Şimdi Ara

e-spor cafe kurmak için sistem önerileriniz ve diğer konular hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 milyon nüfuslu üniversitesi de olan bir ilde espor cafe kurma planımız var.espor tarzı olarak şehirde sadece 3 cafe var..gerisi vasat internet kafeler ile oyun oynatabilen makinaları olan ortalama internet kafeler.

rekabet edebilmek adına öncelikle biraz dekorasyon ve ortam konusunda planlama düşünüyorum.çünkü şehirdeki diğer kafelerin bu yönde eksiği baya var.

buraya yazmadan önce internetcafeciler.net forumlarını okudum...resmen modlar dahil birçoğu milleti vazgeçirtmek için klasik esnaf ağlamaları yapıyor.yardımcı olan çok az.
    o foruma yazan cafecilerin; pentium makinaları olan, zamanında işin ekmeğini yemiş ama kendini yenilememiş işletmeciler olduğunu düşünüyorum.

şimdi ben 50veya 40 makinalı bir yer düşünüyorum.sorulara geçersek;

1- dükkanın kira olacak olması bizi çok zorlar mı ? bir de elektrik ne kadar gelir ? klima falan da olsa ?
    2- suriyelileri uzak tutmak için kapıya "kimliği olmayan giremez" yazsak yeterli mi ?
    3- ne kadar sermaye gerekir? 200bin düşündük ancak yetmeyecek sanırım
    4- sistem önerileriniz nelerdir ? dota csgo lol tarzı oyunlar için.gtx 1050 tarzı bir kart yeter diye düşünsem de pubg konusunda fps tatmin etmez diye düşünüyorum
    özellikle kulaklık klavye mouse mousepad koltuk konusunda müşteriye kalite hissi yaşatacak ürünler seçmek istiyorum.(tabi 1000 tl ye razer klavye alamayız da )
    ccboot sistemi kurup makinalara hdd ssd almayacağım.
    burda bi arkadaşın amd sistemlerde boot maviekran ccboot konusunda sıkıntıları yazdığını hatırlıyorum ne dersiniz? intel ve nvidia mı tercih edilmeli? amd kartları uygun fiyat ancak güç tüketimi nvidia ya göre yüksek sanırım.?

5- istemci makinalarda hdd olmayacağı için sunucu ile sürekli iletişimde olacak ve ağ tıkanıklığı yavaşlığı olmaması için ethernet , kablo ,switch konularında nelere dikkat etmem gerekiyor?
    burda tanıtılan sunucuyu almak cazip mi ? 4 tane ethernet portu var anakartın
    Technopatyoutube
    Disksiz İnternet Kafe Sistemi Kurulumu
    https://www.youtube.com/watch?v=kkpzlpSvQ8Q

6- windows 10 lisansları nasıl alınıyor? 50 tane almak istesem mesela ne olacak fiyat? hepsiburda da 1500 tl yazıyor gittigidiyor tarzı sitelerde 10 tl ye satılıyor...10 tlye satılanlar kafeye olmuyormuş retail lisans almak gerekiyormuş.onunda fiyatını bi satıcıya sordum tel verdi ara konuşuruz falan diye aramadım. ben kendim araştırınca 100 tl gibi bir rakamı var.ama 10 tlye lisans satanlar retail diye kazıklamaya kalkar diye şüpheleniyorum.malum herkes uyanık ya.

7-parçaların hepsini ve belli başlı parçaları tek biryerden toplu alınca indirim durumları nasıl oluyor ?
    8-sizce kosgeb kredi verir mi?

cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 16 Ocak 2020; 20:40:7 >

• 50 makinalı 1050 cafe kurmak yerine 25 makinalı 144hz en az 1660 kurarsanız emin olun daha sabit ve sürekli müşteriye sahip olursunuz.

