Şimdi Ara

DVD-RAM i CD-ROM olarak görme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar benim sorunum şöyle;

DVD writer ım LG Super Multi DVD-RAM, modeli de GSA-4165B.
    Son 1 haftaya kadar DVD+R dvd ler dışında tüm medyalara çok güzel bir şekilde veri yazdırabiliyordum ve onları da gayet normal bir şekilde okuyabiliyordu DVD writer ım.. Ancak yaklaşık 5-6 gün önce birden bire dvd writerım bilgisayarda cd rom olarak gözükmeye başladı.. PC yi yeniden başlatım bios ayarlarına bakiim dedim ama mavi ekranda(anakart ekranında sanırım) gene dvd-ram olarak gözüküyor ve modeli de doğru yazıyor. F10 a basıp kaydettim baktım gen aynı. Dedim acaba lensi fln mı bozuldu. Açtım lensini temizledim ama gene aynı. DVD-RAM dışında bir de cd writer war acaba dedim jumper ayarı yapsam mı yaptım yaptım olmadı. En sonunda farklı IDE kablosuyla ayrı ayrı bağladım 2 sini. HDD sata zatn IDE girişini ilgilendrmiyor..

Acaba DVD-Writer bu saatten sonra iflah etmez mi? Yeni bir tane mi almalıyım? Yoksa bir çözümü var mıdır?
    Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

İyi günler..

• BiLgisayarım'a sağ tu$La tıkLa, yönet de, ordanda disk yönetimi tabLosuna bak, DVD writer orda gözüküyor ama harf atanmamı$ oLabiLir, diğer sürücü iLe harfLeri karı$mı$ oLabiLir. Bilgisayarına power iso, magic iso tarzı program yükLediysen onLar sanaL bir sürücü yükLerLer, gördüğün sürücü o sanaL sürücüLerden oLabiLir. yani çe$itLi ihtimaLLer var ama önceLikLe bunLarı bir kontroL et derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dj_mero

BiLgisayarım'a sağ tu$La tıkLa, yönet de, ordanda disk yönetimi tabLosuna bak, DVD writer orda gözüküyor ama harf atanmamı$ oLabiLir, diğer sürücü iLe harfLeri karı$mı$ oLabiLir. Bilgisayarına power iso, magic iso tarzı program yükLediysen onLar sanaL bir sürücü yükLerLer, gördüğün sürücü o sanaL sürücüLerden oLabiLir. yani çe$itLi ihtimaLLer var ama önceLikLe bunLarı bir kontroL et derim.

Edit:

Pardon demin yanlış bakmışım. Direk özelliklere girmişim alışkanlıktan..
    Yönetten disk yönetimine girmeye çalıştım ancak şöyle bir hata verdi;

DVD-RAM i CD-ROM olarak görme sorunu

Nasıl ekliyeceğime bakıyorum şimdi,güvenlik duvarında özel durumu ekledikten sonra tekrar yazcam :)
    Buarada aynı problemi alan arkadaşlar olursa aynı konu şurda da varmış,bakmanızı öneririm;
    http://forum.donanimhaber.com/m_27934758/mpage_1/key_//tm.htm

Yukarıda verdiğim linkte arkadaşın bahsettiği aynı sorun bende de oldu. Şuan yönet bölümündeki disk yönetimine giremiyorum :(
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiserkid -- 7 Ocak 2009; 15:28:55 >

• dmremote.exe yi firewaLdan güvenLi programLar Listesine ekLersen açıp kontroL edebiLirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dj_mero

dmremote.exe yi firewaLdan güvenLi programLar Listesine ekLersen açıp kontroL edebiLirsin.

Ekledim ama önceki mesajda verdiğm linkteki problemin aynısı bende de mevcut şuan.. Şimdi antispyware ile taratma yapıcam bakalm umarım işe yarar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiserkid -- 7 Ocak 2009; 15:35:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cd Yazma Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.