: yok.
    Yayın tipi: uydu
    grup: B
    Frekans: 10934
    son frekans 12729
  • quote:

Orijinalden alıntı: vc2011

yok hocam kanal bulunuyor. Lakin kanal d, atv, star, cnbce, e2 gibi kanallar çıkmıyor. toplamda radyolarla beraber 167 kanal buluyor.
    Yukarıda belirttiğim kanallar neen çıkmıyor onu anlayamadım.

DVBviewer programındaki ayarlarım şöyle.
    Sistem tek çanak tek lnb üzerinden dağıtıcıya geliyor ve 12 darieye dağılıyor.

Hedef: Türksat 2A/3A
    Transporterlist:Türksat 2A/3A 42 E

Lof1: 9750
    Lof2: 10600
    Lofsw: 11700
    Disec: yok.
    Yayın tipi: uydu
    grup: B
    Frekans: 10934
    son frekans 12729
    Düzenleme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 29 Haziran 2013; 10:32:16 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.