ikisinide mp3 player niyetine kullanabilirsin. sonuçta her ikiside müzik telefonu.., müzik olayını bi kenara atarsak
w810 üstün foto kalitesi, rokr e2 ise divx de dahil hemen hemen tüm görüntü ve ses formatlarına destek vermesi bakımından öne çıkıyor. olaya bu açıdan bakman senin için öne çıkan özelliklere sahip olanı seçmen gerek...
rokr e2 tercih etmeni sağlayacak ekstra özellikler; *piyasda bulunan en iyi ekranlardan birine sahip. eşsiz kalitesinin yanında bu ekran günümüz ve geleceğin formatı olan 320x240 pixsel çözünürlüğünde. artık java tarafında oyun, program ve küçük uygulamalar bu çözünürlük baz alınarak hazırlanıyor. *bluetooth ad2p sayesinde kablosuz stereo kulaklık desteğine sahip.. *linux + java tabanlı bi sistem kullanıyor. kullandığı linux sistemin esnek yapısı sayesinde durmadan yayınlanan yeni firmware sürümleri telefona her geçen gün yeni özellikler, işlevler kazandırıyor. bu telefona yükleyebileceğin programlar, uygulamalar hazırlanıyor. *üzerinde 3,5mm kulaklık girişi var. oysa w810 da bu özellik adaptör ile sağlanıyor. *kutu içinden 1Gb sd kart çıkıyor. alet 4 gb sd kart çalıştırabiliyor. otsa w810 un kullandığı memory stick ler pahalı, gidipde kendine yüksek kapasiteli bi kartı kolay kolay alamazsın. ama 60 liraya 3 tane 1GB kart alabilirsin.. bi karta pop, bi karta jazz, bi karta... (anladın sen onu) yada daha da ucuzladığında 2 yda 4 Gb kart satın alabilirsin. *rokr e2 311 MHz işlemcisi ile piyasadaki en güçlü, rakipsiz telefonlardan biri, w810 da ise 110 MHz işlemci bulunuyor... fazla mıncıklamaya gerek yok, daha sayısız özellik vurgulanabilir.., ama sen benim için foto kalitesi önemli diyorsan bunlara gerenk yok. al bi w810 bak keyfine..
mpx200, mpx220, 6815, s200... bu ve benzer smartphone denilen telefonları insanlar kamera foto kalitesinden daha başka şeylere önem verdikleri için alıyorlar, yoksa bu telefonlarınfanatik kullanıcıları olmazdı. rokr e2 için de benzer bi durum geçerli. mobil penguen dur durak bilmeden büyüyor...
w810i
Rokr E2 topic i ne gir bak. Orada verilerle açıklandı. Rokr ses kalitesinde Nokia 3250 Sony w800 w810 ve w900 dahil bir sürü telefonu eziyor
Rokr E2 bariz olarak çok daha üstün.Biraz araştırma yapınca görürsünüz.Segment eğer müzik telefonu olmalarıysa E2 ezer geçer.....Ama ben foto istiyorum derseniz bence K790i alın.
