Şimdi Ara

E5200 overclock.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    E5200 2.5ghz işlemcim, hd 7770 ekran kartım, 2gb ddr2 ramim var. Geçen gün gta 5 kurdum, 1440x900 (max) çözünürlükte, diğer ayarlar kapalı olacak şekilde oynuyorum. Donmalar çok sık oluyor tahmin edebileceğiniz gibi. Bu nedenle işlemcimi overclock etmek istiyorum. Ancak nasıl yapabileceğim konusunda en ufak bir fikrim yok.
    İşlemcim boşta iken 42-45 derecelerde, (core0 ve core1 değerleri) oyundan hemen cıkıp baktıgımda ise 59 60 civarlarında gözüküyor. Stok fan mevcut. o.c etme şansımız nedir bu haliyle? En azından 2.8 ghz ?

Anakartım foxconn g31mv/g31mv-k
    Şimdiden teşekkürler..

Bu arada güç kaynagım 650w bronz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elitforce -- 14 Temmuz 2015; 13:25:55 >

• Elitforce kullanıcısına yanıt
    300 watt guc kaynağı ve stock fan ile e6300 2.8 ghz islemcimi. 3.4 ghz ye çıkarttım ve sıcaklık 50 dereceden 61 e çıktı. Anakartima yüzünden voltaj artiramiyorum voltaj artirirsam 4 ghzyi zorlayacak ve 70-75 derece olur ondada sikintisiz zorlanmadan kullanmış olurdum.

Seninki 3.0 rahat görür. Ama ben oc yapmadan once fani çıkarttım tazyikli su ile yikadim sogutucuyu, fanini güzelce silip yagladim termal macunu değiştirdim bu şekilde güvenle yaptım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

300 watt guc kaynağı ve stock fan ile e6300 2.8 ghz islemcimi. 3.4 ghz ye çıkarttım ve sıcaklık 50 dereceden 61 e çıktı. Anakartima yüzünden voltaj artiramiyorum voltaj artirirsam 4 ghzyi zorlayacak ve 70-75 derece olur ondada sikintisiz zorlanmadan kullanmış olurdum.

Seninki 3.0 rahat görür. Ama ben oc yapmadan once fani çıkarttım tazyikli su ile yikadim sogutucuyu, fanini güzelce silip yagladim termal macunu değiştirdim bu şekilde güvenle yaptım.

Dün zaten birkac araştırma sonucu 3ghz çıkardım. Veya çıkardığımı sandım bilemiyorum çok kolay oldu çünkü. Programlardan baktigimda 3ghz olarak gözüküyordu işlemcim. Her neyse. Oyuna girdiğimde max 64 dereceyi görmüş ancak hala kasma oluyordu. Sanırım ram yetersiz geliyor artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    4690k Overclock Yardım
    6 yıl önce açıldı
    CPU DARBOĞAZ
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.