Şimdi Ara

E-ticaret Bitmiştir Bulaşmayın Batmayın. N11 HEPSİBURADA AMAZON Hikaye (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
11
Favori
48.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam özelden alabilir miyim mağaza linkini, ne ürettiğinizi bende merak ettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz kazıklandınız diye bizde kazık yiyecek değiliz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005 kökenli olduğunu başta yazsaydın keşke 5 dk mı boşa harcadım
  • Bizene ağa biz müşteriyiz. Senin dediklerin bizi ırgalamaz. Biz ucuz alacagımız mala bakarız. Batarsanda sitemi yok, satıcımı yok. Aliexpress , gearbest bile yeter.
  • Serbest piyasa böyledir

• Bu kadar ağlamaya ne gerek var anlamadım. Bir işten kazanmıyorsan o işi bırakırsın. Kazanmıyorsan internet sitesi açmanın anlamı ne? Zaten dükkan açtığın site senin siten oluyor. Ticaret de kısır döngü hiçbir şey uretılmeyen bu ülkede. Ticaret elindeki mali satmak demektir. Başkasının malını alıp komısyonla satmak ticaret değildir. Adam peynir üreticisi ve tüccar. Ya da giysi üreticisi ve tüccar. Başkasından aldığını satıyorsan tüccar değil magazacı olursun. Bunun da riskleri vardır. Koskoca bımeks gold gibi mağazalar battı. Koskoca marketlerin battığını gördük. Bu işin sizin için riski olmadığını kim garanti etti?

• quote:

Orijinalden alıntı: 21Temmuz

Aklımda hala eşek çiftliği kurmak var.Bekliyorum bakalım.
    Malum sütün çeyrek kilosu 70 TL
    ak style : yaw gardaşım bimde neden 3 lira o zaman?
  • Her ne kadar doğru yorumlar olsa da birçok yanlışlık var konuda. Bence asıl dikkat çekilmesi gereken nokta; hükümet politikalarının dijital dönüş ve e-ticaret noktasında ön açıcı bir yapıda olmaması ve kargo firmalarının lakayit çalışma sistemleri.
  • Vergi verirsinizvergi den kaçma şasınız sıfır. stopaj elemanı aylığı vs

Eskiden vergilerimiz yol,su,elektrik olarak dönüyordu. Şimdilerde yandaş firmalar tarafından yapılmış yolcusu olmayan havaalanlarına, geçiş yapılmayan köprülere vs. teminat olarak gitse de vergiden kaçırıyor olmak ve bunu rahatlıkla dile getirebilmek bizim millete özgü bir durum olsa gerek.
  • Fatura basacaksınız geçmiş olsun 2 bin tl ne ? Böyle hayali hesaplamalarla şimdiye kadar batmadan geldiysen zaten büyük başarı bu. Ortada kar varsa faturan kara ortak. 100 lira karın varsa 20 tl faturan olur. Madem web siten var niye n11'de satış yapıyorsun? lisanssız bedava wordpress temaları 3 bine kitliyolar bu da bi başarılı e ticaret örneği mesela :D
  • Bu işi kendi kuzenim de yapıyor. Dolar kuru 4-4,5 arası dolaşırken deli gibi para kazanıyorlardı aylık kâr'ı 6000 tl yi geçiyordu. Sermayeniz varsa 3-5 ay işi götürecek sonradan zaten arkası gelir. Adam 20 tl lik ürünü 50 ye satıyor zaten günde 1-2 tanesi iade edilse ne olacak 100 tane ürün satıyor

• N11 çalışma mantığı nedir? İade ve satış sonrası hizmet nasıl işler? Sırayla ve kesin bilgilerle anlatmaya çalıştım.

N11 de mağaza nasıl açılır?

İlk önce gerçekten bir firmanız olması şart. Kafanıza göre kayıt olup satışa başlayamıyorsunuz. Sizden imzalı sözleşme (siteden indiriyorsunuz) vergi levhası, imza sürküsü, kimlik, mersis numarası (ticaret odasına kayıt yapıyorsunuz) ve faaliyet belgesi isteniyor. Bu belgeleri siteye yükleyerek onaya gönderdikten sonra mağazamız açılıyor. Tabi bunlar gerçek belgeler ise.

Mağazanızı açtınız artık ilan verme zamanı. İlanınız yine onay dan geçtikten sonra yayınlanıyor.

