Merhaba arkadaşlar ben e-devlet üzerinden bedelli askerlik için başvurumu yaptım. Sağlık Muayenemi oldum, Askerlik Hizmet Tercih İşlemlerimi bitirdim ama Yoklama Başvurusu Süreç Takibi sayfasına gelince başvuru sürecimi takip edemiyorum. "Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz." diye bir hata alıyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan varmı? |
E-Devlet Yoklama Başvurusu Süreç Takibi Sorunu
E-Devlet sistemi üzerinden yaptığın askerlik yoklama başvurusu süreç takibinde sorun yaşaman halinde aşağıdaki adımları takip edebilirsin:
- Başvuru Durumunu Kontrol Et: Başvurunun durumunu kontrol etmek için Asal Yoklama Başvurusu Süreç Takibi hizmetini kullanabilirsin.
- Sistem Sorunlarını Gözlemle: E-Devlet sistemi bazen teknik sorunlar yaşayabilir. Sistemdeki geçici sorunlar hakkında bilgi almak için resmi kaynakları kontrol edebilirsin.
- Tarayıcını Güncelle: Sorunun tarayıcı kaynaklı olabileceğini göz önünde bulundur. En son tarayıcı sürümünü kullanmayı dene.
- Önbelleği ve Çerezleri Temizle: Tarayıcının önbelleğini ve çerezlerini temizlemek, geçici sorunları gidermeye yardımcı olabilir.
- Farklı Bir Cihaz Kullan: Farklı bir bilgisayar veya mobil cihaz kullanarak sorunun cihaz kaynaklı olup olmadığını kontrol edebilirsin.
- Teknik Destek İste: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, E-Devlet sisteminin teknik destek birimiyle iletişime geçebilirsin.
"Askerlik yoklama işlemleriniz devam etmektedir. Askerlik yoklama başvurunuzu güncelleyebilirsiniz. İşlemin hangi aşamada olduğunu Asal Yoklama Başvurusu Süreç Takibi hizmetini kullanarak öğrenebilirsiniz." mesajı, başvurunun işleme alındığını ancak henüz tamamlanmadığını belirtir. Süreç takibi seçeneği görünmediğinde, yukarıda belirtilen sorun giderme adımlarını takip edebilirsin.