arkadaşa kesinlikle katılıyorum +! w810i nin ekranı 262bin renk ve ayrıca çözünürlüğü daha fazla(sınıfındaki en net ekranlardan biri) e2 deyse 256k standart renk bulunuyor w810i nin bekleme süresi 350 saat e2 nin ise 200 saat ayrıca konuşma süresi iki kat fazla w810i de 22mb tel hafızası e2 de 10mb w810i de 100 metre bluetooht var e2 yi blmiyorum tahminen 10 metredir w810ide ışk sensörü var(karanlıkta veya gündüz ekran ve tuşların daha net görülmesi için ışığa duyarlı) w810i 2mp e2 1.3mp otofuksu saymıyorum bile ayrıca w810i de çift patlamalı güçlü flaş var ayrıca ağırlık ve büyüklük olarak w810i daha kibar gelelim müziğe ve ses kalitesine : w810i deki walkman ve MEGA BASS herşeyi açıkça belirtmiyormu zaten ayrıca w810i nin yanında verilen hpm-70 kulaklık olağan üstü ses kalitesi ve daha dolgun bass lar elde etmeni sağlar ayrıca w810ide e2 deki gibi joystick yok buda takılmaları ve menüde gezmeyi dahada kolaylaştırıyor üstün tasarımını saymıyorum bile yani müzik konusunda w serisini öyle kolay ezip geçemezler ama yinede e2 diyosan e2dir aman zaten w810i de telefonmu canım
quote:
Orjinalden alıntı: fake1tr
ikisinide mp3 player niyetine kullanabilirsin. sonuçta her ikiside müzik telefonu.., müzik olayını bi kenara atarsak
w810 üstün foto kalitesi, rokr e2 ise divx de dahil hemen hemen tüm görüntü ve ses formatlarına destek vermesi bakımından öne çıkıyor. olaya bu açıdan bakman senin için öne çıkan özelliklere sahip olanı seçmen gerek...
rokr e2 tercih etmeni sağlayacak ekstra özellikler; *piyasda bulunan en iyi ekranlardan birine sahip. eşsiz kalitesinin yanında bu ekran günümüz ve geleceğin formatı olan 320x240 pixsel çözünürlüğünde. artık java tarafında oyun, program ve küçük uygulamalar bu çözünürlük baz alınarak hazırlanıyor. *bluetooth ad2p sayesinde kablosuz stereo kulaklık desteğine sahip.. *linux + java tabanlı bi sistem kullanıyor. kullandığı linux sistemin esnek yapısı sayesinde durmadan yayınlanan yeni firmware sürümleri telefona her geçen gün yeni özellikler, işlevler kazandırıyor. bu telefona yükleyebileceğin programlar, uygulamalar hazırlanıyor. *üzerinde 3,5mm kulaklık girişi var. oysa w810 da bu özellik adaptör ile sağlanıyor. *kutu içinden 1Gb sd kart çıkıyor. alet 4 gb sd kart çalıştırabiliyor. otsa w810 un kullandığı memory stick ler pahalı, gidipde kendine yüksek kapasiteli bi kartı kolay kolay alamazsın. ama 60 liraya 3 tane 1GB kart alabilirsin.. bi karta pop, bi karta jazz, bi karta... (anladın sen onu) yada daha da ucuzladığında 2 yda 4 Gb kart satın alabilirsin. *rokr e2 311 MHz işlemcisi ile piyasadaki en güçlü, rakipsiz telefonlardan biri, w810 da ise 110 MHz işlemci bulunuyor... fazla mıncıklamaya gerek yok, daha sayısız özellik vurgulanabilir.., ama sen benim için foto kalitesi önemli diyorsan bunlara gerenk yok. al bi w810 bak keyfine..
mpx200, mpx220, 6815, s200... bu ve benzer smartphone denilen telefonları insanlar kamera foto kalitesinden daha başka şeylere önem verdikleri için alıyorlar, yoksa bu telefonlarınfanatik kullanıcıları olmazdı. rokr e2 için de benzer bi durum geçerli. mobil penguen dur durak bilmeden büyüyor...
