< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 16 Ocak 2020; 20:40:7 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 16 Ocak 2020; 20:40:7 > |
50 makinalı 1050 cafe kurmak yerine 25 makinalı 144hz en az 1660 kurarsanız emin olun daha sabit ve sürekli müşteriye sahip olursunuz.
Neden derseniz insanlar zaten artık iyi şeylere iyi para vermeye alıştı. Yani bu bağlamda sizi tercih etmeleri için bir sebep olması lazım. Örn. dışarıda net cafeye gidenlerin çoğu özellikle cs tayfa 144hz masalar için can atar, doluysa oturmaz gider başka yeri tercih eder. Artık cafe işi 2007 seneleri gibi mt2 gta tarzı değil kısaca. Ben size sadece sistem öneriyim kalan kısmını da diğer bilir arkadaşlar anlatsın: ![]() Klavye:https://www.gameekstra.com/urun/gamepower-warlock-outemu-kirmizi-switch-mekanik-turkce-klavye Mouse:https://www.incehesap.com/hyperx-pulsefire-core-hx-mc004b-gaming-mouse-fiyati-42632/?ref=akakce&v=1.43.1 Headset:https://www.amazon.com.tr/HyperX-KHX-HSCP-RD-Cloud-II-Kulakl%C4%B1k/dp/B00SAYCXWG Size tek masanın maliyeti 5700 TL, başlangıç için 20 masa kurarsanız 114 bine gelir. Şehre göre saati 4/5 liradan çok rahat deli gibi çalışır bunlar. Kaldı ki bunun yanına aburcubur vs.'si ile size günde 18 saat çalışan 20 masa çok rahat 2000 TL günlük getiri sağlar. Hadi kolay gelsin. |
Kafa işimden gerçekten para kazanmak istiyorsan bi 500k harcaman gerek int kafenin olamazsa olmazı iyi kalite bir internet süperonline ın 1000 megebit int ini bağlatman gerek ki her makinada stabil online oyun deneyimi olsun
Minimum pc kasa için 6k monitör de 1500₺ ekran katı muhakkak nvdia olsun bizim insanımız oo 1660ti varmış ooo oo yapar işlemci ryzen 3600 olması şart tek çekirdegi daha güçlü özel oda olsun misal admalar squad halinde pub g gircek yada beraber apex e gircek. O özel odalarda fiyatlar farklı olsun ama aletler daha kaliteli olsun Misal normal kafe ücreti atıyorum 2.5 ise saati. Özel odanın saati 7 olsun Misal düz aletlerde 144 olsun ryzen 1600 12 nm ve rx5500 kafi Ama özel odada 165 hz 2k olsun ekran kartı rtx2070 süper olsun işlemcisinde ryzen 3700x olsun ekipmanlarıda everest gibi çar çöp degil stelseries olsun. Ona göre oyuncu koltukları olsun o masaya oturan kendisini twich yayıncısı gibi hissetsin ona göre verdigi paraya acımıcakrır |
Şuan cafeciler için fp işlemci Ryzen 1600 12nm, bunun üzerine 1660 1660 ti bir sistem kurulabilir ilk etapta 8gb ram ile başlarsın daha sonra bunları 16 ya yükseltebilirsin, yaklaşık 3-4 sene kafe işletme tecrübem var, bu iş tamamen LOL-PUBG ve CS-GO ya döndü. Monitörleri kesinlikle 27' 144hz almalısın gerçekten müşteri çekiyor, kasaları da arkadaşın dediği gibi RGB seç.
Senin de dediğin gibi internetcafeciler forumunun %90 kitlesi fosil sistemlerle işe devam edenlerden oluşuyor, iş yapamayıp kapatmak zorunda kalıyorlar. 1- Kira konusunda iyi kazanırsan pek gözüne batmaz, elektrik yine senin yoğunluğuna bağlı olarak değişir ama son zamlardan sonra 1500-2000 den aşağı gelmez. 3- 200k yeterli olmaz sadece bilgisayar olarak düşünme, dükkanı masası koltuğu ıvırı zıvırı derken rakam katlanıyor 40 pc istiyorsan en az 300k paraya ihtiyacın var. 4- Ucuz ekipman istiyorsan rampage ürünlerine bak çoğu kafeci onlara yöneliyor. 5- Sunucu için 40 pcye 2 adet 1gbps ethernet portu yeterli olur ayrıca iyi bir gigabit switche ihtiyacın var. ( Hepsi aynı anda açılırken yavaşlık oluyor onun dışında sorun yaşamazsın ) 6- Lisans konusunda bir ara internet cafeciler ile microsoft arasında anlasma yapılmıstı çoğu kişi o şekilde almıştı, şuan durum ne bilmiyorum ama microsoftun yaptığı lisans baskınları yasaklandı diye biliyorum artık kapı kapı gezip orjinal lisans için baskın yapılamıyor diye duydum. 7- İndirim için firmalarla ile görüşmen lazım tabi ki bir miktar indirim alabilirsin. 8- Kosgeb işi zor vereceklerini hiç sanmıyorum. |
İyi akşamlar dilerim.
2013 yılından beri cafe işleten ama bilgisayar bilgisi olmayan arkadaşımın tüm işlerine 2014 yılının sonundan itibaren el attım. Kendi cafemizden örnekler vererek anlatırsam sanırım daha akılda kalıcı olur. Yorumları tek tek okudum.Bir yorumda e spor cafe olacaksan diyerek bazı önerilerde bulunmuşlar. Bu noktada yanlışa kapılmaman için şöyle örnek vereyim.Cafeme gelen müşteriler içerisinde lol,cs go,pubg lite ve pubg grupları var. Özellikle pubg oynayan müşteri grubun varsa 1050,1050ti,1060,1060ti ekran kartlarında takılmalar olduğundan yani fps düşmeleri ekran kartının yetersiz gelmesinden dolayı bu ekran kartlarını önermiyorum. Örneğin bende i5 4460 işlemci 8 gb ddr3 ram msi gaming x 1050ti vardı.Artık ekran kartı kaldırmadığı için pubg yi en kötü ayarlarda bile oynatmıyordu.1070 ti taktım.pubg fps 50-55 aralığında oldu.Tabi işlemci 1070 ti besleyemediği için i7 4790 takarak dar boğazı çözdüm.bu şekilde 90-100 fps arasına çıktım.Rami 8 den 16 gb da çıkardım ve ortalama fps 110 olarak gezindi. Bazı yorumlarda disksiz sistem tavsiye etmediğini bunu sebep olarakda sistemin çökünce ortada kalmasını örnek göstermiş ama kesinlikle disksiz sistem al.Ben murkut kullanıyorum memnunum.Disksiz sistem için cat 6 ağ kablosu ve gigabyte switch olmalıdır. Cafende tek internet hattı yeterli gelmez 2 gerekirse 3 modem hat olsun.Parasını veren müşteri ping istemiyor malum. Yorumlarda ram 8 gb yazılmış ama disksiz sistemde ramin önemi çok o yüzden 16 gb ramin altına düşmemeni öneririm. İşlemci anakart seçiminde biraz daha ilerisini düşünerek sistem toparlamanı tavsiye ederim.Yarın alacağın ekran kartı yetersiz gelince üst model taktığında işlemci dar boğaz yapmasın. |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 15 Ocak 2020; 15:48:12 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 16 Ocak 2020; 20:42:48 > |
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|