|
Bildirim
|
Yav he he
Çinden 5 tlye alıp 40 tlye satıyor bir sürü satıcı. İnternetten ticaret yapıp deli paea kazanan arkadaşlarım var Konu sahibine inanmayın. Ulan zaten adam para kazanmasa bu işi yapar mı? Çok boş konu |
Siz kimi kandiriyorsunuz, magazacilar yurtdisindan 2800'e aldiklari telefonlari millete 4800-6000'e kakaliyor. Xiaomi'nin (sozde resmi) magazasi bile internet magazacilardan fazlaya telefonlari millete satmaya calisti.
Cin mali alip Aliexpress'ten 2 liralik mali 10 lira karla satan gordum. Musteri alir iki urun yok gecikmeli kargoya verilir, kargoda takip olmaz 3 gunun sonunda kargon gelir, gelmediyse gecmis olsun urunu kaybetmislerdir. Kargocu zile basmaz subeye evde yoktu der. Subeye gider alirsin urun magazada gosterilen gibi olmaz ya da kirik gelir. Gider iade yollarsin kargocu bir de 3 gun sonra oraya goturur. Sonra geri iade almaz magazaci. Aldigin sitenin musteri hizmetlerine yazarsin geri saticiyla konusup sana iftira atar. Bir de o kadar verdigin parayla rezil olursun. Paran da tuketici haklarina basvurmazsan araya gider. Basvurduysan en az 6 ay ortalama 1 yil sonra o para yeniden eline gecer. Kimse de onun yasal faizini sana vereyim falan da demez. Daha sattigi urunun stokta olmamasindan urunun satisinin iptal edilmesinden parani geri iade etme gibi diger durumlardan bahsetmiyorum bile. Sizce bu konuyu acan sozde magazaci mi hakli musteri mi? Yaptiklari yurtdisindan toplu alip size kakalamak. Biliyorlar ki 30 yas ve ustu kesimin cogu yurtdisindan alisveris yapmayi bilmiyor ya da ugrasmak istemiyor. Bir de ustune kendi magazalari olmadan satis yapabilmelerine musterilere ulasabilmelerine sukretmeleri gerekirken buyuk magaza yuzde 15 komisyon aliyor diye yakiniyorlar. Fatura kesmekten vergi odemekten sikayet ediyorlar. Saka misiniz? Bir de onu da odemeseydiniz? Tabii dolar artti, satislar dustu. Millet parasini cebinde sakliyor, herkes eve yemek getirmenin derdine dusunce bunlar kar edemedi. Geri urunu tedarikciye de kakalayamiyorlar. Simdi burada konu acip guya millete akil veriyor. Surekli elimde patladi diyor. 2005'ten beri bu isi yapiyormus. Yil 2018 yeni birakmaya karar vermis. Benden size tavsiye aradaki 13 yil neden birakmadigina, ne karlar elde ettigine, neden 2018'de dolar artinca biraktigina dikkat edin sonra yorumunuzu yapin. Turkiyedeki online magazalardan urun satin almadan once 2 kere dusunun. Ayrica suan hala bir suru magaza hizmet verirken bir kisinin lafina da kanmayin. Sadece kar marji dusmustur ona yakiniyordur. Gercekten zarar ediyor olsa bu magazalar hala acik olmaz. Aradaki kar da sizden cikiyor bunu da unutmayin. |
E-Ticaret bitmedi.
Bizler HepsiBurada,Amazon üzerinden yan satıcı yani küçük esnafdan ürün almıyoruz. Biz sadece Hepsiburada ve Amazon da Satıcısı HepsiBurada ve Amazon olan ürünleri alıyoruz. Bizler zaten küçük esnafın batmasını HepsiBurada ve Amazon dan çıkartılmasını istiyoruz. |
Ben bir mühendis olarak kendi ürünlerimi %100 yerli malzemelerle üreterek N11 de satıyorum. Ufak bir atölyem, 3 çalışanım var. Ayda 175 ürün ortalamasını yakaladım. 9 hafta önce N11 de satışa başlamıştım, herşey çok iyi ilerliyor. Dolar 3 ten 7 ye çıktı ama ben aynı fiyatta satmaya devam ettim ve halen de öyle. Kaliteli ürünü daha uygun fiyata sunarak piyasanın %15 fiyat aşağı çekmesine yardımcı oldum. İşinizi hakkıyla yapın, en gıcık müşteriyi bile gerek iade olsun gerek diğer konular olsun memnun etmenin yolu ürünü doğru anlatmak ve beklentisini gerçekçi kılmak. Ben memnunum, bu işlere girişecek olan varsa da hesabını kitabını iyi yapsın çünkü maliyetleri takip etmek çok çok çok önemli.
