Arkadaşlar bugün Lg dvd yazıcı aldım. CD veya DVD kopyalama yaptığımda DMA Manager http://img125.imageshack.us/img125/3268/adszrn2.png linkteki gibi hata veriyor. Eğer yes dersem sürücü seçmemi istiyor E veya F, ikisinden birini veya ikisinide seçsem Setting DMA failed. diye hata veriyor. Ama no dersem bunları atlayıp direk kopyalama işlemini başlatıp cd veya dvd kopyalıyabiliyorum. Bu hata yı neden veriyor? Nasıl düzeltebilirim? şimdiden teşekkürler...
İlginç bir hata, biosu kontrol et bakalım, bir de master/slave ayarlarını..
quote:
Orjinalden alıntı: icg
İlginç bir hata, biosu kontrol et bakalım, bir de master/slave ayarlarını..
Hocam, daha önce belirttiğim gibi yes deyince ayar yapmamı istiyor E sürücümde cd-rw var F sürücümde dvd-rw var işte ayarda ikisinide primary ıde olarak almış ama benim dvd-rw primary e takılı cd-rw ise secondray ıde ye takılı ayrıca cd-rw yi slave dvd-yi master olarak almış ayarlama yaparken de dediğim gibi DMA Settings failed diyor. Biosa girdim orda takıldığı gibi gösteriyor, dvd primary de cd ise secondary de ve ikiside master olarak almış.Biosta ki şeyi nası yanlış algılıyabiliyor acaba?
bide dvd-rw için biosta DMA ayarı yok ama cd-rw için DMA ayarı var. DMA auto olarak gösteriyor, manual olarak düzeltmeye kalkarsam birsürü DMA tipi var birini seçmem mi gerekir yoksa auto da mı kalmalı
DMA tipini autoda bırak, dvd-rw'yi master, cd-rw'yi slave yap ve jumper ayarlarıyla bios ayarlarını aynen uygula derim. Kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: icg
DMA tipini autoda bırak, dvd-rw'yi master, cd-rw'yi slave yap ve jumper ayarlarıyla bios ayarlarını aynen uygula derim. Kolay gelsin.