Neden derseniz insanlar zaten artık iyi şeylere iyi para vermeye alıştı. Yani bu bağlamda sizi tercih etmeleri için bir sebep olması lazım. Örn. dışarıda net cafeye gidenlerin çoğu özellikle cs tayfa 144hz masalar için can atar, doluysa oturmaz gider başka yeri tercih eder. Artık cafe işi 2007 seneleri gibi mt2 gta tarzı değil kısaca.

Ben size sadece sistem öneriyim kalan kısmını da diğer bilir arkadaşlar anlatsın:

Klavye:https://www.gameekstra.com/urun/gamepower-warlock-outemu-kirmizi-switch-mekanik-turkce-klavye
    Mouse:https://www.incehesap.com/hyperx-pulsefire-core-hx-mc004b-gaming-mouse-fiyati-42632/?ref=akakce&v=1.43.1
    Headset:https://www.amazon.com.tr/HyperX-KHX-HSCP-RD-Cloud-II-Kulakl%C4%B1k/dp/B00SAYCXWG

Size tek masanın maliyeti 5700 TL, başlangıç için 20 masa kurarsanız 114 bine gelir. Şehre göre saati 4/5 liradan çok rahat deli gibi çalışır bunlar. Kaldı ki bunun yanına aburcubur vs.'si ile size günde 18 saat çalışan 20 masa çok rahat 2000 TL günlük getiri sağlar. Hadi kolay gelsin.
    Kafa işimden gerçekten para kazanmak istiyorsan bi 500k harcaman gerek int kafenin olamazsa olmazı iyi kalite bir internet süperonline ın 1000 megebit int ini bağlatman gerek ki her makinada stabil online oyun deneyimi olsun

Minimum pc kasa için 6k monitör de 1500₺ ekran katı muhakkak nvdia olsun bizim insanımız oo 1660ti varmış ooo oo yapar işlemci ryzen 3600 olması şart tek çekirdegi daha güçlü özel oda olsun misal admalar squad halinde pub g gircek yada beraber apex e gircek. O özel odalarda fiyatlar farklı olsun ama aletler daha kaliteli olsun

Misal normal kafe ücreti atıyorum 2.5 ise saati. Özel odanın saati 7 olsun

Misal düz aletlerde 144 olsun ryzen 1600 12 nm ve rx5500 kafi

Ama özel odada 165 hz 2k olsun ekran kartı rtx2070 süper olsun işlemcisinde ryzen 3700x olsun ekipmanlarıda everest gibi çar çöp degil stelseries olsun. Ona göre oyuncu koltukları olsun o masaya oturan kendisini twich yayıncısı gibi hissetsin ona göre verdigi paraya acımıcakrır
    Şuan cafeciler için fp işlemci Ryzen 1600 12nm, bunun üzerine 1660 1660 ti bir sistem kurulabilir ilk etapta 8gb ram ile başlarsın daha sonra bunları 16 ya yükseltebilirsin, yaklaşık 3-4 sene kafe işletme tecrübem var, bu iş tamamen LOL-PUBG ve CS-GO ya döndü. Monitörleri kesinlikle 27' 144hz almalısın gerçekten müşteri çekiyor, kasaları da arkadaşın dediği gibi RGB seç.

Senin de dediğin gibi internetcafeciler forumunun %90 kitlesi fosil sistemlerle işe devam edenlerden oluşuyor, iş yapamayıp kapatmak zorunda kalıyorlar.

1- Kira konusunda iyi kazanırsan pek gözüne batmaz, elektrik yine senin yoğunluğuna bağlı olarak değişir ama son zamlardan sonra 1500-2000 den aşağı gelmez.

3- 200k yeterli olmaz sadece bilgisayar olarak düşünme, dükkanı masası koltuğu ıvırı zıvırı derken rakam katlanıyor 40 pc istiyorsan en az 300k paraya ihtiyacın var.

4- Ucuz ekipman istiyorsan rampage ürünlerine bak çoğu kafeci onlara yöneliyor.