sinirlendirdiysem kusura bakma kardeş ben görüşümü yazdım bi kabahat işlediysem kusura bakma sizinde düşüncelerinize saygılıyım
Motorola Rokr E2
Şebeke: Triband (GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900) EDGE desteği: Var, Class 6 İşletim sistemi: Linux Boyut ve ağırlık: 106 x 49.5 x 18 mm / 107 gram Ekran: 2.0 inç 240x320 piksel 262.144 renk TFT (30 x 40 mm) Hafıza: 10 MB dahili hafıza + SD kart desteği Kamera: 1.3 Megapiksel, led flaş, video kaydı MP3 çalma: Var, itunes desteği, equalizer ayarları Radyo: Var Bluetooth: Var, V2.0 Kızılötesi portu: Yok A2DP profili desteği: Var Batarya ömrü: 850mAH lityum iyon (200 saate kadar bekleme / 4.5 saate kadar konuşma süresi)
Ön plana çıkan özellik: Ekran kalitesi, Linux işletim sistemi, ses kalitesi
Şebeke: Quadband (GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900) EDGE desteği: Var, Class 10 İşletim sistemi: Sabit java platformu (J2ME) Boyut ve ağırlık: 100 x 46 x 19.5 mm / 99 gram Ekran: 1.9 inç 176x220 piksel 262.144 renk TFT (30 x 38 mm) Hafıza: 20 MB dahili hafıza + 4 GB'a kadar MS PRO Duo desteği Kamera: 2.0 Megapiksel autofocus ve macro modu desteği, çift led flaş, QCIF video kaydı MP3 çalma: Var, megabass desteği, walkman arayüzü Radyo: Var, RDS desteği Bluetooth: Var, V2.0 Kızılötesi portu: Var A2DP profili desteği: Yok Batarya ömrü: 900mAH lityum iyon (350 saate kadar bekleme / 8 saate kadar konuşma süresi)
Ön plana çıkan özellik: Kamera, megabass, RDS destekli radyo
ya böle diyonuz ben anlamıyom siz hangisinin daha iyi olduğunu söyleyin bana
quote:
Orjinalden alıntı: dost..:)
sinirlendirdiysem kusura bakma kardeş ben görüşümü yazdım bi kabahat işlediysem kusura bakma sizinde düşüncelerinize saygılıyım
yazdıkların doğru olsa içim yanmayacak ama neyse.. w810 için verdiğin bilgilerin kamera dışında hepsi rokr e2 için de geçerli..
*ekran konusunda w810 ile e2 yi aynı kefeye koymuşsun ?!? her ikiside 256 renk, fakat atladığın bi nokta var, w810 176x220.., e2 ise 320x240 piksel çözünürlük sunuyor; sağda e2 ekranı, solda w810:
*boyut konusunda w810 daha küçük demişsin ama e2 w810 dan daha ince. kavisli tasarımı yüzünden biraz uzun duruyor ama bu tasarımın uzun süre msj yazma ,oyun oynama gibi durumlarda faydası var. telefon avcunun içine tam oturuyor. üstelik e2 nin ekranı fiziksel olarak w810 dan büyük, hemen hemen k790 kadar. ama telefonun genel boyutu k790 dan çok daha küçük ??! şimdi ne olacak !!?
*e2 de joyistick var, bu oyunlarda, menü geçişlerine..vb genel olarak kullanım kolaylığı sağlar. sen ise w810 daki 5 yönlü navigasyon tuş dizilimini övmüşsün. biz bu özelliği sonyericsoon un malzeme kalitesi kötü olduğu için övüyoruz. çünkü bugüne kadar üretilen tüm joystickli se lerin geneli sorun çıkardı. sorun çıkardığı için navigasyon tuşunu övüyoruz. oysa motorolanın joystick li hiç bi telefonunun bozulduğunu forumda bangır bangır bağırmadılar. ama k750 ve w800 ?!??! ( forumda teknodenin açtığı k750 ve w800 topiğini incelemeni önerriirm.)
* zaman zaman pederdeki w810 u alıp kullanıyorum, 100m bluetooth özelliği varsa ne mutlu bana.. o kadar açık tuttum bt yi, biri görsün sohbet muhabbet edelim diye(bt chat yüklü) koca alışveriş merkesinde kimseyi bulamadı telefon. oyda e2 de ad2p var, bu stereo sesin kablosuz olarak aktarılmasına olanak sağlayan teknoloji ve önümüzdeki dönem piyasada yaygınlaşmasını umduğumstereo bluettoth kulaklıkları kullanabilmek mümkün.
