Şimdi Ara

***DVD SÜRÜCÜSÜ OLMAYAN LAPTOPLAR***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
20.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Laptop almak istiyorum, dün vatan'da çok güzel bi pc beğendim.
    Fakat aklıma takılan 2 nokta var,
    1- İşlemci hızı 1,3 ( çok mu düşük, sıkıntı yaratır mı?)
    2- üründe dvd sürücüsü yok..

Ben genelde internette takılmak için kullanacağım pc'yi oyun falan oynamıyorum, müzik falan indiririm, nette gezinirim,,13,3" ile filmde pek seyredilmez..

dvd sürücüsü olmaması çok elimi ayağımı kitler mi? yazılım vs yüklemek gerektiğinde ne bileyim..
    dvd sürücüsü olmayan ürün kullanan arkadaşlar ne buyururlar acaba,

Tşekkürler..

• USB den dvd hatta bluray suruculer war ıhtıyacın olursa alırsın bı tane
  • Sanırım netbook alıcaksınız.
    Dvd pek problem olmuyor.
    Zaten pek bişey yapamadığı için format olayı olmayacak kadar az.
  • @zaga20
    Evet Haklısın sanırım Netbook alacak arkadaş...
    Usb Portu yok,DVD driver da yok...
    Oyun oynayamazsın (Cod4 vb.)
    O makine ile ancak internette gezersin,mail lerini kontrol edersin,Sosyal paylaşım sitelerine girersin...
    Karar senin...
  • C743'lü bir makina ise 1.3 kesinlikle az değil 1.6 lık atomlardan daha iyi bir işlemci..
  • şu an netbooktan yazıyorum belirli süre sonra sıkıyor 6-7 tane sayfa ard arda kasmaya başlıyor ısınma problemide başladı he kış geldi ayağımı ısıtırım diyorsan al yoksa al bi tane büyük lap-top en azından kasma derdi olmaz
  • Netbook değil arkadaşlar, 13'3" ebatlarında laptop. çok şık bir Toshiba..
    DVD sürücü olsa tereddütüz alacağım bir ürün..
    sadece internet ve günlük ıvırzıvırlar için kullnacağım..
    Ama dvd olmaması elimi ayağımı kitler mi diye düşünüyorum, 2000 lira gömüpte, elimizde patlamasın sonra.
    1,3 olmasıda biraz düşündüror açıkcası ama oyun vs olmayacağı için 1,3 ghz olması fazla problem olmaz gibi mi?

Tam olarak modeli alıp yazayım burda..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: LSG

Netbook değil arkadaşlar, 13'3" ebatlarında laptop. çok şık bir Toshiba..
    DVD sürücü olsa tereddütüz alacağım bir ürün..
    sadece internet ve günlük ıvırzıvırlar için kullnacağım..
    Ama dvd olmaması elimi ayağımı kitler mi diye düşünüyorum, 2000 lira gömüpte, elimizde patlamasın sonra.
    1,3 olmasıda biraz düşündüror açıkcası ama oyun vs olmayacağı için 1,3 ghz olması fazla problem olmaz gibi mi?

Tam olarak modeli alıp yazayım burda..

2000 lira verdikten sonra neden onu alıyorsun :S dvd çok sorun değil ki ne için kullancaksın dvd film içinse internetten indirirsin , dosya için 8gb usb ler 20lira artık kullan ama çok pahalı bence o paraya değmez :S ama özellik olarak bilmiyorum tabi ben 1000-1200 max. bişi dicen sandım

