Şimdi Ara

DVD Kutuları için Kağıt?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
7.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • galiba en uygun yer burası. sorum dvd kutularının dışına kağıt almak istiyorum tabiki bunları yazıcıda yazdıırcam kuşe kağıt heralde bunlar boyutlarını vs. bilmiyorum. bi kaç siteye baktm bulamadım. yoksa satılmıyormu? bilgilendirirseniz sevinirim :)

• quote:

Orjinalden alıntı: preacion

galiba en uygun yer burası. sorum dvd kutularının dışına kağıt almak istiyorum tabiki bunları yazıcıda yazdıırcam kuşe kağıt heralde bunlar boyutlarını vs. bilmiyorum. bi kaç siteye baktm bulamadım. yoksa satılmıyormu? bilgilendirirseniz sevinirim :)

merhaba,

eğer inkjet bir yazıcı kullanıyorsan kuşeye baskı alamıyorsun. mürekkep emilmiyor ve yayılıyor.
    ben birçok kalitede kağıt denedim şu an en beğendiğim ve kullandığım (sadece dvd kapağı basarken tabiki) "HP Professional 120 Matt" kağıdı oldu. 20ytl gibi bi fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam.
  • quote:

galiba en uygun yer burası. sorum dvd kutularının dışına kağıt almak istiyorum tabiki bunları yazıcıda yazdıırcam kuşe kağıt heralde bunlar boyutlarını vs. bilmiyorum. bi kaç siteye baktm bulamadım. yoksa satılmıyormu? bilgilendirirseniz sevinirim :)

Dostum aynı konuyla ılgılı bende bı baslık acmıstım benımkı cozuldu sanada yardımcı ben olayım,sımdı elındekı yazıcıyla yanı murekkep puskutmeyle olmuyo bende canon İP5200 pıxma var nedenıne gelınce dvd kutu kagıtları kuse kagıt ve 80gr ıle 135 gr arasında degısıyo,bunları bı cok murekkep puskurtme kabul etmıyo ılk once ben yazıcıyı degıstım LAZER yazıcı aldım,daha sonra bır matbaa fırmasıyla konusup 70x100 ebatındakı tabaka kuse kagıdı dvd kutusundakı orjınal kagıdın olcusunde (su anda aklımda degıl daha sonra net olcuyu verırım) kestırdım....bı tabakadan 12 adet cıkıyo zaten...ama ıyı bır cıktı almak ıstıyosan ınan bana ıkı sey cok onemlı kuse kagıt ve lazer olması....dıger arkadasımın dedıgı gıbı murekkep kurumuyo damlacık damlacık kalıyo daha sonra cok solgun mat renkler olusuyo ...aksama ılk aldıgım cıktıyı upload ederım burda gorursun.....umarım yardımcı olabılmısımdır....

• hocam yazıcı almana sevindim hayırlı olsun güle güle kullanırsın inşallah

rahat çıktı alabilmene sevindim .. çıktıyı upload edersen sevinirim kaliteyi merak ediyorum ..

quote:

Orjinalden alıntı: nx9020

quote:

Dostum aynı konuyla ılgılı bende bı baslık acmıstım benımkı cozuldu sanada yardımcı ben olayım,sımdı elındekı yazıcıyla yanı murekkep puskutmeyle olmuyo bende canon İP5200 pıxma var nedenıne gelınce dvd kutu kagıtları kuse kagıt ve 80gr ıle 135 gr arasında degısıyo,bunları bı cok murekkep puskurtme kabul etmıyo ılk once ben yazıcıyı degıstım LAZER yazıcı aldım,daha sonra bır matbaa fırmasıyla konusup 70x100 ebatındakı tabaka kuse kagıdı dvd kutusundakı orjınal kagıdın olcusunde (su anda aklımda degıl daha sonra net olcuyu verırım) kestırdım....bı tabakadan 12 adet cıkıyo zaten...ama ıyı bır cıktı almak ıstıyosan ınan bana ıkı sey cok onemlı kuse kagıt ve lazer olması....dıger arkadasımın dedıgı gıbı murekkep kurumuyo damlacık damlacık kalıyo daha sonra cok solgun mat renkler olusuyo ...aksama ılk aldıgım cıktıyı upload ederım burda gorursun.....umarım yardımcı olabılmısımdır....

