Şimdi Ara

E-ticaret Bitmiştir Bulaşmayın Batmayın. N11 HEPSİBURADA AMAZON Hikaye (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
11
Favori
48.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: efe3297

senin gibi satıcılardan korunmak için e-ticaret var zaten. İade edilen ürün kullanılmış ve satılamayacak durumda ise ürünü iade almazsın. müşterinin yorumlarından da rahatsız olmazsın. hiç bir baskı altında kalmadan hakaret içermeyen yorumlar seni rahatsız ediyorsa güle güle sen dükkanında işine devam et.
    Ona bende şaşırdım :D n11 ' le geçen iletişime geçtim.

Ürünün iyi olmasından emin olamıyorum. Beyaz tahtaydı iz kalır mı falan diye. Bana şunu dedi.

Üründe iz kalsa bile o izi iyice silmeniz ve ürünün tekrar satılacak hale getirilmesi gerekiyor. Ancak o zaman 14 günlük iade hakkınız var.

Yani en ufak zarar gelse iade almıyorsun zaten.

Yani satıcıda alıcıda korunuyor sistem gayet iyi.

Maksadı başka arkadaşın.

• Dostum öyle bir yazmışsın ki sanki herkes aldığı ürünü 14 gün kullanıp iade ediyor gibi yazmışsın.

Eminim ki senin e dükkanından ürün almış olsam ve kullanıp iade etmek istesem satılabilirliği bozulmuş diye iade almazsın.

Evet e ticaret siteleri komisyon alıyor zaten bu komisyonlar satılan ürünün üzerine eklenipte konuluyor ki bu komisyonlar sonradan ortaya çıkmadı hep vardı.

Bazı zamanlar gelir indirim yapman gerekir ama ben şimdiye kadar zararına ürün satan görmedim.

Kargoya gelince zaten anlaştığın bir rakam var oraya da veriyorum diyecek adam zaten e ticarete girmemeli.

Son olarak web sitesicilerle veya entegrasyoncularla anlaşmak yada anlasmamak size kalmış ortada zorunlu birşey yokken gönüllü yapılan birşey zararmis gibi gosterilmemeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üçe alıp ona satarken iyiydi değil mi ?
    döviz düşer siz aynı fiyata satıp duble kazanırken sorun olmaz ama döviz artınca işler karışmaya başlar değil mi ?
    adam dolar 4,5 tl. iken almış ama sanki 6,5 tl.den almış gibi satıyor ,peki buna ne diyelim ?

üstelik bir iki bin tl. vergisi olan birisinin ,kendini milyonlarca vergi veren aracı firmalar ile aynı tutması da ilginç değil mi ?

işinize gelmiyorsa oralardan satmayın kardeşim ,zorlayan mı var ?
    sanki yüz yüze ticarette hiç sorun yok ,adam gelir malları karıştırır ,döker ,dağıtır kırar almıyorum deyip gider
    ürünü satın alıp kullanır ,beğenmedim deyip getirir ve sen alamam dersen yumruk yumruğa kavga edersin

benim anladığım kadarıyla ,artık çin den ürün getirip satma işine çok fazla kişi girdi ve büyük rekabet oluştu

internet satışları olmasa biz ürünlerin gerçek değerlerini dahi bilemeyiz ,mağazalarda tutturabildiğine satılsa kim bilecek gerçek değerini ?

üstelik internetten satışlarda sadece satıcılar sorun yaşamıyor , satıcıya soruyorsun orijinal mi diye ,evet diyor ama gelen ürün resmen sahte
    haydaa artık iade alayına başlıyorsun ,iade talebi oluştur kargoya ver ve satıcının onay keyfini bekle
    garantili diye sattıkları ürün arızalanınca iade veya değişim yapmamak için denemedikleri yol kalmayan satıcılar biliyorum

• YouTube'da Para Nerede diye bir kanala rastladım kısa süre önce, esnafın kazancı dudaklarımı uçuklattı. En kötü kazanan ayda 10 bini cebine indiriyor. Ortalama semtlerde ortalama işi yapanlar arasında 15-20 binden az kazanan neredeyse yok gibi. Arkadaşlarımla para meselesi konuşmam ama bu videolardan sonra esnaf arkadaşlarıma sordum durumu ve evet çoğu kişi iyi kazanıyor ve buna rağmen ağlıyor. Adam benim kazandığımı kazansa açım diye oturup ağlar. Evet, çalışma şartları uzun risk alınıyor lakin bu nedir kardeşim az insaf.

