Şimdi Ara

E 8400 Overclock sorun YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar..Hemen sorunumu söyleyeyim.E8400 işlemcim gigabyte p35c-ds3 anakartm var..pc yi ilk aldıım zamanlar çok rahatlkla 3.87 Ghz ulaşabiliyordum..Fakat şu sıralar sağı solu belli olmuyor.4 GHz de stabil kullanmak istediğim sistem şimdi ancak 3.77 de stabil kalıyor ve dolayısyla ram'lerden gerçk değerleni bile alamıyorm..4 ghz e çıkartıyorm açılıyor..orthos taişlemciyede ram ede test uyguluyorm 30 ar dakika hiç bişey yok..ama restart ettğimde pc mavi ekran hatası veriyo..Artık ramdenmi işlemcidenmi anlamıyorum.Kafam takılan bir soruda anakarttan +0.6 volt verdiğimde everestte ram voltajı 2.1 gözüküyor normalde bu değer 2.4 demek..bunun sebebi nedir??ama +0.7 bile verdm eğer gerçkten o değeri verse ram lerin yanması gerkirdi..Cpu soğutucu problemim yok bu arada sunbeam core contact kullanıyorum.Bios u bir çok defa update ettiğimide belirteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergio_53 -- 21 Kasım 2009; 11:34:45 >

• yokmu fikri olan?
  • Bende de şöyle bir sorun var(sistem E8400+P45DS3R+A data 800+) Sistem normal değerleri ile çalışınca acayip yavaşlıyor(everest te ram okuma hızı 2000 gibi değerlere düşüyor energy saver da baktım 3. piston açmıyor hiç) Anca 3.6 da kullanırsam düzeliyor. Büyük ihtimal anakartlarımızda sorun var(1000 mhz de kullanığım ramler artık o değerler çıkmıyor). garantiye gönder diyecem ama bu seferde o/c yapılmış garanti dışı deyip işlem yapmayacaklar mecbur öyle kullanacağız.
  • bende aynı şeyi düşündüm aslında..o.c yaptığım zaman bazen olmuyor yeniden başlatırken pc kendini kapatıyor sonra açılıyor kendi kafasına göre :) bi sorun var ama nerde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.