Şimdi Ara

E6300 Saçmalık değilmiş :) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
0
Favori
2.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: 2fast4u

ban lar aldı başını gidiyornese size i forumlar herkes bildiğini okusun bakalım umarım bir sonuca varırsınız
    inşallah bir sonuca varıcaz.
    SANA HAYIRLI GÜNLER
  • quote:

Orjinalden alıntı: bålrøg

quote:

Orjinalden alıntı: DELTA53

quote:

Orjinalden alıntı: resrous

quote:

Oyun bilgisayarı için e6300 ü hemde hızaşırtmasız tavsiye eden herkese

http://www.tomshardware.com/2006/07/14/core2_duo_knocks_out_athlon_64/page12.html

bu herifler yalan sölüyo zaten
    google dan conroe testlerine bakda öyle konuş
    asıl sana

Verdiğin testte e6300 nerede sorabilirmiyim.

Yazımı dikkatli okursan e6300 den bahsediyorum. hız aşırtmasızzzzzzzz

hiz arastirmasiz bile e6300 amd 5000+yi geciyo
    yanlis bilgi vermeyin
    5000+ mı biraz abartıyorsun gibi

• quote:

Orjinalden alıntı: resrous

artık testler konuşsun biz susalım
    bence de
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bålrøg
    hiz arastirmasiz bile e6300 amd 5000+yi geciyo
    yanlis bilgi vermeyin

Nerede e6300 hızaşırtmasız amd x2 5000+ yı geçiyor kimsenin yanlış bilgi verdiği yok.

bazi testlerde geciyor arastir gorursun...

• DELTA53 ve Athlon_35

adam gıbı tartıscaksanız tartısın guldurmeye basladınız herkesı ısın ıcıne polıtaka sokmayın!!! ztn sen banlandın yenı nık aldın kendıne....

Lutfen Rıca edıyorum ust rutbelı arkadaslara Ozellıkle forumuna sahıp cıkanlara muhattap olmayın kalıteyı dusurmeyın onların amacları bellı lutfen muhattap olmayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

DELTA53 ve Athlon_35

adam gıbı tartıscaksanız tartısın guldurmeye basladınız herkesı ısın ıcıne polıtaka sokmayın!!! ztn sen banlandın yenı nık aldın kendıne....

Lutfen Rıca edıyorum ust rutbelı arkadaslara Ozellıkle forumuna sahıp cıkanlara muhattap olmayın kalıteyı dusurmeyın onların amacları bellı lutfen muhattap olmayın

Hangi yazımda politika gördün sorabilirmiyim. Adam çıkmış intel e6300 amd x2 5000+ yı geçiyor diyor sende bana yükleniyorsun. Yanlış bilgiyle milleti yönlendirenler bu sayfanın sorumlusudur. işte karşınıza böyle çıkıp sorarlar e6300 amd 3200 le oyunda hiç bir fark göremiyorum diye. Biz buradan herkese özelliklede ev kullanıcılarına tavsiyelerde bulunduk. Paranıza yazıktır dedik ama nafile kimseye yaranılmıyor işte.

• quote:

Orjinalden alıntı: athlon_35

evet önceden bende öyle biliyordum ama testleri görünce sıralama değişti?
    amd 3200+>conroe>fx>x2>athlon64>pentium d

e6300u 3200+ile karsilastiriyosunuzya bravo vallah...
    +e6300 4600+ ve 5000+ arasinda bi islemci oc ile fx 62yi bile geciyo...
  • günlerdir overclock ve diğer bölümlerde bir sürü test verildi, hatta bu testlerden bazıları anasayfaya kondu, siz hala testler konuşsun diyorsunuz, zaten konuşan konuşmuş, conroe şiir gibi döktürmüş maşallah, siz daha neyin davasını yapıyorsunuz anlamadım
    bir de "3200+>conroe>fx>x2>athlon64>pentium d" şöyle bir ibarede bulunulmuş
  • sabahtan beri yazılanları okuyorum,gülmemek elde değil...

ilk olarak amd 3200+ ve e6300 ün oyunlardaki performansı o ekran kartı ile fazla anlaşılamaz.Ama ne olursa olsun e6300 ün en azından 5fps olsa bile 3200den önde olması gerekirdi.Conroeli sistemde bir uyumsuzluk söz konusu.Psu yetmezliği aklıma geliyor ilk olarak.

ikinci olarak,renderingte olsun masaüstünde olsun photosop vs. proğramlarda olsun amd3200+ ın e6300 ü yakalaması çok zor.Bu çeşitli sitelerde,çeşitli testlerle kanıtlandı...

