Şimdi Ara

DVBViewer | Ayarları - OSD - Kanal Listesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
254
Cevap
6
Favori
43.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dvb Wever ile ilgili bir sorum olacak . Ald dvb ve Dvb dream gibi programlarda kanal seçeneklerinde
    şifreli ve şifresiz kanalları farklı renkte ve (Kırmızı Yeşil ) görüp ayırabiliyoruz. Dvb Wiever de böyle bir ayarlama yapma şansızımız varmıdır. DVB wiever kanal editöründe böyle bir ayrım apamıyorum.
  • ben dvbwiever kullanıyorum orda kanalı seyrederken ilgili kanalın Editini tıkla orda Encrypted denen sol yanında boş kutucuk olan bir yer var o kutucuğu tikle ve altta kaydet yani updateyi tıkla şifreli kanal artık sağ alt köşesinde sarı renkle birlikte şifreli olduğu belli olacak şekilde gösterilecektir.yalnız her kanal için ayrı ayrı yapman lazım ben şifreli olanları siliyorum zaten şifreli seyredemiyorsun o zaman sil gitsin o kanalları.
  • arkadaşlar merhaba demo sürümü indirdim kurdum taratırdım çoğu kanalı buldu ama atv, kanld, show tv, star felan yok ama bu kanlların avrupaları var, bu kanlları nasıl ekliyebilirim? bide kumanda kurulumu nasıl oluyor?
  • en kolayı kanalların bazılarını bulmuyorsa hazır kanal listesi indir ve demo sürüm içindeki channel list klasöründekinnen değitir.

ha neden bulmuyor diyeceksen bu kanalların her biri için aranacak transponderler kayıtlıdır program klasörünün içindeki Transponder yazan ve içinde not defteriyle açarsan(042 adlı türksat ve 0421 eroesiasat şeklindenot defteli olanlar açarsan örneğin
    [SATTYPE]
    1=0420
    2=Turksat 1C

[DVB]
    0=134
    1=10954,H,2960,56
    2=10958,H,2960,56
    3=10963,H,3333
    4=10970,V,30000,56......diye devam eder) her biri aranacak frekansların yazılı olduğu kayıtlı transponderlerdir. Bu transponderler eski veyahut değişikliğe uğramışsa zamanla yayın yapan kuruluşlarca 1- ya sen yazarak eklersin bu eksik transponderleri ve sonra taratarak buldurursun sonra kanalları 2 -veya güncel transponder klasörü indirirsin netten 3-veya başka bir sürüm güncel sürüm program kullanırsın izleme yapmak için . hangisi kolayına gelirse bence en kolayı başka program kullanmak veya güncel hazır kanal listesi indirmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: demirfeza

en kolayı kanalların bazılarını bulmuyorsa hazır kanal listesi indir ve demo sürüm içindeki channel list klasöründekinnen değitir.

ha neden bulmuyor diyeceksen bu kanalların her biri için aranacak transponderler kayıtlıdır program klasörünün içindeki Transponder yazan ve içinde not defteriyle açarsan(042 adlı türksat ve 0421 eroesiasat şeklindenot defteli olanlar açarsan örneğin
    [SATTYPE]
    1=0420
    2=Turksat 1C

[DVB]
    0=134
    1=10954,H,2960,56
    2=10958,H,2960,56
    3=10963,H,3333
    4=10970,V,30000,56......diye devam eder) her biri aranacak frekansların yazılı olduğu kayıtlı transponderlerdir. Bu transponderler eski veyahut değişikliğe uğramışsa zamanla yayın yapan kuruluşlarca 1- ya sen yazarak eklersin bu eksik transponderleri ve sonra taratarak buldurursun sonra kanalları 2 -veya güncel transponder klasörü indirirsin netten 3-veya başka bir sürüm güncel sürüm program kullanırsın izleme yapmak için . hangisi kolayına gelirse bence en kolayı başka program kullanmak veya güncel hazır kanal listesi indirmek.

hocam teşekkür ederim kanal listesi indirdim onunla çözdüm olayı ama şimdide kumanda problemi var kumandayı nasıl kullancağım?