5- Sunucu için 40 pcye 2 adet 1gbps ethernet portu yeterli olur ayrıca iyi bir gigabit switche ihtiyacın var. ( Hepsi aynı anda açılırken yavaşlık oluyor onun dışında sorun yaşamazsın )

6- Lisans konusunda bir ara internet cafeciler ile microsoft arasında anlasma yapılmıstı çoğu kişi o şekilde almıştı, şuan durum ne bilmiyorum ama microsoftun yaptığı lisans baskınları yasaklandı diye biliyorum artık kapı kapı gezip orjinal lisans için baskın yapılamıyor diye duydum.

7- İndirim için firmalarla ile görüşmen lazım tabi ki bir miktar indirim alabilirsin.

8- Kosgeb işi zor vereceklerini hiç sanmıyorum.
    İyi akşamlar dilerim.
    2013 yılından beri cafe işleten ama bilgisayar bilgisi olmayan arkadaşımın tüm işlerine 2014 yılının sonundan itibaren el attım.
    Kendi cafemizden örnekler vererek anlatırsam sanırım daha akılda kalıcı olur.
    Yorumları tek tek okudum.Bir yorumda e spor cafe olacaksan diyerek bazı önerilerde bulunmuşlar.
    Bu noktada yanlışa kapılmaman için şöyle örnek vereyim.Cafeme gelen müşteriler içerisinde lol,cs go,pubg lite ve pubg grupları var.
    Özellikle pubg oynayan müşteri grubun varsa 1050,1050ti,1060,1060ti ekran kartlarında takılmalar olduğundan yani fps düşmeleri ekran kartının yetersiz gelmesinden dolayı bu ekran kartlarını önermiyorum.
    Örneğin bende i5 4460 işlemci 8 gb ddr3 ram msi gaming x 1050ti vardı.Artık ekran kartı kaldırmadığı için pubg yi en kötü ayarlarda bile oynatmıyordu.1070 ti taktım.pubg fps 50-55 aralığında oldu.Tabi işlemci 1070 ti besleyemediği için i7 4790 takarak dar boğazı çözdüm.bu şekilde 90-100 fps arasına çıktım.Rami 8 den 16 gb da çıkardım ve ortalama fps 110 olarak gezindi.
    Bazı yorumlarda disksiz sistem tavsiye etmediğini bunu sebep olarakda sistemin çökünce ortada kalmasını örnek göstermiş ama kesinlikle disksiz sistem al.Ben murkut kullanıyorum memnunum.Disksiz sistem için cat 6 ağ kablosu ve gigabyte switch olmalıdır.
    Cafende tek internet hattı yeterli gelmez 2 gerekirse 3 modem hat olsun.Parasını veren müşteri ping istemiyor malum.
    Yorumlarda ram 8 gb yazılmış ama disksiz sistemde ramin önemi çok o yüzden 16 gb ramin altına düşmemeni öneririm.
    İşlemci anakart seçiminde biraz daha ilerisini düşünerek sistem toparlamanı tavsiye ederim.Yarın alacağın ekran kartı yetersiz gelince üst model taktığında işlemci dar boğaz yapmasın.
  • 50 makinalı 1050 cafe kurmak yerine 25 makinalı 144hz en az 1660 kurarsanız emin olun daha sabit ve sürekli müşteriye sahip olursunuz.

Neden derseniz insanlar zaten artık iyi şeylere iyi para vermeye alıştı. Yani bu bağlamda sizi tercih etmeleri için bir sebep olması lazım. Örn. dışarıda net cafeye gidenlerin çoğu özellikle cs tayfa 144hz masalar için can atar, doluysa oturmaz gider başka yeri tercih eder. Artık cafe işi 2007 seneleri gibi mt2 gta tarzı değil kısaca.