Ayrıca iki işlemcinin karşılaştırılması bile komik.Birisi tek çekirdek diğeri çift çekirdek
  • @athlon_35

Konunun başından beri attığın mesajlara bakıyorumda ne kadar bilgilendirici mesajlar atmışsın. Tek yaptığın negatiflik. İnternetten bul birkaç test koyda görelim neler yapıyor işlemciler.

AMD'nin press releaselerine göre konusuyorum, AMD K8L'nin conroe işlemcilerden %20 daha performanslı olduğunu iddia ediyor. İyide K8L 4 çekirdekli bir mimari, conroe iki çekirdekli bir mimari. Intel'in 2006 4. çeğreğinde çıkaracağı 4 çekirdekli işlemcilerinin neler yapabildiğinede xtremesystemsta görebilirsin. Kaldıki AMD K8L'i çıkardığında herkezin makinasında çoktan 8MB cache Kensfield işlemciler olacak. Arada 6 ay fark var. Bu arada AMD K8L'yi DDR2 çıkarıyor, Intel ise K8L çıktığı zamanlarda DDR3'e geçiyor. Bunların hepsinin kaynakları internette.

Insanlara çekmekten daha fazla işe yaramalıyızki bilginin paylaşımı artsın. Kimse kimsenin postuna bakarak "vayy abimiz işi biliyor" demiyor artık bırakalım bu sevdaları.

@aqua78

Sen yargısız infaz yapmışsın arkadaşım. Forumun overclock bölümüne girersen zaten sende bir yanlış olduğunu görecektin. Ayrıcana testlerin nasıl yapılacağına, hangi testin neye yoğunlaştığını anlatan çok güzel bir rehber var. Cevap aramaktan çok sinirini çıkartıyormussun gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuarkServerSystems -- 31 Ağustos 2006; 19:20:17 >

• 3 SAYFAYIDA OKUDUM, tekrar tekrar okudum. Ancak ortada bir hata olduğu belli.

Zaten ekran kartları iki sisteminde aynı, X1600 Pro...

Oyunlarda pek bir fark olması beklenemez, günümüz oyunları 2-3 sene öncesinin fizik motorlarını kullanırlar, grafiksel gelişme kadar fiziksel bir gelişme olmadı. Oyunların %90'ı ekran kartına yük bindiriyor, zira işlemciler zaten sınırda günümüzde.

O sebepten ötürü oyun testlerinde farklar az oluyor 2500+ gibi bir sisteme göre kıyaslayınca.

Core 2 Duo şu bakımdan iyi, 200$ bir fiyat etiketine, Fx serisi kadar performans gösterebildiği için.

65 Nm, 65W 1.25V çalışan bir işlemciden bahsediyoruz, dolayısı ile çalışma sıcaklıklarıda düşük. Bütün bunlar hızaşırtmaya uygun bir işlemci olduğunu gösteriyor.

E6300, standart olarak X2 4800+ ayarındadır. Gerçi birde 2x512 Kb X2 5000+ modeli var, sanırım mertebe olarak bu düzeyde.

Tabi 1.86 Ghz hızda çalışan bir işlemciden bahsediyoruz.

Pentium 4 ( Presscott ) bir işlemciye oranla %225, Amd Athlon 64 ( K8 ) mimarisine oranla %66 daha verimli bir mimaridir Core 2 Duo ( P6+Netburst mimarisi diyebiliriz ).

Kendi testlerimizde, işlemciyi 1.9 Ghz'de çalıştırarak Süperpi 1 milyon basamağı 29 Saniyede bitirebildik. 5-5-5-12 533 Mhz Ddr II belleklere rağmen.

Bunun sebebi şu, Athlon mimarisi genelde kısa işhatları, 128 Kb L1 Cache ( 64 data+ 64 code olmak üzere ) bu şekilde performansı iyiydi.