Esnafın ağlamasına karnım tok artık, caz yapmayın boşuna zarar eden o işi yapmaz, sizin derdiniz kazanç musluklarınızın kısılmış olması sadece.
  • Arkadaşlar hazır herkes toplanmışken soriyum dedim.Otomatik efatura kesmek için ne tavsiye edersiniz? GittiGidiyor da mağazam var. N11 amazon ve hepsiburadayada abone olup tek bir panelden kontrol ve otomatik fatura kesmek istiyorum. Bilgi verebilcek var mi? Paraşüt ve entegra tavsiye eden var mı?

• ETİCARET öylede normal ticaret çok mu kolay ne yapacak insanlar illaki bi ticaret bir iş yapacak bende 5 senedir eticaret mağazam var yapıyorum bu işi düşük karla herkesin yaptığını yaparsan batarsın kafanı yorucan ortaya farklılık katacan tabii buda yetenek meselesi zorluycan motoru biraz ha patlatırsan motoru bırak yapma.Bu işi.

Ama dediklerinin % 50 sine katılmıyorum doğruda söylemişsin yanlışta bana göre.

ETicarete müşteri memnuniyeti sağlamak bir gider kalemi ama maalesef ülkemizde insanlar çok önyargılı davranıyor mağazayı anlayıp dinlemeden sahtekar herif bu nasıl ürün deyip hakaret edebiliyor.Bu iş yapılır yapılmaz değil ama çok aşırı zorlaştı kendinden bişey katmadan yapman şu anda imkansız ürün fotosundan açıklama içeriğine kadar profesyonel olman lazım amatörlük kaldırmıyor artık.Şöyle bir örnek vereyim herkesin sattığını satarsan şöyle trajik komik durumlar çıkıyor adam 3 TL kazanacağı ürün için 2 hediye veriyor.5 TL daha verirsen 2 hediye daha veriyor 3 TL Kar için 300 takla atan adamla uğraşılmaz tarz yaratın farklı olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evox10 -- 24 Mart 2019; 0:18:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

www. ile başlayan ekmek teknesi mi olur? Anahtar olacak elinde besmele ile açacaksın, namaza gitmesen de cuma saati yalandan kapatacaksın. Kapısında tavla oynanmayan dükkanın pikseline tüküreyim
    ultra cahil

• quote:

Orijinalden alıntı: BeautifulSwitzerland

ultra cahil

Alıntıları Göster
    Fiili olarak bir dükkan,mağaza,showroom vs. olmayıp 3 m2 çağrı merkeziyle yapılacak ticaret ancak senin gibi üstün nitelikli! insanların yapacağı iştir. Müşteriler de senin gibi olur sonra kutudan hıyar çıkınca totonuz tutuşur forumda konu açarsınız.

Konuyu okumadın bile rastgele yoruma baktın ve laf sokmayı bile becerecek kabiliyetin, zekan olmadığından tuttun hakaret ettin. Alışıksınız nasılsa 10’lu 20’li yaşlarda akranlarınızla buna. Olmadı dostum balta taşa denk geldi.

Konuyu okursan meteliğe kurşun atan doğru düzgün sermayesi olmayıp internet satışlarıyla belki daha deposunda olmayan malı satan bir adamın kendi bitikliğini e-ticarete mal eden bir esnaf görürsün. Ben de biraz ironik biçimde bu ölçekteki birinin fiili olarak bir dükkanı olmadıktan sonra e-ticaret ile gemiyi yüzdüremeyeceğini izah etmeye çalıştım. Kurumsal firmaların yaptığıyla bir alıp veremediğim yok.

Konunun detayını daha fazla yazma gereği duymuyorum. Yani gördüğün şey her zaman gördüğünü sandığın şey olmayabilir üç kuruş zekana beş kuruşluk eğitimini katınca olduğun şey de aslında olmamış olabilir bir dahakine daha dikkatli ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CECCBCE5F

Ben bir mühendis olarak kendi ürünlerimi %100 yerli malzemelerle üreterek N11 de satıyorum. Ufak bir atölyem, 3 çalışanım var. Ayda 175 ürün ortalamasını yakaladım. 9 hafta önce N11 de satışa başlamıştım, herşey çok iyi ilerliyor. Dolar 3 ten 7 ye çıktı ama ben aynı fiyatta satmaya devam ettim ve halen de öyle. Kaliteli ürünü daha uygun fiyata sunarak piyasanın %15 fiyat aşağı çekmesine yardımcı oldum. İşinizi hakkıyla yapın, en gıcık müşteriyi bile gerek iade olsun gerek diğer konular olsun memnun etmenin yolu ürünü doğru anlatmak ve beklentisini gerçekçi kılmak. Ben memnunum, bu işlere girişecek olan varsa da hesabını kitabını iyi yapsın çünkü maliyetleri takip etmek çok çok çok önemli.