Ben size sadece sistem öneriyim kalan kısmını da diğer bilir arkadaşlar anlatsın:

e-spor cafe kurmak için sistem önerileriniz ve diğer konular hakkında yardım

Klavye:
    www.gameekstra.com
    Gamepower Warlock Outemu Kırmızı Switch Mekanik Türkçe Klavye Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da
    https://www.gameekstra.com/urun/gamepower-warlock-outemu-kirmizi-switch-mekanik-turkce-klavye

Mouse:
    www.incehesap.com
    Kingston Hyperx Pulsefire Core HX-MC004B 6200DPI USB Optik RGB Gaming Mouse - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/hyperx-pulsefire-core-hx-mc004b-gaming-mouse-fiyati-42632/?ref=akakce&v=1.43.1

Headset:
    www.amazon.com.tr
    HyperX KHX-HSCP-RD, Cloud II - Pro Gaming Kulaklık, Kırmızı: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/HyperX-KHX-HSCP-RD-Cloud-II-Kulakl%C4%B1k/dp/B00SAYCXWG

Size tek masanın maliyeti 5700 TL, başlangıç için 20 masa kurarsanız 114 bine gelir. Şehre göre saati 4/5 liradan çok rahat deli gibi çalışır bunlar. Kaldı ki bunun yanına aburcubur vs.'si ile size günde 18 saat çalışan 20 masa çok rahat 2000 TL günlük getiri sağlar. Hadi kolay gelsin.

• Selam.

Bence 12nm ryzen 5 1600 + 1660Tİ'li sistem kurulması mantıklı olur. Bazı oyunlarda Fps kısıtlamasına maruz kalınsada, genel olarak sorunsuz sistemler elde edersiniz. Kasaların keisnlikle ışıklı rgb li olması lazım. Müşteri kitlesi bunları seviyor. Monitör olarak 27'' 1080P 144Hz monitör olmasını tavsiye ederim. SSD ve Hdd almama fikrin mantıklı.

Bunların dışında, içerinin tasarımı çok önemli. Profestonel bir destek almanı öneririm.
  • Ben birçok internet kafe gezdim, core 2 duo olanları da 8700K+2080Ti+32 GB kullananları da bilirim. Öncelikle şunu söyleyeyim hocam, internet cafe işi asla ve asla bitmez. Çünkü bunun yurtta kalanı var çoluğu çocuğu var PC ile uğraşmak istemeyeni var zengin olup ta herşey ayağına gelsin diyeni var yani var oğlu var. Bunu toplayacağınız sistem belirliyor hocam, yani ne kadar iyi sistem o kadar kaliteli müşteri.

Atıyorum zar zor GTA V açan, 768P 60HZ monitörlü, PUBG Mobile yüklü uyduruktan bir PC'niz var, size gelse gelse orta okullu veletler gelir. Ha atıyorum her sene en kral donanımı takan adamsınız, o zaman fıstık gibi müşterileriniz olacaktır. Ama gözlemlediğim her 2 durumda da sayı olarak bayağı müşteri geliyor, kimi hedefleyeceğiniz tamamen size kalmış.

İkinci husus, lokasyon. Şehrin neresindesiniz bu da müşteri sayınızı ve kitlenizi etkileyecektir. Kuytuda köşede bir yerdeyseniz çok kasmayın derim ama şehrin ortasında işlek yerdeyseniz bence biraz daha yüksek sistemlere bakın derim

Şimdi madem siz e-spor'a odaklanacaksınız benim size tavsiyem 1060+i3+8GB sistem ve geri kalanı kaliteli ekipman olur. Benim bildiğim Türkiye'de ciddi olarak 4 oyunla e-spor yapılıyor: CS:GO, Dota, LoL ve Wolfteam. Wolfteam'i geçin gitsin onu en çöp leş PC'ler bile 60FPS açıyor, diğer üçünü de bu önerdiğim sistem 144FPS verecektir zaten. Ha derseniz ki işin içine PUBG girecek, COD girecek daha yüksek bir sistem alabilirsiniz size kalmış.