*
quote:
w810i deki walkman ve MEGA BASS herşeyi açıkça belirtmiyormu
işte buna gülerim, e2 deki detaylı ses ayarları menülerinde dolaşmanı tavsiye ederim. motorola 3d stereo ses kavramını ortaya atan ve bunu cep telefonlarında kullanan ilk markadır. e398 ile başlayan bu yolculuk rokr e2 ile bugünkü noktaya ulaşmış, rokr e6 ve rızr z6 ile yoluna devem edecektir. iş detaylı ayar kısmına geldiğinde e2 çok daha önde, buna emin olabilirsin. şunuda söylemek istiyorum e2 kullanan arkadaşlar bildiğim kadarıyla en son ipod medya oynatıcı yazılımın arabirimini falan yüklemişlerdi. yani yapılabilecekler sınırsız.
ben o zmaan şöyle diyorum..; müzik dinleyeceksen e2 , foto çekeceksen k790, her şeyden azar azar olsun ama olsun diyorsan w810 ..?
benim inancım sonsuz bundan bi yıl kadar sonra e2 ve benzer telefonlar w810 gibi telefonlarla kıyaslanmayacaklar. e2, e6, rızr 6 gibi telefonların standart değil, linux sistemli telefonlar olduğu vurgusu durmadan yayınlanan yeni program ve küçük uygulamalarla daha da ön plana çıkacak , yeri gelecek e2, 6630, n70, mpx220 gibi telefonlarla mukayese edilecek.
w810i
quote:
Orjinalden alıntı: ..Knight..
Motorola Rokr E2
Şebeke: Triband (GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900) EDGE desteği: Var, Class 6 İşletim sistemi: Linux Boyut ve ağırlık: 106 x 49.5 x 18 mm / 107 gram Ekran: 2.0 inç 240x320 piksel 262.144 renk TFT (30 x 40 mm) Hafıza: 10 MB dahili hafıza + SD kart desteği Kamera: 1.3 Megapiksel, led flaş, video kaydı MP3 çalma: Var, itunes desteği, equalizer ayarları Radyo: Var Bluetooth: Var, V2.0 Kızılötesi portu: Yok A2DP profili desteği: Var Batarya ömrü: 850mAH lityum iyon (200 saate kadar bekleme / 4.5 saate kadar konuşma süresi)
Ön plana çıkan özellik: Ekran kalitesi, Linux işletim sistemi, ses kalitesi
Şebeke: Quadband (GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900) EDGE desteği: Var, Class 10 İşletim sistemi: Sabit java platformu (J2ME) Boyut ve ağırlık: 100 x 46 x 19.5 mm / 99 gram Ekran: 1.9 inç 176x220 piksel 262.144 renk TFT (30 x 38 mm) Hafıza: 20 MB dahili hafıza + 4 GB'a kadar MS PRO Duo desteği Kamera: 2.0 Megapiksel autofocus ve macro modu desteği, çift led flaş, QCIF video kaydı MP3 çalma: Var, megabass desteği, walkman arayüzü Radyo: Var, RDS desteği Bluetooth: Var, V2.0 Kızılötesi portu: Var A2DP profili desteği: Yok Batarya ömrü: 900mAH lityum iyon (350 saate kadar bekleme / 8 saate kadar konuşma süresi)
Ön plana çıkan özellik: Kamera, megabass, RDS destekli radyo
teşekkürler gayet net ve yalın....