• Kumanda ki benim kumandam oldukça garip uzun bir şeydi( sky star2 ) ve bağlantı aparatı bilgisayarın arkasına takılıyordu hal böyle olunca ya kasayı ters çevirerek kullanacak ya da iki saat çeksin diye elini yoracaktın. Ama şu anki kumandası nasıl bilmiyorum,
    Yalnız her halukarda sen demoyu kurarken de sormuş olması lazım winlirc diye bir program var onu da kurup çalıştırmadan kumanda çalışmaz hatta kumandanın tuşlarıyla winlirc tuşları karışık olabilir ki her tuşu bu sefer de winlirca tanıtman gerekebilir. Tavsiyem kumanda işlevsel değil zaten takma gitsin eğer lcd tvye falan bağlayarak seyrediyorsan da kablosuz mause işini görür. tabii bu da ufak monitörde değil lcd tv için geçerli.
  • quote:

Kumanda ki benim kumandam oldukça garip uzun bir şeydi( sky star2 ) ve bağlantı aparatı bilgisayarın arkasına takılıyordu hal böyle olunca ya kasayı ters çevirerek kullanacak ya da iki saat çeksin diye elini yoracaktın. Ama şu anki kumandası nasıl bilmiyorum,
    Yalnız her halukarda sen demoyu kurarken de sormuş olması lazım winlirc diye bir program var onu da kurup çalıştırmadan kumanda çalışmaz hatta kumandanın tuşlarıyla winlirc tuşları karışık olabilir ki her tuşu bu sefer de winlirca tanıtman gerekebilir. Tavsiyem kumanda işlevsel değil zaten takma gitsin eğer lcd tvye falan bağlayarak seyrediyorsan da kablosuz mause işini görür. tabii bu da ufak monitörde değil lcd tv için geçerli.

anladım hocam ilgilendiğin için teşekkür ederim. şimdide şöyle birşey oldunu farkettim. çatıdaki çanaklara çift lnb yaptırdım. birisi tv ye gidiyor birisi uydu kartına. hani demiştimya bazı knlları seyredemiyorum die güncel kanal listesi indirdim. şimdi kanal listesinde izleyemediğim kanallar var ve tv ye bağli uydu alıcısı açık olursa o kannaları izleyebiliyorum ama tv ye bağlı uydu alısını kapatınca, uydu kartından o kanlları izleyemiyorum garip bir durum acaba bilgisayardaki uydu kartı o frekansları almakda zorluk çekiyor, tvye bağlı uydu alıcısı daha iyi frekans aldığı için uydu kartının işinimi kolaylaştırıyor acaba garip

• şimdi çift lnb derken 2 çıkışlı lnbden bahsediyorsan görünürde tek lnb çift çıkış gibi görünsede her bir tane lnb tuner çıkışı için lnb içinde farklı birbiriyle alakasız yuvalar vardır.bunlar çoklu tuner olduğundan birbiriyle bağlantıları yoktur. benim çatıda 4 lü lnb var her dairede farklı kanalları herkes izliyor.Tavsiyem Eğer senin dediğin gibiyse ki ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum uydu makinasını bağlamadan bir bak bakalım kanalların durumuna ha şu uyarıyı da yapayım sakın sen aynı kabloya tv kartını ve uydu cihazını bağlamış olmayasın eğer böyle bir durum olmuşsa dediğin gibi bir durum olabilir ve bu tehlikeli çünkü uydu makinası ve tv kart lnbye düşük volt ceryan gönderirler (yatay ve dikey farklı olarak 13 veya 18 volt gibi bir şeylerdi sanırım) eğer çakışırlarsa uydu makinene bir şey olmaz ama tv kartı bu akıma dayanamaz, dikkat et.
    Normal şartlar altında lnbye ayrı tunerlerden giriyorsa bir bağlantısının olmaması gerekir. Ha Şuda var her zaman uydu cihazları tv kartlarından daha iyi sinyal alırlar.örneğin uydu cihazı %80 gibi bir seviye yakalarken aynı antenden tv kart %55 60 gibi sinyal yakalar.
    birde diseq falan varsa çatıda işler hayli karışık demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirfeza -- 7 Mayıs 2012; 1:10:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Melrin

hocam teşekkür ederim kanal listesi indirdim onunla çözdüm olayı ama şimdide kumanda problemi var kumandayı nasıl kullancağım?

Kumanda alıcısı hangi tip?Eğer usb'ye takılan modelse kullanımı kolaydır.

Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?Eğer Win7 kullanıyorsanız otomatik olarak USB'ye takılan alıcıyı tanıyor...
  • quote:

şimdi çift lnb derken 2 çıkışlı lnbden bahsediyorsan görünürde tek lnb çift çıkış gibi görünsede her bir tane lnb tuner çıkışı için lnb içinde farklı birbiriyle alakasız yuvalar vardır.bunlar çoklu tuner olduğundan birbiriyle bağlantıları yoktur. benim çatıda 4 lü lnb var her dairede farklı kanalları herkes izliyor.Tavsiyem Eğer senin dediğin gibiyse ki ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum uydu makinasını bağlamadan bir bak bakalım kanalların durumuna ha şu uyarıyı da yapayım sakın sen aynı kabloya tv kartını ve uydu cihazını bağlamış olmayasın eğer böyle bir durum olmuşsa dediğin gibi bir durum olabilir ve bu tehlikeli çünkü uydu makinası ve tv kart lnbye düşük volt ceryan gönderirler yatay ve dikey ayrı olarak 9,10- 12,13 volt gibi eğer çakışırlarsa uydu makinene bir şey olmaz ama tv kartı bu akıma dayanamaz, dikkat et.
    Normal şartlar altında lnbye ayrı tunerlerden giriyorsa bir bağlantısının olmaması gerekir. Ha Şuda var her zaman uydu cihazları tv kartlarından daha iyi sinyal alırlar.örneğin uydu cihazı %80 gibi bir seviye yakalarken aynı antenden tv kart %55 60 gibi sinyal yakalar.
    birde diseq falan varsa çatıda işler hayli karışık demektir

hocam 2tv de seyretmek için 2li lnb taktırdım hocam,hem hb ye hem türksata, onlar aralarında 2 diseq ile birleşip çatıdan 2 kablo iniyor, bunların birisi tv kartına birisi uydu alıcısına gidiyor. bu olayı bi 3-4 kere denedim izleyemediğim kanlları uydu alıcısını çalıştırınca uydu kartından izliyorum bütün kannaları, uydu alıcısını kapatınca, uydu kartındaki bazı kanllar açılmıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?Eğer Win7 kullanıyorsanız otomatik olarak USB'ye takılan alıcıyı tanıyor...

usbeden bağlanmıyor hocam direk kartın arkasına takılılan bir göz var.
  • Disec 4 çanağa kadar destekler ve tek bir alıcıya iner. şimdi sen her bir diseqe 2 tane antenden giriş gireceksin ve sadece tek bir uydu cihazına çıkacaksın.Yani her disec iki antene bağlı olacak fakat tek bir dvbye bağlı çalışacak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

usbeden bağlanmıyor hocam direk kartın arkasına takılılan bir göz var.

Bu tiplerde ya sizin kartınızı destekleyen özel bir yazılım kullanacaksınız.Yada Plug-in kullanacaksınız(DVBviewer için).

• Binada çift çanak ortak sistem var. DVB viewer programında işe yarar kanallar çıkmıyor. (örneğin avrupa kanalları varken yerli atv, kanal d gibi kanalları görmüyor) bunun sebebi nedir.Şimdiden tşkler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noble1881

Binada çift çanak ortak sistem var. DVB viewer programında işe yarar kanallar çıkmıyor. (örneğin avrupa kanalları varken yerli atv, kanal d gibi kanalları görmüyor) bunun sebebi nedir.Şimdiden tşkler.

Ortak sistemler düzgün kurulmamış ise sinyal kaybı çok olabiliyor.

Sinyal seviyeleriniz nasıl? Kanal taraması yaptınız mı? Birkaç bilinen kanalın sinyal seviyesini yazabilir misiniz?(benimki ile kıyaslayacağım.)
  • merkezi sistemlerde 22 khz'yi kapatarak tarama penceresinde (lof switch 11700 yerine 12700 yapıp) tarama yapmayı deneyin.

örneğin şunu Notepad'a yapıştırıp .ini uzantısıyla kaydettikten sonra DVBviewer'ın kanal editörüne sürükleyin sürüklediğiniz kanalı bulup açmaya çalışın. eğer görüntü gelmiyorsa channel Editöründe 22 khz'yi None yapın Apply(UYgula) tıklaın. tekrar kanalı açmayı deneyin.. eğer görüntü geldiyse, tüm frekanslar için 22 khz yi kapatmanız gerekiyor demektir.

