Şimdi Ara

DVD COMBO - CD READ/WRITE SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce OEM bir DVD Combo almıştım.Bir sabah bilgisayarımı açtığımda çok ilginç bir sorunla karşılaştım.Faturasını filan bulsam götürücem ama kaybettim.

Şimdi benim Combo LG marka 16X DVD okuyor, 52x32x52'de CD yazıyor/okuyor.Fakat bilgisayarımı açtığımda bir CD taktım ve bunu okumadığını gördüm.Bozuldu herhalde CD dedim başka bir tane denedim olmadı.Ne kadar sağlam CD varsa denedim okumuyor..Üstelik CD görmediği için yazma işlemide yapamıyorum.NERO'yu açıyorum, boş bir CD takıp yaz dediğimde CD'yi bulamıyor.Optik Gözde bir sorun var diycem ama DVD'leri çatır çatır okuyor.
    Ben en son olarak driver'lardan şüphelendim.Combo'yu söktüm iş yerimdeki PC'imde denedim sorun aynı.Şimdi son olarak cihaz frimware'ından şüpheleniyorum ama LG sitesinden son güncel firmware indirip yüklemek çok gözüme gelmedi.Çünkü en azından DVD okuyor ondan da olmayayım.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanDa -- 26 Ekim 2007; 18:10:36 >

• dvd katı çalışıyor cd katında sorun var kardeş sen en iyisi garantiye gönder olmadı ufoteke gönder lg nin disbiratörü ufotek firması
  • Sorun o kadar ciddi diyorsun yani, direkt donanımsal...
    Vereceğim para ile yeni bir tane alabileceksem hiç uğraşmıyım nedersin?
  • Dvd ve cd farklı lenslerden okunur yani combo nun içinde iki adet okuyucu vardır.
    senin cd okuyanda problem olmuş.
    tamirle uğraşılmaz cd-wr alsan daha ucuza gelir.
  • COMBO içini açtım ben birtek lens var.@ULUSOY'un da dediği gibi CD okuma katında problem var artık kesin.Hem bu KAT diye tabir ettiğimiz şeyde tek bir PCB üzerinde sadece bir bölüm.BU lens farklı lazer işlemleri ile hem DVD hemde CD olayını yürütüyor.

Benim tasarımım olmadığı için tamir edemiyorum....
    Fakat dediğin gibi tamir parası yerine yeni bir tane daha alırım daha iyi.
    Kolay Gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanDa -- 27 Ekim 2007; 12:04:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.