Şimdi Ara

E bay İlk Alışveriş Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, E baydan ilk defa alışveriş yapıcam yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür Ederim.

1. Amerikadan bir ürün alıcam kargo dahil fiyatı 40 dolar, kredi kartı ile alıcam şimdi kredi kartı TL cinsinde kendi otomatik mi çevirip 40 dolar karşılığı tl ekstresi çıkarıyor?

2. Ürün 30 dolar +10 dolar shipping yani kargo diyor, Türkiyeyi seçtim Shipping te, peki bu kargo ücreti sadece Türkiye ye girişimi kapsıyor yani Türkiyeye girince ev adresime kadar sanırım PTT getirecek, ptt ye herhangi bir kargo bedeli ekstradan vericek miyim?

3. Vergiyi PTT memurunamı vericem?

4. Vergi nasıl hesaplanıyor yani neye göre sabitmi oranı, 40 dolara protein tozu alıcam ortalama kaç TL vergi çıkar?

5. Vergi harici extra bir bedel ödüyecekmiyim?

Şimdiden yardımlarınız için Teşekkür Ederim.

• Güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımcı olayım:

1. Alışverişin yapıldığı andaki kur neyse o şekilde çevrilip hesap özetine tl karşılığı olarak yazılıyor.

2. Kargo ücreti, göndericinin ödediği miktar. Ürün ülkeye girince ilgili firma (bazen özel firmalarla da geliyor) kapıya kadar getiriyor. Evet, Ptt'ye ayrıca ürünün vergisini ödeyeceksiniz (yurt dışı alışveriş olduğu için).

3. Vergiyi kapıya gelen Ptt çalışanına elden vereceksiniz.

4. AB ülkeleri ile %18, AB dışı ülkelerde ise %20'dır oran. 40 doların tl karşılığından %20 vergi ödersiniz.

5. Hayır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 29 Kasım 2020; 15:12:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gıda kategorisindeki ürünler gümrükten geçmez.

• Leon FR kullanıcısına yanıt

Çok Teşekkür Ederim yardımınız için

• Booker DeWitt kullanıcısına yanıt

Geçmez mi gerçekten :( siparişi vermiştim peki ne yapabilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.