• orjinal dvd kutusunda gelen kağıtları bulamassın piyasada.bulsanda püskürtme ile tatmin olmassın baskıdan.ben bi dunya kağıt denedim aradıgımı bulamadım hala.
  • matbaa dan A4 boyutunda 100gr lık kuşe kağıt bulabilir , bunu kırtasiyelerde lazer yazıcıdan bastırıp tatmin olabilirsin...

ben şahsen şuan böyle yapıorum lazer alana kadar kırtasiyede bastırıyorum ... birebir kalite yakalıyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: peroman

orjinal dvd kutusunda gelen kağıtları bulamassın piyasada.bulsanda püskürtme ile tatmin olmassın baskıdan.ben bi dunya kağıt denedim aradıgımı bulamadım hala.
  • "HP Professional 120 Matt" diyorum ısrarla.
    Kağıt oldukça beyaz olduğundan renkleri çok güzel veriyor. ayrıca kalın (120 gr) olması kutularken rahatlık sağlıyor
    deneyin görün derim ben... illa kuşe olunca noolucak onu anlamadım yani?

quote:

orjinal dvd kutusunda gelen kağıtları bulamassın piyasada.bulsanda püskürtme ile tatmin olmassın baskıdan.ben bi dunya kağıt denedim aradıgımı bulamadım hala.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hell line

matbaa dan A4 boyutunda 100gr lık kuşe kağıt bulabilir , bunu kırtasiyelerde lazer yazıcıdan bastırıp tatmin olabilirsin...

ben şahsen şuan böyle yapıorum lazer alana kadar kırtasiyede bastırıyorum ... birebir kalite yakalıyorum
    quote:

dostum merhaba makıneyı aldım hersey tamamdı takı cıktıyı alıncaya kadar ılk cıktıyı normal yarı mat A4 almıstım superdı fakat bıldıgın uzere matbaadan aldıgım kuseye bastıgımda asagadakı sonuc cıktı bune sımdı dıye kalakaldım yaaa

DVD Kutuları için Kağıt?

• Kuşe kağıt, lazer yazıcı ile olmaz o işler. Kartuşu doldurulabilir giriş seviyesi mürekkep püskürtmeli yazıcı ve Hp Everday yarı mat photopaper ile sorunsuz baskı alabilirsiniz.

Fotoğrafı gece cep ile çektiğim için çok iyi değil. Buna rağmen baskı kalitesini görebilirsiniz.
     DVD Kutuları için Kağıt?
  • quote:

Orjinalden alıntı: shadow006

Kuşe kağıt, lazer yazıcı ile olmaz o işler. Kartuşu doldurulabilir giriş seviyesi mürekkep püskürtmeli yazıcı ve Hp Everday yarı mat photopaper ile sorunsuz baskı alabilirsiniz.

Fotoğrafı gece cep ile çektiğim için çok iyi değil. Buna rağmen baskı kalitesini görebilirsiniz.
     DVD Kutuları için Kağıt?

Üstat ya ben bıde laser yazıcı aldım sırf bunun ıcın aklm karıstı sımdı elımde bıde canon pıxma İP5200 var murekkep pukurtme onunlada denedıgımde olmamıstı ama bı akıl ver yanı dedıgın kagıtla hp everday yarı mat kagıtı kullansam oluyomu sımdı canonda....

• hocam bu çıktı durumuna çok üzüldüm şimdi gerçekten .... bu kötü bi şans bence ..

normalde lazerden bu şekilde baskı alabilmen için yazıcının bozuk olması gerekiyor .. şaşırdım yani baya bi .. olmaması gereken bi durum

her çıktı bu şekildemi oluyor yoksa kuşe kağıda mı bu şekilde bastı..

edit: sadece kuşe kağıtta bu şekilde baskı alıyosan yazıcının basma ayarlarında parlak kağıt özelliklerini denemeni tavsiye ederim .. kuşe kağıt parlak olduğu için ayarlar farkedebilir belki...

cevabını bekliyorum...

quote:

quote:

matbaa dan A4 boyutunda 100gr lık kuşe kağıt bulabilir , bunu kırtasiyelerde lazer yazıcıdan bastırıp tatmin olabilirsin...

quote:

dostum merhaba makıneyı aldım hersey tamamdı takı cıktıyı alıncaya kadar ılk cıktıyı normal yarı mat A4 almıstım superdı fakat bıldıgın uzere matbaadan aldıgım kuseye bastıgımda asagadakı sonuc cıktı bune sımdı dıye kalakaldım yaaa

DVD Kutuları için Kağıt?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hell line -- 23 Ocak 2008; 18:58:50 >