Fakat şu varki, Core 2 Duo 6 tane fpu ünitesi içeriyor, her ne kadar Athlon 64 Fpu olarak İntel'e oranla üstün olsada ( Bir nevi fetch optimizasyonları sayesinde ).

Aynı şekilde, Core 2 Duo ile 8800 Mflops değeri elde ettik ( 1.9 Ghz hızda )

Athlon 64 3200+ AM2'ye bakacak olursak, 3 seneden fazla kullanılan "K8" mimarisine sahip, tabi Soket 939 ile beraber gelen yeniliklerin tümü olsada, sonuçta 2 Ghz hızda çalışan, 3 Fpu üniteli, fpu gücü nispeten daha düşük, sse 4 olmayan, yükte daha fazla ısınan, daha fazla güç çeken, güç/başarım oranı daha düşük olan, "Shared L2" gibi bir teknolojisi bulunmayan bir işlemci.

Bu durumda Core 2 Duo her şekilde daha avantajlı. Zaten Core Duo serisinin böyle olacağı, 2 seneden beri belliydi, Dothan denemeleri sırasında bu kendini fazlasıyla belli etti.

Uzun lafın kısası şu, C2D E6300'ün kıstası bu değil, rakibi bu değil. Tek çekirdekli 80$'a satılan "Giriş" seviyesi işlemcisi, 1.5 sene öncesinin "Sempron"'u olma niteliğini taşıyor.

Sonuçta arkadaşın üzerine fazla gidilmiş olsada, kesinlikle bir problem olduğu belli, ve bu problemi çözmeden böyle mesaj atması abesle iştigal.

Çünkü Core 2 Duo Mart ayından beri konuşuluyor, bu 5 aylık zaman diliminde 100'den fazla Conroe incelemesi, ön incelemesi, rehberi dağıtıldı. Bunlardan bir tanesini okumak, Core duo mimarisi hakkında kafanızdaki soru işaretlerini kaldırmanıza yardımcı olacaktır.

Banada 7 Ağustos 2006'da testini yapmak kısmet oldu, gerçekten yazılıp çizilenlerin tamamen doğru olduğunu anladım. Sonuçta teknik veriler belli, karşılaştırmalar belli, anakartlar belli. Bunu daha fazla uzatmaya gerek yok.

Ayrıca bir işlemci için birbirinizi kırmaya hiç gerek yok, bunu benden iyi kimse bilemez.

Saygılar.

• Eveett sonuçları yayınlıyorum.

İntel-Süper Pi

E6300 Saçmalık değilmiş :)

Amd-Süper Pi

----------------------------------------------------------------------------
    İntel Asal Sayı

Amd Asal Sayı

İntel - SiSoft Sandra 2007

AMD - SiSoft Sandra 2007

İntel - SiSoft Sandra 2007 ---TEST 2

AMD - SiSoft Sandra 2007

Dr. Hardware 2006 ile yapılan test sonucu:

İntel:

quote:

[ CPU Information ]
    CPU Name (Vendor): Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300 @ 1.86GHz
    CPU Speed (MHz): 1863 MHz
    CPU Type: Standart OEM

[ CPU Detailed Information ]
    CPU Family: 6
    CPU Model: 15
    CPU Stepping: 6

CPU Instructions Cache (KB): 0 KB
    CPU Data Cache (KB): 0 KB
    CPU Level 2 Cache (KB): 0 KB

[ PC Memory Information ]
    PC Total Physical RAM (MB): 1022 MB
    PC Aviable Physicla RAM (MB): 618 MB
    PC Physical RAM Used: 39 %

[ Final Results ]
    75.3267500000001 - seconds.
    3766 - frames.

MetaScream v1.0.320
    Copyright (C) iMP viSiOn, 2002.

AMD:

quote:

[ CPU Information ]
    CPU Name (Vendor): AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+
    CPU Speed (MHz): 2009 MHz
    CPU Type: Standart OEM

[ CPU Detailed Information ]
    CPU Family: 15
    CPU Model: 15
    CPU Stepping: 2

CPU Instructions Cache (KB): 64 KB
    CPU Data Cache (KB): 64 KB
    CPU Level 2 Cache (KB): 512 KB

[ PC Memory Information ]
    PC Total Physical RAM (MB): 1023 MB
    PC Aviable Physicla RAM (MB): 722 MB
    PC Physical RAM Used: 29 %

[ Final Results ]
    93.64525 - seconds.
    4682 - frames.

