Şimdi Ara

E39 Soul !!!....... This is the Rhythm of The BMW E39 :)) (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
531
Cevap
10
Favori
98.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler şu an sinemalarda gösterimde olan Şeytan Tohumu filminde E39'a filmin son sahnesinde büyük haksızlık yapmışlar. Filmi izleyenler anlamışlardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Dün aracın üst salıncak burçlarını değiştirdim. 12 yıldır kurumuş, eskimiş, özelliğini yitirmiş kauçuk parça olan burçları, yeni aldığım Meyle markasının çıkardığı HD (heavy duty) serisi ile değiştirdim.

Nette, yabancı bimmer forumlarında özellikle bu HD serisini çok övüyorlar bakalım. Meyle Alman üretimi ve iyi bir marka, lakin alt takım parçalarında Lemförder tartışılmaz en iyi oem üreticilerden birisi. Bu son hamlesi ile Meyle, Lemförder'le yarışabilecek mi göreceğiz bakalım.

Geçen ay, z rotlar, rot milleri, rot kolları ve viraj lastikleri bmw ve lemförder parçalarla yenilenmişti zaten.

Bunun yanında gevşemiş olan direksiyon milimi sıktırdım ve sürüş daha da toklaştı.

Yarın amortisörleri ve kule takozlarını değiştirmeyi düşünüyorum. Sanırım daha da tok bir sürüş olacak. Amortisörler hala üzerindeki 12 yıllık BMW'nin Sachs'a ürettirdiği fabrika amortisörleri ve takozları.

Umarım istediğim kondisyonu yakalarım. Ondan sonra tek yapılması gereken kalıyor, o da ArtCar'a gidilip, döşemelerin orjinal bmw montana deri ile yeniden kaplatılması ve bütün koltuk içlerinin orjinale sadık kalınarak yenilenmesi.

Selamlar

yaşlı amcamız bakıma gırıp delıkanlı cıkacak sanırım :)

bu arada maliyet hesabınıda paylaşırsanız bız de ogrenmıs oluruz

dıreksıyonum bozuk yollarda bıraz tıngırdama yapmakta ve benı fıtıl etmekte bu arada :)
    sanırım bende mılı ıle bır ıscılıge gırıp sıktırıcam malesef bu araclarımızda kronık bır duruummus
    arac cok agır dayanmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Beyler şu an sinemalarda gösterimde olan Şeytan Tohumu filminde E39'a filmin son sahnesinde büyük haksızlık yapmışlar. Filmi izleyenler anlamışlardır.

1:26 tır fena yanlatıyor :)
  • WARNİNG kullanıcısına yanıt
    Bir türlü bulunamayan 120 km direksiyon titreme sorunumu çözme aşamasındayım.

Bugün farklı jant lastik denememe rağmen tireşim devam ediyor. Sorun jantlarda veya lastiklerde değil orası kesinleşti gibi.

Sanıyorum ki tekerlek poryasının yüzeyinde eğrilik mevcut ve ne kadar balans yapılsa da yalpalama yapıyor. Bunu da çözersem tamamdır. İş kuaför işlerine kalıyor. Daha sonra halıları ve döşemeleri temizleyip pırıl pırıl bineceğim İnşallah.

Bu arada şu ana kadar harcanan meblağ 6000-7000TL civarı.

Komple soğutma sistemi, alt takım muhtelif parçalar, ön amortisörler ve kule takozları, oksijen sensörleri, Disa valfi,muhtelif müüşürler, hortumlar, bujiler, külbütör kapağı contası, aracın üzerindeki bütün filtreler, fren hortumları, motor takozları, yağlar (komple motor bakımı), direksiyon kutusu revizyon, direksiyon alt mafsalı, direksiyon yağ haznesi ve kütüğü ve bir sürü ıvır zıvır daha. Tabii her parça bmw ve lemförder gibi markalar olacak şekilde.

