Şimdi Ara

E46 hararet meselesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
5.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, aracımın problemini sonunda buraya gelip sizlerle paylaşmak zorunda kaldım.
    Roman yazacağım umarım okurken sıkılmazsınız

98 Model Bmw 323i (e46) kullanıyorum. Malum yaz geldi havalar ısındı ve ben de haftalardır aracın soğutma sistemiyle uğraşıyorum. Önce şimdiye kadar neler olduğunu ve neler yaptığımı anlatayım;

İlk başta şehir içi yoğun trafikteyken yedek su deposunun patlamasıyla başladı herşey. Parçayı elime aldığımda gördüm ki derin bir çizik basınca dayanamayıp yarılıvermiş. Çektik tamirciye. Yeni parçayı sipariş verip taktık. Yedek su haznesini değişince suyunu doldurup sistemin havasını aldık. Sonra aynı gün sıcak havada trafikte bi anda hararet göstergesinin yavaşça yükseldiğini farkettim. Hemen ara sokağa girip 50-60 kmh hız yapınca hararet ortaya geldi yine. Eve yaklaştım. Park yeri ararken yine ısınmaya başladı ve park yeri bulup tam girecem derken yine derinlerden hafif bir patlama sesiyle iyi bi buhar çıkarttı araba. Motoru kapatıp baktım yine ne oldu diye, bu sefer de yedek su haznesinin alt tarafına bağlı bi hortumun basıncın etkisiyle yerinden çıktığını fark ettim. Yine çektik tamirciye.
    Bu sefer de ustam dedi ki o çıkan hortumun ucundaki iki boruyu yedek su haznesine kilitleyen metal parça yanlış, bir boy küçüğü takılması lazım dedi. Onu da yaptık ve böylece soğutma sisteminin artık basınca dayanıklı olduğuna inanıyorduk. Su doldurup havasını attık yine. Bu arada yedek su haznesini değiştiğimden beri araç su kaybetmiyordu. Sonraki gün sıcak bir havada 30 dkdır yoldayım ve yine trafiğe takıldım. Hararet yine başladı yükselmeye. Benim tepem attı tabi. Aracı sağa bir yere çekene kadar hararet kırmızıya geldi ama hamdolsun patlama veya hava/su kaçırma olayı vs. olmadı. direkt kapattım motoru. Kaportadan duman falan gelmiyordu aslında. Biraz soğuduktan sonra yedek su haznesindeki suyun hiç eksilmediğini tespit ettik. Yine de çektik tamirciye.
    Ve sonunda problemin kaynağı bulundu. Fanın devreye girmesini sağlayan sıcaklık sensörü bozulmuş. Yani su ısınmasına rağmen fan devreye girmiyor ve trafikte falan olunca hiç affetmiyordu. Yeni sensör sipariş verdik ve taktık. Bu sefer gerçekten düzeldi her şey. 45 dk sıcak havasa yoğun trafikte dolaştım ve hararet ibresi hep ortadaydı, yeri gelince fan da duyuluyordu.
    Gelelim bugün yine 45 dk trafikten çıkıp evin oralarda park yeri ararken yine hararet artmaya başladı, fan devreye girsin düşer dedim, düşmedi. 2 dk boyunca ufak ufak arttı ve hep kırmızının az önlerindeydi hararet ibresi. Hemen park ettim. Şansıma laptop yanımdaydı, bağladım araca ve gördüm ki hararet 120lerde. Sonra soğumasını bekledim. İçime kurt düştü tabi, park ettiğim yerden aracı çalıştırıp hararetin artışını gözlemledim. Hararet göstergesi ortada değil, hep 3/4 cıvarındaydı. Yani kırmızıya yakın taraflarda. Bilgisayarda 118 derecelerde gösteriyordu. Fan çalışmasına rağmen.. Bu hararet sıkıntısı akşamları ya da serin havalarda hiç olmadı.

Şimdi toparlayacak olursak;
    -Fanı aktive eden ısı sensörü değişti
    -Termostat 2 sene önce değişmişti.
    -Basınç testi yapıldı, hava da kaçırmıyor su da eksilmiyor
    -Yedek su haznesi değişti. Kapağında sağlam
    -Su doldurunca hep sistemdeki havayı uygun şekilde attım

Aklıma daha pek bir şey gelmiyor şu an ama fikirlerinizi duymak isterim. Neden ısınıyor bu su, nasıl çözebiliriz? Şunu da hatırlıyorum; bi ara o fanın sensörünü söküp yarım saat sıcak havada sürmüştüm. O sensörün kablosunu sökünce fan hep full güçte çalışıyordu. Yarım saatlik yüksek devirli sürüşte hararet olmadı hiç. İbre hep 1/2 pozisyonundaydı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW 520d F10 Akü Deşarj Problemi
    14 yıl önce açıldı
    FORD FOCUS HARARET SORUNU
    15 yıl önce açıldı
    fiat marea hareret sorunu??
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.