Tavsiye: KOSGEB! Bu gerçekten çok değerli bir destek sistemi. İşini iyi yapan ve potansiyelini kanıtlayan girişimlere ayakta kalma gücü veriyor. Benim referansım N11 oldu. Kısa sürede 500ü aşkın sipariş ile %100 mağaza puanı, hızlı mağaza ve başarılı mağaza rozetlerini kaptım. Bu başarılar bana 2 yıllık kira+kuruluş desteği sağladı. Şu an daha kaliteli üretim makinaları ve atölyenin verimliliği için gerekli destekleri almak için görüşmeler devam ediyor.

Allah herkesin gönlüne göre versin. Kazancınız bol, zihniniz girişimci olsun.

Edit: dostlar maalesef forum ortamını hepimiz biliyoruz. O yüzden özelden yazan arkadaşlara mağaza linki mi veremiyorum. Ben oto aksesuar üretiyorum, amacım daha sonra parça üretimine geçmek. Bir mühendisim evet ama kendi işimi kurdum, aslında kurmak zorunda kaldım çünkü asgari ücret teklif etmişlerdi. Bu yazının amacı mağazanın reklamını yapmak değil, İstanbul Beylikdüzünde atölyem yakın olan ve kosgeb süreciyle ilgili bilgi almak isteyen olursa buyursun gelsin, çayımızı çorbamızı içelim güzelce sohbet edip tanışalım. Teşekkür ederim.

25.04.2020 edit:

Bu gün itibarıyla aylık sipariş sayım 800 e ulaştı. Virüsten dolayı halkbankasından da 50bin liralık destek aldım. Tabi ki üzerine 50bin koyup bir transporter aldım. Çalışan sayım 3 tü virüsten önce 15 civarındaydı şimdi 7 e düştü. Ben ürünlerimi toptan da satıyorum ve inanın insanlar parasını ödeyip 1-2 hafta ürünün çıkmasını bekliyorlar. Çok şükür işim iyi, ailemle mutluyuz. Bu süreçte benim sıfırdan başlarken ayakta kalmamı sağlayan şey n11 di. Bu satırları sizlere ilham olsun diye yazıyorum arkadaşlar. İşe ilk başladığımda bakkaldan ekmek almak için ayırdığım parayı bile yatırmıştım. Şimdi bir evim, bir bmw 520 im ve 22.04.2020 de 50 bin lirası kredi olmak üzere bir transporter aracım var. Siz de yaparsınız, mühendis olmak demek asgari ücrete razı olmak demek değildir. online satış ölmedi, canlı kanlı tanık benim.
    Hocam oto aksesuarı üretiyorum derken ne tarz ürünler? Rüzgarlık, kapı çıtası, veya aparat tarzı ürünler mi?

• En uygun n11,hepsiburada %26 komisyon alıyor. Üretenden daha fazla kazanıyor. Ben n11 de satıyorum.

Beyler n11 dışında uygun oranlarla nerde satabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 24 Mart 2019; 10:54:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ozbi kullanıcısına yanıt
    Ben Paraşüt kullanıyorum kendim kesiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Tekstil bazlı ürünler üretiyorum. Spoiler üretimine inşallah seçimden sonra değerlendireceğiz.

• Up konu güzel...

• selam hocam hala aynı fikir demisin yıllardır hayalim e ticaret hep amazon fba falan arastırıyordum ama şirket vs kuramadıgım için orda ve trde yaşadıgım için vazgeçtim. türkiye pazarında bişeler yapmak istiyorum.

konuyu da hortlatalım..

dediklerinizde tabiki haklılık payı var ama bu kadar kötü tecrübe yaşamanızın sebebi biraz da sizin şansınızdan ve ürünlerinizden ötürü olabilir mi

• Selam, Nike Air Jordan, Adidas Yeezy, Supreme gibi spor ayakkabı al-satta epey kâr varmış. Ufak bir sermayem var.(25 bin gibi) fakat e ticaretle ilgili sadece araştirdiğim kadar bilgim var. Girişilmeli mi, yardımcı olabilir misiniz

• Ticaret risktir riski göze alman lazım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Durumum ortanın bile altında. Çok yakar canımı.. risk almadan da olmuyor. Büyük ikilemdeyim hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37F4B34B4 -- 28 Temmuz 2021; 1:25:29 >
  • hocam e-ticaret bitmez. sizin ki daha çok kişisel hata gibi duruyor. yıllardır içinde olmana rağmen acemice davranmandan kaynaklı gibi duruyor problem

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.