Şimdi Ara

E-ticaret Bitmiştir Bulaşmayın Batmayın. N11 HEPSİBURADA AMAZON Hikaye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
11
Favori
48.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • E-ticaret bitmedi, bitmez. Tam tersine, gelecek e-ticarette.
  • Benim başıma gelen daha ilginç, bir ürün aldım ama teslim edemediler, kargoyu aradım adresin yanlış olduğunu aradım, satıcı iade talebi oluşturmamı söyledi, oysa ki yanlış girilen adresi düzeltse hem ben ürünümü alırdım hem de iki kez kargo ödemek zorunda kalmazdı. Ürünün kişiye özel olduğu da düşünülürse bu işte ciddi karlar olmasa iade almamak için kırk takla atarlardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün suçu sitelere yüklemişsiniz ama doların bu seviyelere gelmesinde rolü olanların (dış güçler) hiç mi suçu yok? :)

• Boş bir konu. Bir sürü hayali gider yazmış oraya yedik bizde.

• Sen ürün fiyatını doğru belirlemiyorsan bu senin suçun orda yazdığın harcamalar ürün başı sen oturup bu ürün için bu kadar komisyon bu kadsr vergi bu kadar kargo paket parası veriyorum o zaman bu fiyata satmam lazım demiyorsan batmayı haketmissindir

Ayrıca konu csb rakip elemek için açılmış burdan bir kişi görüp vazgeçse kardır diye düşünüyor büyük ihtimalle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

www. ile başlayan ekmek teknesi mi olur? Anahtar olacak elinde besmele ile açacaksın, namaza gitmesen de cuma saati yalandan kapatacaksın. Kapısında tavla oynanmayan dükkanın pikseline tüküreyim
    Sonra biz neden gelişmedik

• Ben bir mühendis olarak kendi ürünlerimi %100 yerli malzemelerle üreterek N11 de satıyorum. Ufak bir atölyem, 3 çalışanım var. Ayda 175 ürün ortalamasını yakaladım. 9 hafta önce N11 de satışa başlamıştım, herşey çok iyi ilerliyor. Dolar 3 ten 7 ye çıktı ama ben aynı fiyatta satmaya devam ettim ve halen de öyle. Kaliteli ürünü daha uygun fiyata sunarak piyasanın %15 fiyat aşağı çekmesine yardımcı oldum. İşinizi hakkıyla yapın, en gıcık müşteriyi bile gerek iade olsun gerek diğer konular olsun memnun etmenin yolu ürünü doğru anlatmak ve beklentisini gerçekçi kılmak. Ben memnunum, bu işlere girişecek olan varsa da hesabını kitabını iyi yapsın çünkü maliyetleri takip etmek çok çok çok önemli.

Tavsiye: KOSGEB! Bu gerçekten çok değerli bir destek sistemi. İşini iyi yapan ve potansiyelini kanıtlayan girişimlere ayakta kalma gücü veriyor. Benim referansım N11 oldu. Kısa sürede 500ü aşkın sipariş ile %100 mağaza puanı, hızlı mağaza ve başarılı mağaza rozetlerini kaptım. Bu başarılar bana 2 yıllık kira+kuruluş desteği sağladı. Şu an daha kaliteli üretim makinaları ve atölyenin verimliliği için gerekli destekleri almak için görüşmeler devam ediyor.

Allah herkesin gönlüne göre versin. Kazancınız bol, zihniniz girişimci olsun.

Edit: dostlar maalesef forum ortamını hepimiz biliyoruz. O yüzden özelden yazan arkadaşlara mağaza linki mi veremiyorum. Ben oto aksesuar üretiyorum, amacım daha sonra parça üretimine geçmek. Bir mühendisim evet ama kendi işimi kurdum, aslında kurmak zorunda kaldım çünkü asgari ücret teklif etmişlerdi. Bu yazının amacı mağazanın reklamını yapmak değil, İstanbul Beylikdüzünde atölyem yakın olan ve kosgeb süreciyle ilgili bilgi almak isteyen olursa buyursun gelsin, çayımızı çorbamızı içelim güzelce sohbet edip tanışalım. Teşekkür ederim.

25.04.2020 edit:

Bu gün itibarıyla aylık sipariş sayım 800 e ulaştı. Virüsten dolayı halkbankasından da 50bin liralık destek aldım. Tabi ki üzerine 50bin koyup bir transporter aldım. Çalışan sayım 3 tü virüsten önce 15 civarındaydı şimdi 7 e düştü. Ben ürünlerimi toptan da satıyorum ve inanın insanlar parasını ödeyip 1-2 hafta ürünün çıkmasını bekliyorlar. Çok şükür işim iyi, ailemle mutluyuz. Bu süreçte benim sıfırdan başlarken ayakta kalmamı sağlayan şey n11 di. Bu satırları sizlere ilham olsun diye yazıyorum arkadaşlar. İşe ilk başladığımda bakkaldan ekmek almak için ayırdığım parayı bile yatırmıştım. Şimdi bir evim, bir bmw 520 im ve 22.04.2020 de 50 bin lirası kredi olmak üzere bir transporter aracım var. Siz de yaparsınız, mühendis olmak demek asgari ücrete razı olmak demek değildir. online satış ölmedi, canlı kanlı tanık benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CECCBCE5F -- 25 Nisan 2020; 0:30:8 >

• Aklıma birşey takılıyor kimse de sormamış. Sen bu kadar senedir e ticaret yapıyorsun da zarar ediyorsun. Demezler mi adama bu zararı nerden karşılıyorsun. Ya çok sağlam bir sermayen var hem zararı karşılayacak hem de evini geçindirecek ya da bu e ticaret senin ek işin, diğer taraftan parayı bulup buna yatırıyorsun. Başka açıklaması yok. Sen 6 senedir bu işi yapacaksın ve her ay zarar edip cebinden karşılayacaksın bütün herşeyi. Biz de bunu yedik. He ya he he....