• merhaba dostum valla bende sastım kaldım,ama normal A4 bıldıgıız yazıcı kagıtında hersey normal ama anlarsınya ıstedıgım bu degıl renkler mat cansız duruyo o kagıtta yaptırdıgımız kuse kagıta yazı bastırmadım hıc ama sadece kapak denemesı yaptım bunu verdı....ne dersın sence neden yanlıs aygıtmı aldık dersın?
    quote:

hocam bu çıktı durumuna çok üzüldüm şimdi gerçekten .... bu kötü bi şans bence ..

normalde lazerden bu şekilde baskı alabilmen için yazıcının bozuk olması gerekiyor .. şaşırdım yani baya bi .. olmaması gereken bi durum

her çıktı bu şekildemi oluyor yoksa kuşe kağıda mı bu şekilde bastı..

edit: sadece kuşe kağıtta bu şekilde baskı alıyosan yazıcının basma ayarlarında parlak kağıt özelliklerini denemeni tavsiye ederim .. kuşe kağıt parlak olduğu için ayarlar farkedebilir belki...

cevabını bekliyorum...

quote:

quote:

quote:

DVD Kutuları için Kağıt?

• hocam normalde fotoğraf kağıtları kalın oldu için dvd kabı basmak biraz entresan olmaz mı ..

hani şu açıdan kağıdı kesip 2 ye katlayıp jelatine koyuyoruz ya mesela biraz kalın kaçmaz mı... veya aynı şekilde kutularken dvd kutusunu kastırmıyo mu...

hep bu şekilde kullanıyorsan bu yöntemin avantaj ve dezavantajlarını yazabilir misin...

quote:

Kuşe kağıt, lazer yazıcı ile olmaz o işler. Kartuşu doldurulabilir giriş seviyesi mürekkep püskürtmeli yazıcı ve Hp Everday yarı mat photopaper ile sorunsuz baskı alabilirsiniz.

DVD Kutuları için Kağıt?

• nx9020 * hocam şimdi ben duruma anlam veremedim lazer mürekkepli yazıcıya nazaran sorunsuz kaliteli ve daha temiz baskı alınabilen yazıcı çeşidirdir lazer , ama sanki orda makine baskı sırasında ısınmadan toner tozlarını yapıştırmaya çalışmış ve tutmamış izlenimi veriyo... düz mantık bakarsan normal A4 kağıda nası baskı alıyosan kuşeyede almalısın bi sorun olmamalı ... ama işte belki diyorum ki parlak fotoğraf kağıdı gibi yazıcı ayarlarını kurcala baskı almadan belki bu şekilde doğru yolu bulursun ...

bu arada yazıcının markası nedir ...
  • Dostum aldıgım makıne samsung CLP-510
    A4 kagıdına bastıgımı upload edılmıyo baglatıda bı sorun var,duzelınce hemen onuda eklıycem buraya ayrıca cozemedım ya yazıcı ayarlarında hersey ıngılızce bazılarını anlıyorum ama kafam karıstı valla bıde sen bakabılırsen sıtesınden falan yardımını esırgeme aldık elımızde patlamasın barı yaa
    quote:

nx9020 * hocam şimdi ben duruma anlam veremedim lazer mürekkepli yazıcıya nazaran sorunsuz kaliteli ve daha temiz baskı alınabilen yazıcı çeşidirdir lazer , ama sanki orda makine baskı sırasında ısınmadan toner tozlarını yapıştırmaya çalışmış ve tutmamış izlenimi veriyo... düz mantık bakarsan normal A4 kağıda nası baskı alıyosan kuşeyede almalısın bi sorun olmamalı ... ama işte belki diyorum ki parlak fotoğraf kağıdı gibi yazıcı ayarlarını kurcala baskı almadan belki bu şekilde doğru yolu bulursun ...

• bıde sanırım bu yazıdakı konu destekledıgı kagıt turlerı
    quote:

nx9020 * hocam şimdi ben duruma anlam veremedim lazer mürekkepli yazıcıya nazaran sorunsuz kaliteli ve daha temiz baskı alınabilen yazıcı çeşidirdir lazer , ama sanki orda makine baskı sırasında ısınmadan toner tozlarını yapıştırmaya çalışmış ve tutmamış izlenimi veriyo... düz mantık bakarsan normal A4 kağıda nası baskı alıyosan kuşeyede almalısın bi sorun olmamalı ... ama işte belki diyorum ki parlak fotoğraf kağıdı gibi yazıcı ayarlarını kurcala baskı almadan belki bu şekilde doğru yolu bulursun ...

DVD Kutuları için Kağıt?

