Şimdi Ara

E-ticaret Bitmiştir Bulaşmayın Batmayın. N11 HEPSİBURADA AMAZON Hikaye (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
11
Favori
48.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Canım benim neden dileneyim ?
    Durumun bu hale gelmesi küçük esnafın yüzünden oldu.
    Bozulan ürünleri değiştirmediler,Garanti hikaye oldu
    Ürün değişimi iadesi kabul etmediler.
    Piyasa fiyatının 100 - 300 tl den yüksek fiyata ürün satmalar falan çok oldu
    Yıllarca bir sürü insanı madur ettiler.HepsiBurada,Amazon yaygınlaştı allaha şükür artık Küçük esnafdan ürün almıyoruz. Umarım bütün küçük esnaflar batar ve kurumsal firmalar artar.f
  • Her ay 2000 TL’lik fatura bastıracaksam, müthiş iş yapıyor olmayalım. Dolayısıyla o saydığınız giderler de çerez kalır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt
    N11 ise bahsettiniz satıcı adres değiştiremez n11 otomatik kargoya verir adresi dışardan müdahale edemeyiz satıcı olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Canım benim neden dileneyim ?
    Durumun bu hale gelmesi küçük esnafın yüzünden oldu.
    Bozulan ürünleri değiştirmediler,Garanti hikaye oldu
    Ürün değişimi iadesi kabul etmediler.
    Piyasa fiyatının 100 - 300 tl den yüksek fiyata ürün satmalar falan çok oldu
    Yıllarca bir sürü insanı madur ettiler.HepsiBurada,Amazon yaygınlaştı allaha şükür artık Küçük esnafdan ürün almıyoruz. Umarım bütün küçük esnaflar batar ve kurumsal firmalar artar.f
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimkk -- 4 Mayıs 2020; 12:48:9 >
  • selimkk kullanıcısına yanıt
    Güzel dileklerin için teşekkürler binmukabele efendim.

Senin sattığın ürün de Hepsiburada,Amazonun sattığı üründe aynı disbritör tarafından tedarik edilir dolayısı ile ben ithal çanakcısı jön türk oluyorsam sende çok farklı değilsin.

Ben Yerli olarak HepsiBurada Yabancı olarak Amazonu seviyorum. HepsiBurada yada Amazon ne bok olursa olsun umrumda değil 7 yıldır beni hiç madur etmediler.
    İnşallah tinercilerle kanki olursun...

Beddua kısmını geçtiğimize göre ben tekrar HepsiBurada ve Amazonu sevdiğimi ve güvendiğimi beyan ederim.

Küçük Esnaf'a dolandırılacağıma problem yaşayacağıma HepsiBurada ve Amazondan ürün alırım en kötü onlar beni dolandırır ki şimdiye kadar hiç dolandırmadılar.

Bir kere daha beddua edersen 2 katı senin başına gelsin.

Saygı ve Sevgilerimi Sunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 20 Ekim 2018; 21:54:15 >
  • E-ticarette kar etmenin yolu katma değerli hizmet çıkarmaktan geçiyor. Herkesin ürün sattığı yerde %1-2'lere oynuyorsanız zaten uzun vadede batarsınız.
    Aldığınız şey direk dolar üzerine ise nakit akışlarınızı ona göre yönetmeniz lazım. Forward nedir future nedir öğrenin dolar riskinizi hedge edin. Bankalarla görüşün fikirlerini alın.
  • O zaman tüm satıcılara destek olmamız lazım yüklenin alışverişe

Devir internet satış devri artık yapacak birşey yok

• Arkadaşın dediğinde haklılık payı var.

5-6 ay öncesine kadar iyi para kazanılıyordu yani iyi kar bırakıyordu ama şuanda satışlarda düşüş var. Fiyatlar yükseldi o etkiledi. Kar marjı düşürüldü ona rağmen satışlardaki düşüşte bir değişiklik olmadı.