• Sawyer258 kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarım işin esprisiydi ciddi manada bu konudaki fikirlerime gelirsek üşenmeden de okursan eğer günümüzdeki ticaretin iki önemli unsuru var birisi sürüm diğeri markalaşma. Yani ya çok satacaksın ya çok karla satacaksın ikisini birden yapabilirsen zaten efsane olursun.

E-ticaret bu kavramlara çok uygun bir mecra değil, kılı kırk yaran, sanal ortamda olmasından faydalanarak olmadık terbiyesizliklere ve ticari ahlak dışı hamlelere cüret eden müşterilerle uğraşmak pek kolay değil.

Sonra reel bir dükkana destek değil de sadece sanal dükkan sahibi olmak müşteride sadakat ve güven kavramlarının oluşmasına uygun ortam değildir.

Ayrıca depolama kargo telefon görüşmesi fatura muhasebe gibi önemli unsurların sağlıklı bir trafik oluşumu bu yöntemde oldukça zordur.

Sermayenin bir kısmı stok, bir kısmı banka, bir kısmı kargo-ptt gibi yerlerde dağınık olması, durumu kontrol altına almayı zorlaştırır.

Dükkan, belli saatlerde açılıp kapanan, belli bir geliri olan disiplinli bir hayat tarzını sağlar e ticaret ortamı insanı yalnızlaştırır ve ticari kabiliyetin gelişmesini bırak yetenekli insanı da köreltir.

• Alibaba’dan 2$’a aldığım baseus lightining data kablosunu N11 satıcıları 60₺’ye satıyor. Zaman satmak bu kadar pahalımı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sen stok tutmadan dandik web sitesi ile al sat komisyonculuk yapmaya kalk ondan sonra agla.

yeri yurdu dukkani olmayan siteden alisveris yapmam. once sabit hat adres var mi diye bakarim. sonra arar kim cikiyor ona bakarim. sonra ordan gelip gorup alabiliyormuyuz diye sorarim. evet derse gecerim siparisi. yok mirin kirin ise catttt kapa telefonu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birader 3 tlye bulasik bezi satarsan kimse almaz zaten. Sen talep edilen urun satmamissin ki burda yaziyorsun agliyorsun. Ticaret yapmayi bilmiyorsaniz sucu teknolojide bulmayin. E-ticaret en ucuz ve kolay alisveris yontemidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

www. ile başlayan ekmek teknesi mi olur? Anahtar olacak elinde besmele ile açacaksın, namaza gitmesen de cuma saati yalandan kapatacaksın. Kapısında tavla oynanmayan dükkanın pikseline tüküreyim
    Desene dünyanın koca firmalarını da bu şekilde kar ettiriyorlar. Asıl sır burada. :) Apple 1 trilyon dolar değere böyle ulaştı heralde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

sen stok tutmadan dandik web sitesi ile al sat komisyonculuk yapmaya kalk ondan sonra agla.

yeri yurdu dukkani olmayan siteden alisveris yapmam. once sabit hat adres var mi diye bakarim. sonra arar kim cikiyor ona bakarim. sonra ordan gelip gorup alabiliyormuyuz diye sorarim. evet derse gecerim siparisi. yok mirin kirin ise catttt kapa telefonu.
    Hele bak hele bak bak. Alacağı 10tl'lik ürün, havalara bak. :) Var böyle tipler... :)
  • Hocam magaza linkinizi atar mıısnız? Merak ettim ürünlerinizi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • -RAMMSTEIN- kullanıcısına yanıt
    Sıkıcı ciddi karakterlere özel sonraki uzuuuun mesajı okuyun. Nasılsa sıkılmadan okursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: -RAMMSTEIN-

Desene dünyanın koca firmalarını da bu şekilde kar ettiriyorlar. Asıl sır burada. :) Apple 1 trilyon dolar değere böyle ulaştı heralde...

Alıntıları Göster
    Evet bak adamlar bannera bile koydu

E-ticaret Bitmiştir Bulaşmayın Batmayın. N11 HEPSİBURADA AMAZON Hikaye

• Mirable kullanıcısına yanıt
    Maalesef link atamıyorum. Malum forum ortamı bunun için uygun değil. Foruma reklam vermeyi düşünüyorum o zaman geldiğinde inşallah görür herkes.

Not: bazı troller mağazadan sipariş verip iade ediyor ama yorum yazma hakkı oluyor. Bu trollerin mağazama girerek çeşitli hoş olmayan yorumları endişesi nedeniyle mağaza linki koymadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

E-Ticaret bitmedi.

Bizler HepsiBurada,Amazon üzerinden yan satıcı yani küçük esnafdan ürün almıyoruz. Biz sadece Hepsiburada ve Amazon da Satıcısı HepsiBurada ve Amazon olan ürünleri alıyoruz.

Bizler zaten küçük esnafın batmasını HepsiBurada ve Amazon dan çıkartılmasını istiyoruz.
    İnşallah küçük esnaf değilde sizin gibiler batarda esnafa dilenecek hale gelirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimkk -- 20 Ekim 2018; 17:39:12 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.