• quote:

Üstat ya ben bıde laser yazıcı aldım sırf bunun ıcın aklm karıstı sımdı elımde bıde canon pıxma İP5200 var murekkep pukurtme onunlada denedıgımde olmamıstı ama bı akıl ver yanı dedıgın kagıtla hp everday yarı mat kagıtı kullansam oluyomu sımdı canonda....

Ben bunları Hp3550 ile ile bastım dvdler içinse Canon mp600 kullanıyorum. Hp için Hp kağıtlarını, Canon içinse Canon ve Epson markalı kağıtlar kullanırsan maksimum verim alırsın.

quote:

hocam normalde fotoğraf kağıtları kalın oldu için dvd kabı basmak biraz entresan olmaz mı ..
    hani şu açıdan kağıdı kesip 2 ye katlayıp jelatine koyuyoruz ya mesela biraz kalın kaçmaz mı... veya aynı şekilde kutularken dvd kutusunu kastırmıyo mu...
    hep bu şekilde kullanıyorsan bu yöntemin avantaj ve dezavantajlarını yazabilir misin...

Fotoğraf kağıtlarınında 280g/m3'den 170g/m3'e kadar çeşitli kalınlıkları var. Ben 170g lık olanından kullanıyorum, kalınlığını 2-3 fotokotipi kağıdı kalınlığında düşün. Burada önemli olan uygun yazıcı ve yazıcıda uygun kağıt şeçeneğinin seçimi.

Kesim işlemi ise kolay koyduğum fotoğrafın etrafındaki baskısız beyaz çerçeveyi büyük boy makas ile yavaş yavaş kesiyorum ve kutu ile plastik poşetin arasına yerleştiriyorum, hepsi bu.

Kağıdın kalınlığı poşeti gerdirmiyor tabi burada kulladığınız kutunun kaliteside önemli, kalitesiz kutuların poşeti çok bol oluyor. Fotokopi kağıdını bile koysanız içinden düşüyor. Ben kutu için DMS nin şeffat kutularını kullanıyorum poşet ve kutunun termal baskısı kusursuz, tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 24 Ocak 2008; 1:30:41 >

• acıklaman ıcın tesekkurler dostum,yanı ben canon yazıcımın 170g foto kagıdından bulsam bu ıs cozulmustur dıyosun he buarada yazıcı desteklıyosa dogru anlamısmıyım....
    quote:

quote:

Ben bunları Hp3550 ile ile bastım dvdler içinse Canon mp600 kullanıyorum. Hp için Hp kağıtlarını, Canon içinse Canon ve Epson markalı kağıtlar kullanırsan maksimum verim alırsın.

quote:

hocam normalde fotoğraf kağıtları kalın oldu için dvd kabı basmak biraz entresan olmaz mı ..

Fotoğraf kağıtlarınında 280g/m3'den 170g/m3'e kadar çeşitli kalınlıkları var. Ben 170g lık olanından kullanıyorum, kalınlığını 2-3 fotokotipi kağıdı kalınlığında düşün. Burada önemli olan uygun yazıcı ve yazıcıda uygun kağıt şeçeneğinin seçimi.

Kesim işlemi ise kolay koyduğum fotoğrafın etrafındaki baskısız beyaz çerçeveyi büyük boy makas ile yavaş yavaş kesiyorum ve kutu ile plastik poşetin arasına yerleştiriyorum, hepsi bu.

Kağıdın kalınlığı poşeti gerdirmiyor tabi burada kulladığınız kutunun kaliteside önemli, kalitesiz kutuların poşeti çok bol oluyor. Fotokopi kağıdını bile koysanız içinden düşüyor. Ben kutu için DMS nin şeffat kutularını kullanıyorum poşet ve kutunun termal baskısı kusursuz, tavsiye ederim.

• quote:

acıklaman ıcın tesekkurler dostum,yanı ben canon yazıcımın 170g foto kagıdından bulsam bu ıs cozulmustur dıyosun he buarada yazıcı desteklıyosa dogru anlamısmıyım

Evet, diyebilirim ama yinede denemeden kesin birşey söylemek zor. Bu tip işlerde denemeye yanılma yöntemiyle en uygun kağıdı ve en uygun mürekkebi bulursunuz. Anlıyacağın uygun kağıt,yazıcı ve mürekkep 3 lüsünü bulana kadar biraz kafan ağrıyacak.
  • ben 120 gr / m2 lik kağıtlardan alıyorum. bildiğimiz 80gramlık a4 fotokopi kağıdın 120 gram olanı. lazer yazıcıyla sonuç mükemmel
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.