MetaScream v1.0.320
    Copyright (C) iMP viSiOn, 2002.

Yaklaşık 700Mb lık winrar arşivini açma süreleri:

İntel:

AMD:

Bu sonuçlardan sonra rahatladım...Ama fear oyununda neden amd nin daha fazla fps aldığını hala merak ediyorum...

• Dostum kendin de rahatladın benide rahatlattın.

Bende bugün E6400 ve Msi 965P Neo-F siparişi vermiştim.

İnan forumu nefes almadan takip ettim.sonunda rahatlattın beni.
  • yahu ne diyeyim bilmiyorum burada ne fırtınalar kopmuş
    ama işte 2-3 sempatizan gençliğinin gazıyla kaptırmış kendini
    bunlar utanmadan absolute zero'ya akıl vermeye kalkarlarsa ben o zaman zıvanadan çıkacağım
    şimdilik beklemedeyim
  • hemde ne fırtınalar ama nedense duruldu
    @aqua78 umarım rahatlamışsındır.

bende sempron 2800 vardı emin ol oyunlarda inanılmaz farklar olmadı e6400 le çünkü orda olay vga ya bakıyor ama ne değişti arkada bi sürü program değiştimi bilgisayar kasılmıyor virüs taraması ayda dvd yazarken bilgisayar kasılmıyo aynı hızda işlemleri yapabiliyor falan fln
    verdiğin testler içinde sağol herkes anyayı konyayı anlamıştır umarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

yahu ne diyeyim bilmiyorum burada ne fırtınalar kopmuş
    ama işte 2-3 sempatizan gençliğinin gazıyla kaptırmış kendini
    bunlar utanmadan absolute zero'ya akıl vermeye kalkarlarsa ben o zaman zıvanadan çıkacağım
    şimdilik beklemedeyim

off bea 3200 ne tokatladı e6300
  • walla şu kadarını söyleyeyim , forum artık harbiden girilmez bir hal almış.adminlerin müdahale etmesi lazım.milletin sinir katsayısını yükselt , milleti ban ettir , sonra git yeni nick al.sadece test amaçlı sonuçlara , karşılaştırmalara falan bakmak için giriyorum artık donanım bölümüne.Allah'tan diğer bölümlerde böyle tipler yok.

yorumuma gelince bugüne kadar fanatik amdci olan ben(intelin amdye yıllardır bir cvp verememesinin payı büyük) artık "normal" olarak amd yeni bir cevap verene kadar herkese conroe tavsiye ediyorum.bende geçicem kasım civarı nasip olursa.yukarıdaki birkaç basit testte bile fark minimum yüzde 50.yüzde 300 e bile çıkıyor kimi zaman.boardlar yaygınlaşıp ram ve cpu fiyatları düşünce conroe sistem hepimiz için default olacaktır.ama bence 2007 nin ortasına kadar amd vereceği bir cevap ile inteli yine silecektir(k8l)...

• son testler bazı arkadaşlara güzel bi cevap oldu..
  • tamam son testlerde baya rahatladım ama aklımda hala fear oyunundaki fps sonuçları var. Bu konuda ne düşünürsünüz
  • yapılan bazı yorumlar 0 bilgi ile siste kurup karşılaştırmanın ne beklediğini bilmeyenlerin skandalıdır.

hnagi testle hangi versiyonla yaptın ne bekliyordun da ne ole oldu yada nie o kadar fark bekliyordun.

ekran kartı olarak koy oraya 2x1900xt o zaman 3dmark 2003 sonuçlarını gorursun.

x1600xt ile ne fearda ne başka bişide 3d fark bekleme.

kullanabileceğin test platdormları;

1-)sandra 2007 multimedia + arithmetic
    2-)half-life2
    3-)quake4 1.3v smp on

edit=bütün sayfaları okumadan cvp attım.başlığı değiştirisen ii olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemesis returned -- 1 Eylül 2006; 16:55:07 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.