Şimdi Ara

E39 Soul !!!....... This is the Rhythm of The BMW E39 :)) (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
531
Cevap
10
Favori
98.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: allstar34

Emre abi bu merhaba
    Yoktun birkac gundur bu disa valfi dedigin nedir ne ise yarar degistiginde herhangi bir etkisini gordunmu.

kısaca emme manifolduna giren hava miktarını ayarlayıp, motorun istenilen devirde maksimum torku vermesini sağlayan bir ünite.

Bozulması, kapakçığın veya diyaframın zamanla gevşeyip kırılması ile oluyor ve motorun içine kaçıp (emme yoluyla) çok ciddi zararlar verebiliyor.

Belli km/süre sonrasında mutlaka değiştirilmesi gereken bir parça. Değiştirilmesi çok kolay bir parça, fiyatı 600TL civarında.
  • emrebozkurt800 kullanıcısına yanıt
    Yazdim bunu aklimin bir kenarina baktircam bu parcaya.
  • Arkadaşlar, Style 32,(18 inç olanı) Style 65 veya Style 66 jantlardan elinde olan veya satıldığını bilen varsa benimle paylaşırsa sevinirim. Bu yaza mutlaka bu jantlardan biriyle girmek istiyorum, replika jant takmak istemiyorum.
  • Fatih_540ia kullanıcısına yanıt
    Style 66 var sanirim eger kod dogruysa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Style 66 var sanirim eger kod dogruysa.

Resimdeki jant mı? 17 inç, önler 8 arkalar 9 ofset.
    https://store.donanimhaber.com/d7/b1/94/d7b194f4d8bbcceef15da2f27350a3f3.jpg
     E39 Soul !!!....... This is the Rhythm of The BMW E39 :))

• Birinci önceliğim Style 65

İkinci önceliğim Style 32

Style 66'da aşağıdaki jant.

Style 65 ve 66 orijinal olarak tek ebat ve sadece e39 kasa için üretildi. Style 32 ise nerdeyse tüm kasalarda var, benim istediğim e39 kasa için olan ve 18 inç olanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_540ia -- 26 Şubat 2014; 12:18:17 >

• Fatih_540ia kullanıcısına yanıt
    Evet evet bu jant dedigin jantlar 65-66 benimde e39 da en cok begendigim jantlar.
  • yağ konusuna değineyim 2003 530 250bin kmde noramalden biraz fazla eksiltiyo gibi castrol 5/30 kullanıyorum çokmu ince geliyor acaba fikri olan varmı 10 40 denesek sıkıntı olurmu
  • SMTRSLN kullanıcısına yanıt
    Dostum bmw de önerilen castrol de 0-30 kodlu yağdır 10-40 benzinlilerde kullanılan normal bir yağ,sendeki yağ eksiltme sorunu motordan kaynaklı olabilir yağ kaçırma vb şeyler varmı motorda?
  • SMTRSLN kullanıcısına yanıt
    ustam yağ kaçağı var mı yok mu diye kontrol et motor kısımlarını ve plastik hortumlarını benim başımı bir ara bayağı ağrıttı birde egzoz çıkışına bir bak yağlanma kurum gibi tortu var mı yok mu diye
  • cumartesi günü bi kontrol ettireyim benm düşüncemde kmye bağlı aşınmadan dolayı ince yağın eksilebileceği yöndeydi makinayı fazla sıktığım zaman artardı bu durum ama kaçak olayına baktıralm tekrardan
  • canlar bu aralar yani son 2 3 gündür aracım durağan haldeyken ara sıra egzoz kokusu diye tahmın ettıgım pis bir koku alıyor kaputu kaldırdım motorun alt kısmından manıfold kısmından gelıyor sanırım egzozcuya gitmeden önce fikirlerini paylaşacak arkadaşlarım var mı bu konuda bana yardım edecek :)
  • bügünlerde herkez meşgul yada benim sorunumla bugune kadar karşılasan olmamış neyse ben hem forumu canlı tutmak adına hemde bilgi paylaşımı amaçlı sorunumu çözdüğümü belirteyim aracımın sibop conta lastikleri eskimiş egzoz manifolduna yağ damlatıyoormuş sıcak egzozda onu yakınca iğrenç bir kokuyu içeri almış aracım klima kısmından inş böyle bir sonunla karşılaşmazsınız dileğiyle bilgi paylaşımında bulunmak istedim :)
  • hobarahey H kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_80130909/tm.htm
    Dostum güncel konu burdan devam ediyoruz herkes burda
  • allstar34 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler dostum haberdar ettiğin için bende merak etmiştim uzun süredir kimse yazmayınca :)
  • https://www.youtube.com/watch?v=XXYVikpCxNo

işte hasta olduğum reklam :D
  • Arkadaslar 100 120 km arasi direksiyon titreme yapmaya basladi bakimdan sonra oldu on iki rotil degisti bununla alakali olabilirmi sinir bozucu 170 den sonra titreme kesiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, aranıza yeni katıldım.
    5.20ia 97 model bir araç aldım 1 hafta önce.. 2011 gümrük çıkışlı 197.000 km de.. Duruş ve durumu gayet iyi. aldığımda sanayi ye götürdüğümde gerçektende ustaların hoşuna gitti. bir tek kusuru var onunda çaresini bulacaz inşallah.. Araç sabah ilk çalıştığında yada benzinli olarak çalıştığında sanki buji veya buji kablosu problemi gibi tekliyor ancak tüp e alındığında motor sesini bile duyamıyoruz. tüp e baktırdığım usta tüple ilgili bir sıkıntı olmadığını söyledi.. şimdi asıl sorum bu cihaz lpg ve tüpte yakıtı nedir? benimki tüpte ortalama 48-50 kuruş yakıyorum şu an.. normalmidir?
    şimdiden teşekkür ederim...

Ayrıca lpg li olduğundan ayrıca soruyorum, bujileri yenilemem gerekiyor. Ne almamı tavsiye edersiniz? Düzgünce bir usta bulamadım da..
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayit

Merhabalar, aranıza yeni katıldım.
    5.20ia 97 model bir araç aldım 1 hafta önce.. 2011 gümrük çıkışlı 197.000 km de.. Duruş ve durumu gayet iyi. aldığımda sanayi ye götürdüğümde gerçektende ustaların hoşuna gitti. bir tek kusuru var onunda çaresini bulacaz inşallah.. Araç sabah ilk çalıştığında yada benzinli olarak çalıştığında sanki buji veya buji kablosu problemi gibi tekliyor ancak tüp e alındığında motor sesini bile duyamıyoruz. tüp e baktırdığım usta tüple ilgili bir sıkıntı olmadığını söyledi.. şimdi asıl sorum bu cihaz lpg ve tüpte yakıtı nedir? benimki tüpte ortalama 48-50 kuruş yakıyorum şu an.. normalmidir?
    şimdiden teşekkür ederim...

Ayrıca lpg li olduğundan ayrıca soruyorum, bujileri yenilemem gerekiyor. Ne almamı tavsiye edersiniz? Düzgünce bir usta bulamadım da..

http://forum.donanimhaber.com/m_80130909/tm.htm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Forum sayfalarında bunu okumuştum... bu araç 2003 model. motor farklımıdır bilemiyorum? ben lpg yi 36 lt aldığımda bununla ancak 180-185 km gidebiliyorum. zaten sorunum sanırsam bu.. bujilerini yenilemek geldi aklıma bu da diğer sorumdu..
    yinede teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.