e2 iyimiş artık okulların kapanmasını beklicem:D
kesinlikle ve kesinlikle E2. Kamera dışında W810i'nin bir üstünlüğünü göremiyorum Ekran özellikleri 2 inç, 240x320 pixel, 262000 renk, TFT. Ekran kalitesi açısından piyasadaki sayılı telefonlardan biri. Hatta en kaliteli ekran E2'nin ekranı diyebilirim. Ondaki parlaklık, keskinlik, netlik başka hiç bi telefonda yok. 1.3 mp flaşlı bir kamerası var. 176x144 pixel, 3gp, 15 fps video kaydı yapabiliyor. Bu günümüz standartlarının biraz altında olsa da E2'nin asıl uzmanlık alanının ses olduğunu unutmamak gerek. Mono olan hoparlörün ses çıkışı oldukça iyi. Kulaklıkta müzik dinlemek için birebir. N91 hariç hiçbir telefon kulaklıkta E2 gibi ses veremez. Walkman serisi bile çok sönük kalıyor. Gelişmiş müzik çalar uygulaması, standart jack girişi ( 3.5 mm. uyumlu ), özel müzik tuşları - müzik kısayol tuşu, mini USB girişi, AD2P desteği, manuel tuş kilidi, uçuş modu ve 1GB hafıza kartı ( 2GB'a kadar arttırılabiliyor ) ile tam donanımlı bir müzik telefonudur. E2'nin ses kalitesi neredeyse hiçbir MP3 çalarlı telefonla karşılaştırılamayacak kadar yüksek. İpodlarla rahat yarışabilir. ID3 tag desteği sayesinde müzik çalar uygulaması altında şarkılar, müzik listeleri, son dinlenen parçalar, albümler, sanatçılar, ve müzik türlerine göre listelenebiliyor. 12 farklı ekolayzır seçeneği ile şarkıları istenilen modda dinleyebilirsin. Cihazın ayrıca 20 kanal kapasiteli FM radyosu da bulunuyor. Malzeme kalitesi çok çok iyi. Derli toplu, sıkı, iyi bir kasa. 5. kattan atılsa bile tek parça halinde kalacak bir telefon. Onun dışında güçlü bir ''LİNUX'' işletim sistemi ve 306 MHZ işlemciyle çalışıyor. Piyasadaki en hızlı telefon yine E2'dir. DVİX dosyalarını başarıyla açabiliyor. Mükemmel ekranında DVİX izlemek ayrı bir keyif olmalı. MP3, MPEG4, WAV, MIDI, AAC, WMA, AAC+, AMR, 3GP, H.263 gibi formatları destekliyor. E2, 850 mAH'lik lityum lion pil kullanıyor. 196 saat bekleme, 540 dakika, yani 9 saate kadar konuşma süresine sahip. Bekleme süresi daha uzun olabilirdi. Telefonun yine başka bir dikkat çeken yönü ise mini arama motoru var. Bu sayede anahtar kelimeyle dosya aranabiliyor. Başka bir şey aklıma gelmiyor. Fiyat / Performansı en iyi telefon E2'dir. Kamera sorun değilse gözün kapalı bir E2 alabilirsin
ekran,hoparlör ses çıkışında e2 daha iyidir ama diğer yönlerde w810i
quote:
Orjinalden alıntı: izmirli mert
ekran,hoparlör ses çıkışında e2 daha iyidir ama diğer yönlerde w810i
iyi düşün 306(306 diye biliyorum) mhz işlemcisiyle E2 en hzlı telefonlardan biridir. W810i ile mukayyese bile edilemez kulaklık ses kalitesi ve ses çkışı olarak bariz E2 iyidir. Ayrıca standart jack girişi var Linux işletim sistemi var. W810i java DVİX dosyalarnı E2 açabiliyor. W810i büyük MPEG4leri bile açamyor bırak DVİX'i malzeme kalitesi E2 en iyi telefonlardan biridir. W810i ile mukayyese bile edilemez AD2p ve ID3 tag desteği E2 de var. W810i'de yok vs...
kabataslak yorum yapma
hocam her kullanıcı telefonu bir kaç özelliği için sever tamam anladık sende rokr e2 sevdin tamam iyi telefondur ama lütfen sözlerimize dikkat edelim kırıcı olmayalım