Sipariş işleri nasıl yürüyor?

Bir alıcı sipariş verdiğinde bazı haklar devreye girer. Bunlardan birisi kargo süresi. İlan verirken beyan ettiğiniz süreye uymazsanız puanınız düşer. İkinci konu ise kargo ve komisyon. Kargo ücretsiz olursa N11 çok cazip fiyatlarla sizin yerinize anlaşma yapıyor. Yani ptt 19tl alırken siz 4.5tl ödersiniz N11 sayesinde. Komisyon ise sattığımız ürün türüne göre değişiyor, bende %10. Örnek verecek olursak 25 TL ye bir ürün satıyorsunuz ve %10 da indirimli olsun. Müşteri ürüne 22.5tl ödeme yapıyor. Vergi %8 22.5/1.08=20.83 kargo size ait 20.83-4.5=16.33tl %10 N11 komisyonu 16.33-2.25=14.08 TL

N11 de fiyatı 25 TL olan ve %10 da indirimli olan bir ürünü sattığımızda elimize geçen para 14.08tl. Vergiyi %8 hesapladım. Siz %18 de hesaplayabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi hesap yapmak çok önemli. Şimdi gelin satış sonrası süreci konuşalım.

Ürünü bir müşteri olarak aldınız. Gelen ürünü beğenmediniz ve geri iade etmek istiyorsunuz. İade süreci başlatırken mutlaka satıcının anlaşmalı olduğu yada size söylediği kargo firmasına verin ürünü yoksa yasal olarak haksız duruma düşersiniz. İkinci konu ise kargo parası. İade edilen ürünler için kargo parası %50 dır. Yani normal sürecin yarısıdır.

Sorunsuz bir satış yaptınız diyelim. Paranız 14 gün sonra hesabınıza aktarılır.

Biz kar edemiyoruz diyen konu sahibine hak veriyorum, rekabetçi ortamda tutunmak için o ürünü 25e değil 40a satman lazım belki. Nasıl yaparsın? Kalite ile yaparsın, müşteri memnun ise yaparsın. Emin olun müşteri 3liraya 5 liraya bakmaz sadece mağaza yorumları nasıl veya ilanda iletişim bilgileri var mı ona bakar. Çünkü bir sorun çıkarsa muhattap lazım.

Kısaca N11 macerası böyledir.

• liseden kankam 32 yaşında olmasına rağmen 2 ci dairesini aldı istanbuldan kiraya vardi n11 gg de mağzası var ben tek maaşa sürün... senin şansın dönmemiş kişisel...
    he çocukda fakir çocuğu onuda yazayım aileden hiç bir haltı yok babası işçi emeklisi..karısı ev hanımı...kendide dandik myo mezunu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Ekim 2018; 13:55:18 >
  • "Alıyom, zatıyom, o arada dolar çıkıyor, sattığımı yerine koyamıyom." kavramı alıp satan, aracılık yapan herkesin yaşadığı sorundur. E-ticaretle alakası yoktur. Tipik bir esnaf problemidir. Dövizin artışta olduğu zamanlarda çok yoğun olarak hissedilir. Aynı ürünü dükkanda kapı müşterisine de satsanız, aynı sorunu yaşarsınız.

Tüm fiyatları anlık olarak dövize göre hızla düzenlesiniz, o da olmaz. İnternette her şey açık. Bir de sizin gibi hızlı davranmayanlar sizden ucuz kalır. Satamazsınız. Ben satan olmadım hiç. Alan oldum. Daha dün Dremel için bazı uçlar aldım. Döviz fırladığında adam fiyatlarını güncellememiş mesela. 3 tane uç çoğu yerde 70 TL. Ama iki dükkanda birinde 55TL, birinde 49TL. 49TL'ye satandan aldım. O adam zarar edecek muhtemelen. Döviz hareketli iken, dövize göre hızla fiyatı düzenlemenin de bu problemi var: Bu düzenlemeyi yapmayan satıcı satar, siz satamazsınız.

Her işin kendine göre zor yanları vardır. Yaptığınız iş döviz baskısı altında bir basit ticaret işi. Zayıf yanı döviz.

