Şimdi Ara

DVD - Harddisk Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim PC de 2 tane harddisk bir de DVD Writer takılı. Ama geçen gün birdenbire DVD Writerı windows görmez oldu. alete elektrik gidiyor. içine cd takıp çıkartabiliyorum ama windows görmüyor. ide kablolarında sorun olabilir diye gittim 2 tane ide kablosu alıp harddisk ve dvd kablolarını değiştirdim. Ama yine aynı sorun devam ediyor. Bazen dvd writer görünüyor ama bu seferde windows oturum açtıktan birkaç dakika sonra kitleniyor. Bazen de Ana harddiski görmüyor.

biosta
    DVD Secondary slave olarak görünüyor.
    Primary master=Genel disk
    primary slave=yedek harddisk

Yani özet olarak 2 harddisk ve 1 dvd writer aynı anda takılı olarak görünmüyor. Görünse
    bile bilgisayar bikaç dakika sonra kitleniyor.

Sizce PC nin hastalığın sebebi nedir? Tedavisi varmı. PC nin Kaç aylık ömrü kalmış ?

• dvd-rom un bozulmus olma ihtimali yüksek ama rom update i yapabilirsin dvd için. benimde basıma geldi dvd bozulunca bilgisayarıda kilitler. bence arkadaslarından birinden dvd yada dcrom alıp denemelisin en azından test etmiş olursun şimdi gidip alsan belki farklı bir problem vardır parana yazık olmasın.

• Master/Slave Ayarı Nedir? Nasıl Yapılır?
    konusunu inceleyin ve jumper ayarlarını kontrol edin.
     DVD - Harddisk YardımIDE kablosu
     DVD - Harddisk Yardım

jumper ilk sütün da master orta da slave CD Sürücü (optik okuyucu) için
     DVD - Harddisk Yardımmaster ve slave görünümü iki optik okuyucu bağlandığında..

jumper orda ilk sütün da master HDD için.

• Yardımlarınız için teşekkürler. bu ide master slave olayı biraz zor gibi. yeni bi dvd writer alsam iyi olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrpit542 -- 15 Şubat 2009; 2:22:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.