Şimdi Ara

e1200 işlemciye o.c

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde e1200 1.60 ghz işlemci var standart bir soğutucu var
    2 gb ram var
    350w psu var

BEN İŞLEMCİMİ O.C YAPMAK İSTİYORUM LOL OYNUYCAM BANA İDEAL STEPİ
    CPU CLOCK VE PCİ EXPRESS CLOCK DEĞERLERİNİ SÖYLERMİSİNİZ BANA 2.2-2.4 YETERLİ

(İLK DEFA YAPICAM)BİSMİLLAH

• Güç kaynağının ve soğutucunun hızaşırtma için yetersiz olduğunu biliyorsundur umarım. O işlemcinin standart hızı 200MHz x 8 . Bu fsb hızını 266 x 8 olarak yükselttiğinde hızın 2,18GHz'e yükselir. Ancak işlemciye de voltaj vermen gerekir, aynı zamanda Ram hızınız da 800MHz'den 1066MHz'e yükselecektir. Bu yüzden eğer desteklerse ramlerin CL değerini de yükseltip bellekler 1066MHz kullanılabilir. İşlemcinin hangi voltaj ile çalışabileceğini bilemediğimizden birşey diyemeyiz.

Bu işlemi yapmadan önce Ram bellekleri en düşük hıza çekin ( 400, 533 ya da 666). Daha sonra işlemci fsb frekansını ( 200 olan değeri ) adım adım yükseltin. Bilgisayar açılmamaya başladığı noktada işlemci voltajını artırın ve tekrar deneyin. Muhtemelen o hızlarda çalışmaya başlar. Bu şekilde takıldıkça azar azar voltaj verin ve 266'ya kadar gelin. O hızlara geldiğinizde işlemciye fazla voltaj verip vermediğine bakmak adına; bu sefer de işlemci voltajını adım adım azaltın. İşlemcinin çakıldığı yerde voltajı üç dört adım artırın. Bilgisayarı açıp birkaç test yapın. P95 testi yaptığınızda sıcaklıkların 75-80 derece civarında sabit kaldığını görürseniz, sıkıntısız kullanırsınız. Dilerseniz ram belleklere birdaha dokunmayın, dilerseniz aşağıdaki işleme de bi göz gezdirin.

En son olarak ta bellek frekanslarını 1066'ya getirin ve CL değerlerini (mesela 800MHz için CL5dir siz bunu CL8 yapın 8-8-8-15 gibi) Bu timing değerlerini de adım adım düşürüp mümkün olduğunca en düşük değerlerde çalıştırabilmeye bakın. Sistemin kitlenmediği, takılmaların ve anlık donmaların yaşanmadığı durumda yine sıkıntısız kullanabilirsiniz. Yalnız belleklerin de kaç voltta çalıştığını bilmek gerek, 1,8Volttur ama o voltta 1066 hızına ulaşamaz belki biraz arttırmak ister.

Edit ; 2,4GHz için 300 x 8 ; 2,6GHz için 333 x 8 olarak uygulamak gerekir. Ama kesinlikle tavsiye etmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IItwentysixII -- 14 Ekim 2014; 16:11:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.