-----------------------

Tersini ele alalım: TL ile üretim yapıp, dünyaya sattığınız bir iş modelinde de zayıf yanınız TL olacaktır. TL değerli olursa az para kazanırsınız. TL değersizleştikçe daha çok kazanırsınız.

O zaman, acaba, ikisini bir arada yapıp, riski yok etmek mi lazım? Yani, yıllık 6 milyon ciro ile bu iki işten birini yapacağına, yıllık 3'er milyon ciro ile bu ikişi BİRDEN yapmak nasıl olur? Birinin döviz riski öbürünün TL riskini götürür. Düzenli bir akış sağlanmış olur.

Ben bundan sonra yumurtalarımı tek sepete koymayacağım. Bunu öğrendim. Orta büyüklükte kobi olacağıma, küçük 4-5 iş birden yaparım. Hepsi birbirini finanse eder. Hiçbiri büyük hasar açamaz. Birinin açtığı hasarı öbürü telafi eder, yuvarlanır gideriz.

-----------------------

Özet: Gene geldik aynı yere. Üretmeden tüketmeyin. İthalatçı aynı zamanda ihracatçı olsaydı, döviz yükselince ağlamazdı. Herkes, az ya da çok, üretimle alakalı, yaptığı ana işin ters işlemi olan mahiyette bir şeyler yapsa, çok daha dengeli yaşar. Risklerini azaltır. Memleket de fayda sağlar. Memlekete de faydalı olursunuz. Bir iş planı yaparken sadece kendinizi ve paracıklarınızı da düşünmeyin. Toplamı, geneli, memleketi, sürdürülebilirliği de düşünün. Düşünmezseniz, kimse düşünmezse, gün gelir, o işi yapamaz hale gelirsiniz. "Ama hüseyin, çoğunluk düşünmezken ben düşünürsem, para kazanamam." Yaratıcı olun. Kalıbın dışında düşünün. Yapılmamışı yapmaya, yeni çözümler sunmaya çalışın. Farklı olanı yapabilirseniz, hem kendi cukkanızı korurken, hem de geneli, memleketi, sürdürülebilirliği de koruyabilirsiniz.

Ama "Ben alırın zatarın gardaş. Gerisine bağmam." modundaysanız, roller coaster'ın içindesiniz. Çok güzel yükselir, çok güzel çakılırsınız. Ne kadar kazandığınız, oyunun neresindeyken oyunu terk ettiğiniz ile alakalı olur. Bunu yapan adam çakılırsa da üzülmem. Bağa ne? Yıllarca Türkiye'de değerli TL vardı. Biriniz bile üreticiye, ihracatçıya acıdınız mı? Yok. Ben niye size üzülecekmişim? Üstelik üreten benim. Sen de üret. Memlekete bir faydan olsun. Hepimiz üretelim. O zaman yaklaşımımı değiştiririm.

• hüüüllloooogggğğğhh
  • Allaha şükür güzel kazanıyorum, sahibinden, gittigidiyor ve zebramo’da aktif satış yapıyorum, hatrı satılır bir kitlem ve müşterilerden biriken ön siparişlerim mevcut. Yalnız şu noktaya katılıyorum..

‘’Müşteri telefonları susmaz. sorular bitmez. sanal diye önüne gelen aynalı tahir oluyor istediği gibi yazıyor. ürünleri bozup kullanıp gönderiyor aylık da öyle bir zarar gidiyor.’’

Sırf bu yüzden ayrı bir hat aldım şahsi numaramı vermemek için, adamla anlaşıyoruz ödeme yapmasını bekliyorum kargoya gidecem ses yok.. kararsız kalmış.. inciğini cıncığını anlattım satış oranlarım yorumlarım ortada.. neyi problem ediyorsun ki..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nurettin60
    Er
    3 Mesaj

Forum yönetiminin bu tarz algı operasyonlarına müdahale etmemesi etik değil bence.
  • senin gibi satıcılardan korunmak için e-ticaret var zaten. İade edilen ürün kullanılmış ve satılamayacak durumda ise ürünü iade almazsın. müşterinin yorumlarından da rahatsız olmazsın. hiç bir baskı altında kalmadan hakaret içermeyen yorumlar seni rahatsız ediyorsa güle güle sen dükkanında işine devam et.
  • E-Ticaretçiler çoğalıyor baya, bir kaç şey yazayım da hızı düşüreyim. Rekabet çoğalıyor canım.. :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.