Şimdi Donanımhaber'de takılan adamlar sürekli donanım takip eden adam, onlara böyle sistemle gelsen "i3 mü kaldı, 8GB resmen rezalet, 1060 çöpü de ne?" diye ağlar. Kendilerince de haklılar, ama e-spor'cu %90'ından fazlası 144FPS'i gördü mü tamam bu iş der. Ha 1060'la görmüş ha Titan RTX SLI ile görmüş çok ta umrunda olmaz. Yani "hacı kasmasın yeter" kafasındalar. Sistem toplayacak kadar bilgili olanı da zaten gider sistem toplar internet kafelerde takılmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 200/40 dersek makine başına 5 bin tl kalır ki sadece bilgisayar masrafı yapmayacaksın. bu rakam işini zorlaştırır. etrafta rakip var mı ? varsa bilgisayarları nasıl ? onu irdelemen lazım. yanlış müşterileri uzak tutmak için elit pahalı internet kafe olman gerek. kötü müşteri kötü müşteri getirir iyi müşteriyi uzaklaştırır.

koskeb işi zor ya çok güçlü bağlantıların olacak yada uzay üssü gibi bir internet cafe kurucaksın. bunlar olmadan defalarca koskebe gidip gelmen gerekir alacağın parada ciddi rakamlar olmaz.
  • Kafa işimden gerçekten para kazanmak istiyorsan bi 500k harcaman gerek int kafenin olamazsa olmazı iyi kalite bir internet süperonline ın 1000 megebit int ini bağlatman gerek ki her makinada stabil online oyun deneyimi olsun

Minimum pc kasa için 6k monitör de 1500₺ ekran katı muhakkak nvdia olsun bizim insanımız oo 1660ti varmış ooo oo yapar işlemci ryzen 3600 olması şart tek çekirdegi daha güçlü özel oda olsun misal admalar squad halinde pub g gircek yada beraber apex e gircek. O özel odalarda fiyatlar farklı olsun ama aletler daha kaliteli olsun

Misal normal kafe ücreti atıyorum 2.5 ise saati. Özel odanın saati 7 olsun

Misal düz aletlerde 144 olsun ryzen 1600 12 nm ve rx5500 kafi

Ama özel odada 165 hz 2k olsun ekran kartı rtx2070 süper olsun işlemcisinde ryzen 3700x olsun ekipmanlarıda everest gibi çar çöp degil stelseries olsun. Ona göre oyuncu koltukları olsun o masaya oturan kendisini twich yayıncısı gibi hissetsin ona göre verdigi paraya acımıcakrır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnternet kafe de en önemli şey sorunsuzluk (zaman=para) ,sonra dayanaklılık sonra da elektrik tüketimi önemli olucaktır.

Gtx 1650 super/1660 super ve i5 9400f işinizi göreceğini düşünüyorum. ucuz yollu 1000-1200 tl arası 144 hz monitör tamam .Pclerin bir yarısını 8gb diğer yarısını çift kanal 16gb ram alırısn, 8 likleri daha sonra 16 larsın.

Cpunun alternatifi ryzen 2600 olabilir. AMD gpudan uzak dur adam oyun oyanerken watmann dı gıldrı gıcık bir sorunlar olursa müşteri basar kalayı oyunu yanarsa.
    HDD almamam fikrine karşıyım bir sıkıntıda tüm pclerin iptal ola durumu gibi birşey olabilirmi. Güç kaynaklarında verimlilik gold-platt dan aşağı düşme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 15 Ocak 2020; 15:48:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şuan cafeciler için fp işlemci Ryzen 1600 12nm, bunun üzerine 1660 1660 ti bir sistem kurulabilir ilk etapta 8gb ram ile başlarsın daha sonra bunları 16 ya yükseltebilirsin, yaklaşık 3-4 sene kafe işletme tecrübem var, bu iş tamamen LOL-PUBG ve CS-GO ya döndü. Monitörleri kesinlikle 27' 144hz almalısın gerçekten müşteri çekiyor, kasaları da arkadaşın dediği gibi RGB seç.