Her şey saat gibi, sadece şu direksiyon titremesi kaldı. Umarım poryadandır ve çözülür.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 29 Ağustos 2013; 0:28:57 >

• WARNİNG kullanıcısına yanıt
    Bir de bence mili o ayar vidasından sıktırmayın, boşluğu biraz alsa da, direksiyon ağırlaşıyor ve toplamıyor. Ben yaşadım olacak gibi değil. Ha ama çok az sıkarsınız, rahatsızlık giderilir, belki bir süre idare eder.

En iyisi durumuna göre revizyon veya yeni kutu.
  • quote:

Bir de bence mili o ayar vidasından sıktırmayın, boşluğu biraz alsa da, direksiyon ağırlaşıyor ve toplamıyor. Ben yaşadım olacak gibi değil. Ha ama çok az sıkarsınız, rahatsızlık giderilir, belki bir süre idare eder.

En iyisi durumuna göre revizyon veya yeni kutu.

yogun tatil temposundan kurtulup ıstanbula dondum
    mesajı sımdı goruyorum :)

istanbul bostancıda kutu için cok ıyı bır tornacı var dıyorlar duydunuzmu bılmem kutuyu değişmeden sorunu cozuyorlar dıyorlar.

bilgiler için birkez daha tesekkurler
  • merhaba arkadaşlar günlerdir e39 şanzıman resetlemenin nasıl yapıldığını arıyorum bilen varsa yazabilirmi
    iyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRueMK

merhaba arkadaşlar günlerdir e39 şanzıman resetlemenin nasıl yapıldığını arıyorum bilen varsa yazabilirmi
    iyi günler

Anahtarı 2. konuma getirin, (çalıştırmadan önceki konum) gaz pedalına, kick down switch'i dahil olmak üzere (yani sonuna kadar) basıp 1 dakika (ya da 30sn hatırlayamıyorum) basılı tutun.

Daha sonra aracı çalıştırın. Şanzıman resetlenip sizin tutumunuza ve tepkilerinize göre hareket edecektir.
  • steptronic şanzıman kullanıyorsun değil mi,

biraz daha bilgi verebilirsen yardımcı olanlar çıkabilir

failsafe mod a mı geçti, başka bi hata mesajı çıkıyo mu ekranda, akünün bağlantılarını söküp bi yarım saat bekleyip tekrar bağlamak işe yarayabilir.

anahtarı 2 pozisyonunda gazı sonuna kadar bas ve 30 sn kadar beklemeyi dene

ama farazi konuşuyorum, duruma göre çok da kurcalamadan bir servise gitmen daha iyi olabilir çünkü eğer safe mod da isen bir hata kodun olmalı..
  • ohoo dostum nerdesinn :D
  • araç 98 yılında dünyanın en hızlı sedanı olarak seri üretime gecti.
  • Var mı? Senden öte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ünsal55 -- 16 Ekim 2013; 16:42:49 >
  • Tek hayalim Tek tutkum !

ELBET BİR GÜN !
  • Yahudiye yolunu değiştirten araba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krandei -- 18 Ekim 2013; 16:52:35 >
  • selamlar , yılların hayallini geçekleştirdik çok şükür , t4 ü satıp e 39 a geçiş yaptık , niyetim 99 2bin civarı 28 di ama 2003 5.30 uygun fiyata tam istediğim donanımda denk gelince ses çıkarmadan aldım geçtim
    bikaç kalem eksiğimiz var burdada tecrübeli kullanıcılardan bişeyler daha öğreneceğim kesin

direksiyon açı sesnsörü arızası varmış dsc çalşmıyordu abs çalışıyor ama , sensörü buldum pazartesi takılacak , bardaklıklar kırık , cam açma düğmesinn kabı kırık lpgde tekleme derdim var gibi bazı sıkıntılarım var yavaş yavaş çözülecek inşallah ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMTRSLN -- 26 Ekim 2013; 14:44:22 >

• SMTRSLN kullanıcısına yanıt
    Keşke biraz daha verip daha sorunsuz bir araç alsaydınız.

Bardaklıklar ve cam açma düğmesine o şekilde muamele eden bir insandan araç almazdım şahsen.

