Merhabalar, İlk olarak konu başlığı yanlış ise özür dilerim.
Şu sıralar mp3 playerlar çok moda. Ama ekonomik olanlarının kapasiteleri çok düşük. Benim sormak istediğim çoğunlukla herkeste olan mp3 cdlerini okuyan diskman'lerin cd lazerini, dvd okuyabilen lazerle değiştirmek, dvd içine atılmış mp3leri okutmakta yeterli midir? Ek bir yazılım veya sürücüye gerek var mıdır? İşe yarayabilecek bir çözüm müdür?
zaten ilk önce cd dönme hızları tutmuyor birbirini. olmaz dostum.
bende dvd player var.butun formatlari okuo mp3 den tut divx e kadar ama nasil oluo bilmiyorum.
slm dostlar aslında mantıklı düşünmek gerekirse flaşh kopyalamak doğru olabilr, fakat dvd lerde flaşh ların okuma ve yazma hızları farklı olduğundan dolayı SDA ve SCL sinyallerini tam olarak sistem entegresiyle alıp veremezler ve sistemde hata oluşur budefa tüm CD leri okumaz hale gelirveya daha değişik bazı hatalar yapabilir. Sonuç olarak flaşh ları yüklesekte olmaz...
quote:
Orjinalden alıntı: vedo35
Bay x bu cevap beni hayal kirikligina ugratti. Bende bir ara boyle bir seyin mumkun olup olamiyacagini dusunmustum eger boyle bir sey mumkun olursa diyelimki bu sinyalleri birbirine tutturacak bir sistem yada ara program koyulsa yinede olmaz mi?
Ölebir sistem yapılsa tabiki olur ,yalnız SDA ve SCL sinyalleri sistem ve flaşh arasında ikili irtibat kurup öyle çalışıyor bu iki entegrenin SDA veSCL sinyallerini çevirici bi devre tasarlanırsa olur sanırım. Zaten tüm flaşlı elektronik cihazlarda öncesistem flaşh a UNIT adında bi sinyal gönderiyor ve bu sinyali flaşh doğrulayıp sistem entegresine geriye gönderiyor. Alınan UNIT sinyali ile cihaz çalışıyor. Sonuç ile devre yapıp denemek gerek...
ağa bizim arkadaşında vcd player bi divx filmi okuyodu fakat cd de bi tek olduu gibi film.avi vardı ben buna bağladım ama bilmiyom
quote:
Orjinalden alıntı: vedo35
simdi cd vd dvd disklerin yapisi farklidir bur bir. DVD nin ygunlugu cd den daha yuksektir bu nedenle cd ye gore kapasiteside yuksektir. Cd ve dvd yi okuyan lazer kafayi degisitirmeklede bu is olmaz cunku flash bios`u ona gore yazilmisir. Mesela cd suruculerin icinde yanlizca cd formattaki yapiyi okuyacak flash mevcuttur. Yada elinizdeki bir mp3 degilde Audio cd taktiginizda otomotik olarak okumaya baslamasida bu icindeki flash yazilimdan kaynaklanir. Yani lazer kafayi uydurabildiginizi dusunelim bu defa bios`u nedeniyle sonuc alamazsiniz. Birde ben evde dvd yazici ile dvd `ye mp3 lerimi kopyeledim. Benim dvvd player ayrica mp3de okuyor onda deneyeyim dedim dvd mp3 cdlerini okumuyor. Yanlizca cd mp3 leri okuyor. Yani yine flash bios `a takiliyor. Ben olmaz derim
bende vestelin divx oynatabilen cihazı var dvdden hem mp3 hem de divx oynatabiliyor. bir dvdye 4-5 film sığdığından baya güzel oluyor. senin makinanın markası neydi? belki yazılımını güncelleyip sorunu halledebilirsin
ya bakin sizin dediginz ile ilgili bir ara arastima yaptim simdi yine aklima geldi konu ile biraz ilgili oldugu icin soruyuorum topic acmak istemedigim icin bu soruda benden. Evimizdeki DVD playerleri divx formatindaki cd yada dvd leri oynatmamiz mumkunmu yani nasil diyeyim. Diyelimki Flash biosunda bazi degisiklikler yaptik farzedelim yada baska bir divx playerin flasindaki bilgileri bizim eski dvd playerin flashina ile kopyeledik boyle yapsak divx formatindaki filimleri oynatmamiz mumkunmu? Bir ara bazi teknizyen arkadaslara sordum olmaz dediler. mp3`u jpeg formatini yada dvd filimleri oynatiyorsa bir dvd player o zaman divx leride oynatmasi lazim sadece biostaki bazi degisikliklerel? Ne dersiniz hos olmazmi ? Bu konudaki gorusleriniz nelerdir arkadaslar