Senin de dediğin gibi internetcafeciler forumunun %90 kitlesi fosil sistemlerle işe devam edenlerden oluşuyor, iş yapamayıp kapatmak zorunda kalıyorlar.

1- Kira konusunda iyi kazanırsan pek gözüne batmaz, elektrik yine senin yoğunluğuna bağlı olarak değişir ama son zamlardan sonra 1500-2000 den aşağı gelmez.

3- 200k yeterli olmaz sadece bilgisayar olarak düşünme, dükkanı masası koltuğu ıvırı zıvırı derken rakam katlanıyor 40 pc istiyorsan en az 300k paraya ihtiyacın var.

4- Ucuz ekipman istiyorsan rampage ürünlerine bak çoğu kafeci onlara yöneliyor.

5- Sunucu için 40 pcye 2 adet 1gbps ethernet portu yeterli olur ayrıca iyi bir gigabit switche ihtiyacın var. ( Hepsi aynı anda açılırken yavaşlık oluyor onun dışında sorun yaşamazsın )

6- Lisans konusunda bir ara internet cafeciler ile microsoft arasında anlasma yapılmıstı çoğu kişi o şekilde almıştı, şuan durum ne bilmiyorum ama microsoftun yaptığı lisans baskınları yasaklandı diye biliyorum artık kapı kapı gezip orjinal lisans için baskın yapılamıyor diye duydum.

7- İndirim için firmalarla ile görüşmen lazım tabi ki bir miktar indirim alabilirsin.

8- Kosgeb işi zor vereceklerini hiç sanmıyorum.

• Online oyunlar için SSD almak şart. En azindan 512 gb 860 Evo ya da 970 lazim. Online olmayan oyunları hddye atarsiniz. Ryzen 5 1600 yeterli olur çünkü kafeye gelen adam fps kiyaslamasi yapmaz, oyun akıcı oynansin yeter. İşlemcileri 4.0 ghz yaparsin, ramleride 3600e cekersin intele gore fps kaybinda azalir. Kirayalacaginiz dükkan biraz büyük olursa iyi olur. Hatta odaliysa daha iyi.

• imkanın varsa istanbuldaki cafelerin sistemlerini git gör araştır bence
  • arkadaşlar öncelikle vakit ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim

@Lana-Del-Rey haklısınız 144hz konusunda o yüzden monitörleri 144 düşünüyoruz bizde

amd ekran kartları konusunda güç tüketimi ve mavi ekran hataları konusunda bir söylenti var ama biraz daha bakacağım.

aslında dota csgo lol oynayacak makinalara 4gb 5500xt bunların saati 3 tl

pubg bf cod oynanacak makinalara da 1660 olarak yapılandırsak mı diye de düşünüyorum buınların saati 4 tl diye ayarlasak mesela
    sistem öneriniz güzel ancak mouse klavye ve kulaklık işin içine girince biraz daha yukarı çıkıyor maliyet

@Muten Baba evet kasa rgb ışıklı olması güzel olur bence de... monitör olarak 24" düşünüyorum.27" monitörlerde 1080p çözünürlüğün kötü durduğu söyleniyor. 2k çözünürlük olması gerekiyormuş.ancak 1660 ekran kartı da kasabilir o çözünürlükte oyunlar sanırım..bir de 27" de oyun takibinin ekranın büyüklüğü yüzünden zor olduğu da söyleniyor.

