|
Bildirim
|
Merhaba ;
Yaklaşık 1 yıldır elektrikli bisiklet kullanmaktayım. Almadan önce netten yorum, tavsiye niteliğinde araştırmaların oldu. Videolar izledim. Ama malesef tam anlamıyla bir fikir sahibi olamadım. En iyi yorumları burada okuduğum için deneyimlerimi paylaşmak istedim. Öncelikle İstanbul-Maltepe'de ikamet etmekteyim. İşimden dolayı hareketsiz bir yaşam tarzım vardı ve bundan biran önce kurtulmak için decathlondan eşim ve kendim için tilt 500 katlanır bisiklet aldım. akşamları iş çıkışlarında arabamın bagajına koyup sahilde 8-10 km.sürüp bir ter atıyorduk. bu zamanla bizde bağımlılık yaptı. Ben, evim ve işim arası (4.58 km) bisiklet ile gidip gelmeye karar vermiştim. yalnız bir sorunum vardı. Evim Zümrütevler'de Siteler bölgesindeydi. bilenleriniz vardır belki anadolu yakasının en dik yokuşlarına sahip bir yer. İlk hafta bisiklet ile gidip geldim fakat çok zorlandım. Çünkü çok dik yokuşlar vardı. Sonra elektriği araştırmaya başladım. Benim yokuşları çıkacak güçte bir motor o zamanda Türkiye'de hiç bir e-bike satan firmada bulunmamaktaydı. Şansıma LetGo'da 1500w motor - 48volt pili ile birlikte Fat-Bike üzerine kurulmuş bir 2. el bisiklet buldum.yakında bir yerde olduğu için hemen gittim aldım. İstanbul anadolu yakasında kaç tane bu işi yapan bisikletçi varsa görüştüm ama hepside fatbike üzerinden bu sistemi çıkartıp Katlanır bisiklete monte edemeyiz dedi. Sonunda Fatih'te Dadaş bisikleti buldum. Ve fat bike üzerinden sistemi çıkartıp Benim tilt 500'e taktık. Pili çok iyi durumda olmamasına rağmen acayip bir performans alıyordum. o dik yokuşları düz yolda 2-3. vitese bisiklet kullanır gibi çıkıyorum. Pedal asistanı 5 seviye olmasına rağmen genellikle hep 1 de kullanıyorum. 1'de hem şarjı daha fazla mesafe götürüyor hemde pedal çevirmeyi hissediyorsunuz. Ama şöyle bir sorun yaşadım. 1500W gücünde bir motor kullanacaksanız kesinlikle katlanır bisiklete takmayın. çünkü çok hızlı gidebildiği için güvensiz hale geliyor bisiklet. şöyle bir sorunda yaşadım. benim amacım bisikleti normal bisiklet gibi kullanmak ama dik yokuşlarda destek sağlamaktı. Fakat motor neredeyse 20 inc lastik kadar ve ağır yaklaşık 8 kilo. bisikletin akışkanlığı olmuyor. Yani normal bisiklet gibi kullanmanız çok zor. Ayrıca arka lastiğe taktığımız için zor monte olayından dolayı arka lastik kesinlikle akışkan bir şekilde dönmüyor. Mesela elle çevirdiğim zaman 1 tur atıp duruyor. Katlanır bisikletlerin lastikleri çok patlıyor eğer düz bir zeminde kullanmıyorsanız. Arka lastik patladığı zaman bisikletciye gitmeden iç lastiği değiştiremiyorsunuz. Arka lastiği söküp takmak gerçekten çok zor. Ben bu sebeplerden dolayı katlanır bisikletimi satıp yerine 2019 kron xc150 aldım. Arka lastiği zırhlı lastik taktım. Ve tüm sistemi ona geçirdim. Hızlı gittiğim zamanlarda çok güven veriyor. Taş'a çakıla dikkat etmeden rahatça sürebiliyorum. Akışkanlığı diğer katlanır bisiklete göre çok fark etti. Normal bisiklet olarak ta rahatça kullanabiliyorum. Tavsiye'ye gelince ; eğer düz bir yerde yaşıyorsanız ve bisiklete binmeyi seviyorsanız Ön motor ve 250W - 500W arası yeterli olacaktır. Ön tekere takılan motorun bisikletin akışkanlığını kesinlikle bozmuyor.ister elektrikli kullanır ister normal kullanırsınız. Eğer yokuşlu bir yerde yaşıyorsanız 1000W ve üstü Arka motor ve Dağ bisikleti alın. akışkanlığı biraz bozulsa da Dağ bisikletinde çok hissetmiyorsunuz. Menzil ise aldığınız pil ile ve kullanım şekline göre değişiyor. Mesela ben 48V 11.6 Ah Batarya ile almıştım. Bu pil ile 70 km gittiğim zamanlarda oluyor 20 km gittiğim zamanlarda. Pedal asistanı ile 1 seviyede kullanırsam genellikle 50-70 km gidiyorsunuz düz yolda. Yokuşlu yollarda ise 20-30 km'ye kadar düşüyor. bunun sebebi yokuşlarda pedal desteğini 3-5 seviye arasına almak. 1.seviyede 150 watt enerji çekerken 5 te 1300 watt enerji çekiyor. pilimin tamamen bitmesini bekliyorum. Şuanda son demlerinde. 48V 20 ah pil yaptırmayı düşünüyorum. Karaköy'de yapıyolarmış. bunu da yaptırdığım zaman farkları yazarım. Aklıma gelenler bunlar varsa atladığım yada sizin kafanızda soru işaretleri sorun elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. Teşekkürler saygılar. Not : 2 bisikletinde resimlerini daha sonra paylaşacağım. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveman -- 29 Nisan 2019; 19:46:59 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epkiraz -- 10 Mayıs 2019; 16:32:8 > |
|
|
|