[Channel0] 
    TunerType=1
    Frequency=11862
    Polarity=h
    Symbolrate=27500
    FEC=3
    APID=201
    VPID=101
    PMTPID=1501
    PCRPID=8101
    AC3=0
    TelePID=0
    SID=1501
    StreamID=5
    NetworkID=66
    LNB-Selection=1
    LNB=10600
    DiseqC=3
    DiSEqCValue=0
    Root=Turksat 2A / Turksat 3A
    Name=KANAL D
    Category=Genel
    Encrypted=24
    SatModulation=1
    Group=0
    Language=tur
    EPGFlag=0
    Volume=0
    Audiochannel=0
    OrbitalPos=420

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malcolm58 -- 18 Ekim 2012; 1:49:05 >

• Sn Brev;

Tarama yaptırdım. Şaşırtıcı bir şekilde 2 gün boyunca, atv, star, cnbce, show gibi kanalları izledim.(kanal d-powerturk vs yoktu) toplamda turksatta 128 kanal buldu. bir çoğu yerel. (Çekmeyen kanallarda hangi program var. dvb programının altında görünüyor. sinyal ortalama %26larda) (binada daireler aynı sistemi receiver aracılığıyla izliyorlar)
    sonra bilgisayarı açtığımda tüm bu sinyaller gitmişti. çatıya çıkan yok. kabloyla oynayan yok. tekrar arattırdım. 158 kanal buldu. yukarıda saydığım kanallar gelmedi. bir çoğu avrupa olan Türk kanalları geldi. (atv avrupa, kanal d avrupa) anlayamadım nedenini...
    şuan bir çok kanalı izleyemiyorum.

sn malcolm;

Önerdiğiniz uygulamayı denicem. Bilgi veririm bu konuda...

Teşekkür ederim bilgileriniz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vc2011 -- 18 Ekim 2012; 8:52:02 >

• Malcolm 58 Hocam;

Dediklerinizi yaptım. Olmuyor. low switch de 11700 de 158 kanal buluyor. Bunların bi çoğu radyo. kanal d avrupa, atv avrupa da var. dediğim kanllar çekmiyor.
    ini dosyası üzerinden de gittim olmadı. (22kHz'i none yaptım, verdiğiniz klasöre apply dedim olmadı)

lakin sizin dediğiniz 22 kHz i kaldırıp low switch 12700 diyorsunuz. 22kHz'i kapatmak gibi bir seçenek yok. direkt low switch kısmına 12700 yazdım. arattırdım. 38 kanal buldu.
    bu arada çeken kanallara baktım. hepsi 22kHz'de.

Nasıl çözebilirim şaşırdım açıkçası :)

sanırım binaya ayrı bir çanak alıp, kendime özel bu durumu çözeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vc2011 -- 19 Ekim 2012; 8:22:03 >
  • dwb wiever deki transponders dosyasını günceliyle değiştir sonra bir tarama daha yaptır eski transponderle ne kadar aratırsan arat gene aynı kanalları bulur.. ha bir yolda hazır channellist indirip dvbviewer dekiylen değiştir ve bak. dvb viwer technisat ile uyuşmazlık yaşayabilen bir program ve her zaman yayın sinyali receverlerden düşük olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noble1881

Sn Brev;

Tarama yaptırdım. Şaşırtıcı bir şekilde 2 gün boyunca, atv, star, cnbce, show gibi kanalları izledim.(kanal d-powerturk vs yoktu) toplamda turksatta 128 kanal buldu. bir çoğu yerel. (Çekmeyen kanallarda hangi program var. dvb programının altında görünüyor. sinyal ortalama %26larda) (binada daireler aynı sistemi receiver aracılığıyla izliyorlar)
    sonra bilgisayarı açtığımda tüm bu sinyaller gitmişti. çatıya çıkan yok. kabloyla oynayan yok. tekrar arattırdım. 158 kanal buldu. yukarıda saydığım kanallar gelmedi. bir çoğu avrupa olan Türk kanalları geldi. (atv avrupa, kanal d avrupa) anlayamadım nedenini...
    şuan bir çok kanalı izleyemiyorum.

sn malcolm;

Önerdiğiniz uygulamayı denicem. Bilgi veririm bu konuda...

Teşekkür ederim bilgileriniz için.

Ortak sistemlerde sinyal kaybı çok olur.Genelde kutulu receiverlarda pek bu durumu algılamazsınız onlardaki kazanç daha yüksektir.Fakat PC'ye bağlı uydu kartlarında sinyal zayıf kalır.

Ya tek başına kendi çanağınızı alacaksınız.Yada merkezi sistemi güçlendirecekler başka çözüm gözükmüyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.