@Ultratopkek
    evet hocam ben de sizin gibi düşünüyorum.en kötü haftaiçi bile yarısı dolu oluyor makinaların.dediğiniz gibi öğrenci yurdu gibi yerlere yakınlık da önemli aslında.kaliteli müşteri için ben de uyduruk makina toplamak istemiyorum .ortamın seviyesi yüksek olsun istiyorum.
    konum olarak şu an bakıyoruz ama yurtlara yakın olabilmesine dikkat ediyoruz
    8 gb ram fiyat olarak cazip ancak ccboot olacağı için ve o da 4gb cache kullandığı için 16gb ram olmak zorunda.sunucuda bi sıkıntı çıktığında istemci makinalar 30 dk falan sunucusuz bu şekilde çalışabiliyor .

@eskibirkurt haklısınız rakam işimizi zorlaştırıyor onu arttırmanın yolunu arıyoruz şimdilik.etrafta rakip olabilecekler şehrin başka noktalarında... onların da sistemleri güzel ancak ortam vasat.
    kosgebden ümidi kestim sanırım.

@asko56 500k baya yüksek ama geri dönüşü aynı oranda daha kısa sürede olacağından ben de eminim.superonline 1gbit internet güzel ancak heryerde altyapısı olmayabiliyor sanırım.şu an 2 adet farklı hat alıyormuş cafeciler birisi web için diğeri de online oyunlar için

dediğiniz gibi 1660 ve rx5500 olarak iki farklı düzenek de mantıklı gibi duruyor

bunların haricinde bir de dediğiniz gibi vip odası şeklinde bir kurulum da baya cezbedici olacaktır diye düşünüyorum ben de

@guzmann06 144hz monitörü düşünüyorum evet ancak ramler ccbootan dolayı 16 olmak zorunda.hdd alsak her makina da ayrı ayrı ayar gerekecek vs felaket bir zaman kaybı ve iş yükü çıkacak . güç kaynaklarında gold almak güzel ancak çok uçuk fiyatları corsair kasa ile birlikte gelen 80+plus bronz bi güç kaynağı daha cazip sanki.fiyatı 600 dü sanırım..tek başına gold psu alsam fiyatı 500 civarı
    gpu konusunda amd seçersek sıkıntı yaşarmıyız diye tereddütdeyim ben de açıkçası

@Me[S]uT aynen hocam olay tamamen espora dönmüş. o forumda dün bi başlıkta yine baktım arap hasan mı ne öyle bi mod var. ne kafe açıyorsun boşver paranı faize yatır diye açık açık yazıyor.inanılmaz ya.milleti nasıl korkutup vazgeçirteceklerini şaşırmışlar.

3. bi 300 yapabilsek dediğiniz gibi çok iyi olacak aslında
    6. dediğiniz gibi evet BSA nın anlaşması yenilenmemiş sanırım bu yüzden denetleme yok gibi bişeyler duydum ben de.

@milyarderdahi
    sunucu için 3 tane ssd alacağız ccboot öyle istiyor.bu şekilde hız sorunu kalmıyor.ancak samsung evolar 1 ayda pert oluyor diyenler var. o yüzden 970 pro 512 tercih edeceğiz gibi

@4Yankee internetten falan baktım pek çoğuna hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 16 Ocak 2020; 20:42:48 >

• Evet 2K daha uygun 27 için ama cafe işleteceksin büyük monitör daha canlı durur. Emin ol bunun farkını hissedersin.
  • sunucu için 970 pro daha dayanıklı gibi bir bilgi edinmişsin. 970 pro nun evoda yegane farkı hız dışında tbw yazma ömrü.

samsunng 960 evo plus 500gb 300 TBW
    samsung 970 pro 512gb 600 TBW
    corsair mp510 480gb 800 TBW