Hevesinizi kırmış olmak istemem, umarım en kısa zamanda çözersiniz
  • aynı paralara temiz 98 99 civarı 28 bulabiliyordum ama cahil cesareti model yüksek motor güçlü donanım fazla gelince eksiklerini ben hallederim olsun dedim sıkılmadanda yapacağım inşallah ama çok keyifli makina ne yerse hakkıdır
  • arkadaşlar

250.000 bakımına az kaldı suan 245 000 deyiz yaklasık 4 bin km sonra bakıma sokucam

bosh servisinden teklıf aldım

ucretsız check up la beraber 340 tl +kdv fiyat cektıler rutin bakım parçaları değişicek filtre yag vs.
    sizce fiyat uygunmu istanbul avrp yakasında nereyı onerırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARNİNG

arkadaşlar

250.000 bakımına az kaldı suan 245 000 deyiz yaklasık 4 bin km sonra bakıma sokucam

bosh servisinden teklıf aldım

ucretsız check up la beraber 340 tl +kdv fiyat cektıler rutin bakım parçaları değişicek filtre yag vs.
    sizce fiyat uygunmu istanbul avrp yakasında nereyı onerırsınız.

bence uygun fiyat. peki 5.30lar kaç litre yağ alıyor. 10/40 yağ mı kullanıyor servis.
  • quote:

Dün aracın üst salıncak burçlarını değiştirdim. 12 yıldır kurumuş, eskimiş, özelliğini yitirmiş kauçuk parça olan burçları, yeni aldığım Meyle markasının çıkardığı HD (heavy duty) serisi ile değiştirdim.

Nette, yabancı bimmer forumlarında özellikle bu HD serisini çok övüyorlar bakalım. Meyle Alman üretimi ve iyi bir marka, lakin alt takım parçalarında Lemförder tartışılmaz en iyi oem üreticilerden birisi. Bu son hamlesi ile Meyle, Lemförder'le yarışabilecek mi göreceğiz bakalım.

Geçen ay, z rotlar, rot milleri, rot kolları ve viraj lastikleri bmw ve lemförder parçalarla yenilenmişti zaten.

Bunun yanında gevşemiş olan direksiyon milimi sıktırdım ve sürüş daha da toklaştı.

Yarın amortisörleri ve kule takozlarını değiştirmeyi düşünüyorum. Sanırım daha da tok bir sürüş olacak. Amortisörler hala üzerindeki 12 yıllık BMW'nin Sachs'a ürettirdiği fabrika amortisörleri ve takozları.

Umarım istediğim kondisyonu yakalarım. Ondan sonra tek yapılması gereken kalıyor, o da ArtCar'a gidilip, döşemelerin orjinal bmw montana deri ile yeniden kaplatılması ve bütün koltuk içlerinin orjinale sadık kalınarak yenilenmesi.

Selamlar

Hocam aracınızı yakın zamanda almışsınız öncelikle hayırlı olsun. Bu bahsettiğiniz bakımları nerede yaptırıyorsunuz memnun olduğunuz yerleri adres olarak yazıp tarif edebilir misiniz?

Bir de BMWteam forum'da size önerilen 5.40i vardı. Oraya kayıt için başvurdum ama alırlar mı bilmem :) Sonuç olarak orada araç satışı da mevcut mudur 2001-2003 arası temiz kullanıldığına emin olabileceğimiz 5.30i peşine düşebilmek adına

Bu arada konuyu canlı tutalım bence de

Ayrıca "Whisper911" ve "JasoNBuraK" hocalarımı da konuya bekliyoruz

Sahibinden'de 2001 2003 arası tüm 5.20i ve 5.30i'leri taradım ama foto hilelerine kanıyor insan arabayı gerçekte görmeyince. Kilometrelere ve özellikler 3 aşağı 5 yukarı aynı olsa da asıl olay kaçıncı el olduğu ve kullanıcısının araca nasıl baktığı bence. Araba 150 binde olabilir ama adam gibi bakılmamıştır diğeri ise 210.000'dedir ama sahibi gözü gibi bakmıştır ve ilk sahibindendir. Bakalım birebir tanıdıktan bulunabilse en iyisi o olur herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 3 Kasım 2013; 14:33:15 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.