Tavsiye: KOSGEB! Bu gerçekten çok değerli bir destek sistemi. İşini iyi yapan ve potansiyelini kanıtlayan girişimlere ayakta kalma gücü veriyor. Benim referansım N11 oldu. Kısa sürede 500ü aşkın sipariş ile %100 mağaza puanı, hızlı mağaza ve başarılı mağaza rozetlerini kaptım. Bu başarılar bana 2 yıllık kira+kuruluş desteği sağladı. Şu an daha kaliteli üretim makinaları ve atölyenin verimliliği için gerekli destekleri almak için görüşmeler devam ediyor. Allah herkesin gönlüne göre versin. Kazancınız bol, zihniniz girişimci olsun. Edit: dostlar maalesef forum ortamını hepimiz biliyoruz. O yüzden özelden yazan arkadaşlara mağaza linki mi veremiyorum. Ben oto aksesuar üretiyorum, amacım daha sonra parça üretimine geçmek. Bir mühendisim evet ama kendi işimi kurdum, aslında kurmak zorunda kaldım çünkü asgari ücret teklif etmişlerdi. Bu yazının amacı mağazanın reklamını yapmak değil, İstanbul Beylikdüzünde atölyem yakın olan ve kosgeb süreciyle ilgili bilgi almak isteyen olursa buyursun gelsin, çayımızı çorbamızı içelim güzelce sohbet edip tanışalım. Teşekkür ederim. 25.04.2020 edit: Bu gün itibarıyla aylık sipariş sayım 800 e ulaştı. Virüsten dolayı halkbankasından da 50bin liralık destek aldım. Tabi ki üzerine 50bin koyup bir transporter aldım. Çalışan sayım 3 tü virüsten önce 15 civarındaydı şimdi 7 e düştü. Ben ürünlerimi toptan da satıyorum ve inanın insanlar parasını ödeyip 1-2 hafta ürünün çıkmasını bekliyorlar. Çok şükür işim iyi, ailemle mutluyuz. Bu süreçte benim sıfırdan başlarken ayakta kalmamı sağlayan şey n11 di. Bu satırları sizlere ilham olsun diye yazıyorum arkadaşlar. İşe ilk başladığımda bakkaldan ekmek almak için ayırdığım parayı bile yatırmıştım. Şimdi bir evim, bir bmw 520 im ve 22.04.2020 de 50 bin lirası kredi olmak üzere bir transporter aracım var. Siz de yaparsınız, mühendis olmak demek asgari ücrete razı olmak demek değildir. online satış ölmedi, canlı kanlı tanık benim. |
www. ile başlayan ekmek teknesi mi olur? Anahtar olacak elinde besmele ile açacaksın, namaza gitmesen de cuma saati yalandan kapatacaksın. Kapısında tavla oynanmayan dükkanın pikseline tüküreyim
|
zaten bu işi yapanların çoğunun kendi reel dükkanı var ,, misal koşu bandı alacaksın hepsiburadadan sipariş verdin,firma interspor, adam zaten markanın resmi ithalatçısı,internet olmasa bile zaten malını satıyor adam,hadi diyelim eticaret yok bana şu model koşu bandı lazım,kim satıyor bunu açarım firmaya telefon ibanlarına parayı yatırırım malı kargolatırım ,,, bir misal daha veriyim geçenlerde 4 adet elektrik düğmesi aldım n11 den, satıcının istanbulda büyük bir elektrik üzerine dükkanı vardı,hatta dükkanlarının ayrıca sitesi varmış sonradan farkettim ordan alsam hatta daha ucuzmuş,ama 3-5 lira için üye ol falan kim uğraşcak ,, yani demem o ki senin kendi ticaretin olacak, eticaret sana kabiliyetine göre az veya çok katkı sağlayacak
|
Bugün güzel bir semtte cadde üstü bir dükkan kirası 20bin tl başlar 200bin TL kadar gider , siz verdiğiniz %15 komisyon bakıyorsunuz birde buradan bakın
Ayrıca şunu söylemek gerekli , ipini koparan Çin'den mal alıp burada satıp köşe olma derdinde ama siz sattiginiz ürünün hakkında gram bilgiye sahip değilseniz , en kötü kalite ürünü getirip satayım para kazanayim derdindeyseniz sorunlar ile boğuşmaya hazırlıklı olun Türkiye insanı çok garip zaten gönderdiğiniz ürünü iyi paketleyin yeter çok mutlu oluyorlar , zaten iyiyi kötüyü bilende çok az |
Sonra biz neden gelişmedik
|
Hele bak hele bak bak. Alacağı 10tl'lik ürün, havalara bak. :) Var böyle tipler... :)
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 19 Ekim 2018; 11:32:56 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|