MP510 oldukça f/p.
  • İyi akşamlar dilerim.
    2013 yılından beri cafe işleten ama bilgisayar bilgisi olmayan arkadaşımın tüm işlerine 2014 yılının sonundan itibaren el attım.
    Kendi cafemizden örnekler vererek anlatırsam sanırım daha akılda kalıcı olur.
    Yorumları tek tek okudum.Bir yorumda e spor cafe olacaksan diyerek bazı önerilerde bulunmuşlar.
    Bu noktada yanlışa kapılmaman için şöyle örnek vereyim.Cafeme gelen müşteriler içerisinde lol,cs go,pubg lite ve pubg grupları var.
    Özellikle pubg oynayan müşteri grubun varsa 1050,1050ti,1060,1060ti ekran kartlarında takılmalar olduğundan yani fps düşmeleri ekran kartının yetersiz gelmesinden dolayı bu ekran kartlarını önermiyorum.
    Örneğin bende i5 4460 işlemci 8 gb ddr3 ram msi gaming x 1050ti vardı.Artık ekran kartı kaldırmadığı için pubg yi en kötü ayarlarda bile oynatmıyordu.1070 ti taktım.pubg fps 50-55 aralığında oldu.Tabi işlemci 1070 ti besleyemediği için i7 4790 takarak dar boğazı çözdüm.bu şekilde 90-100 fps arasına çıktım.Rami 8 den 16 gb da çıkardım ve ortalama fps 110 olarak gezindi.
    Bazı yorumlarda disksiz sistem tavsiye etmediğini bunu sebep olarakda sistemin çökünce ortada kalmasını örnek göstermiş ama kesinlikle disksiz sistem al.Ben murkut kullanıyorum memnunum.Disksiz sistem için cat 6 ağ kablosu ve gigabyte switch olmalıdır.
    Cafende tek internet hattı yeterli gelmez 2 gerekirse 3 modem hat olsun.Parasını veren müşteri ping istemiyor malum.
    Yorumlarda ram 8 gb yazılmış ama disksiz sistemde ramin önemi çok o yüzden 16 gb ramin altına düşmemeni öneririm.
    İşlemci anakart seçiminde biraz daha ilerisini düşünerek sistem toparlamanı tavsiye ederim.Yarın alacağın ekran kartı yetersiz gelince üst model taktığında işlemci dar boğaz yapmasın.

• Hocam toplayacağın sisteme minimum bu tarz bir montirör almalısın ki müşteri çekebilesin.

https://www.itopya.com/viewsonic-236-vx2458-c-mhd-280-nits-1ms-144hz-hdmi-dvi-dp-kavisli-fhd-gaming-monitor/
  • Harddisksiz sistemler + dusuk enerjili ekran kartlari (nvidia) + bol rgb = saati 4 tl

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lol csgo dota wolfteam icin rx 560 bile yeterli
    gtx 1050 ti cok pahalı satılıyor trde daha hızlı olsada

yuksek oyunlar icin nvidia iyidir
  • Hocam Naptınız Dükkanı Açtınız Mı İşler Nasıl İlk Deneyimleriniz Nedir Sıkıntı Var Mı

• Bu işi yapacaksan bir Beşiktaşa adeks cafeye uğra. Hatta git farklı kategorideki bütün pcleri dene. Yemeğini ye. Wclere gir. Herşeyi kurcala. Kafe kurarsın adam 1 saat oturur kalkar. Kafe kurarsın bir oyuncu kültürü oluşturur. Aman dekorasyona para görmeyim deme. Önce donanım, yemek çeşitleri ve kalitesi ve hizmetten kesinlikle ödün verme. Karşılığında da paranı al beleşe satma kendini. İçeriyi de loş tut. Giren zaman kavramını u unutsun. Donanımlar dan özellikle güç kaynaklarını sakın göz ardı etme. İnternet altyapısı da oldukça önemli.

• Bu sektöre atılmak istiyorsanız en az 1 milyon paranız olması gerek ve 70-80 bilgisayardan aşağısı kurtarmaz. Bende int cafeciyim. Bu iş ile hiç bilginiz yoksa kolay değil işletmek. Pendemiden önce 1 milyon 900 bin tl'ye cafemi devrediyordum, şu an beklemedeyim. Düşünürseniz pm atın ankara'da cafem :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.