Şimdi Ara

harici hdd yükleniyor ancak sürücü gözükmüyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar xp yüklüyor sağ altta simge de çıkıyor aygıt yöneticisinde de sorun yok ama bilgisayarıma girince sürücü çıkmıyor.ne yapmam lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erzincanspor -- 26 Eylül 2010; 2:47:46 >

• sevymli

Exclamation Ynt: Acil !!! usb flash disk ve external hard disk gorunmuyor

Arkadaşlar, aynı sorunu yaşıyordum. Daha önce defalarca kez araştırdım ve herkesin hemen hemen ilk bakıp araştıracağı bir site olarak **** adresini tercih ettim. Şimdi anlaşılır bir dille çözümü anlatmaya çalışacağım.

Eğer Harici USB Diskinizin herhangi bir sorunu yok, bazı makinelerde sorunsuz çalışıyor ve bazı makinelerde görünmemekte ısrar ediyor ise anlattığım yolla sorununuzu %100 çözebilirsiniz.

* Öncelikle Bilgisayarıma sağ tıklayın ve "Yönet" yazısına tıklayın.

* "Bilgisayar Yönetimi" adlı bir pencere açılacak. Soldaki kısımdan "Depolama" altındaki "Disk Yönetimi" yazısına tıklayınız.

* Sağ taraftan harici sabit diskinizi görebiliyorsanız sorun yok. Göremiyorsanız aşağıdaki yolu uygulayın.

* Görünmeyen Harici USB Disk için Bilgisayarıma sağ tıklayın, Özellikler'e girin, Donanım'dan Aygıt Yöneticisine tıklayın.

* Burada "Sarı Ünlem işaretli" bir aygıt mevcut ise muhtemelen Harici USB Diskinize aittir. Sürücüyü yeniden yükle diyerek varsayılan sürücüleri yükletin.

* Bundan sonra tekrar yukarıdaki gibi "Disk Yönetimi" kısmından Harici USB Disk 'inizi bulup sağ tıklayın.

* Genelde bilgisayarınızda tek sabit disk varsa (ikiye bölünmüş olması önemli değil) "Disk0" olarak görünen sürücüler bilgisayarınızın ana sabit diskleri, "Disk1" olarak görünen de Harici USB Diskiniz 'dir.

* Buradan Harici USB Disk 'inizin herhangi bir sürücü harfi atanmamış ise, sağ tıklayarak "Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir..." seçeneğine tıklayınız. Buradan kullanımda olmayan bir sürücü harfini "Ekle" diyerek sürücünüze atayınız.

* Tekrar Bilgisayarım -> Özellikler -> Donanım -> Aygıt Yöneticisi 'ne gelip yukarıdan Görünüm -> Gizli Aygıtları Göster seçeneğini tıklayarak

* Aşağıda sarı ünlem işaretli "Bilinmeyen aygıt" ın belirdiğini göreceksiniz. Buna sağ tıklayıp "Sürücüyü yeniden yükle" diyerek sorununuzu çözüyorsunuz.

* Arkadaşlar burada bilgisayarınızı yeniden başlatmanız en uygunu olur.

Buradan da anlaşılacağı gibi bu gizli aygıtın yüklenmemesi, Harici USB Diskinizin bilgisayarım içerisinde görünmemesine sebep oluyor. Meşhur atasözünde denildiği gibi, sinek küçüktür ama mide bulandırır. Gerçekten bu atasözüne yakışır bir sorundu sanırım.

Umarım sorununuzu çözebilmişimdir. Herkese geçmiş olsun diyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erzincanspor -- 26 Eylül 2010; 4:14:38 >

• hocam şu an anlattığın sorunun aynısını yaşıyorum, fakat altta yazdıklarını yapamıyorum aygıt yöneticisinde sürücü düzgün çalışıyor yazıyor ama disk yönetiminde bilinmiyor başlatılmamış yazıyor ve sağ tıklayınca hiçbir işlem yaptırmıyor. herhangi bir ses de gelmiyor sadece çalışıyormuş gibi uğultu var harddiskte. yarımcı olur musunuz

harici hdd yükleniyor ancak sürücü gözükmüyor.. harici hdd yükleniyor ancak sürücü gözükmüyor.. harici hdd yükleniyor ancak sürücü gözükmüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baytarinyeri -- 8 Mayıs 2020; 12:53:34 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.