Şimdi Ara

E39 Soul !!!....... This is the Rhythm of The BMW E39 :)) (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
531
Cevap
10
Favori
98.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sanırım haklısınız
  • emrebozkurt800 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Emre Kardeşim

Sana bir kaç sorum olacak sana zahmet olmazsa eğer :)

Takip ettiğim kadarıyla amortisörleri değiştirmişsin benimde sol ön patlak sağ ve sol ikisinide değiştirmek istiyorum sen hangi marka aldın ve memnunmusun araştırmalarıma
    göre sacsh marka kullanıyormuş bmw e39larda fiyat olarak tanesi 350 tl ye buldum çok fazla fiyat araştırmadım açıkçası.
    İkincisi şanzuman yağı ile ilgili değiştirdiğinde bir fark hissettinmi ? benim araçta d-p-r konumlarına aldığımda arabayı böyle bir sallayıp geçiyor herhangi bir ses yok. Seyir halinde iken herhangi bir sarsıntı ses falanda yok senin araçta nasıl merak ettim.
    Anılarının depreşmesi için gelsin buda benden sana :)
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-ss-motors-1998-bmw-850-cia-borusan-cikisli-153197920/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allstar34 -- 8 Şubat 2014; 23:52:19 >

• allstar34 kullanıcısına yanıt
    çok hoş hocam kazasız belasız kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Merhaba Emre Kardeşim

Sana bir kaç sorum olacak sana zahmet olmazsa eğer :)

Takip ettiğim kadarıyla amortisörleri değiştirmişsin benimde sol ön patlak sağ ve sol ikisinide değiştirmek istiyorum sen hangi marka aldın ve memnunmusun araştırmalarıma
    göre sacsh marka kullanıyormuş bmw e39larda fiyat olarak tanesi 350 tl ye buldum çok fazla fiyat araştırmadım açıkçası.
    İkincisi şanzuman yağı ile ilgili değiştirdiğinde bir fark hissettinmi ? benim araçta d-p-r konumlarına aldığımda arabayı böyle bir sallayıp geçiyor herhangi bir ses yok. Seyir halinde iken herhangi bir sarsıntı ses falanda yok senin araçta nasıl merak ettim.
    Anılarının depreşmesi için gelsin buda benden sana :)
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-ss-motors-1998-bmw-850-cia-borusan-cikisli-153197920/detay

850i çok zaman ve emek aldı benden. Onun sayesinde hem insanlar, hem de makineler ile ilgili çok şey öğrendim

Ben ön amortisörleri, ön taraftan gelen gevşek his için değiştirdim. Tabii bu gevşekliği bulana kadar ön takım ve amortisör takozları da komple değişti. Meğer sorun direksiyon kutusunun milinde imiş. Yapıldı ve sorun bitti.

Üzerinden sapasağlam Sachs marka amortisörler çıktı. İnan boşuna değiştim diyebilirim. Boge aldım, almışken değiştireyim dedim. İstersen üzerinden çıkan sachs ları sana çok uygun fiyata verebilirim. Yok dersen Piyasadan çok dikkatli olmak kaydıyla, güvendiğin bir yerden Boge alabilirsin. Sachs pek bulunmuyor. Çıkma amortisörlerin temizlenip sıfır diye satıldığını çok duyuyorum. Zaten karton kutuda geliyor ve az kullanılmış da olsa anlaşılmayabiliyor.

Şanzıman yağını değiştirdikten sonra, çok fazla bir değişiklik tecrübe etmedim, belki geçişler biraz daha rahat, belki de plasebo etkisi Ama çıkan yağın artık yağlık bir tarafı kalmamış, kahve gibi olmuştu.

Şanzımanın ömrüne katkısı olacağı kesin, çünkü bu işlem esnasında filtre değişiyor ve mıknatırların üzerinden bütün çapaklar temizleniyor.

Amortisör patlak ise mutlaka değiştir derim. Ayrıca geçişlerdeki sallantıyı tam anlamadım. Çok fazla oynamamak lazım, çünkü ileri-geri-park konumu arasında, araç durduğu yerde iken, veya hafif meyilli zemin de olsa, p'deki dişliyi tutan parça, küt diye geçebiliyor.

