Şimdi Ara

DVI-D' yi VGA Dönüştürme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımdan çift monitör kullanmak istediğim için bir ekran kartı almaya karar verdim ve aşağıdaki ekran kartını aldım:

ATI HD 5450

Bu ekran kartının girişlerinin biri VGA diğeri, HDMI ve bir diğeri ise DVI. VGA' dan ilk monitöre görüntü geliyor ancak ikinci monitörümde de sadece VGA girişi olduğu için DVI adaptörü aradım ve ekran kartıma uygun bir adaptör temin ettim. Ekran kartının DVI girişi DVI-D (dual) adı verilen bir giriş ve bu adaptörler kolay bulunmuyor. Aşağıdaki resimde verdiğim gibi :

DVI-D' yi VGA Dönüştürme

DVI-D' yi VGA Dönüştürme

Ancak DVI-D adaptörle dahi ikinci ekrana görüntü alamıyorum. Catalyst Control Center yükledim ayarlarına baktım, ikinci monitörü algılamıyor bile. Acaba DVI-D çıkışı VGA' ya dönüştürmek için başka bir aparat mı gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lutfucan -- 29 Kasım 2014; 14:34:56 >

• DVI-D : Dijital bir çıkıştır. VGA'ya pasif kablo ile çevrilemez.
    HDMI da dijital bir çıkıştır. VGA'ya pasif kablo ile çevrilemez. HDMı to VGA aktif çeviriciler var ama kalitelisi 50 liradan fazla paraya satılıyor.
    Bence monitörlerden birini satıp DVI'lı monitör almak daha mantıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lutfucan

DVI-I olduğunda maalesef DVI TO DVI kablo ile işlem yapmamız gerekli, ofiste o şekilde kullanıyoruz.
    Hatta yeni nesil kasalarda onboard ekran durumunda VGA + DVI-I varsa ekran kartı olmadan kablo ile kullanmak mümkün.
    Buradaki seçenek monitorun çıkışı DVI-I desteklemesi...

Arkadaşın dediği gibi çevirici aadaptor sonuç vermez.
    DVI-I ekran kartları çok azdır sizinki şansa denk gelmiş.

HDMI TO VGA çeviricileri deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.