• 2000 lira gömeceksen hiç alma derim. Toshiba nasıl o kadar pahalı ürün yapmış hayret ettim. Bence taşınabilirlikten biraz taviz verip 15inç laptop bakmalısın. DVD olmaması demek, film izlemekte sıkıntı yaşayacaksın demek. Ayrıca 15inç DVD yazıcılı bir laptop alırsan, hem film izlemek için genilş bir ekrana sahip olmuş olursun, hemde indirdiğin filmleri DVD ye çekerek arşivleyebilirsin. Açıkçası sürekli seyahat halinde değilsen Netbook tavsiye etmem. Ama seyahat ediyorsan, zaten film DVD yazıcı vs, aramanın gereksiz olacağından al derim.
  • Toshiba nın fiyatları şişirme konusunda üstüne yok.2000 ne demek ya.
  • HEM 13'3 inch olsun hem 500gb olsun, işlemcisi iyi olsun, şık olsun,dvd sürücüsü olsun, hepsi bir arada olmuyor galiba..??
  • tam 2000 değilde 12 ay taksitle 1800 civarı falan.. vatanda gördüm ürünü
  • Teknosa'da neden işlemci hızı düşük diye sorduğumda "Bu bilgisayar 4 çekirdekli o yüzden 1,6 ghz'yi 4'le çarpın." dediler baktığında öyle bir şey herhalde. DVD ise hiç önemli değil internetten herşeyi halledebilirsin. Olmadı USB DVD alırsın.
  • Az daha ekle macbook al bence.
  • DVD sürücüsü olmadığı için eksiklik çekeceğini zannetmiyorum. DVD'nin ömrü dolalı çok oldu. Şahsen ben Bluray'e bile pek sıcak bakmıyorum. Optik diskler yer kaplamaktan başka bir şeye yaramıyor. Diskler çizilse dert, tak-çıkar olayı dert, yetersiz hızı ayrı bir dert, özellikle laptoplardaki optik sürücülerin en ufak şeyden nem kapıp bozulmaları ise apayrı bir dert. Kısacası HDD lerdeki yazma-okuma esnekliğini şu anda optik disklerde bulamazsın. DVD'de hiç bulamazsın.

Ayrı bir güç kaynağı derdi olmaması için 2.5" lik bir ext-HDD alıp, yanına bir de format vs. için en az 4 GB olmak üzere bir USB bellek alırsan her ihtiyacını fazlasıyla karşılarsın. Film ve oyunları DVD ile temin ediyorsan ve illa DVD sürücüye ihtiyacım olur dersen de 80-90 TL'ye ext-DVD yazıcı alırsın, kendini garantiye alırsın.

Açıkçası şahsen bundan sonra alacağım laptopı seçerkenki en büyük dileğim, seçenekler arasına bolca optik sürücüsüz modelin olması. Bu optik sürücüler bana göre boşu boşuna yer kaplayıp, ağırlığı artırıp, özellikle de aletin ısınmasına fazladan katkıda bulunuyorlar. Bu optik sürücülerin yerine en basitinden bir TV kartı ve serinlik için fazladan bir fan eklenebilir, ama yapan olur mu bilemem.

• 2000 Tl daha iyi ve büyük tercihler yapılabilir
    Hp Envy ler hoşuma gidiyor bu aralar.
    Paran varsa Qusmino serisi bide
  • quote:

Orijinalden alıntı: buckethead®

Az daha ekle macbook al bence.

• aslında 13'3" ile ne kadar film seyredilir oda ayrı.
  • 2000 LİRAYA BEN Bİ LEPTOP BİDE NETBOOK ALIRIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimbulamadim

DVD sürücüsü olmadığı için eksiklik çekeceğini zannetmiyorum. DVD'nin ömrü dolalı çok oldu. Şahsen ben Bluray'e bile pek sıcak bakmıyorum. Optik diskler yer kaplamaktan başka bir şeye yaramıyor. Diskler çizilse dert, tak-çıkar olayı dert, yetersiz hızı ayrı bir dert, özellikle laptoplardaki optik sürücülerin en ufak şeyden nem kapıp bozulmaları ise apayrı bir dert. Kısacası HDD lerdeki yazma-okuma esnekliğini şu anda optik disklerde bulamazsın. DVD'de hiç bulamazsın.

Ayrı bir güç kaynağı derdi olmaması için 2.5" lik bir ext-HDD alıp, yanına bir de format vs. için en az 4 GB olmak üzere bir USB bellek alırsan her ihtiyacını fazlasıyla karşılarsın. Film ve oyunları DVD ile temin ediyorsan ve illa DVD sürücüye ihtiyacım olur dersen de 80-90 TL'ye ext-DVD yazıcı alırsın, kendini garantiye alırsın.

Açıkçası şahsen bundan sonra alacağım laptopı seçerkenki en büyük dileğim, seçenekler arasına bolca optik sürücüsüz modelin olması. Bu optik sürücüler bana göre boşu boşuna yer kaplayıp, ağırlığı artırıp, özellikle de aletin ısınmasına fazladan katkıda bulunuyorlar. Bu optik sürücülerin yerine en basitinden bir TV kartı ve serinlik için fazladan bir fan eklenebilir, ama yapan olur mu bilemem.

Çok açıklayıcı oldu, teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.