Şimdi Ara

DVD YAZICI BOŞ DVD Yİ GÖRÜNCE SİSTEM KİLİTLENİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bazı yedeklerimi alabilmek için daha önce hiç DVD yazdırmak için kullanmadığım LG GH20NS10 model multi yazıcımı kullanmak istedim öncelikle dvd kopyalamak için img dosyası oluşturdum yaptığım imajı yak dediğimde hiç bir cevap vermeden sistem kilitleniyor restart atmadan düzelmiyor.Yazıcıyla daha önceden cd yazdırmıştım sorunsuz şekilde.Birde içine boş dvd koyduğumdada seçeneklerden ne yapması gerektiğini belirtmeme rağmen hiç bir faliyette bulunmuyor sürücü driverini indirdim küçük bir program sözde driveri yenileyecek oda cd yi içinden çıkar diyor başkada bir şey yapmıyor.Yani boş dvd yi bu alet tanımıyor Yardımcı olurmusunuz lütfen dvd okumasında hiç bir problem yok.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delican77 -- 16 Ekim 2010; 18:17:03 >

• DVD sürücünüzün SATA/İDE kablosunu değiştiriniz, şayet düzelmez ise farklı bir sistemde deneyerek sonuca ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

DVD sürücünüzün SATA/İDE kablosunu değiştiriniz, şayet düzelmez ise farklı bir sistemde deneyerek sonuca ulaşabilirsiniz.

Denedim ama malesef oda sorunu çözmedi uğraşırken 2-3 programın arasında her nasılsa prog biriyle nero dışında yaptığım imajı neroyla dvd ye yazdırdım başardım o program kendisi kitleniyodu ama imajı yapmıştı bende neroyu kurup o imajı gösterdim ama sonra dosya yazdırmaya uğraştım gene aynı sorun dvd sürücü boş dvd yi gördüğünde sistemi kilitliyor. Ne olur fıttıracağım biri yardım etsin bozuk olsa dediğim gibi az önce hasbelkader 2 ayrı programlada olsa hiç yazdıramazdım bu neronun sağlam çalışır ücretsiz olduğu bir adres verebilirmisiniz. Garanti çalışır olmalı birde vista kullanıyorum bu başbelası vista mı sebep oluyor acaba yada biosda herhangi ince bir noktamı var bununla ilgili.Lütfen yardım.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delican77 -- 16 Ekim 2010; 22:15:33 >

• bu sorununa yardımcı olarak kullandığın optik sürücünün işletim sistemin için bir firmware sürümünün olup olmadığına bakmak. bildiğim kadarıyla windows7 için lg nin bir uyumluluk firmware var. olmassa almış olduğun image bir sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosmodream

bu sorununa yardımcı olarak kullandığın optik sürücünün işletim sistemin için bir firmware sürümünün olup olmadığına bakmak. bildiğim kadarıyla windows7 için lg nin bir uyumluluk firmware var. olmassa almış olduğun image bir sorun olabilir.

doğrudur ona baktım hatta indirdim ama hiç bir şey yapmıyor o küçük program diski çıkar diyor ölece kalıyor çıkarıyorum tık yok aynı ve ismide aynı firmvarenin lg gh20ns10 hatta sürücüyü kasadan çıkarıp baktım etiketine doğrumu diye kesinlikle doğru valla kafayı yicem bu gece.
  • Optik sürücündeki medyayı çıkar vede kapağını kapat ondan sonra firmware yeniden başlat senden onu istiyor. optikde medya varsa onu dışarı çıkarman için tray açıyor.
  • hiç boşuna yapmayın o dvd bozulmuştur dvd yi at başka dvd tak bakalım çalışçakmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: partici1994

hiç boşuna yapmayın o dvd bozulmuştur dvd yi at başka dvd tak bakalım çalışçakmı

Az önce ömründe tesadüfende olsa ilk dvd sini yazdı bu dvd yazıcı bozulmuş olmasına ben pek ihtimal veremiyorum hani kullanılırda eskir bu cd okumaktan 3-5 cd yazmaktan birde ilk olarak 1 tane dvd yazmaktan başka bişey yapmadı tüm cd ve dvd liri sorunsuz okuyor.
  • belkide optik sürüsüne takmış olduğun power kablosunu boşta olan power ların biri ilen değiştirebilirsin yada PSU unu değiştirebilirsin bios unda hardware monitorde psunun voltaj değerlerini kontrol et bakalım gerçek değerlerindemi çalşıyor. yada optik sürücünün power kalibrasyona ihtiyaçı vardır.
  • Arkadaşlar durum çok ilginç şöyle ki;BurnAvere free programıyla yaptığım iso yu Nero 9.4.12.708b_lite versiyonuna disk yazdır diyerek burnaverefree programına yaptırdığım isoyu göstererek yazmasını sağlıyorum ama neronun kendi yaptığı imajı kendisi yazmıyor yada Burnawarefree programı kendi yaptığı isoyu yazmıyor yaz dediğimde yada boş dvd yi gördüklerinde sistemi kilitliyorlar lütfen bunun anlamı nedir biri bana açıklasın ve şimdi dvd den yazılan yeni dvd çıktı ve problemsizce yazılmış??????
  • Sorun çözüldü tamda düşündüğüm gibi, başbelası vista dvd writer le uyuşmuyor son firmvaresinide yükleyemediğimden problem ordan çıkıyormuş kurdum xp yi çatır çatır yazmaya başladı yazıcı Böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlara umarım yardımcı olur bu tecrübe.
  • En son olarak sistemie 2 ayrı işletim sistemi kurdum ve xp ortamında dvd yazıcının son firmwaresinide yükledim bu vistada yüklenmiyordu gayet başarılı bir şekilde dvd yazıcıyı üst versiyona update etti ve sistemi yeniden açıp kapayarak yeni bir disk sürücü bulunduğunu söyledi buna rağmen sistemi vista ile başlattığımda aynen eskisi gibi boş dvd yi görünce sistemi kilitledi.Yani sözün kısası VİSTA benim için bitmiştir tam bir fiyasko.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.