Bu dediğim bütün eski bmw şanzımanlarında oluyor, ama tam anlatamadım sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 9 Şubat 2014; 1:36:56 >

• GrandLotus kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum ama senin arabanın içi daha çok hoşuma gitti :) nasip olurda bulursam bunu satıp orjinal bir m paket 530i alacağım çünkü hep içimde kalan bir heves içi siyah recora koltuk davul direksiyonlu bir m di hayalim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allstar34 -- 9 Şubat 2014; 2:01:20 >
    Dediğin gibi sağlamsa neden olmasın kardeşim geçişlerdeki sallantı genelde motor ve şanzuman soğukken oluyor ısındığında daha yumuşak geçiyor bir kaç gündür havalar güzel ıslık seside çıkmıyor anladığım kadarıyla benim araba soğuk havayı hazetmiyor :)o bu değilde ilandaki 850 ye hasta oldum imkanım olsa durmam alırım valla ama ne yalan söyleyim yemiyor.
  • quote:

Dediğin gibi sağlamsa neden olmasın kardeşim geçişlerdeki sallantı genelde motor ve şanzuman soğukken oluyor ısındığında daha yumuşak geçiyor bir kaç gündür havalar güzel ıslık seside çıkmıyor anladığım kadarıyla benim araba soğuk havayı hazetmiyor :)o bu değilde ilandaki 850 ye hasta oldum imkanım olsa durmam alırım valla ama ne yalan söyleyim yemiyor.

Daha bu saatten sonra o araçlar pek alınmaz dostum. Anlayan usta da çok çok az. Bu arabayı tanıyamadım ama temize benziyor.

Amortisör konusunu istediğin zaman konuşabiliriz. Ben sana gönderirim bakarsın, kafana yatarsa alırsın.
    Tamam kardeşim olur yaptıracağım zaman konuşuruz.Bu arada benim araba kendisini hiç sevmem ama emre belezoğlunun arabasıymış 8000 km de iken benim aldığım vatandaş almış :)
  • Bu ay sadece benzin ile binmek gibi bir çılgınlık yapacağım bakalım.
    Lpg'limiydi senin arac dostum sök at onu hemen :) yazik degilmi o güzelim sirali altiya
  • quote:

Lpg'limiydi senin arac dostum sök at onu hemen :) yazik degilmi o güzelim sirali altiya

valla aldığımda vardı, toplamda 1 senedir olan bir sistem ve 20 bin km bile yapmadı henüz.

Bir şikayetim yok, çok düzgün çalışıyor. Tr'nin en iyi işçiliğine sahip usta tarafından yapılmış ve sanırım şu an yaptırsam 4000 TL'yi bulur.

Kıyamadım açıkçası, ve 40-45 kuruş yakıyor şehir içi
    Benim ilk arabam e34 520i idi lpg beni canımdan bezdirdi benzine aldığımda araba resmen kendine geliyordu sesi dahi değişiyordu o yüzden lpgye karşıyım az yakması bi yerde iyi ama benzinin tadını veremez kanaatindeyim aldığımda 65 kuruş yakıyordu şuan 75 kuruş yakıyorum benzinde ortalamam 15,4 tü en son ama sakin kullanırsam hemen düşüyor :)
  • Konumuzla pek alakalı değil ama yinede paylaşmak istedim audi bmw yi kalite anlamında geçti falan filan diye hikaye uyduranlara gelsin.Aslında bununla ilgili bir konu açmak lazım ama neyse :)
    http://www.youtube.com/watch?v=KiFria6nCoc
  • Lpg'li araclar baya bir guc kaybetiyorlar...Yillar once cok kullandim ve kendim tecrube ettim artik ya benzin ya dizel kullaniyorum.
  • valla bu benim ilk lpg li aracım. Prins marka yeni nesil sistem var. Pek bir kayıp hissetmiyorum.
    Bmw ye en uyumlu lpg markası olarak duymuştum prinsi aslında 0-100 yapsan farkı anlarsın benzin ve lpgde birde 97 oktanda denemeni tavsiye ederim ben 97 oktan kullanıyorum.
  • quote:

Bmw ye en uyumlu lpg markası olarak duymuştum prinsi aslında 0-100 yapsan farkı anlarsın benzin ve lpgde birde 97 oktanda denemeni tavsiye ederim ben 97 oktan kullanıyorum.

Tabii ki 10% gibi bir fark olacaktır. Ama performans istediğinizde hemen benzine alabiliyorsunuz zaten. O güzelliği var. Mesela geçen Scirocco ile atışmam oldu, benzinde idi araç, Scirocco geride kaldı 3-5 boy.

LPG olsa farklı olabilirdi. Ama şehir içinde mesela aheste giderken az yakması için gayet iyi gibi lpg. Şu anda bir sıkıntı yok en azından.
  • Eski 2 araclarim ve motorsikletim
    Honda CBR 1000 Repsol ve jantlar Racing Dynamics RD
    Bmw M3 E46
     E39 Soul !!!....... This is the Rhythm of The BMW E39 :))

E39 Soul !!!....... This is the Rhythm of The BMW E39 :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esco54 -- 9 Şubat 2014; 22:30:01 >

• Esco54 kullanıcısına yanıt
    Yurt dışındamı yaşıyorsunuz hocam?
  • allstar34 kullanıcısına yanıt
    Evet Belcika.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.