Mutlaka kazanan kazanıyor ama eskisi gibi değil. Kimse yalan konuşmasın. İstisnalar vardır muhakkak. Ama ben geneli söylüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de kendi çapımda gittigidiyorda satıcıyım.

konu sahibine sonuna kadar katılıyorum.

benim başıma gelen bir kaç olayı paylaşayım.
    20tl ye sattığım ve ücretsiz kargo ile gönderdiğim ürünü alıcı almış bakmış ve beğenmedim diye iade etti. fakat iade koduyla göndermemiş normal kargo şeklinde göndermiş 21tl kargo ücreti ödemiştim.

bir de bu kargo firmaları kutuları hayvan gibi taşıyor,atıp tutuyorlar. kutuyu ve içindekileri kırıyorlar,döküyorlar. Sonra da alıcı kutu dağılmış,kırılmış,bilmem dökülmüş diye iade ediyor. parası alıcıya aktarılıyor.Ama alıcı kişi şak diye olumsuz yorumu basıyor. sanki ben kırdım. hem sattığımız üründen zarar ediyoruz,hem fazladan kargo ücreti ödüyoruz bu da yetmezmiş gibi alıcıdan olumsuz puan alıp satıcı profil puanımız düşüyor.

geçen hafta a4 kağıdı satmıştım,kargo da taşıdiye ma esnasında dış kağıdı yırtılmış vay efendi bu nasıl paketleme de,kutusu,ambarajı yırtılmış bastı olumsuz yorumu. halbuki ben piyasanın çok altında zararına satmıştım. sanırsın a4 kağıdın dış ambarajını müzede saklayacak. yani bazı müşteriler var niyetleri üzüm yemek değil,bağcıyı dövmek.

kargo 1-2 gün gecikir kargo geç geldi diye olumsuz yorum yazarlar,sanki ben taşıyorum kargoyu. Türkiye deki kargo şirketlerinin berbatlığının cezasını da biz satıcılar ödüyoruz.

• Amazon.com.tr den amd x470 m7 ac anakartı 1502 tl ye aldım, diğer sitelerin çoğu 2000 tl üstü satıyor.
    asus rog strix rx580 oc ekran kartını 1850 tl ye alırken diğer fiyatlardan en ucuz satıcı 2500 e satıyordu.
    ryzen 2700x amazonda 1900 tl ye kadar düştü diğer satıcılara baktığımda 2500 tl civarı satılıyor.
    ps4 oyunlarda bunlardan farklı değil.
    Nike fabrikadan satış mağazasında bir ürün atıyorum fiyatı 100 tl iken, bir alışveriş merkezindeki nike mağazasında aynı ürün 300 tl ye satılabiliyor. uzun lafın kısası bizim ülkedeki satıcılar tüketiciye geçirdikçe geçiriyor. Mal ettiği ürün fiyatına minumum bir o kadarda kar koyuyor. Battık,bittik,zarar ediyoruz lafı bana inandırıcı gelmiyor. Heleki doları bahane eden fırsatçıların çoğaldığı şu dönemde satıcıların zarar etmesi pek mümkün değil.
  • Dostum guzel bir yazi olmus sallama konusunda 8/10 diyorum.

Tamam oyle ahim sahim paralar kazanilmiyor olabilir ama dedigin gibi zararina da calisilmiyor.

Once N11, amazon, HB satislarindan bahsetmissin sonra webciler kurumsal site demissin.
    N11, amazon, HB uzerinden satiyorsan kurumsal site ile ne isin var?

Aylik 2000tl fatura basimi mi? Ayda kac fatura kesiyorsun 10.000 adet mi?
  • O kadar paraya kendi web siteni kurarsın üstüne reklam verirsin kimseye de komisyon ödemessin bu senin suçun e-ticarete laf atana kadar dediklerimi yapsaydın sonuçta fiyat belirlemek senin elinde.

• İlk anda yanlış verdiğim yer Kocaeli, düzelttiğim yer İTÜ, gittiği yer Beykent Üniversitesi, nasıl olduğuna dair en ufak fikrim yok. Dediğiniz gibi bir otomasyon olsa böyle bir şey yaşanmazdı sanırım.

• Bir tüketici olarak söylüyorum, ne yazık ki 14 günlük koşulsuz iade hakkını suistimal eden çok insan var. Bunlara bir çözüm bulunması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 21 Ekim 2018; 9:20:11 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.